Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[release] mGadu (dawne ApolloPL)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
769 odpowiedzi w tym temacie

#301 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 marca 2008 - 07:17

Dziala Ci po restore??? Ja od razu robilem z restore a nie update... :/

Nie robilem restore ani update tylko przeinstalowalem mgg. Pomoglo choc robilem to juz poprzednio i wtedy nie pomoglo. Przypadek jest wiec lekko skomplikowany.

#302 marekgrabowski

marekgrabowski
  • 10 postów

Napisano 04 marca 2008 - 11:30

ja to robilem kilka razy :) i nic! :(

#303 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 marca 2008 - 11:31

A już dziś późnym wieczorem kolejne nowości :P

coś przegapiłem? Dołączona grafika

#304 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 04 marca 2008 - 12:01

coś przegapiłem? Dołączona grafika

Dobra już dobra, wczoraj slyv fizycznie nie podołał, jeden dzień opóźnienia...
Dorzucimy bonusik, zresztą mam nadzieje, że wolicie stabilniejsze bardziej dopracowane wydanie, bez niespodzianek, niż częste wieszające się buildy...
Przecież potestować musimy, zanim wam nasza aplikacja popsuje jabłuszka... ;)
A nonstop wprowadzamy jakieś mniejsze/większe gorsze/lepsze poprawki ;)

---- Dodano 05-03-2008 o godzinie 00:15 ----
..:: mGadu 2.3 ::..

Główne zmiany:
- poprawiona stabilność, gdy po połączeniu przychodzi wiele zaległych wiadomości
- "trzymanie" połączenia WiFi po przejściu iPhone'a w tryb uśpienia
- nowa ikona - edytowanie kontaktów, pozwala edytować również kontakty "tymczasowe", gdy ktoś wyśle nam wiadomość, ktoś nieznajdujący się na naszej liście, to możemy go dopisać edytując jego nazwę
- usuwanie kontaktów
- eksport kontaktów do serwera GG - dzięki kamilps3 za przypomnienie ;)
- kilka innych drobnych korekt

Enjoy!

#305 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 05 marca 2008 - 00:33

Dodam tylko że to wspólna praca moja i macnowa. W następnej wersji będzie również nowa funkcjonalność dodana przez Mavera.

Program jest na pewno już dużo bardziej stabilny. Jeśli komuś się nie łączy lub nie zapamiętuje ustawień niech zrobi coś takiego:
- odinstalowanie mGadu
- zainstalowanie ponownie
- odinstalowanie jeszcze raz
- i ostateczne zainstalowanie
Możliwe że wystarzy tylko jedno odinstalwoanie i zainstalowanie.
Można też spróbować ręcznie usunąć katalogi: /var/root/Library/mGadu oraz /var/mobile/Library/mGadu

Oficjalna strona projektu: mgadu - Google Code
Można tam zgłaszać swoje uwagi, oraz ściągnąć najnowszy kod źródłowy.

Jeśli wam się podoba nowa wersja, wesprzyjcie projekt - slyv.republika.pl
  • macnow lubi to

#306 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2008 - 00:40

Doszedl chyba jeszcze eksport do serwera, albo nie zauwazylem tego wczesniej. Zrobiliscie swietna aplikacje, gratuluje.

#307 Wolvi

Wolvi
  • 133 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 marca 2008 - 01:07

Odwalacie kawał dobrej roboty!! Dzięki wam za to :)

#308 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 05 marca 2008 - 01:10

All jednak działa. Brawa dla twórcy:)

#309 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 marca 2008 - 06:50

Update się powiódł :) Kiedy może się pojawić opcja dodawania opisu przy własnym statusie :?:

#310 balast

balast
  • 7 postów

Napisano 05 marca 2008 - 08:32

na poczatku powiem iz program dziala super i wielkie dzieki z gory tworcom.
nie chcialbym aby wydalo sie to aroganckie z mojej strony, ale pozwolcie ze wypowiem sie jakie zauwazylem braki czy bugi..
otoz.. zaczne moze od tego ze kiedy w oknie piszedlyga wuadomosc do znajomego, pierwsza linijka miesci mi sie jeszcze w oknie, natomiast druga pisze juz na czarnym tle co utrudnia korekte... jednym slowem okno pisania jest za waskie bo jednolinijkowe i nie ma w nim scrolla...
druga prosba to prosba oto by wyslane nam przez znajomych linki daly sue otworzyc w safari a nie zeby nie dalo sie nc zrobic z nimi..
trzecia prosba dotyczy ustawienia opisu i statusu na starcie..oraz juz w trakcie dzialania aplikacji...

i to z mojej strony byloby wszystko..

no chyba ze jeszcze eksport danej konwersacji wprost do notesu :)

pozdrawiam

---- Dodano 05-03-2008 o godzinie 07:45 ----
dzieki panowie za super aplikacje :)
moim zdaniem brakuje juz tylko 3 istotnych rzeczy..
1. powiekszenia i scrollowania okienka w ktorym pisze sie wiadomosc, bo jedna linijka to za malo czasami
2. ustawienia statusu i opisu przed uruchomieniem mgadu i w jego trakcie
3. mozliwosci klikania na linki nadeslane nam przez znajomych tak aby otwieraly sie w safari albo youtube

..extra bonusem moglby byc eksport rozmowy do notesu

dzieki za uwage :)

#311 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 marca 2008 - 08:49

balast - powtarzasz się Dołączona grafika

#312 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 05 marca 2008 - 09:44

bo te forum jest takie dziwne napisze wiadomosc strona dostaje zawiechy wchodze w topic nie mojej wiadomosci , no to jeszcze raz pisze i wtedy wychodza wlasnie takie cyrki ... mam to samo

#313 micha_pl

micha_pl
  • 179 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 marca 2008 - 10:38

Witam. Jestem nowy na forum, ale dość uważnie czytam wszystkie newsy dotyczące iPoda Touch i aplikacji na niego. Przede wszystkim ogromne podziękowania za mgadu dla jego twórców! Tak trzymajcie i nie zrażajcie sie negatywnymi opiniami innych! Co do opinii: poprawcie to czy tamto, chce tego czy tamtego..., Weźcie pod uwagę, marudy, że chłopaki poświęcają swój czas, nie dostając nic w zamian. Należą im sie pochwały i oklaski a nie marudzenie. Osobiście uważam że większość użytkowników korzysta z różnych aplikacji nie zastanawiając sie ile pracy kosztowały twórców. jeśli jesteście tacy wymagający, to napiszcie coś sami, poświęćcie temu swój czas wolny... ( nie odnoszę sie tutaj do nikogo personalnie, ale generalnie często widać stosunek roszczeniowy w tym topiku) Pozdrawiam serdecznie .

#314 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2008 - 11:27

Mgadu wymiata :] czekam tylko na opisy i startowy status :) duzo lepszy ten komunikator jest niz te ery gg srery w javie itp....

#315 balast

balast
  • 7 postów

Napisano 05 marca 2008 - 11:35

dziwne

balast - powtarzasz się Dołączona grafika

dziwne :-? kazdy mi to mowi..

:D

...a tak wogole to jak pisalem ten post na gorze..to po zatwierdzeniu wiadmosci chcialem ja zobaczyc wsrod innych juz umieszczonych postow, co okazalo sie niemozliwe.. wiec zrobilem nowego reply'a... co skonczylo sie tym ze przy zatwierdzeniu nowego reply'a...zedytowany zostal moj poprzedni post..ale nadal nie bylo go widac wsrod reszty juz umieszczonych postow (cala operacja pisania reply'a zrobilem na iphone...moze to dlatego)

a teraz patrze ze sa umieszczone... i to dwa.. niezla beka :P

#316 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 05 marca 2008 - 11:35

Mgadu wymiata :] czekam tylko na opisy i startowy status :) duzo lepszy ten komunikator jest niz te ery gg srery w javie itp....

Aż się chce dalej programować czytając takie komentarze :P

#317 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2008 - 12:17

Program rewelacyjny, jednak mam jedno pytanko. Używam iPhone'a z softem 1.1.3 i po każdorazowym uruchomieniem gg muszę na nowo podawać numer gg i hasło, program sam nie zapamiętuje ustawień i po ponownym uruchomieniu dzieje się to samo. Pamiętam, że błąd kiedyś był i nie wiem czy został usunięty, czy wina leży po mojej stronie. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje twórcom mGadu cierpliwości i ogromu pracy włożonej w ten projekt.

#318 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 05 marca 2008 - 12:22

Program rewelacyjny, jednak mam jedno pytanko. Używam iPhone'a z softem 1.1.3 i po każdorazowym uruchomieniem gg muszę na nowo podawać numer gg i hasło, program sam nie zapamiętuje ustawień i po ponownym uruchomieniu dzieje się to samo. Pamiętam, że błąd kiedyś był i nie wiem czy został usunięty, czy wina leży po mojej stronie.
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje twórcom mGadu cierpliwości i ogromu pracy włożonej w ten projekt.

A spróbowałeś tego co napisałem parę postów wyżej??

wklejam jeszcze raz:

Program jest na pewno już dużo bardziej stabilny. Jeśli komuś się nie łączy lub nie zapamiętuje ustawień niech zrobi coś takiego:
- odinstalowanie mGadu
- zainstalowanie ponownie
- odinstalowanie jeszcze raz
- i ostateczne zainstalowanie
Możliwe że wystarzy tylko jedno odinstalwoanie i zainstalowanie.
Można też spróbować ręcznie usunąć katalogi: /var/root/Library/mGadu oraz /var/mobile/Library/mGadu

#319 quba

quba
  • 30 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 05 marca 2008 - 12:45

A u mnie cały czas na domowej sieci wifi, przy próbie zalogowania do mgadu wywala do springboardu... Na laptopie (też po wifi) gg chodzi bez problemu.

#320 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 05 marca 2008 - 17:46

dzieki temu updatowi mgadu dziala przekozak! wcxzesniej mialem ogromne problemy... non stop sie zawieszal, wylaczal, iphone sie restartowal, po "uspieniu" iphona sam sie wylogowywal, a teraz? Jeszcze raz brawo!

#321 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 05 marca 2008 - 23:39

heh mi nadal działa niestabilnie :) Ale jest o wiele lepiej, wielkie brawa i respect dla twórców ;) tak trzymać pozdro

#322 Woodee

Woodee
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 marca 2008 - 00:54

Ja jestem chyba jedyna osoba, ktorej mGadu wywala na sofcie 1.1.2, poza tym dzial super, ale po minucie rozmowy, badz siedzeniu na liscie kontaktow wraca do springboard'a.

#323 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 06 marca 2008 - 09:00

Ja jestem chyba jedyna osoba, ktorej mGadu wywala na sofcie 1.1.2, poza tym dzial super, ale po minucie rozmowy, badz siedzeniu na liscie kontaktow wraca do springboard'a.

To pewnie jakiś problem z WiFi, pewnie masz niestabilne połączenie, dlatego pada.
Sprawdź czy twoje WiFi nie koliduje z jakimś innym w okolicy. A może twoje WiFi niezbyt dobrze "dogaduje się" z iPhonem

#324 martint

martint
  • 24 postów

Napisano 06 marca 2008 - 09:38

slyv: Witam mam problem... W Apliccations na IP nie mam nigdzie katalogu mGadu, pomimo tego mam caly czas w instalerze mGdau 2.2 Po probie update lub uninstall pokazuje mi komunikat: "Main script execution failed!" Prosze o podanie miejsca gdzie IPhone trzyma info o tym ze mGdau jest zainstalowane. Umozliwi mi to zainstalowanie ponowne mGadu. Pozdrawiam

#325 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 06 marca 2008 - 09:42

slyv:
Witam
mam problem...
W Apliccations na IP nie mam nigdzie katalogu mGadu,
pomimo tego mam caly czas w instalerze mGdau 2.2
Po probie update lub uninstall pokazuje mi komunikat: "Main script execution failed!"
Prosze o podanie miejsca gdzie IPhone trzyma info o tym ze mGdau jest zainstalowane.

Umozliwi mi to zainstalowanie ponowne mGadu.

Pozdrawiam

Stwórz pusty katalog mGadu.app a /Application i spróbuj odinstalować

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych