Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Samsung Galaxy S8+ vs iPhone 7 Plus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#101 marioosh666

marioosh666
  • 229 postów

Napisano 15 maja 2017 - 16:00

@jacek_25_25, jak będzie w dobrej cenie to damy radę :)

#102 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 maja 2017 - 16:35

Note póki co mi nie potrzebny. Zobaczymy jak długo wytrzymam z SGS8. W połączeniu ze smartwatchem całkiem dobrze się spisuje :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#103 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 15 maja 2017 - 16:51

Note póki co mi nie potrzebny. Zobaczymy jak długo wytrzymam z SGS8. W połączeniu ze smartwatchem całkiem dobrze się spisuje :)

I jak poprawiło się dużo względem s7e ? pomijając wygląd oczywiście, takie ogólne wrażenia z użytkowania.

#104 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 maja 2017 - 17:07

Płynność działania na podobnym poziomie, system wydaje się całkiem przyjemny pod względem wyglądu, ale S7e podobno też już go dostał. Największe wrażenie robi ekran i jego wielkość. Plusem jest też zdecydowanie poprawiony czytnik linii papilarnych, jednak jego umiejscowienie sprawia, że nie zawsze z niego korzystam. Trzeba po prostu nauczyć się inaczej trzymać trochę wyżej aby wygodnie trafić palcem w czytnik. 

Dobrze, że nie kupiłem SGS8+ bo tam to już jest katastrofa. 

Jeśli ktoś posiada dzisiaj SGS7e to zdecydowanie nie ma potrzeby przechodzenia na nowy model, wg mnie za mało jakiś zdecydowanych zmian. 

• tomk925 lubi to

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#105 tweetykrk

tweetykrk
  • 168 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 maja 2017 - 17:37

Płynność działania na podobnym poziomie, system wydaje się całkiem przyjemny pod względem wyglądu, ale S7e podobno też już go dostał. Największe wrażenie robi ekran i jego wielkość. Plusem jest też zdecydowanie poprawiony czytnik linii papilarnych, jednak jego umiejscowienie sprawia, że nie zawsze z niego korzystam. Trzeba po prostu nauczyć się inaczej trzymać trochę wyżej aby wygodnie trafić palcem w czytnik.
Dobrze, że nie kupiłem SGS8+ bo tam to już jest katastrofa.
Jeśli ktoś posiada dzisiaj SGS7e to zdecydowanie nie ma potrzeby przechodzenia na nowy model, wg mnie za mało jakiś zdecydowanych zmian.

Effe wypowiedz się na temat aparatu s7, S8 i iPhone 7. Jak to jest i czy jest duża roznica głównie chodzi mi o trudne warunki i zdjęcia w nocy, w dzień to wiem ze większość zrobi dobre zdjęcie :) oraz bateria iPhone 7 vs s7 który miles i S8.

Iphone 12 pro 256 Grafit, był X 256, Mackbook pro 2012 

#106 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 15 maja 2017 - 17:40

Ja co prawda może nie z IP7, ale z 6s przełamałem się i zmieniłem telefon na s8. Telefon jak telefon moim zdaniem zmiana na plus. Nigdy nie miałem androida i tutaj muszę się przestawić. Muszę się nauczyć obsługi systemu, najbardziej mnie nurtują reklamy oraz brak natychmiastowego otworzenia załączników z maila, ale to już inny temat.
Z baterii jestem zadowolony, i tak ładuje wieczorem. Szczeka mi opadła z jakości zdjęć, może są trochę softwaerowo podkręcone, ale jakość jest mega. Do października na pewno będziemy razem. Jeśli ip7s/8 mnie czymś pozytywnym nie zaskoczy, to pozostaniemy ze sobą na dłużej.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#107 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 maja 2017 - 18:49

Effe wypowiedz się na temat aparatu s7, S8 i iPhone 7. Jak to jest i czy jest duża roznica głównie chodzi mi o trudne warunki i zdjęcia w nocy, w dzień to wiem ze większość zrobi dobre zdjęcie :) oraz bateria iPhone 7 vs s7 który miles i S8.

Za dużo zdjęć to jeszcze nie zrobiłem, więc nie mogę nic bardziej szczegółowo powiedzieć. Wiem natomiast, że aparat jest porównywalny z SGS7 i zdjęcia praktycznie takie same wychodzą. Co do iP7 to tu już widać większą różnice. S8 robi zdecydowanie wyraźniejsze i bardziej szczegółowe zdjęcia. 

Jeśli chodzi o baterię, to iP7 był jak dla mnie zdecydowanie lepszy. Cały dzień S8 i teraz mam tylko 31%, gdzie przy podobnym użytkowaniu w iP7 miałbym ok 60% o tej porze. Może na to ma wpływ ciągłe sparowanie z Gear S3. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#108 snaperr

snaperr
  • 70 postów

Napisano 15 maja 2017 - 20:04

Witam was ja właśnie stoję przed dylematem. Nigdy iphone nie miałem, teraz posiadam s7e lecz zbiłem ekran i mam uszkodzone lcd. Nie będę naprawiał ze względu na koszt 1300zł (nie opłaca mi się) więc teraz mam dylemat między s8+ a ip7 plus. Już kilka dni rozmyślam i się zastanawiam i do tej pory nie mogę się zdecydować. Nie potrzebna mi otwartość androida pod względem root'a itp. Co byście wybrali na moim miejscu i dlaczego? Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.

#109 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 15 maja 2017 - 21:24

Witam was ja właśnie stoję przed dylematem. Nigdy iphone nie miałem, teraz posiadam s7e lecz zbiłem ekran i mam uszkodzone lcd. Nie będę naprawiał ze względu na koszt 1300zł (nie opłaca mi się) więc teraz mam dylemat między s8+ a ip7 plus. Już kilka dni rozmyślam i się zastanawiam i do tej pory nie mogę się zdecydować. Nie potrzebna mi otwartość androida pod względem root'a itp. Co byście wybrali na moim miejscu i dlaczego? Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.

Jeśli nic ci w androidzie nie przeszkadza, to nie wiem, czy nie lepszym wyjściem będzie dla ciebie kupno S8. Jeśli jednak chciałbyś zobaczyć co w trawie piszczy u innego dostawcy oprogramowania i sprzętu (i masz z 2-4 niepotrzebne stówki w kieszeni - przy ewentualnej odsprzedaży jeśli byś kupował nowy telefon), to kup iP 7 Plus, a jeśli Ci system nie przypadnie do gustu, to sprzedasz/wymienisz na samsunga.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#110 marioosh666

marioosh666
  • 229 postów

Napisano 16 maja 2017 - 09:40

Nie potrzebna mi otwartość androida pod względem root'a itp.

To nie jest kwestia root' a. Jeżeli nigdy nie miałeś iPhone' a to jeszcze nie wiesz jak ten system jest zamknięty. Skoro chcesz się przekonać na własnej skórze to polecam zakup iPhone' a, testy i jeżeli się spodoba to zostawić, a jak nie to sprzedać. W tym wariancie stracisz najmniej, a wręcz możesz zyskać. iPhone' a da się sprzedać niewiele mniej niż kosztował, a S8+ w tym czasie powinien kilkaset złotych stanieć. Nie oceniać wyższości żadnego z urządzeń tylko względy czystko praktyczne.

P. S. Dlaczego S8+, a nie S8 skoro iPhone 7 Plus ma tylko 5.5 cala, a S8 5.8? Powinien wystarczyć.

• kristof461 lubi to

#111 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 maja 2017 - 09:59

Też jestem tego zdania. Jeśli ktoś się zastanawia pomiędzy S8+ a iP7+ to zdecydowanie lepiej kupić zwykłą S8 bo jednak wielkość s8+ to już lekka przesada, zwłaszcza jeśli chce się obsługiwać skanerem lini papilarnych. 

• kristof461 lubi to

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#112 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 16 maja 2017 - 11:07

Mam S8+ i używam skanera linii papilarnych swoją kobiecą ręką :)

#113 snaperr

snaperr
  • 70 postów

Napisano 16 maja 2017 - 11:20

Co da wariantu wielkości s8+ to bym musiał oba potrzymać i przetestować. Chwilowo miałem w ręku tylko na chwilę s8+ bo ile razy próbuje się nimi pobawić to zajęte przez tłum ludzi ;) co do apple to miałem jedynie w swoim życiu iPoda touch 4 o ile dobrze pamiętam i w sumie wspominam dobrze to urządzenie. Jedyne co mnie w iPhonie odpycha to brak możliwości pobierania plików z internetu i brak menadżera plików. Reszta wydaje mi się kwestią przyzwyczajenia. No cóż dozbieram jeszcze kilka "zł" i sięgnę po IP7+. A gdzie kupię pewnie a taniej niż w takim ispocie?

#114 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 16 maja 2017 - 11:20

iPhone' a da się sprzedać niewiele mniej niż kosztował, a S8+ w tym czasie powinien kilkaset złotych stanieć. 

doprawdy ?

jakoś jestem innego zdania, pooglądaj ceny na A...

#115 snaperr

snaperr
  • 70 postów

Napisano 16 maja 2017 - 11:53

doprawdy ?
jakoś jestem innego zdania, pooglądaj ceny na A...

Nie mniej jednak tanieje o wiele wolniej od Samsungów

#116 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 16 maja 2017 - 12:32

Jedyne co mnie w iPhonie odpycha to brak możliwości pobierania plików z internetu i brak menadżera plików.

Da się pobierać wszystko. Wystarczy jeden mini manager plików ze sklepu, albo inna przeglądarka.
Jeśli chcesz kupić taniej to allegro i zakup od firmy z duża ilością pozytywnych komentarzy, jest tego trochę.

Użytkownik tomk925 edytował ten post 16 maja 2017 - 12:35

#117 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 maja 2017 - 12:34

Mam S8+ i używam skanera linii papilarnych swoją kobiecą ręką :)

Używać się da owszem, bo czytnik działa niewątpliwie tyle tylko, że nie jest to wygodne, chyba, że jesteś leworęczna i masz dłuuugie paluszki ;)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#118 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 16 maja 2017 - 12:41

Ani nie jestem leworęczna, ani nie mam długich palców. Używam skanera i nie narzekam.

#119 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 maja 2017 - 12:53

To najważniejsze, że nie narzekasz 

;)

Też używam na mniejszym modelu, jednak muszę nauczyć się inaczej trzymać smartfona niż w przypadku iP7 bo po prostu nie dosięgam :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#120 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 16 maja 2017 - 16:13

Testowałem czytnik. Nie wiem jak ktoś używa go w s8+ ale jeśli daje radę to spoko. Ja jednak wolę tak chwytać telefon aby móc go zaraz używać a nie jeszcze przekładać oraz żeby chwyt był w miarę bezpieczny. Zresztą producenci wpadli na pomysł że obsługa dużych ekranów może być uciążliwa. Po coś są te wszystkie opcje zmniejszające bądź obniżające wyświetlany obraz. Skoro są znaczy że ktoś ich używa. OK każdy jak wspomniałem chwyta telefon inaczej. Ja łapię swój za dolną część aby mieć dostęp do klawiatury bądź aby małym palcem podtrzymać go od dołu. Przy takich próbach dosięgnięcie czytnika jest trudne. W s8 możliwe ale trudne. W s8+ czasem wręcz nie możliwe. Moim zdaniem (co pisałem już kiedyś) za rok Samsung umieści czytnik pod ekranem. Kwestia czasu. Poligonem doświadczalnym będzie Apple. Samsung swój bubel już miał dlatego kolejne ryzyko było zbędne. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#121 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 maja 2017 - 16:38

Bądźmy realistami, w S8+ dosięgnięcie czytnika jedną ręką aby odblokować i dalej w takiej pozycji używać z telefonu jest nie realne - koniec i kropka. 

Da się korzystać z czytnika, ale jest o lata świetlne z iPhonem jeśli chodzi o wygodę. 

Mam zwykłą S8 i jak dla mnie tu jest dość trudno i nie praktycznie, tak jak pisałem przed zakupem tego telefonu. To zresztą największy minus tego telefonu, tak patrząc na dzień dobry z tym telefonem. 

Wiem, jestem niemal pewny, że w S9 to zdecydowanie poprawią, może zatopią czytnik w ekran co byłoby rewelacyjne. Poczekamy zobaczymy. Oprócz tego i baterii, która też jest gorsza od iP jestem zadowolony, zwłaszcza z komunikacji z Gear'em S3 i MacBookiem.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#122 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 16 maja 2017 - 16:53

jestem zadowolony, zwłaszcza z komunikacji z Gear'em S3 i MacBookiem.

A możesz coś więcej na ten temat napisać ? - dokładniej o komunikacji s8 z makiem

Użytkownik Omega55 edytował ten post 16 maja 2017 - 16:55

#123 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 maja 2017 - 17:42

A możesz coś więcej na ten temat napisać ? - dokładniej o komunikacji s8 z makiem

Maile bez problemu się synchronizują.

Notatki evernote świetnie się komunikuje, synchronizacja działa bardzo szybko.

Muzyka - korzystam dalej z Apple Music

SMS/połączenia tel aplikacja AirDroid, ale minusem jest to, że musi być cały czas włączona.

Internet i zakładki to tylko polecam Google Chrome, na macu chodzi całkiem płynnie. 

Kalendarz bez problemu w połączeniu z kontem google. Ten program mam również połączony rodzinnie z żoną. 

Jedynie co nie działa to edycja dokumentów w czasie rzeczywistym. 

Użytkownik effe edytował ten post 16 maja 2017 - 17:45

• Omega55 lubi to

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#124 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 16 maja 2017 - 20:40

Eee, tam. Nie przesadzajcie z tym dostępem do czytnika w S8+. Nie mam absolutnie żadnych problemów z dosięgnięciem. Jedynie miejsce w którym jest umieszczony jest bardzo niefortunne.

Cieszę się, że nie kupiłem zwykłej S8. Jednak 0,5 cala więcej robi dużą różnicę a jeśli chodzi o komfort trzymania w reku - S8+ i tak jest dość mały ze względu na znikome ramki.

 iMac 21,5" + Time Capsule |  iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED  iPhone 4s Black  WATCH + Band (PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular +  Pencil

#125 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 maja 2017 - 21:01

Dosiegnac zawsze się da tylko zależy jak to robisz bo na bank nie normalnie trzymając telefon jedna ręka.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych