Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gluchy telefon?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#26 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 10 lutego 2008 - 10:51

@tonymontana - co konkretnie masz na mysli piszac reset plus iWorld. Sugerujesz, ze moge zrobic reset w iTunes? Jesli to moze pomoc to zrobie to bez wachania, ale prosze odpowiedz mi czy zejde pozem do 1.1.2? Bo jesli nie to sie nawet nie biore za to.
A jesli to antena (co moze byc prawdopodobne gdyz iPhone wysunal mi sie z kieszeni i spadl na ziemie wlasnie jakies 2 tygodnie temu.Co prawda tylko z ok 20cm na ziemie kantem anteny, ale mozliwe ze to to)
To czy moge sobie sam to wymienic czy raczej jest to za trudne do zrobienia samemu. No i gdzie dostane sama antene (orocz ifixit)? Masz mozliwosc sprzedania mi anteny? Bo w ostatniej chwili zobaczylem Twoja sygnaturke iPhone-serwis.
Najsmieszniejsze, jest to, ze nie mam zadnych problemow z updatem itd. nawet wczoraj zrobilem update przez installera do 1.1.3 myslac, ze problem zostanie rozwiazany. Niestety NIE. Dziene jest tez to, ze nie mam problemu z zasiegiem (gdyby to byla antena) Mam full kresek i gdy ja dzwonie to nie ma najmniejszych problemow podczas rozmowy. Jedynie tylko te cyrki z ciemnym ekranem.

Pisalem juz kilka razy ale napisze ponownie, zemieszkam w niemczech i nie moge isc do kiosku i kupic innej karty. Gdyby tak bylo juz dawno bym to zrobil.W niemczech zrobili tak, ze aby zaczela ci dzialac karta musiaj ja zarejestrowac (ochrona przed terrozyzmem) i dlatego wczoraj od znajomej wzialem karte, ale ma w tej samej sieci i bylo to samo. Musze kupic inna i zobacze.

---- Dodano 10-02-2008 o godzinie 19:31 ----
Teraz mialem jeszcze lepiej. Probowalem przelacznik ktory wlacza tryb wibracji pare razy poprzelaczac na on/off i zadzwonilem ponownie do siebie z domoweg i przy wylaczonym glosie i tylko trybie cichym telefon zadzwonil calkim normalnie. JUZ NIC NI EROZUMIEM Z TEGO!
Pozniej stuknalem nim lekko o kolano czarna strona i elefon chwilowo sie naprawil, ale po paru probach znow mialem jedno gluche polaczenie.Jak myslicie, mam robic totalny restore i pozniej metoda 1.1.3 ->1.1.1 (2x) w windows czy to wina anteny?

---- Dodano 10-02-2008 o godzinie 21:56 ----
Jestem po calkowitym restore i 1.1.1->1.1.2 i teraz synchronizacja. Zobaczymy czy pomoglo. Jesli nie to juz pomyslow wiecej nie mam.

---- Dodano 11-02-2008 o godzinie 09:25 ----
Witam. Przedostatnia nadzieja padla. Niestety po totalnym restore przez iTunes i powrocie do 1.1.2 dalej to samo.
Zostalo mi jeszcze tylko wlozenie innej karty sim. Jezeli nie to juz raczej tylko naprawa. Najgorsze, ze nie wiem gdzie sie z tym udac.

#27 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 11 lutego 2008 - 14:33

Pozyczylem karte od kolegi i ZONK. Czyli mam walniety telefon.Bo innego rozwiazania ja nie posiadam. Moze mi ktos pomoc. Ma ktos czesci do iPhonow (oprocz iFixit) ? Prosze niech mi ktos da jakies namiary gdzie go naprawie. Bardzo ladnie prosze.

#28 statek

statek
  • 250 postów

Napisano 11 lutego 2008 - 17:00

masz skaze fabryczna o ktorej pisalem wczesniej. Apple wymienia za free bynajmniej u mnie tak bylo. Nic z tym nie poradzisz

#29 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 11 lutego 2008 - 18:48

Czyli wymiana anteny ani nic takiego nie wchodzi w gre?Bo nie rozumiem co znaczy skaza fabryczna. Cos jest popsute to co trzeba wymienic czy sie myle? A poza tym nie mialem tego wczesniej wiec skad wiadomo, ze to skaza skoro wczeniej dzial bez problemu. Chodzi mi o wymiane na wlasna reke bo do stanow to sie raczej nie wybieram a w Europie mi tego na 90% nie wymienia.

#30 w4rri0r3k

w4rri0r3k
  • 88 postów

Napisano 11 lutego 2008 - 21:15

zainstalowales iWorld ? powiem tak gdy kupowalem swojego IP od jakiegos ciapatego w uk przelozylem do niego swoja karte polska orange i objaw byl ten sam, juz mialem sie wycofywac z transakcji kiedy on pomyslal o iWorld i tam zmienil ustawienia na Poland i telefon dziala normalnie do dzis :) takze installer i zainstuj iWorld a nastepnie ustaw odpowiedni kraj dla twojej karty sim

#31 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 11 lutego 2008 - 21:17

iWorld mialem wczesniej i bylo to samo ale po totalnym restore jeszcze nie probwalem. Zaraz sprobuje. Wszystkiego trzeba sprobowac.To juz jedyne co mi zostalo oprocz wymiany wadliwej czesci.

---- Dodano 11-02-2008 o godzinie 21:38 ----
Ludzie to nieewarygodne - nie chce zapeszac, ale po zainstalowaniu iWorld pomyslalem, chmmm.... moze ustawie jezyk na angielski bo niemiecka karta moze cos sie gryzc i BINGO!!! Narazie 25 polaczen 10glosnych /15 z sama wbracja i wszystkie normalnie sygnalizowane. Juz nic nie rozumiem.Tyle restore co ja wykonalem dl aglupiego ustawienia jezyka. OK. Niektorzy sie mecza aby napisac dla nas programy to moze i moje dosiadczenie sie komus przyda. mam nadziej, z ejuz tak zostanie i to nie tylko chwilowe poprawienie humoru mojego iPhona. Dam znac z apare dni po dokladnych testach.

---- Dodano 11-02-2008 o godzinie 21:55 ----
Chyba z aszybko sie cieszylem :-(( Ale z angielskim menu i tak czesniej dziala niz jak mialem polskie. No coz. Chce ktos kupic iPhona na czesci?

#32 statek

statek
  • 250 postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:06

nie wiem co w nim jest nie tak z tym bledem ja mialem tak od nowosci po prostu przy zablokowanym telefonie nie dawal oznak ze ktos dzwoni

#33 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 11 lutego 2008 - 22:17

No coz, ja nie mam tak zawsze, tylk od casu do czasu, ale widocznie to podony problem. OK. Bede musial na czesci sprzedac. Dzieki wszystkim za chec pomocy. Pozdrawiam. Remik

#34 bladeros

bladeros
  • 11 postów
  • SkądLübeck

Napisano 11 lutego 2008 - 22:42

witam moge ci pomoc jak chcesz poznalem kolesia z sulzbach ktory naprawia iphony wlasnie mojego mi naprawial i bede go uzywal tylko z karta eplus,napisalem na skype do ciebie

#35 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 12 lutego 2008 - 08:25

Super. Odezwe sie jak wroce ze szkoly.Dzieki.

---- Dodano 12-02-2008 o godzinie 18:03 ----
@bladeros - nie dostalem wiadomosci od ciebie. Mozesz sie na prov odezwac lub na skype dzisiaj bede caly czas online.

#36 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 13 lutego 2008 - 20:46

iPhone zostal wlasnie sprzedany. Temat do zamkniecia!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych