Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gluchy telefon?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 31 stycznia 2008 - 19:06

Witam. Dzisiaj przezylem dziwna sytuacje. Mialem nieodebrane polaczenie, ale dopiero je zobaczylem jak odblokowalem ekran. No nic, pomyslalem - na pewno bylo za glosno i telefon byl w kieszeni wiec moglem nie slyszec. Nie dawalo mi to spokoju i niezastanawiajac sie zadzwonilem do siebie z domowego i co? Nic na ekranie sie nie wyswietla???? Po odblokowaniu widze, ze mam nieodebrane z domu? W czym problem. Mieliscie juz tak? Po ponownym odblokowaniu ekranu i po powlaczaniu kilku funkcji i ponownym zablokowaniu ekranu wszystko wrocilo do normy, ale nie mam pojecia co to bylo. Do tej pory nigy tak nie mialem Mam 1.1.2. Mial ktos cos takiego tez?

#2 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 31 stycznia 2008 - 21:16

Witam. Dzisiaj przezylem dziwna sytuacje. Mialem nieodebrane polaczenie, ale dopiero je zobaczylem jak odblokowalem ekran. No nic, pomyslalem - na pewno bylo za glosno i telefon byl w kieszeni wiec moglem nie slyszec. Nie dawalo mi to spokoju i niezastanawiajac sie zadzwonilem do siebie z domowego i co? Nic na ekranie sie nie wyswietla???? Po odblokowaniu widze, ze mam nieodebrane z domu? W czym problem. Mieliscie juz tak? Po ponownym odblokowaniu ekranu i po powlaczaniu kilku funkcji i ponownym zablokowaniu ekranu wszystko wrocilo do normy, ale nie mam pojecia co to bylo. Do tej pory nigy tak nie mialem Mam 1.1.2. Mial ktos cos takiego tez?

ja miałem kilkanaście ciekawszech zdarzeń :), jedno z lepszych to to że zablokowal mi się SB w polowie 1 a 2 SB :), ostatnio miałem sytuację że się totalnie zwiesił gdy nawiązywalem polączenie przez ssh :)

nie przejmuj się takimi błedami, wyłącz i włącz iPhona

#3 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 stycznia 2008 - 21:21

Mi sie ciagle cos zawiesza, jak sie grzebie w sofcie to takie sa efekty :P

#4 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 31 stycznia 2008 - 21:44

Tak myślałem. Myślałem, ze to tylko mnie, ale widzę, ze nie. Jeśli się zawiesza podczas używania to wiesz, ze coś jest nie tak i wyłączasz i włączasz go ponownie, ale niczego nieświadomy człowiek gdy czeka na połączenie i je otrzymują nie wiedząc o nim to już gorzej. Dzięki za informacje.Pozdrawiam jak zawsze Remik_K.

#5 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 06 lutego 2008 - 13:39

ZARAZ MNIE CHYBA OSRA! Moj problem powtarzal sie dosc czesto wiec postanowilem go rozwiazac inaczej. Wczoraj zrobilem restore i uszczesliwiony, ze problem zniknie poszedlem spac. Dzisiaj moja znajoma dzwonila do mnie 12 razy!!! Niestety problem jak sie okazalo nie zostal rozwiazany przez restore. Mialem nadzieje, ze pomoze bo restore czysci wszystko, a ja jako chcialem poznac jak niektore programy dzialaja na moim iphonie poinstalowalem i pobawilem sie nim niezle. Pomyslalem, ze to na 100% bedzie wina moich zabaw z softem. Chyba nie do konca.Mam przeciez czysty telefon.No moze nie do konca bo mam zainstalowane SBprefs, Customize i Make It Mine. Dodam ponownie, ze iphona mam z USA a mieszkam w niemczech i nie mam zainstalowanego iWorld bo do tego czasu wszystko dzialalo. SMSy dochodza i wysylam bez problemu wiec stwierdzilem, ze nie musze. Poradzcie mi cos bo nie wytrzymam. p.s. mam next sima i soft 1.1.2. Prosze POMOZCIE MI DOBRZY LUDZIE!!!

#6 Jabber

Jabber
  • 82 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 17:03

A wibruje Ci telefon? Wiem, że zabrzmi to głupio, ale czy próbowałeś obniżyć głośność do 0 i podnieść na max?

#7 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 06 lutego 2008 - 17:15

Dlaczego glupio mialo by zabrzmiec. Skoro moze pomoc to kazdy sposob jest dobry.
Nie, nic nie mam. Tzn wibracji tez. Wiem na 100% bo trzymalem go w reku jak "PODOBNO DZWONIl" i chcac sprawdzic poczte odblokowujac go zobaczylem ze w tym czasie mam wiadomosc o nieodebranym polaczeniu. Nie probowalem tez obnizac glosu. Zaraz to zrobie. Mam poprostu czarny ekran bez oznak polaczenia. Nie zawsze tak jest. Od czasu do czasu. Tzn moze co 2-3 polaczenie ie widze i nie slysze.

---- Dodano 06-02-2008 o godzinie 19:51 ----
A teraz najlepsze. Wlasnie przed chwila pojawil mi si ekomunikat AWARIA SIM a pozniej po nim NIEPRAWIDLOWY SIM. Moze to wam cos powie?

#8 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 06 lutego 2008 - 20:01

Może nakładka SIM (jeśli takowej używasz) nawala?

#9 Jabber

Jabber
  • 82 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 21:38

hmmm... Nie wiem na prawde nie wiem... Probowales virgenizerem i na nowo sima sciagnac?

#10 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 06 lutego 2008 - 21:43

Ja mam nextsima i 1.1.2 wiec mnie to chyba ni edotyczy no nie? (Virginizer i anysim)

#11 Jabber

Jabber
  • 82 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 21:59

aha... no to to wina nextsima chyba...

#12 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 06 lutego 2008 - 22:09

Ja tez stawiam na nextsima. Sprawdz czy kontaktuje. I jeszcze mozesz sprawdzicz czy jak o odblokowywujesz to czy przez chwile nie wyswietla "brak uslug" w miejsce wskaznika zasiegu (to znaczy to bedzie jakos po niemiecku napisane :D

#13 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 06 lutego 2008 - 22:13

Kontaktuje, bo wyciagnalem ja, przeczyscilem spirytusem i normalnie mam full 5 kresek, tylko, z eznowu przed chwila probowalem z domowego zadzwonic do siebie a telefon ani widy ani slychu. Dopiero po odblokowaniu widac, ze jest nieodebrane polaczenie. Ja, zeby bylo jasne moge dzwonic normalnie. I do mnie od czasu do czasu tez sie da dodzwonic normalnie, tylko co ktores polaczenie mam gluche i slepe. Juz mi sie zygac chce.

#14 Jabber

Jabber
  • 82 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 22:17

To zrób tak Wez Duża miche i czekaj aż przejdzie :P A tak na poważnie. Często to wina next sima. Gdzie go kupiłeś? Może gdy włożysz nowego to będzie działało? mi się zdaje ze to next sim sie zje... popsuł. Czesto tez wymieniaja next simy na nowe...

#15 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 06 lutego 2008 - 22:22

Sprobuje. Kupowalem przez internet wiec nie wiem co z tego wyjdzie, ale sprobuje.

#16 Jabber

Jabber
  • 82 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 22:32

ehhh
ze tez moglem nie zauwazyc
Sproboj to http://www.myapple.p...slyszy-nas.html

---- Dodano 07-02-2008 o godzinie 00:39 ----
i sprawdz w customize sile wibracjii

---- Dodano 07-02-2008 o godzinie 00:51 ----
tu masz latke (ponoc dziala) Luckow Design Studios - Fix for iPhone Earphone Bug

#17 statek

statek
  • 250 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 23:03

jest jeszcze jedna opcja ze Twoj iphone ma fabryczna skaze, mialem jedna sztuke nowa 1.0.2 OTB i od poczatku byl taki problem, wymiana na gwarancji, dali 2 telefon

#18 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 06 lutego 2008 - 23:09

Jestem pod wrazeniem tego jak staracie mi sie pomoc, ale niestety chyba nie do konca zrozumiales moj problem. napisze jeszcze raz. Ktos dzwoni- tak? JA nic nie widze na wyswietlaczu, ani nic nie slysze. Po jakims czasie biore iphona do reki ii odblokowujac ekran widze nieodebrane polaczenie. Podnosze sluchawke telefonu domowego i dzwonie do siebie majac telefon w reku a telefon gluchy i ciemny na ekranie. Wiem moj przypadek to nie zlacze sluchawek. p.s. pisalem do sprzedawcy i wymieni mi karte. :-) Takich sprzedawcow jest naprawde malo w dzisiejszym internecie. Zobaczymy jak bedzie z nowa karta.

---- Dodano 06-02-2008 o godzinie 23:19 ----
Mam nadzieje, ze to tylko karta. Bo wczesniej tego nie mialem. Ma te karte 4 tygodnie a problemy zaczely sie od zeszlego tygodnia. p.s. a gdzie wymieniales? W jakim kraju. Telefon byl na abonament czy jailbreak?

---- Dodano 07-02-2008 o godzinie 13:11 ----
@statek napisz prosze w jakim kraju to robiles?

#19 Jabber

Jabber
  • 82 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 20:17

Hmmm... On to chyba, a raczej napewno robił w stanach/niemczech/francji xD. Trzeba pamiętać o tym, aby zamaskować użycie next sima xD

#20 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 07 lutego 2008 - 20:43

No wlasnie. Powiedzcie jak? Mam 1.1.2 OTB i jak zamaskowac w razie czego uzycie nextsima. Przeciez dla 1.1.2 OTB Virginize ni ewchodzi w gre. A moze sie myle?
Z serwisem byloby OK bo mieszkam w niemczech, ale telefon jest z USA.(podlega to gwarancji? Wiem ze ipody i komputery tak, ale nie wiem czy iphone?)

---- Dodano 08-02-2008 o godzinie 18:16 ----
Dzisiaj przyszla juz nowa karta (wymienil mi na inna nowa) Niestety dalej to samo. Mam prosbe jeszcze raz do ludzi ktorzy kupowali cos w USA a dokladnie iPhona i dokonywali naprawy lub wymiany. Prosze napiszeci mi cos wiecej. Bylem przed chwila w Gravis (tutejszy iSpot tylko lepszy bo ma serwis i wogole) i powiedzieli mi, ze oni nie dokonuja napraw lub wymiany bo nie handluja iPhonami i musze udac sie do T-Mobile (juz mnie mdli) i tam to zglosic lub bezposrednio do Appde Germany, ale panowie w Gravis powiedzieli mi ze mam male szanse bo od chyba miesiaca Apple zmienilo polityke i trzeba sie udac tam gdzie sie kupilo. Chodzi mi o iPhony, bo inne rzeczy to nie ma problemu. Ma ktos pomysl co mam zrobic? A moze jesz ktos z NRW i jedzie do Stanow to moglby mi go zabracß Prosze o jakies informacje bo jestem troche bezradny.

#21 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 10 lutego 2008 - 00:01

Czy nikt nie jest w stanie mi pomoc? Prosze!

#22 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 10 lutego 2008 - 00:38

Czy nikt nie jest w stanie mi pomoc? Prosze!

zrób unlocka geohot'a i wywal nextsima

#23 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 10 lutego 2008 - 00:40

Zrobilem wczoraj i dalej to samo. Statek pisal, ze mial jeden model ze skaza. OK- ale on pisal, ze od poczatku skaza byla a ja mam to dopiero od tygodnia Czy moze to byc wina karty sim?

---- Dodano 10-02-2008 o godzinie 00:41 ----
A jezeli trzeba by naprawiac iPhone'a to gdzie i kto to naprawia?

#24 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 10 lutego 2008 - 01:13

Zrobilem wczoraj i dalej to samo. Statek pisal, ze mial jeden model ze skaza. OK- ale on pisal, ze od poczatku skaza byla a ja mam to dopiero od tygodnia Czy moze to byc wina karty sim?

---- Dodano 10-02-2008 o godzinie 00:41 ----
A jezeli trzeba by naprawiac iPhone'a to gdzie i kto to naprawia?

wróżki mają wolne ;) może być to wina wszytkiego, nextsima, karty sim, jak i telefonu.

idz do kiosku kup za 5zł kartę startową popa, włoż i potestuj - jak bedzie normalnie to pewnie wina lezy po stronie twojej karty sim, wtedy pójdź do operatora i wymień ją odpłatnie

#25 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 10 lutego 2008 - 01:22

Kombinacja reset plus iWorld. Jesli nie pomoze, mozliwe ze nawalila antena. Moze czas na Hard Restore, czli przez iT do 113.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych