Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Komunikator GG na Mac OSa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
143 odpowiedzi w tym temacie

#101 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 22:57

Ja też z Adium nie miałem nigdy problemu, teraz nie wiem bo przestałem używać jakichkolwiek IM.

#102 p.leszkiewicz

p.leszkiewicz
  • 95 postów
  • SkądPodkowa Leśna, PL

Napisano 19 lutego 2012 - 08:15

pojawiła się wersja beta GG dla MACOSX
•• GG 11.0.0.5858 Beta Mac OS X

mi niestety nie dziala, ma ktos podobny problem?? mam macosx 10.5

Mi działa ok ten programik, ale zdziwiłem się, że ze znajomych nikt już nie używa gg :(

#103 Dorsześ

Dorsześ
  • 170 postów
  • SkądToruń / Aberdeen

Napisano 19 lutego 2012 - 18:07

Fakt.... również wielu z moich znajomych zastąpiło stare gadu gadu chatem na facebook'u.

#104 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 19 lutego 2012 - 22:27

Beta GG jest ok. Jednak mam małe uwagi: 1. Nie wiem czemu, ale nie zapisuje mi rozmów w archiwum. 2. Raz na jakiś czas potrafi złapać zwiechę. Mam nadzieję, że w finalnej wersji będzie to poprawione :) Co do GG i facebook'a, wiadomo, że ze znajomymi wygodniej jest porozumiewać się przez FB, ale...: 1. Jest nieduża liczba osób, które zwyczajnie facebook'a nie mają, wtedy zazwyczaj mają korzystają z GG. 2. Nie wszyscy używają GG tylko do rozmów ze znajomymi, ale także do rozmów z kontrahentami lub "kolegami z sieci". Tak, więc mi np. GG baardzo się przydaje, a adium mi nie podchodzi. Miałem tlena, ale wolę GG :)

#105 Dorsześ

Dorsześ
  • 170 postów
  • SkądToruń / Aberdeen

Napisano 20 lutego 2012 - 11:24

Gadu gadu to już nie to co kiedyś...

#106 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 14:56

Od zawsze było do niczego. Ten protokół jest tak koszmarnie zaprojektowany, że dziwię się, jak myślący człowiek może z tego korzystać.

#107 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 lutego 2012 - 15:46

@meduza, ale przecież i w Adium i w Tlenie masz obsługę konta GG. A co do facebooka, to nie wiem czy widzieliście ale Adium ma obsługę chata z FB, także jest mega multi-komunikatorem.

#108 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 15:57

iChat też ma, przecież to zwykłe XMPP jest.

#109 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 lutego 2012 - 21:46

Tak, ale w adium klikasz po prostu facebook teraz i działa. XMPP nie jest dla "pani Stasi z księgowości". @MrNorbi94, konfigurowalność Adiuma, jest tak szeroka, że nie ma co nie podchodzić;)

#110 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 14:22

'Klikam i działa' wobec 'wpisuję panistasiazksiegowosci@chat.facebook.com'? Rzeczywiście, ułatwienie, że ho ho ;-)

#111 tomek_ad

tomek_ad
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lutego 2012 - 16:55

A mi to GG nie działa. Po ściągnięciu, zamontowaniu i odpaleniu wyskakuje mi komunikat, że potrzebuję wtyczki Flash w wersji 10.3 po czym przekierowuje mnie na stronę Adobe'a, gdzie jest napisane 'Twoja przeglądarka Google Chrome posiada wbudowaną wtyczkę Adobe® Flash® Player. Po udostępnieniu nowej wersji Flash Player, Google Chrome automatycznie się zaktualizuje.' po czym GG się crashuje. Pomoże ktoś?

#112 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 24 lutego 2012 - 20:31

@tomek_ad: Ściągnij wtyczkę przez safari. A tak po za tym to GG padło. I to nie tylko na Macu, ale ogólnie cały system GG nie działa o.0 Jakieś pół godziny temu chyba.

#113 tomek_ad

tomek_ad
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lutego 2012 - 22:28

@tomek_ad: Ściągnij wtyczkę przez safari.

A tak po za tym to GG padło. I to nie tylko na Macu, ale ogólnie cały system GG nie działa o.0 Jakieś pół godziny temu chyba.

Dzięki wielkie, działa! Ale jestem zawiedziony tym GG. Zapycha pamięć, migające reklamy... Skasowałem po 5 minutach bo naprawdę aplikacja nie jest warta męczenia oczu groźbą padaczki.

#114 Dorsześ

Dorsześ
  • 170 postów
  • SkądToruń / Aberdeen

Napisano 25 lutego 2012 - 14:19

tomek_ad ma rację. Ta aplikacja to nic specjalnego. Fajnie, że się pojawiło, ale to wszystko.

#115 Mkalem

Mkalem
  • 346 postów
  • SkądSolec Kujawski

Napisano 26 lutego 2012 - 00:05

Ja tam nawet jestem zadowolony z jej działania, fakt, ma jeszcze błędy, ale to beta, aktualizacje chyba już ze 3 były, także nie narzekam. Reklama nie przeszkadza.

#116 rattlehead

rattlehead
  • 71 postów
  • SkądNadarzyn

Napisano 27 lutego 2012 - 17:29

W końcu udało mi się to odpalić na moim macu, na minus wygląd i szybkość działania, na plus można sobie posłuchać radiowej czwórki:)

#117 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lutego 2012 - 11:58

Nadal nie można ukryć tej paskudnej ikony w pasku menu?...

#118 rEvis

rEvis
  • 708 postów
  • SkądŁomianki

Napisano 01 kwietnia 2012 - 20:09

Od początku nie rozumiałem użytkowników GG. Nieestetyczny wygląd, najbardziej potrzebne opcje głęboko ukryte, denerwujące reklamy i strasznie powolne działanie. Skype nie ma żadnego z tych problemów, a jednak w Polsce przegrywa rywalizację z polskim programem.

#119 Dorsześ

Dorsześ
  • 170 postów
  • SkądToruń / Aberdeen

Napisano 01 kwietnia 2012 - 20:38

Czyżby to przejaw miłości do polskich produktów? Nie sądzę, skype jest pod wieloma względami zapomniany w PL... wielu z moich znajomych, którzy mają konto skype, nie pamięta loginów. Nie wspominając o hasłach...

#120 rEvis

rEvis
  • 708 postów
  • SkądŁomianki

Napisano 01 kwietnia 2012 - 22:35

Czyżby to przejaw miłości do polskich produktów? Nie sądzę, skype jest pod wieloma względami zapomniany w PL... wielu z moich znajomych, którzy mają konto skype, nie pamięta loginów. Nie wspominając o hasłach...

To dla mnie jest przynajmniej trochę nielogiczne. Według mnie Skype jest dużo bardziej dopracowany niż GG, a jednak ma mniej użytkowników. Od lat nie używam GG i już nigdy go nie zainstaluję. Po części dlatego, że jest beznadziejne, a po części dlatego, że kojarzy mi się z nastolatkami, które używają Naszej Klasy do pokazania jak największej powierzchni swojego ciała.

#121 Dorsześ

Dorsześ
  • 170 postów
  • SkądToruń / Aberdeen

Napisano 02 kwietnia 2012 - 07:44

rEvis tu się z Tobą trochę zgodzę... irc, gg czy nasza klasa to już chyba trochę "przeminęło z wiatrem". Szkoda faktycznie, że Polska nie pamięta o skypie, lub inaczej. Szkoda, że GG ma ciut nadszarpniętą renomę i nie jest tak dopracowane jak Skype.

#122 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 06 kwietnia 2012 - 23:11

OK, używam GG na macu od premiery i przyznam, że w pierwszych dniach były drobne problemy, ale po tych pierwszych dniach i wydaniu aktualizacji GG śmiga pięknie. Nieraz nawet to radio w GG się przydaję jak nie mam czego słuchać. A ogólnie bez GG ja bym się nie obszedł. Piszę na GG z wieloma osobami, nie tylko z kolegami, ale także z kontrahentami i jest to bardzo przydatna aplikacja. Jeśli ktoś nie korzysta z GG i nie chce tego robić, bo nie ma potrzeby to nie widzę sensu udzielania się w tym temacie.

#123 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 23:34

A ja owszem - krytyka jest zdrowa i potrzebna. Ot, taki ja - nie wyobrażam sobie 'poważnej rozmowy', zwłaszcza biznesowej, przez tak niedopracowany i niezabezpieczony komunikator. Jak mówić o rzeczach 'między nami', skoro może to sobie poczytać byle nastolatek, który zapłacił dychę w 'szkole hakerów'? ;-) No chyba, że Twoi kontrahenci to właśnie banda nastolatków kupujących kody do WoW-a albo inne konta premium na fotka.pl ;-) (Disclaimer: nie mam nic do nastolatków ani WoW-a (do 'szkoły hakerów' już bardziej, ale nie o tym jest ten wątek) - użyłem po prostu 'jaskrawych' przykładów. Do Twojego biznesu też nic nie mam, bo to nie moja sprawa - a że uważam, że to niepoważne, to już moja prywatna opinia. No offence.)

#124 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 06 maja 2012 - 08:40

używa ktoś dzisiaj GG ? Jak najnowsze wersje sie sprawują? Nie chce instalować w ciemno bo może mi namieszać z Adium.

#125 Avarcal

Avarcal
  • 34 postów
  • SkądLubasz

Napisano 06 maja 2012 - 12:00

Według mnie, skoro używasz Adium, to GG jest tym bardziej zbędne. Po co więc kolejny program, który ma te same opcje ?:P Mnie Adium jeszcze nie zawiodło.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych