Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple przedstawia ultra cienki laptop -Macbook Air

• Please log in to reply
339 replies to this topic

#126 Fidma

Fidma
  • 108 posts
  • SkądKoszalin

Posted 15 January 2008 - 20:54

3,6E x 1700 = 6120zł 6120zł + 8% = 6600zł

#127 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 15 January 2008 - 20:57

Ja się rozczarowałem. Pierwszy raz śledziłem na żywo Keynote'a i się rozczarowałem. Kapsułka? Nie dla mnie. iPhone Soft? - ok, fajnie, bo może szybciej odblokują 1.1.2, iTunes Movie Rentals? - Super, ale dopiero jak wyjdzie w Europie, MacBook Air? - Brzydki, za drogi, źle przemyślany (brak ethernet'u?!).. Czekam aż odświerzą linie MBPro i wtedy kupię 15tkę.

no ja wtedy kupie tego starego;) mb pro :D ...albo power booka g4 teraz, ghz i giga ramy mnie jakos nie ciagną w laptopach.

#128 Adam5

Adam5
  • 52 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 January 2008 - 20:57

u mnie pierwsze wrażenie było pozytywne. Niestety dalej było gorzej. Przede wszystkim stosunkowo wysoka cena. Tylko jeden port USB, to duży minus, jak dla mnie. Design średnio mi się podoba. Na pewno jest cienki, i stosunkowo ładny, ale osobiście nie pasuje mi czarna klawiatura. Jeśli miałbym kupić MacBook'a na pewno nie był by to Air. A co do samego Keynote'a. Ja śledziłem wydarzenia na żywo, i niestety trochę się rozczarowałem.

#129 iLambert

iLambert
  • 118 posts
  • SkądPolska

Posted 15 January 2008 - 20:58

Pewnie za 6k.

#130 cza_gda

cza_gda
  • 430 posts
  • Skądgdansk

Posted 15 January 2008 - 20:58

to nie dlamnie ,design kiepski MBP GÓRĄ dobrze ze mbp nowych nie ma bo bym zalowal liczylem na wiecej tak jakos

#131 Poli

Poli
  • 46 posts
  • SkądNew Jersey

Posted 15 January 2008 - 21:09

Tak czekalem na cos co mnie wywróci...a tu sie rozczarowalem..i jeszcze ta cena..mial to byc moj pierwszy Maciek w historii, a tu przyjdzie sie zaraz ubrac, jechac do sklepu i zakupic poczciwego MBP za 1800$

#132 anx239

anx239
  • 679 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 January 2008 - 21:11

Jak dla mnie to za tą cenę kupiłbym MBP 15.4". Jestem chyba chory no nowego MBP z SantaRosa i LED :cool: Ogólnie wydaje mi się niezbyt trwały do prawdziwej pracy w terenie jako ultra mobilny laptop. Miałem kiedyś ThinkPada X30 (12", bez napędu CD, 1.6 kilograma) - to był komputerek naprawdę trwały i mocny w budowie. Nie bałem się go gdzieś przypadkowo postawić.

#133 czesiukatana

czesiukatana
  • 28 posts

Posted 15 January 2008 - 21:13

co to jest za utwor w oficjalnej ad mbair? mega!

#134 mkc

mkc
  • 64 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 January 2008 - 21:15

Gesty na trackpadzie z multitouchem - poezja. Jedyna rzecz, której mi brakuje w Safari to właśnie gesty.

#135 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 15 January 2008 - 21:17

To jest świetny sprzęt do szpanowania - chyba tylko tyle w nim widzę :-)

#136 ontoid

ontoid
  • 251 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 January 2008 - 21:19

Moze ktos wie jaką realną przepustowość ma WiFi 802.11n ?

#137 Relentless

Relentless
  • 269 posts

Posted 15 January 2008 - 21:19

Dlaczego czekaliście na coś, co was wywróci?

Spójrzcie na KONSEKWENCJĘ i ZRĘCZNOŚĆ Apple. Chodzi mi o to, że w Internetcie od 2 tygodni wręcz chuczało o nowym MacBooku, do tego wyszedł jeszcze (co prawda nie Applowski) ModBook...

Hasło 'Coś wisi w powietrzu' doskonale określiło atmosfere.

Nie jesteśmy zaskoczeni przede wszystkim dlatego, że od 3 tygodni rozczytywaliśmy się o nowym laptopie i oglądaliśmy jego koncepty, ot co.

Warto się zastanowić nad trzema rzeczami:

-Zainteresowanie i plotki udowodniły, że demand na takiego Laptopa jest

-Czyż tak mały i ultra mobiliny laptop nie wpisuje się doskonale w filozofię produktów apple? Można powiedzieć, że WRESZCZIE mają coś takiego w swojej ofercie. RAZR wśród laptopów- Styl, metal, rozmiar. Apple w czystej postaci

I powiedzcie czy nie były super zdjecia MacBooka przed kopertą:) Jobs zrobił niezlęgo psikusa, wszyscy już chcieli niezadowoleniem piać:)

CZARNA KLAWIATURA: Też jej nie rozumiem. Lecz paskudna nie jest i w sumie chyba ma się kojarzyć z iMAKIEM, dostrzegacie tę konsekwencję? Szczególnie na tle dokowania w imaku

MACBOOK klasyczny przy tym cacku to w sumie mobilne centrum multimedialne. MBA będzie od teraz iście applowskim urządzeniem. Stylowe, drogie, cichutkie, śliczne, lekie.

Możemy się tylko cieszyć. ja się nie zdecyduję na te urządzenie: Po pierwsze głupio kupować to mając MacBooka, jedna 13. mi już wystarczy (oczywiścnie nie znaczy to, że nie marzę o MBA)
iMac 24 to jest lepszy plan:)

---- Dodano 15-01-2008 o godzinie 23:20 ----

Gesty na trackpadzie z multitouchem - poezja. Jedyna rzecz, której mi brakuje w Safari to właśnie gesty.

I automatycznego zapamiętywania ostatniej Sesji!

#138 sadownik

sadownik
  • 36 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 January 2008 - 21:24

Z wygladu przypomina nowe nano. Niebardzo mi sie podoba, ale moze byc tak ze z czasem sie upatrzy jak nowy ipod. Zaczyna mi sie to niepodobac bo za remote control trzeba doplacic jako opcja ! (19 dolkow) Do tego trzeba doliczyc ethernet adaptor 49 + superdrive za 99. Czyli 1799 +170=ok. 2000 +10%tax=ok.2200$ Za ta cene to mozna miec MBP 15tkei to ta lepsza.

#139 Grzesiek1993

Grzesiek1993
  • 2 posts
  • SkądKraków

Posted 15 January 2008 - 21:27

CENA: 1799 USD Jak na początek to trochę za dużo, ale pomyślimt ..........

#140 Bartch

Bartch
  • 438 posts
  • SkądWarsaw, PL

Posted 15 January 2008 - 21:28

Jednym slowem. Jak ktos juz takie cudo dorwie we wlasne rece to niech zaklada nowy watek zeby przekazac swoje wrazenia zwiazane z tym cudem.

#141 Patrykw

Patrykw
  • 580 posts

Posted 15 January 2008 - 21:29

MBA to Motorola RAZR wsród laptopów. Telefon nie powala funkcjami, ale ludzie i tak go kochają.

#142 tomasz_konrad

tomasz_konrad
  • 165 posts
  • SkądGdańsk / Kielce

Posted 15 January 2008 - 21:30

Panie, Panowie... rozczarowałem się niesamowicie. Liczyłem na odswieżenie linii MacBook'ów, tj. nowa obudowa, normalna karta grafiki. A tu tragedia... coś co mi się zupełnie nie przyda, Polska odpada jako rynek zbytu dla tego komputera. Także już wiem, że muszę zacząć się rozglądać za jakimś najtańszym MBP. Cenię sobie Apple'a za innowacyjność, za świeżość oferowanych produktów. Ale widzę zaczynają stąpać po bardzo kruchym lodzie, czyżby sukces rynkowy i wiara w nowe produkty przesłaniała im zdrowy rozum? Powinni przede wszystkim pamiętać o zwykłych user'ach, bo oni są motorem napędowym firmy. Takie zabawki jak MacBook Air powinni wydawać po odświeżeniu normalnych linni modelowych. MacBook Air to wyrób dobry dla właściciela Ferrari, Bentley'a etc. jako kolejny gadżet do kolekcji. Dla mnie wartość użytkowa MacBook'a Air to maks. 55% - 60% - słabo.

#143 Falcon

Falcon
  • 639 posts
  • SkądKraków

Posted 15 January 2008 - 21:35

Szkoda, ze matryca nie jest ciut mniejsza (a zarazaem rozmiar samego komputerka), bo gruboscia owszem powala, ale poza tym to juz nie szczegolnie jest sie czym chwalic. Zwrocilem rowniez uwage na glosnik mono (sic) oraz brak cyfrowego wyjscia audio - nie ma co myslec o dzwieku 5.1 z niego. Ciekawe, jak prezentuje sie na zywo - pewnie dosc interesujaco zwazywszy na aluminium.

#144 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 15 January 2008 - 21:35

fajny ten air. Już nie trzeba myszki do niego :) wystarczą 3 palce :D cena za lepszego 3098$ porażka

#145 Bartch

Bartch
  • 438 posts
  • SkądWarsaw, PL

Posted 15 January 2008 - 21:39

fajny ten air. Już nie trzeba myszki do niego :) wystarczą 3 palce :D cena za lepszego 3098$ porażka

Wiesz specjalnie dla tego maca Intel stworzyl procesor. Poza tym 64Gb HDD Flash... Wieje przyszloscia ^^

#146 iG4

iG4
  • 541 posts
  • SkądKraków,Poland

Posted 15 January 2008 - 21:41

Porażką to ze dvd jest dostępne odzielnie i nie niema karty sieciowej wbudowanej, a spora wada tylko jeden port usb.

#147 Kamil1800

Kamil1800
  • 133 posts

Posted 15 January 2008 - 21:42

ani troche nie zaluje ze 2 tygodnie temu kupilem MacBook'a MBA nie jest dla mnie...design w ogole mi sie nie podoba, m.in. klawiatura, ktora do niczego nie pasuje...mimo, ze czarny to moj ulubiony kolor:) okay... co z tego ze najcienszy jak dla mnie w ogole nie bylby funkcjonalny, bawic sie z plytami i wsadzac je do innych komputerow, zeby zainstalowac oprogramowanie?! pfff... nie mozna obejrzec filmu tylko trzeba kupic w iTunes store, dysk smiechu warty jedyne co mi sie podoba to obudowa z aluminium i nowy trackpad, to wszystko:) zawiodlem sie...mam nadzieje, ze do czasu jak bede wymieniac na nowszy notebook wymysla cos lepszego...chociazby zmienia obudowe MacBook'ow na aluminiowa...nie musza odchudzac...dla mnie by wystarczylo...MacBook gora!:) (sam nie wiem czy stety czy niestety:-/)

#148 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 15 January 2008 - 21:42

mi sie podoba , o takim marzylem, super sprawa w samolocie i w ogole... biore go i nie wazne co kto gada itd. :). mb pro za duza krowa i za ciezka.

#149 unique|tom

unique|tom
  • 64 posts
  • Skądz drugiego piętra

Posted 15 January 2008 - 21:43

MacBook Air - pozerski gadżet niestety... za dużo kompromisów użytkowych za cenę grubości - dużo lepiej by to wyglądało gdyby całość była 10" ultraportablem z rozdz. 1280x800. MacBook Air doesn't have a user-replaceable battery no to "pojechali" i znowu bedzie wrzało - sytuacja pod tytulem padl mi komp po drodze i musze wysylac maszyne do serwisu na kilka tygodni wcale nie wydaje się śmieszna... No i te opływowe kształy kojarzą mi się z notebookami ASUS V6 sprzed 4 lat... niestety chyba cała nowa prosumerska stylistyka idzie w tą stronę.... BUUU. Miejmy nadzieję że dział Pro pozostanie w aktualnej "ciosanej" stylistyce i ew. rozwinie się o zapowiadane czarne anodzowane aluminium, jedyne co mi się podoba z tej czarno-srebrnej niezrozumiałej retro-tendencji... (tylko niech zapomną o tym przegadanym czarnym "so called" ProBevelu naokoło ekranu BLEEEEH). Ciekawe czy MultiTouch da się update-ować software-owo do Intelowych MB/MBP w koncu oba rozpoznają dwa paluchy - odróżniają je od pojedynczego i to tylko 3 dodatkowe gesty... i... jest jeszcze jedna sprawa... Może nie wszystko stracone w kwestii update-u MacBooków Pro i Pro-display-ów... oby: The January 16th gathering, which follows a day after Apple chief Steve Jobs' Macworld keynote, will feature "something super secret" from the Mac maker, according to the announcement. [...] Historically, Apple has at times used professional audiovisual industry gatherings to discuss its high-end computers, including the MacBook Pro, Mac Pro, and Xserve. Po cichu liczę na multitoucha w padzie coś ala manipulator do stacji roboczych a może nawet tablet a'la Wacom z obsługą multitoucha - marzenie! No to do zobaczenia jutro :D.

#150 Wicko

Wicko
  • 1405 posts
  • SkądBiałystok

Posted 15 January 2008 - 21:43

Wiesz specjalnie dla tego maca Intel stworzyl procesor. Poza tym 64Gb HDD Flash... Wieje przyszloscia ^^

Bzdura, ucięli po prostu płytkę procesora.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users