Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 14 głosy

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2993 odpowiedzi w tym temacie

#2126 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 października 2016 - 16:34

Jarzeniówka, jak jarzeniówka, ale nagrajcie sobie coś w SlowMo przy full LED w pokoju  ;) Strobo jak w dobrym klubie  ;)

To nie zależy od LEDów a od zasilacza. Jak masz impulsowy będzie migać, jak transformator, nie będzie...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#2127 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 21 października 2016 - 17:20

Dzięki wszystkim za wskazówki dotyczące aparatu ? ;)

@ mikoko

Mógłby Pan dodać fotkę swojego ekranu, bo chciałbym porównać z innymi wyświetlaczami i wtedy zadecydować czy zostawić swój, bo w poniedziałek mam ostatni dzień na możliwość wymiany bądz zwrotu. Odebrałem Iphona od kuriera 11 pazdziernika, więc nawet chyba wtorek, czy oni to jakoś inaczej liczą ? ;)

Zrobię jak wrócę z pracy

#2128 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 21 października 2016 - 17:25

Zrobię jak wrócę z pracy

Ok dzięki :)

• mikoko lubi to

#2129 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 21 października 2016 - 19:01

Przypadkiem przechodził z tragarzami (w tym przypadku z kamerą) ... :-)

Hahahaha

#2130 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 21 października 2016 - 22:12

Proszę. W rzeczywistości jest śnieżnobiały

Proszę. W rzeczywistości jest śnieżnobiały

Nie potrafie dodac zdjecia. Wychodza mi malutkie

Ograniczenie do 3 kb ?

Mam w domu oswietlenie led i przy robieniu fotki ekranu przekłamuje mi

Użytkownik mikoko edytował ten post 21 października 2016 - 22:41

#2131 Skinneq

Skinneq
  • 117 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2016 - 22:37

Ja mam pytanie czy ktoś miał styczność z folią na ekran tak by pokrywała cały ekran wraz z tymi zaokrąglonymi bokami? Bo w 3MK poinformowali mnie że takie mają tylko szkła, a jak pokazali mi jak to wygląda to jakby dorzucić pół telefonu. Fajnie by było jakby nawet prosta folia byle nie rysować ekranu pokrywała jednak cały ekran.

Jest sporo takich folii, ale do tanich nie naleza. Zakrywaja one calkowicie iPhona. Ponizej podam Ci linka.

https://www.slickwra...ked-wrap.html 

http://www.skinomi.c...-protector.html

Ad2

Zastanawiam sie czy moj IP7+ bedzie mial jakies wady. 2 miesiace czekania tylko po to, zeby pozniej jezdzic po Apple Storach i czekac kolejne tygodnie na wymiane, poniewaz szczerze watpie w dostepnosc "od reki" Onyksow. Lepiej bede dobrej mysli. Swojego 6 Plusa sprzedalem i bujam sie z Nokia 222, ktora przypomina mi rok 2000  :lol: .

Użytkownik Skinneq edytował ten post 21 października 2016 - 22:38

Komputer: MacBook 12'' 2016 Space Gray
Telefon: iPhone X Silver

#2132 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 21 października 2016 - 22:43

tu drugie

#2133 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 22 października 2016 - 00:40

tu drugie

Na tym drugim kolory są mniej przekłamane choć też na samym dole wydaje się być cieplejszy a z kolei z lewej lekko fioletowy. Sam wiem, że to nie łatwa sprawy zrobić dobrą fotkę ekranu. Jutro zrobię fotkę białego tła, zobaczymy co mi wyjdzie :D Generalnie w porównaniu do wszystkich 6 sztuk 6s ten ekran w 7 wydaje się być dość dobry, choć wg mnie na dole jest jakby ciut jaśniejszy czy może inny odcień, a czasem mi się wydaje że po skosie jest inny odcień jedna strona taka zimna wpadajaca troche w jasno szary a druga jasniejsza ciepla. W poniedziałek przedzwonie do AOS i zobacze czy da sie jakoś zakombinowac aby miec obie sztuki na porownanie, ale raczej watpie ;(  NIe usmiecha mi sie znowu 6 wymian robic, bo to zajmuje sporo czasu, a jak wiadomo mozna zyskać nowe "bajery" w gratisie :D

#2134 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 postów

Napisano 22 października 2016 - 09:43

Podoba mi się, ale za mało zmian w stosunku do 6s i zamiana nie do końca opłacalna. Co innego z 6 na 7.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#2135 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 22 października 2016 - 09:54

Nie polecam czarnego matu strasznie się rysuje i obciera. Osobiście żałuje ze nie wziąłem srebrnego iPhone 7.
MacBook Pro 15" Retina / iPad Pro 9.7"
iPhone 7 Black

#2136 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 22 października 2016 - 09:58

Ciekawe, bo u mnie nie ma najmniejszych sladow.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2137 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 22 października 2016 - 10:02

Mój iPhone 6s space grey jest w idealnym stanie po roku użytkowania ,o iPhone 7 nie da się już tego powiedzieć. Chyba będę go zamieniał na srebrnego.

Użytkownik MLuk edytował ten post 22 października 2016 - 10:03

MacBook Pro 15" Retina / iPad Pro 9.7"
iPhone 7 Black

#2138 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 22 października 2016 - 10:08

U mnie też czarny mat nie posiada żadnych sladów, używany 3 tygodnie bez żadnej ochrony.

#2139 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 22 października 2016 - 10:10

To własnie ciekawe mam czarny mat, kolega swój odebrał dosłownie w tym samym dniu. Po tygodniu na moim zero śladu użytkowania, noszony w przeźroczystym case przez 3 dni 3 bez niczego. Kolega identyczna sytuacja, z tym że na jego widać na boku choćby odprysk lakieru, jakby czarny kolor się wytarł.

#2140 squnqs

squnqs
  • 60 postów

Napisano 22 października 2016 - 10:17

Na tym drugim kolory są mniej przekłamane choć też na samym dole wydaje się być cieplejszy a z kolei z lewej lekko fioletowy. Sam wiem, że to nie łatwa sprawy zrobić dobrą fotkę ekranu. Jutro zrobię fotkę białego tła, zobaczymy co mi wyjdzie :D Generalnie w porównaniu do wszystkich 6 sztuk 6s ten ekran w 7 wydaje się być dość dobry, choć wg mnie na dole jest jakby ciut jaśniejszy czy może inny odcień, a czasem mi się wydaje że po skosie jest inny odcień jedna strona taka zimna wpadajaca troche w jasno szary a druga jasniejsza ciepla. W poniedziałek przedzwonie do AOS i zobacze czy da sie jakoś zakombinowac aby miec obie sztuki na porownanie, ale raczej watpie ;(  NIe usmiecha mi sie znowu 6 wymian robic, bo to zajmuje sporo czasu, a jak wiadomo mozna zyskać nowe "bajery" w gratisie :D

Według mnie jego ekran wygląda bardzo dobrze. Może patrzysz na swój ekran pod kątem :)

#2141 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 22 października 2016 - 10:18

Tu w miarę się udało. Jak mowie na ekranie nie mam zadnych przebarwień a jestem na to wyczulony

#2142 Damiankossek

Damiankossek
  • 142 postów
  • SkądBiałogard

Napisano 22 października 2016 - 12:42

Cześć, ja mam z kolei inne pytanie. Około miesiąca temu kupiłem iPhone 7 plus jet black aczkolwiek dopiero wczoraj zauważyłem że jeżeli podczas robienia zdjęć włącze 2x zooma to nie przełącza się on tak naprawdę na drugą kamerę - mogę przytkać obiektyw palcem i ciągle używa tej głównej kamery - dziwne. Zrobię zdjęcie z zasłoniętym drugim obiektywem podczas zoomowania i zdjęcie się robi mimo że drugi obiektyw który powinien być używany podczas zoomowania jest zakryty. Myślałem że może mam coś uszkodzone ale włączając aplikację "Lightroom" i wybierając drugi obiektyw wszystko się włącza i korzysta z drugiego obiektywu - nawet robiąc zdjęcie tego samego obiektu i porównując ze zdjęciem zrobionym z 2x zoom z natywnej aplikacji aparatu różnica w detalach jest kolosalna - widać że aplikacja aparat nie użyła drugiego obiektywu tylko zrobiła cyfrowego zooma. Wiecie o co chodzi?

#2143 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 069 postów
Napisano 22 października 2016 - 12:55

Ale numer! Masz racje. Mam tak samo w 10.1 beta 4. Wgram beta 5 i zobaczymy

#2144 Damiankossek

Damiankossek
  • 142 postów
  • SkądBiałogard

Napisano 22 października 2016 - 13:16

Poczytałem na zagranicznych stronach i już mniej więcej wiem jak to działa, druga kamera jest wykorzystywana w zależności od światła itp. Byłem na spacerze i jak włączyłem aplikacje aparat, nakierowałem na trawę i włączyłem zoom to używał drugiego aparatu. iPhone sam dobiera kiedy jakiej kamery użyć ;)

#2145 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 października 2016 - 20:22

Byłem dzisiaj w Szczecińskim salonie Play w CH Galaxy i na wystawie były 3 iPhone'y. 

iPhone 7+ Black mat

iPhone 7 Jet Black

iPhone SE Rose Gold

iPhone 7+ Black mat ideally Stan, zero rysek 

iPhone SE Rose Gold idealny stan, zero rysek

iPhone 7 Jet Black masa rysek, zapalcowany ogólnie shit totalny. Jeśli ktoś planuje go kupić to nie polecam z czystym sumieniem. Matowa wersja wygląda zdecydowanie bardziej prestiżowo i elegancko. 

Apple tu zdecydowanie dało ciała wypuszczając taką wersje. Wg mnie bardziej się rysuje i palcuje niż szklane wersje iP4/4s. 

Użytkownik effe edytował ten post 22 października 2016 - 20:28

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#2146 Skinneq

Skinneq
  • 117 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2016 - 20:32

Przesadzasz Effe. Wydaje mi sie,iz spoleczenstwo wybierajace Jet Blacka jest swiadome tego, ze ten kolor lapie szybko ryski. Shitem bym go nie nazwal poniewaz wg mnie to najladniejszy kolor z mat blackiem. Wspominalem juz kilka, kilkanascie postow w tyl. Wystarczy kupic invisible case, przykleic i po rysach nie bedzie ani sladu. Wcale nie musimy pakowac iPhona w etui, zeby szpecic calkowicie design.

Btw

Wlasnie wrocilem z pracy i patrze, a tu iPhone wyslany DHLem i ma dojsc do konca miesiaca. Brawo Apple. Normalnie tylko poltora miesiaca spoznienia od premiery .

Komputer: MacBook 12'' 2016 Space Gray
Telefon: iPhone X Silver

#2147 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 października 2016 - 20:50

E tam, to invisible case/shield nie wygląda tak fajnie jak go malują, po czasie potrafi się odkleić i ten wygląd. Miałem nie jeden. Żona jak tylko zobaczyła tego Onyxa w play wzięła i się uśmiała. Serio ten telefon wygląda jak tandeta, ale kto co lubi :)

Użytkownik effe edytował ten post 22 października 2016 - 20:51

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#2148 imn

imn
  • 333 postów

Napisano 22 października 2016 - 20:58

Też mi się trafił plus z lekko cieplejszym dołem ekranu. W sumie kompletnie mi to wisi.

Użytkownik imn edytował ten post 22 października 2016 - 20:59

 Macbook Pro Retina 13 

 iPhone X 

#2149 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 23 października 2016 - 00:36

Byłem dzisiaj w Szczecińskim salonie Play w CH Galaxy i na wystawie były 3 iPhone'y. 

iPhone 7+ Black mat

iPhone 7 Jet Black

iPhone SE Rose Gold

iPhone 7+ Black mat ideally Stan, zero rysek 

iPhone SE Rose Gold idealny stan, zero rysek

iPhone 7 Jet Black masa rysek, zapalcowany ogólnie shit totalny. Jeśli ktoś planuje go kupić to nie polecam z czystym sumieniem. Matowa wersja wygląda zdecydowanie bardziej prestiżowo i elegancko. 

Apple tu zdecydowanie dało ciała wypuszczając taką wersje. Wg mnie bardziej się rysuje i palcuje niż szklane wersje iP4/4s. 

Będąc w Ispocie obejrzałem sobie pozostałe kolory (ja mam srebrny) i moim zdaniem jet black wygląda słabo, egzemplarz wystawowy wygladał jak by go ktoś smalcem wysmarował :D czarny mat o wiele lepiej, ale z kolei ja mialem wrazenie jak by był z plastiku ;p jakoś tak nie przypomina aluminium na pierwszy rzut oka jak pozostałe kolory.

Tu w miarę się udało. Jak mowie na ekranie nie mam zadnych przebarwień a jestem na to wyczulony

Tu wyglada bardzo dobrze :) Jutro wbijam zdjęcie swojego z czystym ekranem jak dorwę aparat, bo łamie sie czy jednak nie wymienic ;) Chyba jedyny ekran z którego byłem w miarę zadowolony to w 5s bo był prawie idealny, a jedynie delikatnie ciemniejszy na górze, ale przynajmniej w tym samym odcieniu. Ja też jestem wyczulony na punkcie ekranu, juz bym wolał jakis mały odprysk czy cos, byle ekran był ok :)

#2150 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 października 2016 - 09:33

Poczytałem na zagranicznych stronach i już mniej więcej wiem jak to działa, druga kamera jest wykorzystywana w zależności od światła itp. Byłem na spacerze i jak włączyłem aplikacje aparat, nakierowałem na trawę i włączyłem zoom to używał drugiego aparatu. iPhone sam dobiera kiedy jakiej kamery użyć ;)

Ja też tak mam. Nawet pomyślałem, że ten drugi aparat to ściema ;)

Swoją drogą - przepraszam lekki OT - które Applowe etui polecacie? Skórzane czy silikonowe? Różnica w cenie jest niewielka, około 50 zł.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych