Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 14 głosy

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2993 odpowiedzi w tym temacie

#2101 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 20 października 2016 - 14:01

Faktycznie jest widoczne. Miałem tak w ipadzie, starsznie wnerwiało i dlatego nie wytrzymałem i wymieniłem.

Najlepiej odpal sobie w safari strone about: blank i ustaw tel. poziomo

Użytkownik mikoko edytował ten post 20 października 2016 - 14:02

#2102 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 października 2016 - 14:08

Widać, widać... nie wiem czy to ten klej czy po prostu wadliwy ekran.. Jak jest u Ciebie?

30150445570_66d4800f66_m.jpg

#2103 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 20 października 2016 - 14:35

jak pisalem swojego ipada wymienilem i teraz mam ideal

Ip 7 takze kupilem z ok ekranem

Ale wiesz co ? Ściągnij te folie z ekranu. Jak miałem swojego IP 7 w folii to zaraz po włączeniu był ekran różowy

Użytkownik mikoko edytował ten post 20 października 2016 - 14:12

#2104 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 267 postów
  • Skąd,PL

Napisano 20 października 2016 - 16:20

Macie pecha mój nie mam żadnych wad ,ale tez miałem pecha jak miałem 6s ekran klikał ,ale kolor wyświetlacza był OK

#2105 spupkow12

spupkow12
  • 196 postów
  • SkądRybnik

Napisano 20 października 2016 - 20:30

Widać, widać... nie wiem czy to ten klej czy po prostu wadliwy ekran.. Jak jest u Ciebie?

30150445570_66d4800f66_m.jpg

Przepraszam, co tu jest wadliwego? Nie zauważyłem nic niepokojącego, może dlatego , że na żadnym iphonie wczesniej nie miałem problemów.
Odstraszacie mnie przed kupnem iPhona. Chcę go bardzo, ale nie chce trafić na żadny bubel.

#2106 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2016 - 20:33

Ewidentnie widać nierównomierne podświetlenie ekranu (zażółcenie).

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#2107 spupkow12

spupkow12
  • 196 postów
  • SkądRybnik

Napisano 20 października 2016 - 21:30

Ewidentnie widać nierównomierne podświetlenie ekranu (zażółcenie).

Dziękuje

#2108 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 20 października 2016 - 22:41

Mam u siebie dziwne zjawisko w aparacie na trybie slow motion, mianowicie gdy na niego przełączę to wyświetlany obraz mruga i na nagraniu też to widać. Byłem dziś w iSpot i wystawowe sztuki też tak miały, nawet na innych trybach aparatu. Czy jest to jakaś wada, poprawią to w nowym sofcie ? Koleś z iSpota powiedział, że to od fal elektromagnetycznych tak się dzieje, ale pamiętam że w domu na 6s nie miałem żadnych problemów na tym trybie.

#2109 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 21 października 2016 - 00:20

Mam u siebie dziwne zjawisko w aparacie na trybie slow motion, mianowicie gdy na niego przełączę to wyświetlany obraz mruga i na nagraniu też to widać. Byłem dziś w iSpot i wystawowe sztuki też tak miały, nawet na innych trybach aparatu. Czy jest to jakaś wada, poprawią to w nowym sofcie ? Koleś z iSpota powiedział, że to od fal elektromagnetycznych tak się dzieje, ale pamiętam że w domu na 6s nie miałem żadnych problemów na tym trybie.

To nie jest wada to jest częstotliwość światła. Szczególnie uwidacznia się przy filmowaniu przy świetle jarzeniowym. Wyjdź na zewnątrz na światło dzienne a nie będzie tego "efektu"

Użytkownik mikoko edytował ten post 21 października 2016 - 00:22

#2110 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 21 października 2016 - 06:09

Jarzeniówka, jak jarzeniówka, ale nagrajcie sobie coś w SlowMo przy full LED w pokoju  ;) Strobo jak w dobrym klubie  ;)

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#2111 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 21 października 2016 - 06:14

Podobnie już miałem w 6S Plus.

#2112 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 21 października 2016 - 07:32

Podobnie już miałem w 6S Plus.

Brawo. To oznacza, że Twój 6S Plus nie łamie praw fizyki...

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#2113 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 267 postów
  • Skąd,PL

Napisano 21 października 2016 - 07:45

Od poniedziałku posiadam 7 i bateria robi wrażenie jest mega wkońcu działa cały dzień :)
  • freakzz lubi to

#2114 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 21 października 2016 - 07:55

Brawo. To oznacza, że Twój 6S Plus nie łamie praw fizyki...

Dzięki Panie fizyk za wyjaśnienie :-)...

#2115 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 21 października 2016 - 07:59

Koleś z iSpota powinien się trochę poduczyć. Opisane przez Ciebje zjawisko jest całkiem normalne i nie jest to żaden defekt. Tutaj chodzi o częstotliwość migotania świetlówki. Ludzkie oko tego nie wychwyci ale aparat już tak, szczególnie przełączony w tryb slow motion. Niektóre nowsze modele aparatów cyfrowych maja funkcje zapobiegającą temu zjawisku (np Canon).

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#2116 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 21 października 2016 - 10:57

Już zaraz stuknie miesiąc z iPhonem i mogę pokusić się o kilka spostrzeżeń:

- bateria jak najbardziej na plus, po używaniu przez dwa lata 5S, wreszcie jestem spokojny o to, że 7-8h używania tel jest raczej pewne

- Touch ID - często zawodzi, wystarczy delikatnie mokry palec i już nie chwyta

- zarówno przód jak i tył się rysują się wg mnie łatwiej niż 5S, dbam o telefon, a już kilka rysek, czy to przód, czy to tył...

- niedopracowany soft, mam nadzieję, że chociaż w listopadzie będzie już ok

- aparat jest niezły, ale patrząc na najnowszy Pixela czy też S7 to trochę jednak zostaje za nimi w tyle

- czarny kolor - przyzwyczaiłem się i nawet mi się chyba bardziej podoba niż Space Grey z 6 i 6S

- przestarzały design, grube ramki dookoła - wszystko jest ok, póki nie zobaczę choćby S7 Edge - inny poziom

- jestem zadowolony, telefon jest kombajnem, działa niezwykle szybko

#2117 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 21 października 2016 - 11:50

http://www.komputerswiat.pl/nowosci/smartfony/2016/43/iphone-7-zapalil-sie-i-zniszczyl-samochod-wlasciciela.aspx

do kolekcji...

Użytkownik meduza88 edytował ten post 21 października 2016 - 11:51

#2118 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 21 października 2016 - 13:18

http://www.komputers...lasciciela.aspx

do kolekcji...

Ciężko się do tego odnieść bo krzykliwy tytuł i temat na topie. Nie twierdze ze tak nje było jednak wg mnie historia jest trochę naciągnięta. Gość zostawił w aucie smartfon. Kraj Australia. Wiadomo jakie panują tam temperatury. Chyba żaden smartfon by tego nie wytrzymał (podejrzewam, ze nawet w nasze polskie lato gdzie temperatura w aucie może dochodzić do 60-70 stopni), a iphona można używać chyba do 55. Skoro jest włączony to tak to można potraktować). Druga sprawa to taka, ze gość akurat był przygotowany na nagranie tego? ("Jones nakręcił całą sytuację..."). Iphone się sfajczył to fakt. Ale temat moim zdaniem został sztucznie podpięty pod ostatnia aferę Samsunga. Sprzęt się zjarał ze względu na głupotę właściciela i nieprawidłowe warunki użytkowania/przechowywania - zbyt wysoka temperatura. Tyle mi z tej sensacji zostało po wyciśnięciu wody.

Użytkownik radzion edytował ten post 21 października 2016 - 13:21

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#2119 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 267 postów
  • Skąd,PL

Napisano 21 października 2016 - 13:22

Dziś sobie porównam jak się zachowują dwie siódemki :)

Załączone pliki

#2120 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 października 2016 - 13:26

Teraz się codziennie będzie palił iPhone. Temat jest gorący. Notey się już nie palą bo większość oddała. To teraz czas na iPhone. Można to między bajki włożyć tak jak większość spektakularnych zapłonow szajsunga.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#2121 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 21 października 2016 - 13:33

Teraz się codziennie będzie palił iPhone. Temat jest gorący. Notey się już nie palą bo większość oddała. To teraz czas na iPhone. Można to między bajki włożyć tak jak większość spektakularnych zapłonow szajsunga.

Dokładnie. Ludzie szukają taniej sensacji wiec ja dostają.
Pismaki, w swoim kreatywnym "dziennikarstwie" używają sformułowań typu, cytuje fragment z wyżej przytoczonego artykułu: "Winowajcą zdarzenia był iPhone 7, który po prostu się zapalił.". A co miał za przeproszeniem k...wa zrobić? Zjarał się bo się przegrzał. A czemu się przegrał? Bo jakiś baran zostawił go w aucie. Winowajcą zatem jest kto? Oczywiście Apple :) Apple się kończy... ;)
  • effe lubi to

#2122 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 21 października 2016 - 14:08

Dzięki wszystkim za wskazówki dotyczące aparatu ? ;)

@ mikoko

Mógłby Pan dodać fotkę swojego ekranu, bo chciałbym porównać z innymi wyświetlaczami i wtedy zadecydować czy zostawić swój, bo w poniedziałek mam ostatni dzień na możliwość wymiany bądz zwrotu. Odebrałem Iphona od kuriera 11 pazdziernika, więc nawet chyba wtorek, czy oni to jakoś inaczej liczą ? ;)

Użytkownik Radi-83 edytował ten post 21 października 2016 - 14:15

#2123 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 21 października 2016 - 14:36

Zawsze były dwa tygodnie, więc jeśli odebrałeś 11.10 to możesz zwrócić do 25.10. Zresztą w razie watpliwości ta data powinna być na stronie sklepu Apple po wybraniu opcji zwróć pozycje.

#2124 Gio

Gio
  • 49 postów

Napisano 21 października 2016 - 14:44

Ciężko się do tego odnieść bo krzykliwy tytuł i temat na topie. Nie twierdze ze tak nje było jednak wg mnie historia jest trochę naciągnięta. Gość zostawił w aucie smartfon. Kraj Australia. Wiadomo jakie panują tam temperatury. Chyba żaden smartfon by tego nie wytrzymał (podejrzewam, ze nawet w nasze polskie lato gdzie temperatura w aucie może dochodzić do 60-70 stopni), a iphona można używać chyba do 55. Skoro jest włączony to tak to można potraktować). Druga sprawa to taka, ze gość akurat był przygotowany na nagranie tego? ("Jones nakręcił całą sytuację..."). Iphone się sfajczył to fakt. Ale temat moim zdaniem został sztucznie podpięty pod ostatnia aferę Samsunga. Sprzęt się zjarał ze względu na głupotę właściciela i nieprawidłowe warunki użytkowania/przechowywania - zbyt wysoka temperatura. Tyle mi z tej sensacji zostało po wyciśnięciu wody.

Przypadkiem przechodził z tragarzami (w tym przypadku z kamerą) ... :-)

#2125 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 21 października 2016 - 15:01

Ja mam pytanie czy ktoś miał styczność z folią na ekran tak by pokrywała cały ekran wraz z tymi zaokrąglonymi bokami? Bo w 3MK poinformowali mnie że takie mają tylko szkła, a jak pokazali mi jak to wygląda to jakby dorzucić pół telefonu. Fajnie by było jakby nawet prosta folia byle nie rysować ekranu pokrywała jednak cały ekran.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych