Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 14 głosy

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2993 odpowiedzi w tym temacie

#651 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2016 - 07:01

Ja to czegoś nie rozumiem. Ktoś przychodzi w gości na forum apple i śmie jątrzyć i besztać na każdym kroku iPhona. To tak jakby pójść do kogoś do domu i opowiadać jaki to on (gospodarz) jest zły i niedobry. Mało kulturalne. Chcesz napisać coś miłego? Bardzo proszę. Nie masz nic miłego do powiedzenia? To do widzenia.

Twoim zdaniem nie można złego słowa powiedzieć o iPhone na tym forum ponieważ to mało kulturalne?
  • migal i RBB lubią to

#652 kukus11

kukus11
  • 143 postów

Napisano 19 września 2016 - 07:07

Ja uważam osobiście, że każda krytyka o ile jest konstruktywna jest mile widziana na każdym forum. Jednak jeśli ktoś przyłazi tylko po to by pisać farmazony i hejtować to już nie. 

Wymieniać same wady i pokazywać zdjęcie, które ma się ni jak do rzeczywistości, bo koleś nawet iPhone'a 7 w ręku nie miał to jak dla mnie jest to płytkie. 

#653 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2016 - 07:22

Nie mówimy o tak skrajnych przypadkach. Dla mnie ten typ od kilku mc robi za błazna na forum. ;)
  • kukus11 lubi to

#654 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 września 2016 - 07:35

No to teraz moje wrazenia na szybko :) Bardzo na szybko bo to dopiero trzeci dzien. Kupilem iPhone 7 128GB Black + Leather Case w wersji Black :) iPhone jest tak ladny ze nie uzywalem case'a przez te dni i nie zauwazylem zadnych sladow. Dzis jednak troche telefon musial byc sponiewierany po samochodzie itd wiec wlozylem do leathera :) Wyglada w nim bardzo estetycznie. Zdecydowalem sie tez na szybke hartowana. Warto dodac, ze zarowno case jak i szybka sa inne niz w iPhonie 6s i nie pasuja. iPhone 7 ma szerszy otwor na glosnik (nie pasuje szyba od 6s) oraz wieksza kamere (nie pasuje case od 6s).
Unboxing ;) Juz ktos mi w komentarzach zarzucil, ze opowiadam o glupotach ;) Ale ja tylko o wszystkich detalach i roznicach pisze. Nawet jesli nie maja znaczenia w dalszym uzytkowaniu. Ot, taki ogolny obraz tego co Apple nam w tym roku zaserwowalo pod nazwa iPhone 7 :) Pudelko nie jest zafoliowane taka termokurczliwa folia jak poprzednio. Teraz folia jest wycieta i nalozona na pudelko z jednym bokiem zaklejonym. Po otwarciu pudelka kolejne zaskoczenie. Nie ma iPhona. Jest kartonowe pudeleczko z ksiazeczkami instrukcjami itd. Pod nim dopiero jest iPhone. Pod nim jest standardowa ladowarka, kabelek USB oraz sluchawki. I tutaj male zaskoczenie. Sluchawki nie znajduja sie dwuczesciowym plastikowym pudeleczku jak dotychczas a nawiniete sa na kartonik :( Pod kartonikiem przypieta jest przejsciowka jack->lightning. Troche szkoda, ze nie ma pudeleczka :( No ale coz. Pudeleczko jest w wersji bezprzewodowej ;)
Po odpaleniu i konfiguracji male zaskoczenie - home button ma 3 opcje "kopania" przy wywarciu nacisku. Przez niemal caly dzien mialem wrazenie, ze home button sie jednak naciska. A tu dupa :) Efekt jest tak realistyczny, ze masz wrazenie, ze jednak home sie wdusza. TouchID jest cholernie szybki i czuly. Nie mialem ani razu nierozpoznanego palca. Wyswietlacz wydaje sie byc nieznacznie jasniejszy ale to moze byc tylko sybiektywne odczucie. Za to napewno subiektywnym nie bedzie fakt glosnosci odtwarzania dzwieku. Nowy iPhone gra duzo glosniej w porownaniu z poprzednikiem. Nie bede tutaj rozpisywal sie o wydajnosci i szybkosci bo to nie ma najmniejszego sensu. Po prostu wlaczasz, myk i działa. Wszystko plynnie i bez zaciec. Z opiniami na temat baterii tez bym sie narazie wstrzymal. Dzis dopiero zaciagalem z chmury wszystkie apki wiec zasys baterii byl spory. Odlaczylem rano i pelen ogien bez wypuszczania z reki. Teraz mam 51% baterii. To chyba nie tak zle. Jak zaczne normalnie uzytkowac bez zbednej zabawy czas sie pewnie mocno wydluzy. Aparat jest wyrazniej jasniejszy. Trzaskalem troche fotek po zmierzchu. Jakby szybciej lapal ostrosc.
Jesli zas chodzi o wyglad zewnetrzny - czarny robi naprawde ogromne wrazenie. Fugi w tej wersji kolorystycznej sa niemal niewidoczne - tak jakby ich nie bylo. Po obejrzeniu kilku filmow na YT zaryzykowalem kąpiel. Potwierdzam, mozna zanurzyc i nic sie nie stanie. Zupelnie jak np xperie Z3. Wlozylem do wanny na jakies 15 minut. Nic sie nie stalo. Testow rysowania nie bede przeprowadzal. Nie bede testowal tego w taki sposob jak na tych dziwnych filmikach z nozem, gwozdziem czy innymi "przyrzadami". Nosilem 2 dni bez casea i nie zaobserwowalem zarysowan. Ogolnie, pewnie nie ma super rewolucji w stosunku do poprzednika ale wyglad naprawde robi wrazenie. Jak kupisz silvera to bedziesz miec wrazenie jakbys trzymal wciaz szostke. Wersja black jest naprawde elegancka.

Czyli będą zwroty szkła z Allegro bo większość handlarzy poszła na łatwiznę i sprzedają szkła do 6 jako te do 7

Użytkownik eroberto1 edytował ten post 19 września 2016 - 07:36

#655 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 19 września 2016 - 08:05

W jakich gości, ja jestem na tym forum od bardzo dawna, czego nie można powiedzieć o Tobie. To na forum iPhona można pisać o nim tylko dobrze? Bez żadnych uwag? Nie rozsmieszaj mnie.

Co ma staż do tego? Czujesz się lepszy? Jestem ponad to. Natomiast to forum Apple a nie antyapple i wolałbym, żebyś mówił dobrze albo wcale.

BTW

http://antyweb.pl/sa...y-note-7-pozew/

Twoim zdaniem nie można złego słowa powiedzieć o iPhone na tym forum ponieważ to mało kulturalne?

Nie do końca. Natomiast jątrzenie i skargi jak do mamy to dziecinada. Zwłaszcza osoby która 7 w łapach nie miała. To nie upoważnia do hejtów.

#656 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 września 2016 - 08:15

Ale bredzisz człowieku, możesz sobie woleć co chcesz,nikt tu nie będzie pisał tylko tego, co Ty byś wolał i prefoerowal czytać. Nie za wysokie mniemanie o sobie? Żadnego hejtu z mojej strony nie było, tylko opinia, która mogę mieć, mam i będę wyrażał bo po tą są fora. A Ty nie musisz ich komentować, ani nawet czytać, nikt Cię nie zmusza. Dobra koniec tego oftopa.
  • kdworaczyk i kris2k lubią to
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#657 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 września 2016 - 08:28

To prawda, co pisze iMagazine?:

"Gdy trzymamy telefon w reku, wciśnięcie home powoduje odczuwalną wibrację całego telefonu. Jeśli telefon położymy na jakimś blacie i będziemy wciskali Home, to faktycznie będziemy czuli jakby wciskał się on naprawdę"

Odczuwalna wibracja całego telefonu?

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#658 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 września 2016 - 08:30

Czyli będą zwroty szkła z Allegro bo większość handlarzy poszła na łatwiznę i sprzedają szkła do 6 jako te do 7

Ja kupiłem już wcześniej folie na plusa i byłem pewny że będzie pasować:) Nie pasuje za chwilę zdjęcie wkleje i pokażę róźnicę.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#659 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 19 września 2016 - 08:33

Co ma staż do tego? Czujesz się lepszy? Jestem ponad to. Natomiast to forum Apple a nie antyapple i wolałbym, żebyś mówił dobrze albo wcale..

gościu, co Ty ćpiesz? Wolisz, żeby ktoś pucował się, niż był obiektywny? Litości! Powinny być bany dla takich trolli..

Ja byłem na premierze we Włoszech, bo akurat tu przebywam. Jet Blacka nie było na demo. Pan powiedział, ze w ciagu miesiąca bedą na wystawie - serio Apple?.
Nastawiałem się na czarna wersje, ale za bardzo zwykła 5 mi przypominał, a space gray - moim zdaniem jest ładniejszy. Cały telefon nie porywa. Jest to lżejszy lifting, niż iPhone 6/6s - moja opinia. Sprzedałem 6s z zamiarem wzięcia 7, ale mam pewne watpliwości. Poczekam jeszcze chwile, żeby zobaczyć, czy nie wychodzą jakieś błędy produkcyjne. Kolor srebrny mi przypadł do gustu najbardziej. Miałem srebrna 6, pózniej złote 6s. Fajnie byłoby zmienić na czarny, bo coś innego, ale jednak podobanie jest ważne :P

Użytkownik tomciopaluch123 edytował ten post 19 września 2016 - 08:36

#660 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 września 2016 - 08:48

Tak folia z iPhone 6/6s PLUS wygląda na iPhone 7 PLUS

eddb01477d95e.jpg

27ca0fe27a7b6.jpg

Użytkownik EMU edytował ten post 19 września 2016 - 08:48

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#661 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 19 września 2016 - 08:53

Ale bredzisz człowieku, możesz sobie woleć co chcesz,nikt tu nie będzie pisał tylko tego, co Ty byś wolał i prefoerowal czytać. Nie za wysokie mniemanie o sobie? Żadnego hejtu z mojej strony nie było, tylko opinia, która mogę mieć, mam i będę wyrażał bo po tą są fora. A Ty nie musisz ich komentować, ani nawet czytać, nikt Cię nie zmusza. Dobra koniec tego oftopa.

To była opinia? Że Apple nie zrobiło telefonu pod Ciebie? Miałeś go w łapie?

gościu, co Ty ćpiesz? Wolisz, żeby ktoś pucował się, niż był obiektywny? Litości! Powinny być bany dla takich trolli..

Obiektywny? Ktoś kto ma w kieszeni Samsunga i od pierwszych dni premiery najeżdża na Apple jest obiektywny? Żartujesz?

#662 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 września 2016 - 09:05

Ja byłem na premierze we Włoszech, bo akurat tu przebywam. Jet Blacka nie było na demo. Pan powiedział, ze w ciagu miesiąca bedą na wystawie - serio Apple?.
Nastawiałem się na czarna wersje, ale za bardzo zwykła 5 mi przypominał, a space gray - moim zdaniem jest ładniejszy. Cały telefon nie porywa. Jest to lżejszy lifting, niż iPhone 6/6s - moja opinia. Sprzedałem 6s z zamiarem wzięcia 7, ale mam pewne watpliwości. Poczekam jeszcze chwile, żeby zobaczyć, czy nie wychodzą jakieś błędy produkcyjne. Kolor srebrny mi przypadł do gustu najbardziej. Miałem srebrna 6, pózniej złote 6s. Fajnie byłoby zmienić na czarny, bo coś innego, ale jednak podobanie jest ważne :P

Też uważam, że to lżejszy lifting, niż 6 -> 6S, choć może bardziej widoczny wizualnie.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#663 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 19 września 2016 - 09:18

Najbardziej podoba mi się fragment wypowiedzi @DMCK "Natomiast to forum Apple a nie antyapple i wolałbym, żebyś mówił dobrze albo wcale"  :lol: 

Fajnie się czasem pośmiać, ale wszystko ma swoje granice.

• kris2k i RBB lubią to

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#664 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 września 2016 - 09:43

Tak folia z iPhone 6/6s PLUS wygląda na iPhone 7 PLUS

eddb01477d95e.jpg

27ca0fe27a7b6.jpg

Nie ma tragedii, jako chwilowe rozwiazanie może być ale na dłuższą metę zrobi się tam śmietnik totalny 

#665 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 19 września 2016 - 09:47

No dla mnie np. też nie hejtujesz, a jasno opisałeś swoje wrażenia, ale są tacy przewrażliwieni, że coś napiszesz nie tak  o iPhone to już źle, sam mam porównanie S7 vs 6s,  w domu były oba i naprawdę systemowi jak działa Android na nim nie można było się aż tak bardzo przyczepić. To już nie to samo co było przy np. s5, note 3 itp., ale trzymajmy się już tematu. Taka wada tylko dla mnie Androida, że wsparcie zawsze opóźnione.

Użytkownik tomk925 edytował ten post 19 września 2016 - 09:47

#666 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 19 września 2016 - 09:48

Kurcze, mnie ciekawi to cieplejsze podświetlanie. Zawsze porównywałem iPhone do SGSów i ich amoledów i kolory były bardziej naturalne w iPhonie, teraz trochę się to odwróciło, ale pobawiłem się dziś na 6s tymi filtrami i widzę, że można praktycznie dowolnie zmienić balans bieli, że tak to ujmę, na wyświetlaczu. To jest ciekawe rozwiązanie bo niektórzy lubią żółte podświetlanie (ja ciągle korzystam z fluxa na macu i pc i na iPhonie mam night shift aktywny) i się do tego niezwykle przyzwyczaiłem, ale z drugiej strony są momenty, gdzie wolę naturalnie zimną biel (w mojej ocenie naturalnie zimną oczywiście) :).

Filtry w iOS 10 na pewno pozwolą użytkowników iPhone 7 dostosować kolor do ich potrzeb! :).

Użytkownik Delano90 edytował ten post 19 września 2016 - 10:27

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#667 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 19 września 2016 - 10:25

Tak może być z tym problem. Sprzedawcom się wydaje ze od 6/6s pasuje bezproblemowo. A właśnie ze nie. Wycięcie na głośnik w 7 jest większe. W Apple Store szybki do obu modeli są sprzedawane jako osobny produkt. Dlatego właśnie ze różnią się detalami. Wiem napewno bo kupiłem szybę do mojej 7-ki i żony 6s'a. Firmy Belkin. Jeśli sprzedawca na Allegro czy budce z telefonami mówi Wam ze pasuje- to nie prawda. Leather case tez jest inny. Nie dajcie się zrobić w balona.

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#668 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 września 2016 - 10:35

Nie ma tragedii, jako chwilowe rozwiazanie może być ale na dłuższą metę zrobi się tam śmietnik totalny 

Nie ma tragedii, ale faktycznie to rozwiązanie u mnie tylko na kilka dni dopóki nie kupię foli na 7 plus:)

#669 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 19 września 2016 - 13:31

Jednak zdecydowałem się na wymianę swojego iP7 z powodu lekkiego zażółcenia dolnej części ekranu.

Cała wymiana ma potrwać około 7 dni, więc po tym czasie dam znać czy wymieniona siódemka będzie pozbawiona tej wady.

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#670 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 19 września 2016 - 13:49

Raczej bym na to nie liczył. Tylko się narzekasz a dadzą Ci jeszcze gorsza sztukę.
Widziałem już w sumie 5 iPhonów 7 i 4 siedem plusy. Wszystkie miały bardziej lub mniej zażółcone ekran na dole. Podejrzewam ze Dobre sztuki pojawia się jak trochę zwolnią tęmpo z produkcja.

#671 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 września 2016 - 13:55

Czyli jak zwykle co rok po wyjściu nowego modelu zaczynamy na forum serię tematów o żółtych zasikanych ekranach, brudnych kamerach, porysowanych obudowach, klikających i brzęczących przyciskach. I licytacja kto ile razy wymieniał.

• shaqui i mpk794 lubią to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#672 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 września 2016 - 14:20

Spokojnie. Pierwsza partia to jak z iOS. Kilka mc i będzie lepiej. :)

#673 kukus11

kukus11
  • 143 postów

Napisano 19 września 2016 - 15:01

A jak to zażółcenie wygląda? Macie jakieś zdjęcia abym mógł to zobaczyć? Od dzisiaj posiadam iP7 i nie widzę tej wady. Sprawdzałem też na białym tle np. w ustawieniach. 

#674 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2016 - 15:04

Tak się zastanawiam nad działaniem nowego "przycisku" jak będzie z jego działaniem zimą (powiedzmy w rękawiczkach), jak gdzieś wyczytałem potrzebuje on "dotyku skóry", więc najzwyczajniej może nie działać, no chyba że to będzie doskonałe pole do stworzenia emejzing iRękawiczek do obsługi :)

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#675 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 września 2016 - 15:09

Pisali tutaj, że w rękawiczkach nie działa.

• inuictus lubi to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych