Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 14 głosy

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2993 odpowiedzi w tym temacie

#626 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 18 września 2016 - 19:59

Nie zauwazylem, zeby S7 byl 2x tanszy.

Dla mnie koniec dyskusji z "toba".

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#627 kukus11

kukus11
  • 143 postów

Napisano 18 września 2016 - 20:01

Jutro około 14:00 stanę się szczęśliwym posiadaczem iP7 128GB w wersji Black mat :) 

Ciekaw jestem jak się będzie prezentował. 

Boję się, że będzie za duży, bo przechodzę z SE. 

#628 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 18 września 2016 - 20:02

Moj stary ip 5s wladl do klopa i tez mu sie nic nie stalo.

#629 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 18 września 2016 - 20:12

Gdzie mozna kupic S7 za 1700zl ?

#630 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2016 - 20:15

• konio124 lubi to

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#631 Impossible

Impossible
  • 210 postów

Napisano 18 września 2016 - 20:21

Jak tego nie widzicie to pozdro:)

#632 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 18 września 2016 - 20:28

Jak tego nie widzicie to pozdro:)

Przestań się już kompromitować.

• guteksk7 lubi to

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#633 Skinneq

Skinneq
  • 117 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2016 - 20:30

Jak myslicie, naprawde z tym Onyxem bedzie az tak bardzo zle ? Wiadomo, ze telefon kupuje dla siebie, a nie na odwrot, lecz jak ogladam te wszystkie filmiki na youtubie z rysowaniem sie, to az mnie ciarki przechodza. Zapewne nie bede rysowal go jakimis kluczami czy nie daj boze ostrymi nozami, o iPhony dbam i moj 6 plus do tej pory po 2 latach wyglada jak nowka sztuka. 

Moglby sie ktos wypowiedziec, kto zakupil IP 7 128 Jet Black jak to wwyglada w praktyce ? Jezeli cos zle mowie to przepraszam, ale mieszkam w Szwecji i nie mam pojecia jak wyglada sytuacja i sprzedaz w Polsce.

Komputer: MacBook 12'' 2016 Space Gray
Telefon: iPhone X Silver

#634 kukus11

kukus11
  • 143 postów

Napisano 18 września 2016 - 20:34

Jak myslicie, naprawde z tym Onyxem bedzie az tak bardzo zle ? 

Sam po prezentacji Apple byłem na 100% pewny, że kupię onyxa jednak po chłodniejszym spojrzeniu na temat i obejrzeniu kilka filmów z czego jeden najlepszego testera zarysowań sprzętów na YT to zdecydowanie stwierdzam, ze onyxa nie kupię. Samo Apple zachęca do zakupu etui do niego. To ja się pytam co nam daje jego świetny design? Trochę głupota, no chyba, że etui przezroczyste, ale nadal to szpeci telefon.

Zdecydowanie biorę matową wersję i w nic nie ubieram. 

#635 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 18 września 2016 - 21:01

Za to, że jest 2x tańszy i oferuje to samo.

Co? Note 7 vs iPhone 7 plus dwa razy mniej twoim zdaniem kosztuje?, S7 vs iPhone 6s też dla ciebie 50% tańszy.

#636 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 18 września 2016 - 21:13

No to teraz moje wrazenia na szybko :) Bardzo na szybko bo to dopiero trzeci dzien. Kupilem iPhone 7 128GB Black + Leather Case w wersji Black :) iPhone jest tak ladny ze nie uzywalem case'a przez te dni i nie zauwazylem zadnych sladow. Dzis jednak troche telefon musial byc sponiewierany po samochodzie itd wiec wlozylem do leathera :) Wyglada w nim bardzo estetycznie. Zdecydowalem sie tez na szybke hartowana. Warto dodac, ze zarowno case jak i szybka sa inne niz w iPhonie 6s i nie pasuja. iPhone 7 ma szerszy otwor na glosnik (nie pasuje szyba od 6s) oraz wieksza kamere (nie pasuje case od 6s).

Unboxing ;) Juz ktos mi w komentarzach zarzucil, ze opowiadam o glupotach ;) Ale ja tylko o wszystkich detalach i roznicach pisze. Nawet jesli nie maja znaczenia w dalszym uzytkowaniu. Ot, taki ogolny obraz tego co Apple nam w tym roku zaserwowalo pod nazwa iPhone 7 :) Pudelko nie jest zafoliowane taka termokurczliwa folia jak poprzednio. Teraz folia jest wycieta i nalozona na pudelko z jednym bokiem zaklejonym. Po otwarciu pudelka kolejne zaskoczenie. Nie ma iPhona. Jest kartonowe pudeleczko z ksiazeczkami instrukcjami itd. Pod nim dopiero jest iPhone. Pod nim jest standardowa ladowarka, kabelek USB oraz sluchawki. I tutaj male zaskoczenie. Sluchawki nie znajduja sie dwuczesciowym plastikowym pudeleczku jak dotychczas a nawiniete sa na kartonik :( Pod kartonikiem przypieta jest przejsciowka jack->lightning. Troche szkoda, ze nie ma pudeleczka :( No ale coz. Pudeleczko jest w wersji bezprzewodowej ;)

Po odpaleniu i konfiguracji male zaskoczenie - home button ma 3 opcje "kopania" przy wywarciu nacisku. Przez niemal caly dzien mialem wrazenie, ze home button sie jednak naciska. A tu dupa :) Efekt jest tak realistyczny, ze masz wrazenie, ze jednak home sie wdusza. TouchID jest cholernie szybki i czuly. Nie mialem ani razu nierozpoznanego palca. Wyswietlacz wydaje sie byc nieznacznie jasniejszy ale to moze byc tylko sybiektywne odczucie. Za to napewno subiektywnym nie bedzie fakt glosnosci odtwarzania dzwieku. Nowy iPhone gra duzo glosniej w porownaniu z poprzednikiem. Nie bede tutaj rozpisywal sie o wydajnosci i szybkosci bo to nie ma najmniejszego sensu. Po prostu wlaczasz, myk i działa. Wszystko plynnie i bez zaciec. Z opiniami na temat baterii tez bym sie narazie wstrzymal. Dzis dopiero zaciagalem z chmury wszystkie apki wiec zasys baterii byl spory. Odlaczylem rano i pelen ogien bez wypuszczania z reki. Teraz mam 51% baterii. To chyba nie tak zle. Jak zaczne normalnie uzytkowac bez zbednej zabawy czas sie pewnie mocno wydluzy. Aparat jest wyrazniej jasniejszy. Trzaskalem troche fotek po zmierzchu. Jakby szybciej lapal ostrosc. 

Jesli zas chodzi o wyglad zewnetrzny - czarny robi naprawde ogromne wrazenie. Fugi w tej wersji kolorystycznej sa niemal niewidoczne - tak jakby ich nie bylo. Po obejrzeniu kilku filmow na YT zaryzykowalem kąpiel. Potwierdzam, mozna zanurzyc i nic sie nie stanie. Zupelnie jak np xperie Z3. Wlozylem do wanny na jakies 15 minut. Nic sie nie stalo. Testow rysowania nie bede przeprowadzal. Nie bede testowal tego w taki sposob jak na tych dziwnych filmikach z nozem, gwozdziem czy innymi "przyrzadami". Nosilem 2 dni bez casea i nie zaobserwowalem zarysowan. Ogolnie, pewnie nie ma super rewolucji w stosunku do poprzednika ale wyglad naprawde robi wrazenie. Jak kupisz silvera to bedziesz miec wrazenie jakbys trzymal wciaz szostke. Wersja black jest naprawde elegancka.

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#637 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 18 września 2016 - 21:24

Super się czyta takie wpisy. Ja właśnie biorę srebrnego ale nie miałem 6 czy 6s ;)

#638 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 18 września 2016 - 21:27

No to teraz moje wrazenia na szybko :) Bardzo na szybko bo to dopiero trzeci dzien. Kupilem iPhone 7 128GB Black + Leather Case w wersji Black :) iPhone jest tak ladny ze nie uzywalem case'a przez te dni i nie zauwazylem zadnych sladow. Dzis jednak troche telefon musial byc sponiewierany po samochodzie itd wiec wlozylem do leathera :) Wyglada w nim bardzo estetycznie. Zdecydowalem sie tez na szybke hartowana. Warto dodac, ze zarowno case jak i szybka sa inne niz w iPhonie 6s i nie pasuja. iPhone 7 ma szerszy otwor na glosnik (nie pasuje szyba od 6s) oraz wieksza kamere (nie pasuje case od 6s).

Unboxing ;) Juz ktos mi w komentarzach zarzucil, ze opowiadam o glupotach ;) Ale ja tylko o wszystkich detalach i roznicach pisze. Nawet jesli nie maja znaczenia w dalszym uzytkowaniu. Ot, taki ogolny obraz tego co Apple nam w tym roku zaserwowalo pod nazwa iPhone 7 :) Pudelko nie jest zafoliowane taka termokurczliwa folia jak poprzednio. Teraz folia jest wycieta i nalozona na pudelko z jednym bokiem zaklejonym. Po otwarciu pudelka kolejne zaskoczenie. Nie ma iPhona. Jest kartonowe pudeleczko z ksiazeczkami instrukcjami itd. Pod nim dopiero jest iPhone. Pod nim jest standardowa ladowarka, kabelek USB oraz sluchawki. I tutaj male zaskoczenie. Sluchawki nie znajduja sie dwuczesciowym plastikowym pudeleczku jak dotychczas a nawiniete sa na kartonik :( Pod kartonikiem przypieta jest przejsciowka jack->lightning. Troche szkoda, ze nie ma pudeleczka :( No ale coz. Pudeleczko jest w wersji bezprzewodowej ;)

Po odpaleniu i konfiguracji male zaskoczenie - home button ma 3 opcje "kopania" przy wywarciu nacisku. Przez niemal caly dzien mialem wrazenie, ze home button sie jednak naciska. A tu dupa :) Efekt jest tak realistyczny, ze masz wrazenie, ze jednak home sie wdusza. TouchID jest cholernie szybki i czuly. Nie mialem ani razu nierozpoznanego palca. Wyswietlacz wydaje sie byc nieznacznie jasniejszy ale to moze byc tylko sybiektywne odczucie. Za to napewno subiektywnym nie bedzie fakt glosnosci odtwarzania dzwieku. Nowy iPhone gra duzo glosniej w porownaniu z poprzednikiem. Nie bede tutaj rozpisywal sie o wydajnosci i szybkosci bo to nie ma najmniejszego sensu. Po prostu wlaczasz, myk i działa. Wszystko plynnie i bez zaciec. Z opiniami na temat baterii tez bym sie narazie wstrzymal. Dzis dopiero zaciagalem z chmury wszystkie apki wiec zasys baterii byl spory. Odlaczylem rano i pelen ogien bez wypuszczania z reki. Teraz mam 51% baterii. To chyba nie tak zle. Jak zaczne normalnie uzytkowac bez zbednej zabawy czas sie pewnie mocno wydluzy. Aparat jest wyrazniej jasniejszy. Trzaskalem troche fotek po zmierzchu. Jakby szybciej lapal ostrosc. 

Jesli zas chodzi o wyglad zewnetrzny - czarny robi naprawde ogromne wrazenie. Fugi w tej wersji kolorystycznej sa niemal niewidoczne - tak jakby ich nie bylo. Po obejrzeniu kilku filmow na YT zaryzykowalem kąpiel. Potwierdzam, mozna zanurzyc i nic sie nie stanie. Zupelnie jak np xperie Z3. Wlozylem do wanny na jakies 15 minut. Nic sie nie stalo. Testow rysowania nie bede przeprowadzal. Nie bede testowal tego w taki sposob jak na tych dziwnych filmikach z nozem, gwozdziem czy innymi "przyrzadami". Nosilem 2 dni bez casea i nie zaobserwowalem zarysowan. Ogolnie, pewnie nie ma super rewolucji w stosunku do poprzednika ale wyglad naprawde robi wrazenie. Jak kupisz silvera to bedziesz miec wrazenie jakbys trzymal wciaz szostke. Wersja black jest naprawde elegancka.

Szczere zobaczylem wlasnie unboxing i wiem ze to glupie ale osobisie jestem nieco rozczarowany pogroszeniem się opakowania, zawsze apple bardzo przyjemnie sie otwieralo po raz pierwszy. Bylo czuc ze to cos wartosciowego od 1 spojrzenia

#639 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 18 września 2016 - 21:35

Do jakosci samego opakowania i pakowania nie mozna sie przyczepic. Zapakowane w stylu Apple Watcha czyli u gory kartonik z papierkami (zrezygnowano z slynnej kopertki) a pod nia sprzet. Jednak brak estetycznego i funkcjonalnego pudelka na sluchawki to minus dla apple. 

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#640 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 18 września 2016 - 21:46

• Kronos_Iphone lubi to

#641 kukus11

kukus11
  • 143 postów

Napisano 18 września 2016 - 21:51

Ten jet black to dramat. Dobrze, że trzeba na niego tyle czekać, może ludzie zmienią zdanie i nie kupią tego shitu. 

#642 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 września 2016 - 22:46

Już widzę ten hejt za jakiś miesiąc na forach. Nie ma opcji żeby utrzymać ten telefon bez rys, nie używając etui. Tylko po co kupować coś tak ładnego i zamykać w jakimś kondonie. Ktoś tu nie przemyslal do końca sprawy w Apple. W ogóle jakoś dziwnie się w tym roku obie prezentacje oglądało. W systemie zero nowości, jest jaki jest od ios 7. Invisible ink, konfetti, durne stickery,serca malowane palcem, balony w tle wiadomości imessage ? Naprawdę? To wszystko na co ich stać? Do tego przez godzinę podniecać się jakie to piękne i innowacyjne? Do tego pokemony, Mario, inne pierdoly. Dla kogo te telefony, 15 latków tylko? Do tego telefon, który wygląda tak samo już 3 generację i tak naprawdę nie wnosi nic specjalnego, a do tego jest jeszcze droższy. Lipa straszna, jestem zawiedziony tegorocznym pokazem możliwości tej firmy. Dlatego po 5 latach sprzedałem iPhona i kupiłem galaxy s7. Może za rok będzie lepiej i wrócę do japka.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#643 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 18 września 2016 - 22:55

@koliberku przytulić?

#644 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 18 września 2016 - 22:58

Koliberek a co tak bardzo innowacyjnego wprowadził galaxy s7?

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#645 DMCK

DMCK
  • 211 postów

Napisano 18 września 2016 - 23:07

Ja to czegoś nie rozumiem. Ktoś przychodzi w gości na forum apple i śmie jątrzyć i besztać na każdym kroku iPhona. To tak jakby pójść do kogoś do domu i opowiadać jaki to on (gospodarz) jest zły i niedobry. Mało kulturalne. Chcesz napisać coś miłego? Bardzo proszę. Nie masz nic miłego do powiedzenia? To do widzenia.

#646 Skinneq

Skinneq
  • 117 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2016 - 23:27

Ten jet black to dramat. Dobrze, że trzeba na niego tyle czekać, może ludzie zmienią zdanie i nie kupią tego shitu. 

Shit nie shit, sa specjalne folie ochronne, ktorych w ogole nie widac, ze sa naklejone. Chronia przod, bok i plecki. Po zamontowaniu takiego bajeru mozna na spokojnie tego Jet Blacka uzywac normalnie, nie szpecac go zadnym etui. 

@Koliberek

Tutaj sie z Toba Drogi kolego nie zgodze. Dlaczego? Spojrz, iz na przelomie 2 lat ram w iPhonach podskoczyl o 2GB w gore, w koncu dali sensowny aparat, normalna wersja siodemki posiada rowniez optyczna stabilizacje obrazu i wisienka na torcie to 4 rdzenie. Sprzetowo moim zdaniem posuneli sie o krok dalej. To co wymieniles na gorze to glowna aktualizacja IOS 10, ktora rowniez i moim zdaniem jest krotko mowiac smieszna. 

Co do Samsunga; w mojej opinii na dzisiaj istnieje tylko Apple, a w swiecie Androida wlasnie Samsung, potem jest ogromna przepasc i sa kolejne flagowce. Jabluszko jak i Koreanski Gigant maja swoich zwolennikow, sa to 2 na dzisiaj najlepsze firmy produkujace smartfony, lecz Android pozostanie tylko Androidem. Mozesz miec 16 rdzeniowy procesor o taktowaniu 3ghz, mozesz miec 10gb ramu, ale to wciaz Robocik, ktory pochodzi z poltora roku dobrze, a pozniiej sie zmuli. Mowie to ze swojego doswiadczenia, jako osoba, ktora ma na codzien stycznosc z wieloma modelami. Moze iPhone nie ma skanera teczowki, rysika i innych bajerow, ale przynajmniej sie nie pali, nie grzeje jak piekarnik, nie posiada rowniez funkcji gotowania jajek na twardo, tylko dziala plynnie przez bardzo dlugi czas.

• konio124 lubi to

Komputer: MacBook 12'' 2016 Space Gray
Telefon: iPhone X Silver

#647 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 18 września 2016 - 23:41

Myślałem że note 7 poradzi sobie znacznie lepiej.

Użytkownik konio124 edytował ten post 18 września 2016 - 23:42

#648 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 19 września 2016 - 00:45

Myślałem że note 7 poradzi sobie znacznie lepiej.

W tym problem, ze na ta chwile Note 7 wogole sobie nie radzi. O ile problem wadliwych baterii jest do ogarniecia (wymiana itd), o tyle problem wydajnosci nie jest juz taki oczywisty.

Na myapple.pl juz o tym wspominano. Takze Anandtech oraz XDA robili testy. Ciekawe czy to tylko kwestia software'owa? A nawet jesli - ciekawe jak szybko przyjdzie update i czy

rozwiaze w pelni problem. Z takimi mocarnymi bebechami ale tak slaba wydajnoscia to Note 7 nie moze stawac w szranki nawet z iPhonem 6. iPhone 6 Plus wygral bezdyskusyjnie

a przedstawiony w poprzednim poscie iPhone 7 wrecz zmiazdzyl Note'a i prawie 1,5 minuty. Taka prawda. Zobaczcie:

Użytkownik radzion edytował ten post 19 września 2016 - 00:48

#649 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 19 września 2016 - 06:32

Zmiazdzyl nie zmiazdzyl... android coraz lepszy...

#650 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 września 2016 - 06:50

Ja to czegoś nie rozumiem. Ktoś przychodzi w gości na forum apple i śmie jątrzyć i besztać na każdym kroku iPhona. To tak jakby pójść do kogoś do domu i opowiadać jaki to on (gospodarz) jest zły i niedobry. Mało kulturalne. Chcesz napisać coś miłego? Bardzo proszę. Nie masz nic miłego do powiedzenia? To do widzenia.

W jakich gości, ja jestem na tym forum od bardzo dawna, czego nie można powiedzieć o Tobie. To na forum iPhona można pisać o nim tylko dobrze? Bez żadnych uwag? Nie rozsmieszaj mnie.

Co do innowacyjności sgs7 to czy ja napisałem, że jest w nim coś niebywalego? Po prostu chciałem sobie odmienić na androida i tak zrobiłem. A swoją opinię o nowym iPhonie 7 i ISO 10 przedstawiłem. Tyle w temacie. Jak dla mnie w tym roku jest lipa i tyle.
  • migal i RBB lubią to
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych