Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 14 głosy

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2993 odpowiedzi w tym temacie

#451 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 17 września 2016 - 14:15

Niestety, ale czarny IP wyglada jak telefon z Lidla.

I można go już wykałaczką porysować...

https://www.youtube....h?v=8Hya-sd4sWY

• nie_lubie_jablek lubi to

iPhone 11

#452 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 17 września 2016 - 14:30

Całe szczescie że na tego jet black trzeba było tak długo czekać bo bym go pewnie zamówił,a tak to wybór padł na 7 plus w czarnym macie,znajomy już ma czarnego i wygląda obłędnie"jest piękny.A z tym Jet Black to będą jaja on się rysuje na potęgę przypuszczam że zainteresowanie tym kolorem szybko spadnie.

#453 jemsnickersaiburakiwiecdostajeczestosraki

jemsnickersaiburakiwiecdostajeczestosraki
  • 29 postów

Napisano 17 września 2016 - 14:30

Nie jest to w żadnym wypadku test wiarygodny i profesjonalny, ale po raz kolejny wynika, że aparat iPhone 7 to nadal nic specjalnego. Nie mówię, jest dobry, ale Samsungi cały czas go leją, no niestety. 

• Sebosz lubi to

#454 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 17 września 2016 - 14:31

W 6s również miałem ciemniejszą górę ale wada w ip7 wygląda zupełnie inaczej, tutaj po prostu dolna część ekranu (jakieś 2cm) ma żółtawe zabarwienie.

A masz jeszcze 6s? możesz porównać jasność ekranu? Na macrumors ludzie piszą, że jeszcze nie widzieli jaśniejszej 7 od 6s. Podobno miała być 25% jaśniejsza! a jest na odwrót: "Just compared my 6S to all the iPhone 7's in store. Guess what! All of them were dimmer than my 6S at full brightness. WTF is going on?"

#455 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 września 2016 - 14:52

Nie jest to w żadnym wypadku test wiarygodny i profesjonalny, ale po raz kolejny wynika, że aparat iPhone 7 to nadal nic specjalnego. Nie mówię, jest dobry, ale Samsungi cały czas go leją, no niestety. 

Lać nie leją, ale na pewno mają bardziej szerokokątny obiektyw. Na wielu ujęciach zdjęcia podobały mi się właśnie na iPhone 7 są bardziej naturalne. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#456 jemsnickersaiburakiwiecdostajeczestosraki

• 29 postów

Napisano 17 września 2016 - 14:53

Szczegóły, kolory, ostrość itd. 

#457 laki007

laki007
  • 42 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:06

iPhone 7 ma super wydajny procesor w testach, a w rzeczywistości w porównaniu do Note 7/S7 nie jest to takie oczywiste:

Użytkownik laki007 edytował ten post 17 września 2016 - 16:44

#458 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 17 września 2016 - 15:10

Trzeba miec niezle nasrane w glowie. Ma 6s i kupuje 7, ktory jest niemalze tym samym telefonem.jeszcze bym zrozumial gdyby to byl 7s...

Użytkownik meduza88 edytował ten post 17 września 2016 - 15:11

#459 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 17 września 2016 - 15:13

Jak ktoś ma 6s lub wersję z plusem to rozsądnym ruchem jest poczekać na premierę ósemki.
Chyba, że ktoś ma kasę to wiadomo, że problemu żadnego nie ma.

iPhone 11

#460 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:13

Akurat ostrość i kolory na zdjęciach z samsunga to intensywny postproces. Na niekt zdjęciach widać przeostrzenia. Jedyne co jest nie do pobicia w samsungu to zdjęcia przy słabym oświetleniu. Ale to zasługa wiekszej matrycy w samsungu, jaśniejszego obiektywu, pewnie dłuższego czasu ekspozycji i stosowania niższych czułości. Swoją drogą ciekawe jak długie naświetlanie można ustawić na 7?

#461 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 17 września 2016 - 15:16

[quote name="guteksk7" post="2083052" timestamp="1474121607"]

Akurat ostrość i kolory na zdjęciach z samsunga to intensywny postproces. Na niekt zdjęciach widać przeostrzenia. Jedyne co jest nie do pobicia w samsungu to zdjęcia przy słabym oświetleniu. Ale to zasługa wiekszej matrycy w samsungu, jaśniejszego obiektywu, pewnie dłuższego czasu ekspozycji i stosowania niższych czułości. Swoją drogą ciekawe jak długie naświetlanie można ustawić na 7?[/quote

Co ma wielkisc matrycy, do zdjec przy slabym oswietleniu?

#462 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:23

Wieksza matryca= Mniejsze szumy przy wiekszych wartościach czułości, a jak wpływa szum na zdjęcia każdy wie. Dadatkowo programowa reducja szumu rownież pogarsza ostrość.

#463 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 17 września 2016 - 15:28

Aaa, no to oczywiscie. Myslalem, ze o MP Ci chodzi.

#464 jemsnickersaiburakiwiecdostajeczestosraki

• 29 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:29

Premiera tego iPhone rzeczywiscie wkurzyla mnie najbardziej ze wszystkich. Czy oni nie widza, ze odstaja od konkurencji?

#465 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 września 2016 - 15:32

Premiera tego iPhone rzeczywiscie wkurzyla mnie najbardziej ze wszystkich. Czy oni nie widza, ze odstaja od konkurencji?

iPhone od zawsze odstawał od konkurencji, ale co z tego? 

Mają wiele korzyści, których konkurencja jeszcze długo mieć nie będzie. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#466 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:40

A masz jeszcze 6s? możesz porównać jasność ekranu? Na macrumors ludzie piszą, że jeszcze nie widzieli jaśniejszej 7 od 6s. Podobno miała być 25% jaśniejsza! a jest na odwrót: "Just compared my 6S to all the iPhone 7's in store. Guess what! All of them were dimmer than my 6S at full brightness. WTF is going on?"

Mam, 6s zostawiłem dla żony i z porównania wynika że jasność jest na bardzo podobnym poziomie, aczkolwiek nie zaryzykował bym stwierdzenia ze ekran w  ip6s jest jaśniejszy.

Trzeba miec niezle nasrane w glowie. Ma 6s i kupuje 7, ktory jest niemalze tym samym telefonem.jeszcze bym zrozumial gdyby to byl 7s...

Nie potrafię zrozumieć Twojego wpisu, w czym widzisz problem? to że miałem 6s nie oznacza że nie mogę sobie kupić ip7.

Gdy wyjdzie 7s to też go sobie kupie jeśli budżet pozwoli.

• guteksk7 lubi to

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#467 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 17 września 2016 - 15:41

Sprzedalem miesiac temu 6s i wzialem na przeczekanie s7... dzis z bolem wystawilem s7 na allegro.... naprawde telefonik fajny.

#468 jemsnickersaiburakiwiecdostajeczestosraki

• 29 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:42

gorsze aparaty, gorsze wyswietlacze, czesto gorsza bateria, problematyczny itunes, usuwanie mini-jacka, czy oni specjalnie robia sobie pod góre? 

#469 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 września 2016 - 15:44

gorsze aparaty, gorsze wyswietlacze, czesto gorsza bateria, problematyczny itunes, usuwanie mini-jacka, czy oni specjalnie robia sobie pod góre? 

Zaczynasz bardzo delikatną dyskusje :)

Na forum o androidzie możemy burdel robić, ale tu zostawmy porządek :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#470 guteksk7

guteksk7
  • 116 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:44

Ehhh jakby na s7 był ios
  • Bigkaban i _Artek_ lubią to

#471 Robcionike

Robcionike
  • 125 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:45

Ciagle mnie kusi ten SE i tak bateria jego, ale zmiana z 4.7 cala na 4 moze mnie bolec

Są takie osoby co przechodziły z ponad 5 cali (ja osobiście z 5.2) i nie bylo problemu, od razu przypadła mi do gustu jego poręczność i ten wygląd. Aczkolwiek sprawa indywidualna każdego, lecz wydaje mi się, że nie pożałujesz

#472 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2016 - 15:47

Ja na Jet Black nakleiłbym folię i po problemie :) 

MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)

iPhone 14 Pro

#473 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 września 2016 - 15:50

Problem dla mnie byłby. Nie podobają mi się telefony ofoliowane. Telefon ma być czysty, bez żadnych pierdół. 

Nie no spójrzmy prawdzie w oczy. iPhone wypuszczając tak niedopracowane tworzywo jet black tylko się skompromitowało i to delikatnie mówiąc. No chyba, że ktoś go kupuje aby wstawić za szybkę jako dekoracja. 

Użytkownik effe edytował ten post 17 września 2016 - 15:51

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#474 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 17 września 2016 - 15:58

Sposób na żółty odcień ekranu iPhona 7

http://osxdaily.com/...n-iphone-7-fix/

Niestety w moim przypadku zażółcenie dotyczy tylko dolnej części ekranu, mam nadzieje że to wina kleju i po kilku dniach kolor się wyrówna, w przeciwnym razie będę wymieniał no nowy

Hej 

W dniu polskiej premiery mam w planach zamówić iPhone 7 Plus, generalnie do tego czasu miałem w planie nie wypowiadać się w temacie iPhone 7 bo o czym tu mówić skoro jeszcze go nie mam.;.. ale jak zobaczyłem post o yellow tint to chyba "pomogę " koledze.  

Otóż nie dalej jak rok temu miałem podobny problem..... u mnie cały ekran był żółty a jeszcze wtedy( w ios 9 nie było funkcji regulacji temperatury barwowej wyświetlacza tak na marginesie znajomi się śmieją że wprowadzili ją dzięki mnie:D

Moja przygoda z ekranami iPhone 6s zaczęła się gdzieś w okolicach polskiej premiery tego modelu a skończyła gdzieś w okolicach maja tego roku w między czasie jeden z wysyłanych do mnie wymiennych telefonów został  skradziony przez dhl ale to już zupełnie inna historia....... wracając do tematu u mnie skończyło się to 13 albo 14 wymianami egzemplarzy iPhona 6s w tym jednym skradzionym..... całą moją walkę o dobrego iphona przeczytasz w temacie o pierwszych wrażeniach tyle że 6s/6sPlus.

Jeśli chodzi o przyczynę to tych może być kilka a przynajmniej jest kilka hipotez jedna w którą osobiście nie wierze to ta z klejem...... nie wierze ponieważ w funkcji czasu "cieplejszy" odcień ekranu nie zmienia się

2 przyczyną, najbardziej prawdopodobną u ciebie, jest po prostu cieplejszy odcień podświetlenia działający na podobnej zasadzie jak w sklepach z oświetleniem mamy do wyboru oświetlenie ciepłe wpadające bardziej w żółty odcień lub oświetlenie zimne czyli wpadające w niebieski kolor w  twoim przypadku prawdopodobnie  przyczyną tego typu efektu jest zastosowanie podświetlenia o różnej temperaturze...... i ostatnia  teoria to teoria szybki ekranu jeden z moich znajomych miał  żółty odcień ekranu który mu jakoś specjalnie nie przeszkadzał więc zostawił go sobie niedawno telefon mu wypadł i zbił się ekran dał do serwisu wymienili mu szybkę bo już było po gwarancji i teraz nie ma żółtej tinty........

Co ja bym w takiej sytuacji zrobił, narazie bym go zostawił szczególnie  mając na uwadze obecną  dostępność najnowszych iPhonów a raczej jej brak:D jak już sytuacja się trochę uspokoi a Ciebie będzie dalej denerwował ten żółty odcień to oddaj go do serwisu i powinni Ci go wymienić na gwarancji tylko tutaj uwaga nie każdy serwisant to widzi :D

ale się rozpisałem......:P jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz na priv   

• konio124 lubi to

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#475 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2016 - 15:59

Problem dla mnie byłby. Nie podobają mi się telefony ofoliowane. Telefon ma być czysty, bez żadnych pierdół. 

Nie no spójrzmy prawdzie w oczy. iPhone wypuszczając tak niedopracowane tworzywo jet black tylko się skompromitowało i to delikatnie mówiąc. No chyba, że ktoś go kupuje aby wstawić za szybkę jako dekoracja. 

Będzie jak z 5 i 5s. 5 rysowała się od patrzenia i po roku dali "amazing" 5s, który się tak nie rysuje. To samo będzie z 7 Jet Black i 7s. Tak myślę.

MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)

iPhone 14 Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych