Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 4 głosy

iPhone i konkurencja - jak zwykle powrót na stare śmieci!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
301 odpowiedzi w tym temacie

#226 DavidB

DavidB
  • 35 postów

Napisano 16 sierpnia 2016 - 19:55

Więc bierzecie Note7 - gratulacje wyboru ;) 

#227 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 sierpnia 2016 - 20:03

Widziałem ten film i wiem, że iPhone szybciej odpala aplikacje. Stare :)

NOTE 7 kupiłem z czystej ciekawości, a i tak na 99,99% kupię iP7 :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#228 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 16 sierpnia 2016 - 20:12

@effe szalejesz ;), mnie po 3 miesięcznym epizodzie z S7E nie ciągnie jakoś jeszcze do Note7, do tego sytuacja ze 6S Plus jest teraz w serwisie i jadę tylko na SE. Przypomniałem sobie za to co to wygoda i obsługa jedną ręką, małe to a jakie szybkie....

• effe lubi to

#229 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 16 sierpnia 2016 - 22:50

@effe szalejesz ;), mnie po 3 miesięcznym epizodzie z S7E nie ciągnie jakoś jeszcze do Note7, do tego sytuacja ze 6S Plus jest teraz w serwisie i jadę tylko na SE. Przypomniałem sobie za to co to wygoda i obsługa jedną ręką, małe to a jakie szybkie....

Dajesz radę z SE? Bardzo mi się podoba ten smartfon, ale bardzo się obawiam tego, że ekran będzie jednak zbyt mały...

#230 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 04:18

Dajesz radę z SE? Bardzo mi się podoba ten smartfon, ale bardzo się obawiam tego, że ekran będzie jednak zbyt mały...

Powiem Ci że nigdy nie myślałem że będę go miał, ale teraz jak patrzę to rzeczywiście jak dla mnie bardzo ładny i chyba jednak najładniejszy iPhone jaki wyszedł. Leży dobrze w dłoni i wygląda bardzo fajnie. Myślałem że będzie gorzej ale daje radę. Strony mobilne są zazwyczaj dopasowane, niektóre przeglądam w trybie poziomym, wiadomo mieści się mniej treści. Jednak wygoda w terenie i obsługa jedna dłonią też robi swoje. Kiedyś chciałem zastąpić 6s plusem, smartfon plus tablet, teraz zaczynam się zastanawiać czy właśnie mały smartfon plus jakiś iPad w domu to nie najlepsze rozwiązanie, bo taki plus sam jednak tabletu nie zastąpi, 3d touch mało używałem, trochę czasem brakuje tego w pisaniu, chodzi o przemieszczający kursor.
  • iSEe lubi to

#231 Purge

Purge
  • 3 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 06:52

Widziałem ten film i wiem, że iPhone szybciej odpala aplikacje. Stare :)

NOTE 7 kupiłem z czystej ciekawości, a i tak na 99,99% kupię iP7 :)

Wręcz przeciwnie, to Galaxy Note 7 szybciej otwiera aplikacje, ogólnie jest szybszy co zresztą widać na tym filmiku ale tylko do momentu gdy tester zaczyna odpalać gry. Ze względu na lepszą optymalizacje w iOS gry szybciej uruchamiały się na iPhonie. Stąd taka różnica w teście. Natomiast zarządzanie pamięcią w IP jest dużo lepsze. Pomimo większej ilości pamięci RAM w Samsungu aplikacje potrafiły się przeładować gdy iPhone trzymał je cały czas w pamięci. Podobno Nougat ma położyć większy nacisk na zarządzanie pamięcią w Androidzie ale to się jeszcze okaże. 

#232 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 07:53

I ten ram mnie szokuje. Na papierze miazga z iP, a w zyciu calkowicie odwrotnie.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#233 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 sierpnia 2016 - 07:57

Dokładnie. Jednak te różnice w otwieraniu są tak małe ze nie ma co się nimi za bardzo sugerować. Wystarczy, pomysleć ile innych korzysci posiada nowy Note i jak bardzo został poprawiony rysik. Pisanie na zablokowanym ekranie to piękna sprawa, zwłaszcza ze co chwile coś notuje.
Boje się jedynie, ze system znów będzie delikatnie ładował podczas podstawowych operacji i ze bateria nie będzie dawać rady.
Przeczekam z tym telefonem do ukazania się nowego andka i zapewne powrócę do iphone'a.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#234 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 09:30

Nie wiem co się ludzie tak boją tego delikatnego lagowania/klatkowania skoro na Iphone'ach też to mamy od iOS 7.x.x. Jedyny system, który był porównywalny do idealnej szóstki to sławetny już 8.4.1. Od tego momentu żadna kolejna wersja dziewiątki nie zbliżyła się do płynności 8.4.1, a i wyjścia 10 nie zapowiada nic podobnego sądząc po tym jak działają obecnie bety.

Ja tam tylko czekam aż w moje ręce wpadnie służbowy Note 7. Note'a 4 mam od dwóch lat i jestem z niego mega zadowolony. Gdyby Apple wprowadziło kiedyś jakiś emejzing ołówek do iPhone'a to byłbym w siódmym niebie.

• effe lubi to

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#235 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 10:43

Obecna beta 10 dziala juz mega plynnie i sprawnie w koncu. A jestem wyczulony na wszelkie klatkowania czy spowolnienia. A to dopiero beta

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#236 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 11:49

Oby tak było, aczkolwiek mój entuzjazm nieco studzi fakt, że słyszę tak przy okazji każdej bety, która jest tutaj testowana na forum. Mega płynnie, zero ścin, ogólnie emejzing. Potem instaluję u siebie i zastanawiam się czy przypadkiem nie mam innego telefonu  ;)

• Delano90 lubi to

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#237 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 sierpnia 2016 - 11:57

Tak czy siak iPhone dalej jest płynniejszy od konkurencji. Zastanawiam się tylko czy ta średnia płynność Note 7 nie będzie mi przeszkadzała, zwłaszcza, że telefon posiada wiele zalet, których w iP brakuje. Niestety iP7 też nie zapowiada wiele zmian. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#238 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 14:05

Powiem Ci że nigdy nie myślałem że będę go miał, ale teraz jak patrzę to rzeczywiście jak dla mnie bardzo ładny i chyba jednak najładniejszy iPhone jaki wyszedł. Leży dobrze w dłoni i wygląda bardzo fajnie. Myślałem że będzie gorzej ale daje radę. Strony mobilne są zazwyczaj dopasowane, niektóre przeglądam w trybie poziomym, wiadomo mieści się mniej treści. Jednak wygoda w terenie i obsługa jedna dłonią też robi swoje. Kiedyś chciałem zastąpić 6s plusem, smartfon plus tablet, teraz zaczynam się zastanawiać czy właśnie mały smartfon plus jakiś iPad w domu to nie najlepsze rozwiązanie, bo taki plus sam jednak tabletu nie zastąpi, 3d touch mało używałem, trochę czasem brakuje tego w pisaniu, chodzi o przemieszczający kursor.

Myślę właśnie o tym samym, czyli iPSE i iPad na kanapę. Myślę, że za cenę nowego ip7 spokojnie można kupić sobie taki zestaw.
  • iSEe lubi to

#239 marioosh666

marioosh666
  • 229 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 14:57

iPhone SE + iPad świetny zestaw, ale jak ktoś rzadko korzysta z tableta to odczuje uciążliwości w postaci częstych aktualizacji, synchronizacji i konieczności posiadania drugiego aktywnego pakietu internetowego. U mnie to się trochę nie sprawdziło. Wolę większy smartfon i laptop.

#240 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 17 sierpnia 2016 - 19:53

W sumie i tak trzeba poczekać na premierę nowego iPhona i dopiero wtedy podejmować decyzje ☺️

#241 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 18 sierpnia 2016 - 13:10

iPhone SE + iPad świetny zestaw, ale jak ktoś rzadko korzysta z tableta to odczuje uciążliwości w postaci częstych aktualizacji, synchronizacji i konieczności posiadania drugiego aktywnego pakietu internetowego. U mnie to się trochę nie sprawdziło. Wolę większy smartfon i laptop.

O jakich uciążliwościach związanych z iPadem mówisz? przecież wszystko się samo aktualizuje i synchronizuje? Przynajmniej ja mam tak poustawiane. A do iPada wystarczy karta Aero2 jeśli nie masz wszedzie dostepu do WI-Fi

#242 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 sierpnia 2016 - 13:18

Bez folii ani rusz w nowym Note 7 :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#243 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 21 sierpnia 2016 - 13:27

@effe z racji tego , ze miałeś juz s7 edge pytanie pozwolę sobie skierować do Ciebie. Wszędzie na niemieckich stronach w rankingach najlepszych smartfonów s7 jest w czołówce i w związku z tym, mam mega dylemat. rozważając kilka opcji:
IP SE + tablet , czy S7 edge i na kanapę i do codziennego użytku. Za s7 przemawia również większa pamięć, szkoda mi dopłacać do IP 64gb. System mi obojętny mam 5s, na którym są zwiechy itp, wiec takie detale pomiędzy iOS a Androidem w kwestii działania samego systemu są mi obojętne. Pod uwage biorę jeszcze oneplus 3. Dylematów na tym forum było wiele, dlatego pytanie kieruję pod tym, zeby juz nie śmiecić.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#244 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 sierpnia 2016 - 15:37

Jeżeli sama płynność systemu, która jest bardzo podobna jest Ci obojętna to bierz SGS7edge, to świetny sprzęt pod wieloma względami. 

Ogólnie byłem z niego zadowolony, jednak brakowało mi po czasie tej mega  płynności z iOS i prostoty. 

Teraz kupuję Note'a 7 w zasadzie już kupiłem tylko odbiór mam 1 września. Taki sprzęt spokojnie jest w stanie Ci zastąpić również tablet. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#245 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 21 sierpnia 2016 - 16:35

@Trancex, Jeśli myślisz też o SE plus tablet, to rownież z taką gotówką poczekać na np iPhone 7, jeśli Ci się nie spieszy.

#246 marioosh666

marioosh666
  • 229 postów

Napisano 22 sierpnia 2016 - 18:25

O jakich uciążliwościach związanych z iPadem mówisz?

Nie tyle z iPad' em co z posiadaniem dwóch urządzeń, których funkcjonalność w większości się pokrywa.

przecież wszystko się samo aktualizuje i synchronizuje? Przynajmniej ja mam tak poustawiane.

Oczywiście, że samo tylko jak się korzysta z tabletu raz na kilka dni to trochę szkoda tracić czas na te aktualizacje, synchronizacje i przeklikiwanie powiadomień.

A do iPada wystarczy karta Aero2 jeśli nie masz wszedzie dostepu do WI-Fi

Teoretycznie tak, a w praktyce lepiej mieć płatny pakiet. Przedstawiłem tylko swój punkt widzenia. Sens posiadania dwóch urządzeń różniących się jedynie przekątną ekranu każdy musi rozważyć sam. Ja zdecydowałem się na zakup tabletu, a po pół roku go sprzedałem, bo przez większość czasu leżał. Teraz będę polował na smartfona z większą przekątną ekranu co przy okazji zapewni mi dłuższy czas pracy na baterii.

#247 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 23 sierpnia 2016 - 11:39

Effe nie wiem jak Ty ale ja juz swoja sztukę note 7 mam :-P Miły w dotyku, iris skaner spoko, ale trzeba miec lekki wytrzeszcz. Wiecej cieżko powiedziec bo mam go chwile. Moge z czystym sumieniem powiedziec jedno. Jest fajny, ale większy hype miałem na axona 7 (genialny za te pieniądze) i na nadchodzącego v20 od lg :-)

#248 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 sierpnia 2016 - 11:44

Skąd masz, dostałeś do testów? Oficjalnie już będzie można odebrać sztukę najwcześniej 30 sierpnia. Mój do mnie przyjdzie 1 września. 

Telefon wydaje się spoko, ale ma kilka wad, jedna dość poważna, a mianowicie podatność na rysowanie. Oczywiście folia 3MK też już zamówiona na wszelki wypadek. Przetestuje kilka tygodni i jak iPhone pokaże coś interesującego to wtedy wymienię na niego. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#249 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 23 sierpnia 2016 - 15:22

Fakt w Polsce jest od 30, ale w stanach od kilku dni juz przychodzą pierwsze paczki :-) ja olałem folie bo i tak za 4 do 5 tyg telefon leci na sell i witam v20 i ip7. Jaki masz kolor zamówiony? Ja mam black bo gdy zobaczyłem koralowy to myslalem, ze ze śmiechu zejdę :-)

#250 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 sierpnia 2016 - 16:46

Kolor również czarny, choć poważnie zastanawiałem na tym właśnie niebieskim. Jednak zdecydowanie jak dla mnie czarny ładniejszy i bardziej elegancji. Zresztą dzisiaj już opłaciłem w x kom całość i 1 września odbieram. :)

Jeszcze załapałem się z okularami, które zapewne sprzedam. Do tego ładowareczka indukcyjna, jakieś delikatne plecki i folia/szkło dopasowane do edge. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych