Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

macOS (10.12) Sierra beta - Dyskusja przedpremierowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
54 odpowiedzi w tym temacie

#26 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 czerwca 2016 - 17:28

U mnie OS Sierra działa podobnie do El Capitan. Safari 10 działa dobrze natomiast po zainstalowaniu stracisz zainstalowane wtyczki i dodatki. 

Są też aplikacje które, nie działają poprawnie na nowym systemie dlatego przemyśl instalacje. 

Użytkownik rybak-17 edytował ten post 25 czerwca 2016 - 17:28

MacBook Air 13 + ThinkPad X260

#27 blogger

blogger
  • 331 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 czerwca 2016 - 17:43

Odpalasz na mini czy MBP ?

#28 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 czerwca 2016 - 17:50

Na Mini z dyskiem SSD Sata. 

#29 Machd

Machd
  • 35 postów

Napisano 25 czerwca 2016 - 19:41

Zauważyłeś jakieś konkretne błędy? Bo wygląda na to ,że jak na bete to system jest całkiem stabilny.

#30 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 czerwca 2016 - 19:46

W porównaniu ze wcześniejszymi betami sam system działa o wiele lepiej. 

- Aplikacja Zdjęcia nie jest stabilna, potrafi się wyłączyć 

- Polska lokalizacja jest niedopracowana, niektóre elementy się rozjeżdżają. Zmieniłem język na angielki i jest dobrze. 

- Na macrumors jest lista aplikacji która nie działają poprawnie 

- Tworzenie kopi Time Machine zatrzymało mi się w miejscu 

- Sam system do tej pory mi się nie zawiesił, działa dobrze. 

#31 sidus

sidus
  • 30 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 26 czerwca 2016 - 19:38

Hej, zainstalowalem dzisiaj betkę i mam problem z imessage. Co jakis czas wywala mi blad i prosi mnie o ponowne zalogowanie sie na konto obslugujace imessage (czyli glowne konto icloud). Wiadomosci mi przychodza ale nie moge nic wyslac. Probowalem sie wylogowac z konta icloud na macu (air late 2014) ale nie dało zadnych rezultatow. 

ktoś, coś?

#32 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 26 czerwca 2016 - 20:39

a tworzenie linkow z dropboxa dziala poprawnie ?

#33 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 177 postów

Napisano 27 czerwca 2016 - 23:01

Hej, zainstalowalem dzisiaj betkę i mam problem z imessage. Co jakis czas wywala mi blad i prosi mnie o ponowne zalogowanie sie na konto obslugujace imessage (czyli glowne konto icloud). Wiadomosci mi przychodza ale nie moge nic wyslac. Probowalem sie wylogowac z konta icloud na macu (air late 2014) ale nie dało zadnych rezultatow. 

ktoś, coś?

Tak, zgłoś. Po to są bety, żeby zgłaszać, a nie oczekiwać, że wszystko zadziała ootb.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#34 Mistrzh_jabłko

Mistrzh_jabłko
  • 3 postów

Napisano 06 lipca 2016 - 18:59

Jak pobrać betę macOS 10.12 jeszcze w Lipcu bez użycia Apple Developer (płatne, a nie mam)?

#35 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 06 lipca 2016 - 19:39

Jak pobrać betę macOS 10.12 jeszcze w Lipcu bez użycia Apple Developer (płatne, a nie mam)?

Zapłacić za konto developerskie. Albo poczekać te parę dni.

No zawsze możesz też sobie ukraść z torrentów, tylko po co? 

Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 06 lipca 2016 - 19:42

Nie czytam prywatnych wiadomości.

#36 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 06 lipca 2016 - 20:45

Zainstalowałem Betę 2 i tak:

- Mail w dalszym ciągu nie wątkuje wiadomości,

- Działa odblokowywanie Maca z Apple Watch (choć nie wiem czemu opcja w ustawieniach zniknęła, a później sama się pojawiła),

- wróciły problemy z wi-fi po wybudzeniu komputera

- nie ma adblocka do Safari :(

Użytkownik Mariusz Piaścik edytował ten post 06 lipca 2016 - 20:45

#37 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 06 lipca 2016 - 20:46

Na pewno chcesz używać niedopracowanego systemu dla developerów? Aż tak Ci spieszno do bycia królikiem? Zapisz się na beta testy.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#38 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 06 lipca 2016 - 21:47

- nie ma adblocka do Safari :(

uBlock działa bez zarzutu.

#39 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 06:44

Dzięki.

Z drobnostek dodam jeszcze:

- opcja sprzątania dysku jest ok, chociaż nie jest to CleanMyMac (ten w iOS 10.12 nie działa)- dobrze, że coś takiego jednak się pojawiło.

- uważam, że pomysł by kopiować pulpit i dokumenty do iCloud jest genialny. Teraz kupując nowego maca - praktycznie  pozostaje przeniesienie zaraz po zalogowaniu będę mieć w nim wszystkie swoje dokumenty i biurko - resztę potrzebnych rzeczy można dociągnąć z TimeMachine,

- ad. powyższego - poniekąd rozumiem, że to celowe działanie by zmusić użytkowników do zakupu większego iCloud...

- zupełnie nie wiem, jak ma działać funkcja, która ma przenosić nieużywane rzeczy do iCloud z komputera. Do tej pory przecież iCloud działał jako dysk mirror 1:1 - co masz w iCloud - musisz mieć też na dysku fizycznie. Może coś się zmieniło w tym względzie?

- nie widzę opcji by filmy z youtube działały w oddzielnych oknach jako PiP

Użytkownik Mariusz Piaścik edytował ten post 07 lipca 2016 - 07:35

#40 Firing

Firing
  • 1 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 07:42

Witam, mam problem, mianowicie uaktualnienie osx sierra beta 2 pobiera się tylko do 17,7mb po czym staje i tylko czas do zakończenia pobierania rośnie. Ktoś ma pomysł co może być problemem? Pozdrawiam.

#41 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 08:05

Zainstalowałem Betę 2 i tak:

- Działa odblokowywanie Maca z Apple Watch (choć nie wiem czemu opcja w ustawieniach zniknęła, a później sama się pojawiła)

Ja już zrobiłem wszystko, co mogłem, u mnie nie działa odblokowanie przez AW.

Reset wszystkiego, uruchomiona dwustopniowa weryfikacja urządzeń, dodane

I zatwierdzone wszystkie urządzenia i nic nie reaguje, tylko hasło muszę wklepywać,

a to jeden z ciekawszych dla mnie fiuczerów. Szkoda.

 Only Apple 

#42 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 07 lipca 2016 - 08:18

Jaki masz komputer? To działa w modelach od 2013 roku. 

#43 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 08:28

i co gorsza działanie tej funkcji uzależnione jest chyba bardzo od Apple. Wczoraj kiedy próbowałem to włączyć w ogóle nie miałem w opcjach możliwości odblokowania przez AW. W tym samym czasie kumpel miał, ale kiedy włączył został poinformowany o konieczności włączenia uwierzytelniania 2-poziomowego. Kiedy to włączył opcja mu zniknęła. Nie ma jej do teraz.

U mnie nie było jej wczoraj cały dzień, aż tu nagle wieczorem postanowiłem sobie zajrzeć i widzę, że się pojawiła. Kiedy włączyłem, zaczęło wszystko działać bez problemów. 

Ogólnie fajna sprawa - jest to tak szybkie, że czasami kiedy podniosę klapę komputera mam wrażenie, że ten w ogóle nie był zablokowany. Sprawdzałem - działa. Po zdjęciu zegarka komputer blokuje się automatycznie. 

Niestety brakuje mi funkcjonalności z MacID - m.in uwierzytelniania wszędzie tam, gdzie wymagane jest hasło. Może kiedyś dodadzą. Swoją drogą MacID chyba jednak odinstaluję, bo wymaga ciągłego połączenia z iPhonem, a w jakimś stopniu żre to baterię na obu urządzeniach.

#44 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 08:54

Jaki masz komputer? To działa w modelach od 2013 roku. 

MBPr końcówka 2014 więc raczej nie ta droga będzie :) Szkoda, mam pokazaną opcję, zaznaczam,

Napisane włączone i koniec, działania brak i resety ani inne próby kombinowania nie dają nic.

Pokusiłem się nawet i na zewnętrznym dysku postawiłem testowy system na czysto, bez powodzenia.

 Only Apple 

#45 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 09:28

- uważam, że pomysł by kopiować pulpit i dokumenty do iCloud jest genialny. Teraz kupując nowego maca - praktycznie  pozostaje przeniesienie zaraz po zalogowaniu będę mieć w nim wszystkie swoje dokumenty i biurko 

Owszem pomysł fajny ale nie jestem przekonany z dwóch powodów:

- Większość ludzi nie ma dostępu do szybkiego internetu, a nawet jeżeli ma to szybkość jest tylko na papierku. Co widać nawet w tematach o aktualizacji i o prędkości ściągania jej co jest dość często poruszane iż idzie wolno - co za zdziwienie.

- No i ostatni problem to co się stanie jeżeli dostępu do sieci zabraknie?

#46 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 16:44

Dzisiaj w końcu Apple postanowiło zalegalizować niniejszy związek… tfu! …wątek, wydając publiczną. :D Smacznego zasysania, Panie i Panowie!

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#47 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 19:16

No nie do uwierzenia to jest, zaczęło działa odblokowywanie z AW, samo z siebie. Zostawiłem włączoną opcję, olałem w sumie rano już temat, bo szkoda czasu, podnoszę klapę i napisane mam AW odblokowuje makboka, podniosłem łapę i odblokował, ech ... Czy u Was też jest dźwięk na AW, po każdym odblokowaniu pomyślnym? Można to gdzieś wyłączyć? Bo znaleźć nie mogę, w powiadomieniach nie ma.

 Only Apple 

#48 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 19:59

No nie do uwierzenia to jest, zaczęło działa odblokowywanie z AW, samo z siebie. Zostawiłem włączoną opcję, olałem w sumie rano już temat, bo szkoda czasu, podnoszę klapę i napisane mam AW odblokowuje makboka, podniosłem łapę i odblokował, ech ... Czy u Was też jest dźwięk na AW, po każdym odblokowaniu pomyślnym? Można to gdzieś wyłączyć? Bo znaleźć nie mogę, w powiadomieniach nie ma.

Ale przecież to nadal – albo zwłaszcza dopiero – beta. Zgłaszaj, chłopie, przez FeedbackAssisstant. Do października może naprostują. Albo w 10.13, bo im na czasie nie zależy przecież (znane z autopsji, wyjątkiem Kolekcja domowa w iOS 8, ale to nie z tej bajki).

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#49 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 20:57

Zgłoszone, wiadomo, tylko tak się śmieję, że w zasadzie, nie znane są wyroki Apple, zadziała, nie zadziała itd :)

Użytkownik Shrek edytował ten post 07 lipca 2016 - 20:57

 Only Apple 

#50 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 08 lipca 2016 - 06:24

Jakieś cyrki z Safari są. Wiem, że Apple wywaliło rozszerzenia i wczoraj ich faktycznie nie miałem, a dzisiaj powróciły wszystkie, które miałem zainstalowane w ElCapitan.

Fajnie, ale... Na drugim kompie nie mam w ogóle rozszerzeń, ani nie mogę ich dodać. Nie wiem co oni (i po co to) zrobili. W sklepie nie ma ani adbolocka, ani kilku innych rozszerzeń, których używałem wcześniej.

Druga rzecz bateria - niestety leci dużo szybciej niż w ElCapitan...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych