Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Makijaż u mężczyzn, co Wy na to?

• Please log in to reply
403 replies to this topic

#176 Hazreth

Hazreth
  • 598 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 01 January 2008 - 17:40

nadal sie leczy. poczytaj katolickich forumow to sie dowiesz
oczywiscie poza nurtem medycyny akademickiej, ale jednak. do bioenergoterapeuty tez sie chodzi, choc medycyna nie uznaje leczenia przez dotyk.

Fajnie, co z tego? Nie mówię o takich bzdetach. W skuteczność bioenergoterapii można wierzyć, mimo braku racjonalnych przesłanek, w porządku. Ale jeżeli dyskusja będzie prowadzona w oparciu o to, w co wierzymy, bo tak nam się wydaje, to nie dojdziemy nigdy do niczego.

To było odniesienie się do rzuconego gdzieś w tym temacie (a także obecnego w społeczeństwie) poglądu, że jak ktoś jest gejem, to powinien iść się leczyć.

no bez zartow! to zacznij od delegalizacji chirurgii plastycznej. leczenie homoseksualizmu zostaw na pozniej, bo jakos lepiej rozumiem kogos kto chce stworzyc udany zwiazek, a zle mu z jego seksualnoscia niz kogos kto sie uzaleznil od botoksu

Chirurgia plastyczna jest leczeniem? Tj. poza przypadkami, w których naprawia uszkodzenia ciała, oszpecenia. Jeżeli tak, ok, przyjmij, że był to skrót myślowy i pomińmy pierdoły, skupiając się na istotnych sprawach w dyskusji. Nie chcę prowadzić rozmowy opartej na wzajemnym czepianie się szczegółów.

wiec, jakie to byly badania?

Mam podać nazwiska naukowców, daty, etc?
Nie znam, nie pamiętam. Skoro jednak wystarczą większości psychologów, Światowej Organizacji Zdrowia, lekarzom i innym ludziom mającym o sprawie duże pojęcie, mnie to przekonuje. Bardziej, niż niczym nie poparte opinie anonimowego użytkownika forum.

ech... w jakim sensie "nie powinno sie"? wybacz, ale kazdy podaje reke komu chce lub jej nie podaje - jego reka, jego sprawa. kazdy tez wystawia o sobie swiadectwo, ktore podlega ocenie. roscisz sobie prawo krytyki takich bucy ak ten, ktorego cytujesz, a im zabraniasz krytykowac homosi? to niekonsekwencja z twej strony.
zreszta, chamstwo w wyrazaniu pogladow nie powinno byc argumentem przciw pogladom, a przeciw chamom.

Nie, nie. Nie odbieram nikomu prawa do niczego, czy to do decydowania komu podaje rękę, czy to do bycia bucem, czy czymkolwiek chce.
Krytykuję obecny - niestety często - w społeczeństwie pogląd, jako nie mający sensownych podstaw.
Dodam, że mam pełną świadomość, iż moja krytyka go nie zmieni. Ba, powiem więcej, ma on jakieś uzasadnienie, bo wszelkie uprzedzenia tego typu, czy to homofobia, czy rasizm, czy szowinizm, zostały wykształcone w toku ewolucji. Niemniej w świetle znanych obecnie faktów są nieracjonalne i tak samo zwykłym, mogącym żyć w normalny sposób w społeczeństwie człowiekiem jest biały, czarny, gej, i tak dalej.

no, jesli piszesz, że poglad iz homoseksualizm to cos zlego nie powinien byc obecny w spoleczenstwie, to co to jest jesli nie ukladanie spoleczenstwa pod mniejszosc?

Przecież nie ułożę społeczeństwa pod siebie i pod swoje poglądy. Mogę jedynie krytykować poglądy nieracjonalne i bezsensowne i pochwalać te przeciwne. Teraz to ty nie odbieraj mi do tego prawa.

co nie znaczy, ze nie mozna jej zmienic.

tutaj zdania sa podzielone, ale mniejsza o to.
nikt nie mowi, ze to latwe - bialaczki tez sie latwo nie leczy.
a orientacja moze zostac zaburzona np. na skutek gwaltu lub innej traumy psychicznej, a skoro tak to nie jest niezmienna.

Skutek traumy psychicznej, np gwałtu; szczególnie w okresie dojrzewania. Biorąc pod uwagę uwarunkowania genetyczne, a także budowę mózgu (która wg. niektórych naukowców może warunkować orientację seksualną) i inne czynniki biologiczne, jak oddziaływanie na dziecko hormonów matki w czasie ciąży.
Sądzisz, że "propaganda homoseksualna" jest w stanie zwiększyć ilość homoseksualistów, skoro proces powstawania orientacji seksualnej jest tak skomplikowany (a, jak mówiłem, w róznych społeczeństwach i różnych kulturach odsetek homoseksualistów jest podobny, bez względu na obecność tej "propagandy")?
  • Heidi likes this

#177 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 01 January 2008 - 18:49

Chciałem zauważyć że już samo określenie "homofobia" jest swoistym elementem propagandy.

Otóż określenie to sugeruje że jeśli nie podoba mi się homoseksualizm to jestem chory i należy mnie leczyć!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Fobia

Fobia (nowołac. phobia "stany lęku u neuropatów", z gr. φόβος phóbos "strach, lęk") to zaburzenie nerwicowe, którego objawem osiowym jest uporczywy lęk przed różnymi określonymi sytuacjami, zjawiskami lub przedmiotami, związany z unikaniem sytuacji wywołujących go i utrudnieniem funkcjonowania w społeczeństwie. Fobie wywołane są przez pewne sytuacje lub obiekty zewnętrzne wobec osoby przeżywającej lęk, które obiektywnie nie są niebezpieczne. Cierpi na nie około 10% ludzkości.

Fobie są całkowicie uleczalne w procesie psychoterapeutycznym.

Wniosek z tego płynie taki że ja jako normalny "hetero" któremu stanowczo nie podobają się zachowania homoseksualne nadaję się wyłącznie do leczenia. Ciekawostka..

Przeforsowanie właśnie takiego terminu jako określającego niechęć do nienaturalnych postaw uważam właśnie za przejaw owej "propagandy homoseksualnej.

Tu więcej informacji na temat homofobii, włącznie z zarzutami wobec samego terminu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia

#178 sir_skiner

sir_skiner
  • 149 posts

Posted 01 January 2008 - 19:59

Fajnie, co z tego? Nie mówię o takich bzdetach. W skuteczność bioenergoterapii można wierzyć, mimo braku racjonalnych przesłanek, w porządku. Ale jeżeli dyskusja będzie prowadzona w oparciu o to, w co wierzymy, bo tak nam się wydaje, to nie dojdziemy nigdy do niczego.

To było odniesienie się do rzuconego gdzieś w tym temacie (a także obecnego w społeczeństwie) poglądu, że jak ktoś jest gejem, to powinien iść się leczyć.

oczywiscie. podobnie jak ktos chory na cokolwiek innego. nie znaczy to tez, ze kazdego chorego trzeba leczyc wbrew jego woli.
jak nie chce byc zdrowym, to niech choruje.

Chirurgia plastyczna jest leczeniem?

jest czescia medycyny. a medycyna zajmuje sie leczeniem chorob.

Mam podać nazwiska naukowców, daty, etc?
Nie znam, nie pamiętam. Skoro jednak wystarczą większości psychologów, Światowej Organizacji Zdrowia, lekarzom i innym ludziom mającym o sprawie duże pojęcie, mnie to przekonuje.

:) ale przeciez kiedys "wieksosc ludzi majacych o sprawie duze pojecie" mialo zupelnie inne zdanie na ten temat. mnie wiec zdanie wiekszosci nie przekonuje. zwlaszcza jesli nie jest weryfikowalne. bo jakos nie potrafie sobie wyobrazic badania, ktore udowodnilo, ze homoseksualizm nie jest choroba, skoro nikt nie wie czym on jest (co do podloza i przyczyny)

natomiast istnienie ludzi zajmujacych sie leczeniem homoseksualizmu jak i leczacych sie z niego jest faktem.

Dodam, że mam pełną świadomość, iż moja krytyka go nie zmieni. Ba, powiem więcej, ma on jakieś uzasadnienie, bo wszelkie uprzedzenia tego typu, czy to homofobia czy rasizm, czy szowinizm,

tylko blagam, bez takiej demagogii.
to ze nie uwazam homoseksualizmu za cos normalnego nie znaczy, ze hasam po ulicach w bialym kapturze na glowie.

zostały wykształcone w toku ewolucji. Niemniej w świetle znanych obecnie faktów są nieracjonalne i tak samo zwykłym, mogącym żyć w normalny sposób w społeczeństwie człowiekiem jest biały, czarny, gej, i tak dalej.

niech sobie zyja, przeciez nie mam nic przeciw temu.
jednak kiedy 2-och gejow mowi, ze nie sa para gejow tylko malzenstwem, czarny nie jest czarnym tylko kolorowym (zielonym, rozowym, jakim?) to mnie to zwyczajnie smieszy.
mi to w sumie nie przeszkadza, to poplatanie pojec, ale to nie jest zaden zaszczyt dla chomika, ze sie go nazwie hartem. ani zaszczyt, ani szacunek - zwykla ujma, bo skoro aby byc szanowanym chomik udaje harta, to za co go szanuja? napewno nie za to kim jest naprawde. polityczna poprawnosc i unormalnianie nienormalnosci jest wiec proteza braterstwa ludzi takich jakimi sa w swojej istocie.

Skutek traumy psychicznej, np gwałtu; szczególnie w okresie dojrzewania. Biorąc pod uwagę uwarunkowania genetyczne, a także budowę mózgu (która wg. niektórych naukowców może warunkować orientację seksualną) i inne czynniki biologiczne, jak oddziaływanie na dziecko hormonów matki w czasie ciąży.
Sądzisz, że "propaganda homoseksualna" jest w stanie zwiększyć ilość homoseksualistów, skoro proces powstawania orientacji seksualnej jest tak skomplikowany (a, jak mówiłem, w róznych społeczeństwach i różnych kulturach odsetek homoseksualistów jest podobny, bez względu na obecność tej "propagandy")?

niedawno ktos pisal o Grecji.

W Grecji takie a nie inne zachowania i prefernencje seksualne były spodowane przejawiającym się w kulturze kultem męskiego ciała.

powszechnosc w sferze publicznej i akceptacja zachowan homoseksualnych moze na pewno zwiekszyc sklonnosc do tzw. "eksperymentowania". trzeba pamietac, ze w seksuologii nie ma czegos takiego jak kanon orientacji seksualnej. sa 2 bieguny zachowan seksualnych - homo i hetero i w okol nich oscyluja preferencje seksualne. istnieje wiec pewna grupa zachowan (poza biseksualizmem) niepewnych. i tu owszem, stala zmiana kulturowa (trwajaca wiele pokolen) moze sprawic, ze ludzie z niepewnymi preferencjami beda czesciej homoseksualni w spoleczenstwie otwartym na homoseksualizm (nie utozsamiaj tego z otwartosia na homoseksualistow). zdarzylo sie raz, moze zdarzyc sie ponownie.
ja tam sie tego szczegolnie nie obawiam, moj penis nigdy mnie nie zdradzi, ze sparafrazuje Gretkowska:P
ale nie ma co sie oklamywac, ze takie zjawisko niemoze sie zdarzyc.

---- Dodano 01-01-2008 o godzinie 20:13 ----

Chciałem zauważyć że już samo określenie "homofobia" jest swoistym elementem propagandy.

Otóż określenie to sugeruje że jeśli nie podoba mi się homoseksualizm to jestem chory i należy mnie leczyć!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Fobia

Wniosek z tego płynie taki że ja jako normalny "hetero" któremu stanowczo nie podobają się zachowania homoseksualne nadaję się wyłącznie do leczenia. Ciekawostka..

homofobia istnieje. to ze jest wykorzystywana przez bojownikow z loveparade do terroryzowania nia spoleczenstwa nie znaczy, ze jest wymyslem. sa ludzie ktorzy ziona nienawiscia do gejow dla zasady, boja sie tez dla zasady i to leczyc jak najbardziej trzeba :P

#179 zdenek117

zdenek117
  • 394 posts
  • SkądLublin

Posted 02 January 2008 - 13:49

jest czescia medycyny. a medycyna zajmuje sie leczeniem chorob.

Medycyna to nie tylko leczenie. Medycyna to także profilaktyka zdrowotna, promocja zdrowia, zdrowie publiczne, epidemiologia. A więc medycyna oprócz leczenia zajmuje się także wzmiacnianiem istniejącego już zdrowia. Niestety w Polsce ciągle woli się leczyć, niż zapobiegać (to taka ogólna uwaga).

Chirurgia plastyczna, to tak jak tuning. Jak sobie zainstaluje ktoś spojler w maluszku, to nie powiemy, że naprawił samochód (raczej wręcz przeciwnie).

#180 sir_skiner

sir_skiner
  • 149 posts

Posted 02 January 2008 - 14:18

Medycyna to nie tylko leczenie. Medycyna to także profilaktyka zdrowotna, promocja zdrowia, zdrowie publiczne, epidemiologia. A więc medycyna oprócz leczenia zajmuje się także wzmiacnianiem istniejącego już zdrowia. Niestety w Polsce ciągle woli się leczyć, niż zapobiegać (to taka ogólna uwaga).

Chirurgia plastyczna, to tak jak tuning. Jak sobie zainstaluje ktoś spojler w maluszku, to nie powiemy, że naprawił samochód (raczej wręcz przeciwnie).

a jak ktos sobie obnizy zawieszenie? przyczepnosc sie zwiekszy - samochod bedzie sprawniejszy. leczenie to rowniez profilaktyka - zwyczajnie mozna leczyc skutki chorob (leczenie objawowe) udrozniajac tetnice z zalogow cholesterolu, ale mozna tez leczyc przyczyny prowadzac zdrowy trym zycia.

#181 zdenek117

zdenek117
  • 394 posts
  • SkądLublin

Posted 02 January 2008 - 16:29

a jak ktos sobie obnizy zawieszenie? przyczepnosc sie zwiekszy - samochod bedzie sprawniejszy. leczenie to rowniez profilaktyka - zwyczajnie mozna leczyc skutki chorob (leczenie objawowe) udrozniajac tetnice z zalogow cholesterolu, ale mozna tez leczyc przyczyny prowadzac zdrowy trym zycia.

Tak, ale to nie leczenie, tylko profilaktyka. Tak, można likwidować złogi tłuszczu, na różne sposoby - balonikiem, lekami, króre je rozpuszczą i to jest leczenie. Dieta też jest czasem leczeniem.
Ale prowadzenie zdrowego trybu życia, nie jest leczeniem. Jest dbaniem o siebie. Profilaktyka zdrowotna, jest częścią działań na rzecz zdrowia, jest obok leczenia. Przerabiałem to na wykładach, to samo jest w książkach.

#182 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 January 2008 - 16:50

sir_skiner/ To, ze nie potrafisz Ty sobie wyobrazic badania to wybacz ale nie jest to zaden argument. Rozumiem, ze nie rozumiejac sil dzialajacych w kosmosie nie wierzysz w nie? Czarna dziura tez jest niezidentyfikowana ale wierzymy w istnienie jej. I rozumiem, ze nie jestes wierzacy bo to juz by byla hipokryzja ;) Ja uwazam, ze kulturalne i nie rasistowsie nazywanie sie jest calkiem dobre. Bo po tym co napisales wychodze z zalozenia, ze jakbym Cie spotkal z dziewczyna/zona to moglybm spokojnie stwierdzic, ze 'masz fajna suke' i czy dobrze Ci sie z nia piep***. Przepraszam za tak doslowne przytoczenie porownania ale tak to wyglada... :/ Co do sprzeczania sie o definicje medycyny. Wpadacie w demagogie :/ WHO jest jedna z najwazniejszych organizacji i jesli zgodnie twierdza, ze homoseksualizm nie jest choroba no to nie wiem jak mozna sie sprzeczac z - jakby nie patrzec - specjalistami... Co do mowienia, ze jeszcze jakis czas temu uwazano, ze homoseksualizm jest choroba to to zart? Jeszcze wzglednie niedawno mowiono, ze ziemia jest plaska! Natomiast patrzac jeszcze blizej to uznawano lobotomie na prawie kazda chorobe o podlozu psychicznym... Nie wiem. Chcesz mi powiedziec, ze za sto lat okaze sie, ze JEDNAK ziemia jest plaska?
  • bobinoon likes this

#183 zdenek117

zdenek117
  • 394 posts
  • SkądLublin

Posted 02 January 2008 - 17:55

Co do sprzeczania sie o definicje medycyny. Wpadacie w demagogie :/ WHO jest jedna z najwazniejszych organizacji i jesli zgodnie twierdza, ze homoseksualizm nie jest choroba no to nie wiem jak mozna sie sprzeczac z - jakby nie patrzec - specjalistami...?

No bo nie jest chorobą wg WHO.

Tak podsumowiąc. Każdemu bez względu na rasę, religię, przekonania, orientację seksualną, czy też płeć należy się szacunek - z racji bycia człowiekiem. A lubienie, bądź nie, jest osobistą sprawą. Ale szacunek należy się każdemu. Może nie podobać mi się to, że facet ma makijaż, jest homoseksualistą, mogę go nie lubić, ale powinienem mu okazać szacunek.

#184 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 02 January 2008 - 18:41

Tak wzgledem tych Waszych znienawidzonych gejow i bi. Polowa ludzi znanych w naszym kraju jest bi. Waszych szefow mozna w wiekszosci spotkac klubie dla gejow a swoich malzonkow nigdy nie mozecie byc pewni czy nie maja takowych zapedow...
Bo w Polsce to jest tak, ze 70% ludzi ma zapedy do biseksualizmu promil tego ma odwage sie przyznac...

Od początku odniosłem wrażenie, że nie założyłeś tego tematu po to, by naprawdę się czegoś dowiedzieć, ale raczej jako flejm...

Jeżeli na prawdę uważasz, że 70% ludzi ma zapędy biseksualne, to... chyba po prostu nie skomentuję.

Nazywanie Polski krajem zaściankowym. Cóż to jest temat na dłuższą dyskusję i powiem Ci, że do niedawna (jakieś 2 lata temu) sam bym się pod tym podpisał. Ale od tego czasu odwiedziłem kilka krajów zarówno na wschodzie i zachodzie europy i powiem Ci, że to nie my jesteśmy pruderyjni, zacofani i nietolerancyjni. Po prostu tak jak ktoś kiedyś powiedział - u nas wszystko musi być politycznie poprawne. To oczywiście przerysowanie, ale zobacz - w Polsce jakakolwiek krytyka homoseksualizmu, narodu Żydowskiego czy innego stylu życia jest od razu uważana za Atak. Tak na marginesie - ostatnio sami homoseksualiści zauważyli, że media przestają zwracać uwagę na to, że niektóre choroby roznoszą się właśnie w tym środowisku najczęściej... Dlaczego? Bo media boją się tego, że taka uwaga zostanie potraktowana jako homofobia :/

Podsumowując - nie uważam Cię za gorszego czy innego człowieka, jeżeli wolisz facetów zamiast/jako dodatek do kobiet, jeżeli się malujesz. Uważam że jest to coś, do czego masz prawo, a czego ja nigdy bym nie zrobił. Natomiast epatowanie tym i przekonywanie innych na siłę, że to jest zachowanie nieodbiegające od pewnych społecznych norm, jest po prostu nieprawdą. Co do tematu - kobieta i mężczyzna nie byli nie są i nigdy nie będą tacy sami - z makijażem czy bez.

Ciekawi mnie tylko jedno - jeżeli Ty nie jesteś zacofany tak jak nasz kraj, jesteś w stanie otwarcie powiedziec, czy malujesz się i czy jesteś biseksualistą - bo wszystkie Twoje wypowiedzi sugerują, że odpowiedź na te dwa pytania to "Tak", tylko nigdzie tego chyba otwarcie nie napisałeś.

#185 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 January 2008 - 19:04

woocash/ Co do flejmu to zadalem konkretne pytanie i chcialem uslyszec zdanie reszty obecnych. Sam pomysl malowania zostal sprowadzony nie przeze mnie do homoseksualizmu... Inne kraje... Powiem Ci jak to jest w innych krajach, ale tak z oczu zainteresowanego. W Polsce media moze sie boja, moze publicznie sie nie obrzuca blotem homoseksualistow jednakze... Jednakze jest tak, ze choc oficjalnie wszyscy biora wody w usta to po cichu znaczna czesc spolecznestwa przesladuje gejow. Nie robia tego otwarcie w telewizji ale cicho, na ulicach i w domach. W firmach i sklepach... To naprawde nie jest mile, gdy np wlasna rodzina wyklina Ci od najgorszych, bluzga na Ciebie i jedyne co mozna zrobic to zniknac... W Krajach zachodnich jest troche na odwrot. Media pozwalaja sobie na zdecydowanie wiecej kontrowersyjnych spraw ale na ulicach nie boisz sie isc z facetem za reke. W firmie nie wyrzuca Cie za to, ze okazales sie gejem a rodziny nie zniszcza Ci zycia (oczywiscie generalizuje). Tam nie boja sie oficjalnie wyglosic swego zdania ale szanuja geja na rowni sobie. Nie trkatuja go jak 'psa'... Ostatnia kwestia, nie chce mi sie szukac ale wydaje mi sie, ze oficjalnie napisalem, ze jestem bi. Maluje sie czsem dla przyjemnosci oraz to, ze mam dziewczyne. Takze bi :). Tak jestem w stanie otwrcie powiedziec jaki jestem i sie tego nie wstydze...

#186 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 02 January 2008 - 19:05

Czytam czytam i widzę Twój wpis:
[QUOTE=scurvy_shadow;458647]Geje chca wylacznie tolerancji, uznania ich za normalnych ludzi zdolnych do normalnego zycia w spoleczenstwie. Jesli nie chcemy uznawac widoku seksu w wykonaniu facetow to zabronmy w wykonaniu kobiet A TAKZE w wykonaniu par hetero. Seks dwoch facetow nie narusza zadnych praw czlowieka ale dyskryminacja gejow tylko z powodu ich zainteresowan juz lamie owe prawa.
[/QUOTE]

Pamiętaj, że żyjemy w demokracji, czyli w systemie gdzie wybiera się rozwiązania (w teorii) pasujące większości ludzi. Może to nie ma wiele wspólnego z political correctness ale skoro większości pasuje oglądanie par hetero, a nie pasuje oglądanie par homo - takie a nie inne reklamy będą się w mediach pojawiały.

EDIT:

"To naprawde nie jest mile, gdy np wlasna rodzina wyklina Ci od najgorszych, bluzga na Ciebie i jedyne co mozna zrobic to zniknac..." Tu się z Tobą zgodzę, to napewno nie jest przyjemne... Aczkolwiek myślę sobie... i myślę, że nie wiem jak bym się zachował gdyby za jakiś czas, jak już będę miał dzieci, mój syn powiedział mi: "Tato, to jest Michał, kochamy się, za pół roku bierzemy ślub".. Nie wiem też jak postąpił bym, gdyby pół roku później zaadoptowali córkę czy syna...

Co do Twojej orientacji: faktycznie, napisałem posta, zanim przeczytałem wszystkie wcześniejsze i faktycznie gdzieś napisałeś o tym otwarcie: za to szacunek.

EDIT

[QUOTE=scurvy_shadow;458647]Powtarzam, pedofile LAMIA PRAWO i sa za to zamykani w wiezieniach. Wiecie co to prawo? Albo wiezienie? Bo juz zaczynam zastanawiac sie czy nie powiniennem w innym jezyku pisac. Obrazkowy podobno najlepiej jest odbierany[/QUOTE] Pamiętaj, że prawo tworzą ludzie i jest ono wynikiem działania m.in. norm społecznych. Są kraje, gdzie homoseksualizm również jest karany, a nadal istnieją wspólnoty (najczęścej rdzenni mieszkańcy) niektórych krajów, gdzie pedofilia nie jest uznawana za przestępstwo.

---- Dodano 02-01-2008 o godzinie 19:22 ----
[quote=gajos]Dewiacji jest wiele. Pedofilia jest be - bo jest karalna itp. Alez homoseksualizm rowniez jeszcze nie tak dawno byl uznawany za chorobe. Przez cale wieki. Jednak pedofile walcza, kto wie czy i kiedy wywalcza obnizenie progu wieku "dostepnosci" nieletnich. Jednak jesli prawnie juz bedzie mozna to bedzie to normalne - dokladnie taka to logika.
[quote] Pierwsza trafna uwaga.

[quote=gajos]Chocby koprofilia zakazana prawnie chyba nie jest? Rowniez nie slyszalem o zniewazaniu konkretnych osob. Dlaczego? Bo kazdy robi co chce ale pod swoja pierzyna. Nie wymusza wprowadzania ustaw legalizujacych, nie maszeruje ulicami demonstrujac swoje prywatne preferencje. Mimo tego nie sadze zeby swoich potrzeb nie zaspokajali i ktos im to utrudnial.[/quote]Druga trafna uwaga.

scurvy_shadow: Temat niewątpliwie ciekawy i jak widzisz wzbudzający wiele emocji. Cieszę się, że mogliśmy się wymienić poglądami, szkoda tylko, że miejscami mało kulturalnie.

#187 pi

pi
  • 616 posts

Posted 02 January 2008 - 19:40

Inne kraje... Powiem Ci jak to jest w innych krajach,

W Krajach zachodnich jest troche na odwrot. Media pozwalaja sobie na zdecydowanie wiecej kontrowersyjnych spraw ale na ulicach nie boisz sie isc z facetem za reke. W firmie nie wyrzuca Cie za to, ze okazales sie gejem a rodziny nie zniszcza Ci zycia (oczywiscie generalizuje).
Tam nie boja sie oficjalnie wyglosic swego zdania ale szanuja geja na rowni sobie. Nie trkatuja go jak 'psa'...

a tu troche konkretow:
http://www.gazetawyb...0.html?skad=rss

#188 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 January 2008 - 19:52

a tu troche konkretow:
http://www.gazetawyb...0.html?skad=rss

I tu rodzi sie moje pytanie. Czy normalnym jest nawolywanie do "Powieś lesbę na długim sznurze. Weź bazookę i zastrzel pedał" jest w porzadku?

Nie jestem za cenzura i tak jak w owym artykule jest napisane, zdecydowanie preferuje gdy homoseksualisci sami moga wplywac na srodowisko a nie siegac po narzedzie cenzury ze strony rzadu. Jednak bardzo czesto zdarza sie, ze takie teksty nie sa jedynie tworczoscia literacka ale dzialaja takze podburzajaco na sluchaczy a wtedy jak najbardziej chcialbym aby ograniczyc dzialania ktore prowadzilyby do zabicia mnie... Chyba jest to oczywiste?

Co do potakiwania obu ostatnim uwagom mowie stanowcze nie. Jesli prawo sie zmieni bedzie to oznaczalo takze zmiane ludzkiego podejsci do danej tematyki. O zmianach w prawie, posrednio, decyduja obywatele czyli spoleczenstwo. Jesli spoleczenstwo bedzie przeciwne to taka zmiana nie wejdzie do zycia - to dosc kontrowersyjna sprawa i zaden rzad nie odwazy sie robic w tej sprawie czegokolwiek wbrew obywatelom.
Wiec jesli zmieni sie podejscie ludzi - moze sie wiazac sie tez z tym, ze spolecznstwo tak sie rozwinie ze 14latkowie naprawde beda juz dojrzali emocjonalnie. Nie mozna stwierdzic, ze taka zmiana nie jest mozliwa - to czemu nie?

Co do drugiej uwagi... Koprofilinie jest tyle co homoseksualistow. W KAZDYM spoleczenstwie wystepuje te minimalne 5% homoseksualistow. Wylicz ile to na obszarze Polski i zrozum dlaczego tak duzym echem rozchodza sie dzialania przeciw nam.
Geje nie chca mozliwosci 'pieprzenia' sie na ulicach. Chca tego, zeby mogli bezpiecznie przejsc ulica trzymajac sie za reke... To nie jest gorszace a nadal jest tak duzym problemem, ze boja sie pokazywac swego zainteresowania.
  • woocash likes this

#189 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 02 January 2008 - 20:00

Chyba tak, podobnie jak nienormalnym byłyby (i są za takie uważane) treści propagujące nazizm/faszyzm. Pytanie jak daleko może sięgać wolność słowa... To odnośnie tępienia ale i propagowania homoseksualizmu.

#190 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 02 January 2008 - 20:01

Czy mi się wydaje, czy temat był o makijażu? :P

#191 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 02 January 2008 - 20:07

Niebezpiecznie zbliżamy się do hardcorowej wersji kolczyków. A tego chyba chcemy uniknąć?

#192 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 02 January 2008 - 20:09

...bedzie to oznaczalo takze zmiane ludzkiego podejsci do danej tematyki. O zmianach w prawie, posrednio, decyduja obywatele czyli spoleczenstwo. Jesli spoleczenstwo bedzie przeciwne to taka zmiana nie wejdzie do zycia (...) spolecznstwo tak sie rozwinie ze 14latkowie naprawde beda juz dojrzali emocjonalnie. Nie mozna stwierdzic, ze taka zmiana nie jest mozliwa - to czemu nie?
(...)
Geje nie chca mozliwosci 'pieprzenia' sie na ulicach. Chca tego, zeby mogli bezpiecznie przejsc ulica trzymajac sie za reke...

Po pierwsze wydaje mi się, że parady gejowskie są przecież specjalnie tak aranżowane, aby było prowokujące, często ostentacyjnie pokazują ludziom na ulicy (którze wcale nie chcą tego oglądać) facetów całujących się, prezentujących wyuzdane pozy. To już jest narzucanie się i po prostu prowokowanie do złośliwych (co najmniej) reakcji.

Po drugie i tutaj chyba sam sobie odpowiedziałeś - żyjemy w demokracji, więc nie będziesz mógl iść po ulicy za rękę z facetem, dopóki społeczeństwo, a raczej jesgo zdecydowana większość tego nie zaakceptuje. A epatowanie i "zmuszanie" ludzi do tolerowania, wyzwala w nich wręcz odmienne reakcje niz akceptacja. Żadne prawo tego (co sam zauważyłeś) nie zmieni.

#193 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 January 2008 - 20:24

woocash dlatego chce na ten moment wylacznie tolerancji. Akceptacja potrzebuje czasu i jestem tego jak najbardziej swiadom. Nie mozesz powiedziec, ze przez demokracje nie moge isc. Moge, jest to moje fundamentalne prawo. Moim prawem jest takze nie bycie obrazanym, pobitym oraz nie dyskryminowanie mnie za to (do momentu w ktorym nie bede lamal prawa). Parady w rio, parady techno itp itd takze sa wyuzdane... Ciezko by bylo aby zrobic parade ktora nie bedzie, kolorowa i w jaki kontrowersyjna. Od tego one sa... Dlatego dominuje w nich drag queen (to apropo malowania sie... Trzymam sie tamatu :P) a nie najbardziej softowa wersja geja. A tak wogole co myslicie o piercingu u faceta? :D (nie czytalem tematu o kolczykach bo mnie przerazl...)

#194 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 02 January 2008 - 20:34

Nie mozesz powiedziec, ze przez demokracje nie moge isc.

Źle się wyraziłem: będziesz mógł, ale będziesz sie wtedy narażał na nietolerancję właśnie :/

Parady w rio, parady techno itp itd takze sa wyuzdane...

Parada w Rio jest wyuzdana ale nie pokazuje zachowań homoseksualnych, dlatego jest przez większość akceptowana. Co więcej głównym elementem tej parady są niesamowite stroje i taniec, a nie chęć pokazania seksu. Co do parad techno - cóż, podobnie jak loveparade są prowokujące.

A tak wogole co myslicie o piercingu u faceta? :D (nie czytalem tematu o kolczykach bo mnie przerazl...)

Hmm dobre pytanie: to chyba mniej kontrowersyjne od malowania :D Aczkolwiek napewno bolesne: masz przekuty język? Moja znajoma chce to zrobić, ale ja jak myslę o przebijaniu żywego mięśnia, wydaje mi się to niesamowicie bolesne...

#195 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 January 2008 - 20:38

Jutro robie sobie kolczyk w brwi dlatego zebralo mi sie na pytanie ;) Moja dziewczyna ma kolczyk w jezyku i teraz chce sobie zrobic industriala w karku. Kolczyk w jezyku podobno boli Ale napewno niesamowite uczucie dla partnera/ki

#196 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 02 January 2008 - 20:42

Hmm byłem kiedyś z dziewczyną która miała kolczyk w języku i szczerze mówiąc nie było to nic niesamowitego :D Powiedział bym nawet, że różnica była niezauważalna :D

#197 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 January 2008 - 20:50

Pokazywala Ci co mozna zrobic jak sie go schlodzi? Stal szlachetna bardzo ladnie sie chlodzi ;)

#198 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 02 January 2008 - 20:54

Hmm, chyba nie mieliśmy na to wtedy czasu, ale dzięki za radę, kiedyś wypróbuję :D

#199 sir_skiner

sir_skiner
  • 149 posts

Posted 02 January 2008 - 20:57

sir_skiner/
To, ze nie potrafisz Ty sobie wyobrazic badania to wybacz ale nie jest to zaden argument.

powiedzialem jasno i wyraznie - nie potrafie sobie wyobrazic, bo nie istnieje jasne, bezsporne i potwierdzone naukowo stanowisko czym dokladnie homoseksualizm jest, a nie dlatego, ze jestem ograniczony. dopoki nie bedzie rozstrzygniete, czym homoseksualizm jest, to nie zamierzam wierzyc nikomu na slowo honoru Jana Rokity, czym nie jest. proste.

Rozumiem, ze nie rozumiejac sil dzialajacych w kosmosie nie wierzysz w nie?

jesli sa nie zbadane, to tak, nie wierze. wierzyc mozna w Boga, krasnoludki, sierotke Marysie, ew. w Batmana. prawa natury sie bada i opisuje.

Czarna dziura tez jest niezidentyfikowana ale wierzymy w istnienie jej.

jak nie zidentyfikowana? istnienie CD zostalo potwierdzone empirycznie i szlus. podobnie jak elipsoidalny ksztalt Ziemi. nie wiem jak Ty, ja w to, ze Ziemia nie jest plaska nie wierze, ja to wiem.

I rozumiem, ze nie jestes wierzacy bo to juz by byla hipokryzja ;)

jestem wierzacy. hipokryzja? ze nie wierze w nieomylnosc WHO? bez jaj. to jest organizacja naukowa, a nie sekta. jestem zwolennikiem wolnosci wyznania, mozesz wiec wierzyc na slowo szamanom jakiego tylko chcesz obrzadku.

Ja uwazam, ze kulturalne i nie rasistowsie nazywanie sie jest calkiem dobre.

a co w tym rasistowskiego, ze o 2-och gejach mowie "para gejow" (jesli nie znam z nazwiska), a o anonimowym murzynie, murzyn?
moze jeszcze mam do babci mowic ciociu, zeby nie czula sie staro?

Bo po tym co napisales wychodze z zalozenia, ze jakbym Cie spotkal z dziewczyna/zona to moglybm spokojnie stwierdzic, ze 'masz fajna suke' i czy dobrze Ci sie z nia piep***. Przepraszam za tak doslowne przytoczenie porownania ale tak to wyglada... :/

a ja moglbym stwierdzic, zes jest pomiotem wielblada i oslicy.
jednak ani Twoj ojciec nie jest wielbladem, ani matka oslica, ani moja kobieta suka, a ja sie tak zwyczajnie po chamsku nie piep***, wiec jedno i drugie moglo by byc uznane obelga, gdyz nie jest wiernym opisem rzeczywistosci.
natomiast gej jest gejem, czarny czarnym, bialy bialym, a czerwony czerwonym. i choc byscie nie wiem jak glosno krzyczeli, ze biale jest czarne, a czarne biale, to tak sie nie stanie.

WHO jest jedna z najwazniejszych organizacji i jesli zgodnie twierdza, ze homoseksualizm nie jest choroba no to nie wiem jak mozna sie sprzeczac z - jakby nie patrzec - specjalistami...

e tam, jakie znowuzgodnie? radzili, radzili i uradzili - prawie jak w Sejmie.

Co do mowienia, ze jeszcze jakis czas temu uwazano, ze homoseksualizm jest choroba to to zart? Jeszcze wzglednie niedawno mowiono, ze ziemia jest plaska! Natomiast patrzac jeszcze blizej to uznawano lobotomie na prawie kazda chorobe o podlozu psychicznym... Nie wiem. Chcesz mi powiedziec, ze za sto lat okaze sie, ze JEDNAK ziemia jest plaska?

nie, poniewaz zbadano Ziemie i wiadomo jaki ma ksztalt. zbadano homoseksualizm i nic nie wiadomo. poza tym, ze ogloszono ex cathedra czym rzekomo nie jest.

#200 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 January 2008 - 21:38

Nie wiadomo czym jest homoseksualizm? No tu juz walnales. Jest dokladnie tym samym co heteroseksualizm tylko na poziomie tej samej plci. "Seksualność jest wrodzoną, naturalną funkcją organizmu ludzkiego i jednym z zasadniczych czyników motywujących do podejmowania więzi i kontaktów interpersonalnych, mającym wymiar biologiczny, psychiczny, społeczno-kulturowy i hedonistyczny. Seksualny potencjał fizjologiczny człowieka ulega kształtowaniu przez doświadczenia życiowe." Uwarunkowania biologiczne to jedno ale nie jest to jedyne co warunkowuje seksualnosc. Homoseksualizm jest taka sama 'choroba' jak lubienie slodyczy... Nie bede Ci tlumaczyl co jest zlego w nazywaniu kogokolwiek 'czarnuchem; a nie czlowiekiem. Nie rozumiesz to Twoja sprawa. Wybacz, ale jak nie widze czegos to wychodze z zalozenia, ze nie moge byc pewien. Ziemi okraglej nie widziales wiec liczby na artce nie sa przekonywujace gdyz ciagle mozemy ulegac zludzeniu... Czarna dziura jako, ze 'istnieje' to zbadane w jakims stopniu jest, jednak czym jest to juz spekulacja. Bog natomiast to jedna wielka spekulacja...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users