Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przesiadka z iPhone 6s na Galaxy S7/?

• This topic is locked This topic is locked
546 replies to this topic

#426 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 06 June 2016 - 06:16

A skąd wiadomo jakie zmiany przygotowuje Apple ? Plotki bardzo rzadko się sprawdzają.

#427 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 June 2016 - 06:29

No właśnie sprawdzają się ostatnio od kilku lat :) dokładnie to śledzę od 2010r. I nie pamiętam już kiedy apple zaskoczyło.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#428 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 06 June 2016 - 08:38

A jakie to zmiany się szykują ?

#429 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 06 June 2016 - 09:33

A jakie to zmiany się szykują ?

Jak to jakie? Amazing, jak zwykle  :lol:

Ukrywanie aplikacji, kosmetyka w Apple Music, to samo w Siri i Apple Pay, HomeKit --> Home

http://www.macworld....-cloud-3628012/

Coś o iPhone 7? Proszę bardzo

http://www.macrumors...undup/iphone-7/

Więcej tutaj http://www.macrumors....com/roundup/ 

#430 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 06 June 2016 - 10:02

Zastanawia mnie jedna rzecz. Ja jestem fanką iP i tego nie ukrywam, pewnie się to nie zmieni. Jednak dziwię się hejterom, którzy używają iP i ciągle marudzą. Macie wybór, zmieńcie na inną markę i po kłopocie. S.J. nie żyje i tamte czasy już nie wrócą.

Nie rozumiem, jeśli mi coś nie pasuje to tego nie kupuję i tyle. Taki wybór na rynku, tyle polecanych chińskich marek. Na pewno Apple się przy nich chowa :)

Bez złośliwości, po prostu dziwią mnie postawy co niektórych.

Pozdrawiam :)

• bolec71 likes this

iPhone 14 PRO Max

#431 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 June 2016 - 10:44

Zastanawia mnie jedna rzecz. Ja jestem fanką iP i tego nie ukrywam, pewnie się to nie zmieni. Jednak dziwię się hejterom, którzy używają iP i ciągle marudzą. Macie wybór, zmieńcie na inną markę i po kłopocie. S.J. nie żyje i tamte czasy już nie wrócą.

Nie rozumiem, jeśli mi coś nie pasuje to tego nie kupuję i tyle. Taki wybór na rynku, tyle polecanych chińskich marek. Na pewno Apple się przy nich chowa :)

Bo to jest na zasadzie kupic iPhone by miec iPhone, te telefony nie sa zle - ale tez nie sa idealne. Po prostu trzeba byc swiadomym ograniczen jakie stawiaja. Natomiast jak juz wczesniej pisalem takie ograniczenia nie sa wada, to jest po prostu telefon kierowany do uzytkownikow wymagajacych od telefonu czegos innego. Przykladowo ja bym teraz najprawdopodobniej kupil bo znudzony juz jestem bajerami i bral bym cos prostego.

Natomiast to co zaprezentuje Apple mozna sie spodziewac - oni na 100% nie wprowadza jakis wiekszych zmian, bo straca grupe osob ktora wlasnie kupuje iPhone z tego wzgledu ze nie ma tych bajerow przez co telefon jest prosty w obsludze i trudno w nim cos namieszac. W androidzie wchodzac w ustawienia bez wiekszej wiedzy mozna sobie narobic sporo "bigosu".

Tutaj dlatego krytykuje troche wersje SE ze ja az tak "wykastrowali" - nawet jak by dali wszystko co jest w flagowym 6s to i tak by na tym lepiej wyszli bo telefon wlasnie kupowala by inna grupa uzytkownikow (ci ktorym przeszkadzaja "deski" na poziomie 5" i wiecej). Sam znam kilku uzytkownikow ktorzy chcieli zrezygnowac z androida i kupic 5s bo przeszkadzaly im ekrany na poziomie 5 czy 5.5", a byl to swojego czasu jedyny telefon z takim wyswietlaczem o w miare rozsadnych parametrach... No ale to ich polityka i co zrobic. Jak dla mnie lepiej jak by w iOS poprawili niektore niedociagniecia o ktore prosza uzytkownicy zamiast jakis bajerow...

Edited by tomud, 06 June 2016 - 10:48.

#432 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 06 June 2016 - 11:24

Ja bym się tak mie czepiała SE. To jest naprawdę świetny smartfon o pewnych rozmiarach - dla grupy osób, którym 4' wystarczają.
Nie musi mieć wszystkich funkcji 6s.

Zmiany w iPhone 7 zapowiadają się dość interesująco. Nie oczekuję więcej, mam nadzieję, że plotki się sprawdzą.

Wracając do S7e.... Wyciągnęłam go z szuflady i wydał mi się taki fajny... Uruchomiłam (nie pamiętam konkretnie po co) i nie wywołał u mnie jednak szczególnego uczucia tęsknoty, nie zachęcił do zamiany SIM.
IPhone używa mi się lepiej, wygodniej i niczego mu nie brakuje. No może tylko zamieniłabym aparaty - Samsung ma jaśniejszą optykę i to widać przy nocnych ujęciach, czy też wewnątrz pomieszczeń.

Ciekawa jestem czy 50mlfree odebrał nowy nabytek, czy zrezygnował jednak :) :).

Edited by Omega55, 06 June 2016 - 11:26.

#433 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 06 June 2016 - 11:49

Marudzą bo widzą że konkurencja oferuje parę rzeczy lepszych, ale to nie typowi hejterzy. Jak iPhone chce być ten lepszy, to czemu tak długo upierają się przed ekranem amoled,wg wielu najlepszy ekran, poprawą designu (duże ramki), wodoszczelnością, niektórymi fajnymi przydatnymi funkcjami. Przykład to np czego w 6 Plus nie dali dzielenia ekranu na dwie aplikacje, a w iPad już tak. Plus to oczywiście długie wsparcie. Jeśli chodzi o stabilność systemu to S7E nadal działa mi dobrze, brak restartów, zamólania itp. W 6S plus też znajdę wiele plusów, ale nie było tak kolorowo, bo swego czasu potrafił kilka razy sam się wyłączyć i wolał o ładowarkę przy 30 % baterii. Do tego często zauważam lag przy ponownym uruchomieniu telefonu, zaraz po wpisaniu kodu odblokowania. Na pewno jest lepsza bateria 6s plus.

Ja bym się tak mie czepiała SE. To jest naprawdę świetny smartfon o pewnych rozmiarach

Ciekawa jestem czy 50mlfree odebrał nowy nabytek, czy zrezygnował jednak :) :).

Zgadza się SE ładniejszy design niż 6, 6s.
Jeśli chodzi o autora tematu to pewnie nic z tego nie będzie Celowo to napisałem żeby wywołać do tablicy....

#434 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 06 June 2016 - 12:12

Ja nie miewam takich przygód tak Ty, a mam iP od 3G. Amoled? Nie do końca byłabym za, ale każdy lubi co innego Tak więc można zmienić skoro konkurencja lepsze rzeczy oferuje i po kłopocie. Dla mnie Android nie ma lepszych rozwiązań, osobiście wolę tą prostotę i szybkość obsługi w iP. Zawiodłam się mega na Samsungu S6 i już obiecałam sobie, że więcej nie odchodzę od iP, a jeśli to jedynie do jakiejś fajne Xperii przejdę, bo jeszcze ich obsługa i design mi pasuje. 

Na razie jednak koniec kombinacji i iP nie zmieniam, bo nie ma to zupełnie sensu, i tak do  niego ciągle wracam, bo zawsze mi czegoś brakuje u konkurencji. ZAWSZE.

Wolny wybór, więc po co płakać jak można zmienić markę i po kłopocie  ^_^

iPhone 14 PRO Max

#435 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 June 2016 - 13:19

Ja bym się tak mie czepiała SE. To jest naprawdę świetny smartfon o pewnych rozmiarach - dla grupy osób, którym 4' wystarczają.

Owszem - ale to nie znaczy ze nie mogl by byc lepszy - zwlaszcza patrzac na ceny :) Zwlaszcza ze na wolnym rynku za niewiele wiecej (mowa o wersjach 64GB) mozna miec 6s... czyli to o czym wspominalem 2.5k zl vs 2.9k zl... (w sklepie nowe z VAT 23%)... w takim momencie zapewne wiecej osob zdecydowalo by sie na SE... ale jak mowie nie moje malpy, nie moj cyrk, a apple widzi jak im sprzedaz rosnie ;) ciekawe czy wyciagna z tego jakies wnioski...

Edited by tomud, 06 June 2016 - 13:20.

#436 mstanko

mstanko
  • 469 posts
  • SkądWągrowiec

Posted 06 June 2016 - 13:22

Ja nie miewam takich przygód tak Ty, a mam iP od 3G. Amoled? Nie do końca byłabym za, ale każdy lubi co innego Tak więc można zmienić skoro konkurencja lepsze rzeczy oferuje i po kłopocie. Dla mnie Android nie ma lepszych rozwiązań, osobiście wolę tą prostotę i szybkość obsługi w iP. Zawiodłam się mega na Samsungu S6 i już obiecałam sobie, że więcej nie odchodzę od iP, a jeśli to jedynie do jakiejś fajne Xperii przejdę, bo jeszcze ich obsługa i design mi pasuje. 

Na razie jednak koniec kombinacji i iP nie zmieniam, bo nie ma to zupełnie sensu, i tak do  niego ciągle wracam, bo zawsze mi czegoś brakuje u konkurencji. ZAWSZE.

Wolny wybór, więc po co płakać jak można zmienić markę i po kłopocie  ^_^

A Ty w końcu masz iPhone czy nie? Bo też się ostatnio coś motałaś z jakimiś Samsungami, sprzedawałaś iPhone. kupowałaś jakiś starego A5, potem nagle S6, a teraz to wnioskuję, że jednak masz iP?

#437 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 06 June 2016 - 13:36

Z tymi ekranami jest tak, że S7e wyświetla ładnie i cukierkowo wręcz, zaś iPhone wyświetla naturalnie.

Kilka dni temu otrzymałam plik zdjęć do ściągnięcia z rodzinnej uroczystości od jednego z lepszych fotografów w PL. Byłam wtedy poza domem, więc ściągnęłam paczkę na tablecie Tab S2. Wszystkie fotki wyglądały nienaturalnie słodko, twarze były żółte, wszystko takie jaskrawe...

Po rozpakowaniu przesłałam kilka zdjęć do iPhone, bo chciałam wysłać komuś mailem i... wyglądały one zupełnie inaczej - bardzo naturalnie !

Poza tym amoledy się wypalają. Zatem co kto lubi :).

Sama mam dylemat. W lotto nie wygrałam, z II telefonu korzystam rzadko, więc powinnam S7e sprzedać. Jednak biorę go do ręki i jakoś go lubię mimo wad...

A wady widoczne są już od pierwszych chwil... - nie udaje mi się bezbłędnie wpisać kodu odblokowania za I razem, ciągle coś łapię na bocznej krawędzi...

Myślę, że ten wątek jakiś sens ma, zawsze można wypisać jakieś wady, zalety, porównania. Ale nikt tu za nikogo decyzji nie podejmie, poradzić jest już trudno :).

#438 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 June 2016 - 13:39

A kto broni na S7 ustawić inny profil kolorów? Będzie bardziej naturalnej dla tego kto co lubi. Wszystko można.
Nie mówiąc już o legendarnym wypalaniu AMOLED. Ktoś kiedyś miał z tym problem czy to rozdmuchiwanie sprawy jak w przypadku bendgate?

Edited by Molimo, 06 June 2016 - 13:41.

#439 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 06 June 2016 - 13:43

Każdy profil kolorów w S7 wyświetla mniej lub bardziej nienaturalnie i nic tego nie zmieni.

#440 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 June 2016 - 14:03

Pytanie czy ta różnica kilku % podbicia kolorów jest problemem jak z zagęszczeniem pikseli. Niby 100-200 więcej, a normalny człowiek nie zwraca uwagi.

#441 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 06 June 2016 - 14:08

Odnośnie wypalania to wymieniałem na gwarancji ekrany w S5 Alphie i S6. Jak trafi się nam w S7 i naprawie przez ccs czy inny regenersis o wodoszczelności można zapomnieć. 

#442 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 June 2016 - 14:46

A kto broni na S7 ustawić inny profil kolorów? Będzie bardziej naturalnej dla tego kto co lubi. Wszystko można.
Nie mówiąc już o legendarnym wypalaniu AMOLED. Ktoś kiedyś miał z tym problem czy to rozdmuchiwanie sprawy jak w przypadku bendgate?

Problem wypalania sie jest znany i widzialem juz nie jeden telefon na ktorym ladnie widac jakis wypalony staly element... moge popytac znajomych po jakim czasie im sie to mniejwiecej objawilo, jednak tutaj znowu jak sie czesto zmienia telefony nie bedzie to problemem - jednak kupno uzywanego telefonu z takim ekranem to juz ryzyko...

Natomiast co do kolorow to kwestia gustu, iPhone owszem ma je naturalniejsze - ale to i tak znacznie odbiega od realu. Zreszta to samo jest w monitorach do PC/Mac, a jak ktos chce miec wierne to juz zaczynaja sie spore wydatki na przyzwoity monitor...

Zreszta trudno tutaj rozstrzygac co lepsze czy Samsung czy iPhone - kazdy ma inne wymagania, jednemu bedzie przeszkadzac jedno innemu drugie. Natomiast tutaj mozna wymienic co komu nie pasuje... wtedy wszyscy maja jakis obraz na co sie decyduja przy zemianie telefonu w jedna czy druga strone...

Edited by tomud, 06 June 2016 - 14:49.

#443 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 06 June 2016 - 14:52

Problem wypalania sie jest znany i widzialem juz nie jeden telefon na ktorym ladnie widac jakis wypalony staly element... moge popytac znajomych po jakim czasie im sie to mniejwiecej objawilo, jednak tutaj znowu jak sie czesto zmienia telefony nie bedzie to problemem - jednak kupno uzywanego telefonu z takim ekranem to juz ryzyko...

Zgodzę się. Moim rodzicom każdy Samsung niestety całkowicie się wypalił. 3 modele. Dlatego takiego ekranu na długo bym nie wybrała, jakiś czas i odsprzedać. Dużo czytałam o tych ekranach i o wypalaniu i niestety jest to duży problem.

iPhone 14 PRO Max

#444 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 June 2016 - 16:00

Ja nie miałem styczności z żadnym wypalonym ekranem. Może kwestia szczęścia.

#445 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1089 posts

Posted 06 June 2016 - 16:24

Ja miałem wcześniej Lumie 820 ponad dwa lata, ona tez ma amoleda i ekran się nie wypalił. Wam się tutaj "nudzą" telefony po pół roku wiec bez obaw nic się nie wypali, poza tym w s7 są napewno nowsze i lepsze te amoledy.

Edited by czesiekwiesiek, 06 June 2016 - 16:25.

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#446 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 June 2016 - 19:29

Pracuję w branży już od 11 lat i jeszcze nigdy żaden klient nie zareklamował u nas telefonu jeśli chodzi o wypalanie ekranu w samsungach. Oczywiście reklamacje były, ale to tyczyło innych spraw, zresztą tak samo jak i innych firm m.in apple. 

Każdy kupuje co woli, ekran dla jednych lepszy ma iPhone (bardziej naturalny) inni wybiorą ekran samsunga. Jak tak obok siebie położę jeden i drugi i przeglądam te same zdjęcia, to zdecydowanie wolę te u samsunga.

Są żywe, kolorowe bardziej cieszą oko :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#447 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 07 June 2016 - 08:43

Tak Effe kolory są żywsze, jak kto woli, ale tak naprawdę na czarnym widać różnicę, jak się porówna te modele.
Fajny temat, ale autor widać chyba poprzestał tak naprawdę na chęci tylko i wyłącznie dyskusji, a nie naprawdę zmiany urządzenia...

#448 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 June 2016 - 10:23

To nie pierwszy temat autora który zakończył się tylko przypuszczeniami. :)

#449 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2016 - 10:31

Tak Effe kolory są żywsze, jak kto woli, ale tak naprawdę na czarnym widać różnicę, jak się porówna te modele.
Fajny temat, ale autor widać chyba poprzestał tak naprawdę na chęci tylko i wyłącznie dyskusji, a nie naprawdę zmiany urządzenia...

Na czarnym widac bo inna technologia wiec czarny po prostu nie swieci... A co do autora to zapewne temat moze sie przydac innym osoba...

Pracuję w branży już od 11 lat i jeszcze nigdy żaden klient nie zareklamował u nas telefonu jeśli chodzi o wypalanie ekranu w samsungach. Oczywiście reklamacje były, ale to tyczyło innych spraw, zresztą tak samo jak i innych firm m.in apple.

Bo niestety za zwyczaj to sie dzieje po gwarancji - chyba ze ktos bardzo intensywnie uzywa telefony np. telefon calymi dniami wlaczony i chodzenie z ciagle podpietym power bankiem (znam takie osoby). Z drugiej strony ja zamiast oddawac do sklepu itp. - jesli chce skorzystac z gwarancji producenta pomijam sprzedawce (po prostu szybciej to sie zalatwia - niz oczekiwanie az sklep wysle do serwisu itd.).

Jednak jak zostalo powiedziane dla osob ktore czesto zmieniaja telefony nie ma to praktycznie znaczenia...

Edited by tomud, 07 June 2016 - 10:33.

#450 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 June 2016 - 11:11

Kto używa telefonów więcej niż dwa lata. Błagam.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users