W Apple absolutnie nie jest wymagany dokument zakupu. Wystarczy data aktywacji.
Co do serwisu to już nie przesadzajmy, że Samsung ma taki zły. Pracuję akurat w branży i klienci przynoszą mi telefony do sklepu i reklamują z tytułu gwarancji oraz rękojmi konsumenckiej i nie ma problemów z naprawami czy wymianami. 2-3 tygodnie i telefon wraca do klienta.
Nie wiem jak wygląda sprawa kiedy zanosimy telefon bezpośrednio do sklepu Samsunga, czy wymieniają od ręki jak się kupi od nich bezpośrednio.
Plusem jeszcze jak już wchodzimy w temat gwarancji jest to, że masz promocję do bodajże 11 czerwca 3 lata gwarancji oraz 1 rok na ekran za free. A nie rok jak daje Apple na cały sprzęt bez uszkodzeń mechanicznych.
No to chyba po tylu aferach zmienili serwis... zreszta jak wspomnialem wystarczy wpisac nazwe firmy na R + opinie w google by sie naczytac dos sporo. Wracac to telefony czasami wracaja - tylko dosc czesto z tym samym probemem lub innymi... Tutaj zreszta caly czas mowa o gwarancji producenta - ktora jest doprowolna i mamy jeszcze kupujac prywanie (w sklepie) jakies tam prawa ustawowe...
Natomiast na ekran - to zarowno na iPhone mozna dokupic (przynajmniej w Cortland), a i u samsunga jest w promocji - tylko warto dokladnie przeczytac i warunki Allianz (Apple) i PZU (samsung) bo to oni ubezpieczaja sprzet (warunki ubezpieczycieli sa na sronie samsunga i cortlandu)... a mi sie tam pare punktow srednio podoba, zwlaszcza majac doswiadczenie z paroma szkodami gdzie trzeba bylo sie sporo uzerac...
Natomiast jak ktos sie boi zdaje mi sie ze mozna wykupic sobie indywidualnie ubezpieczenie takiego sprzetu jak telefon/laptop w roznych firmach ubezpieczeniowych...
Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 13:01