Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przesiadka z iPhone 6s na Galaxy S7/?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
546 odpowiedzi w tym temacie

#401 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 12:51

W Apple absolutnie nie jest wymagany dokument zakupu. Wystarczy data aktywacji. 

Co do serwisu to już nie przesadzajmy, że Samsung ma taki zły. Pracuję akurat w branży i klienci przynoszą mi telefony do sklepu i reklamują z tytułu gwarancji oraz rękojmi konsumenckiej i nie ma problemów z naprawami czy wymianami. 2-3 tygodnie i telefon wraca do klienta. 

Nie wiem jak wygląda sprawa kiedy zanosimy telefon bezpośrednio do sklepu Samsunga, czy wymieniają od ręki jak się kupi od nich bezpośrednio. 

Plusem jeszcze jak już wchodzimy w temat gwarancji jest to, że masz promocję do bodajże 11 czerwca 3 lata gwarancji oraz 1 rok na ekran za free. A nie rok jak daje Apple na cały sprzęt bez uszkodzeń mechanicznych.

No to chyba po tylu aferach zmienili serwis... zreszta jak wspomnialem wystarczy wpisac nazwe firmy na R + opinie w google by sie naczytac dos sporo. Wracac to telefony czasami wracaja - tylko dosc czesto z tym samym probemem lub innymi... Tutaj zreszta caly czas mowa o gwarancji producenta - ktora jest doprowolna i mamy jeszcze kupujac prywanie (w sklepie) jakies tam prawa ustawowe...

Natomiast na ekran - to zarowno na iPhone mozna dokupic (przynajmniej w Cortland), a i u samsunga jest w promocji - tylko warto dokladnie przeczytac i warunki Allianz (Apple) i PZU (samsung) bo to oni ubezpieczaja sprzet (warunki ubezpieczycieli sa na sronie samsunga i cortlandu)... a mi sie tam pare punktow srednio podoba, zwlaszcza majac doswiadczenie z paroma szkodami gdzie trzeba bylo sie sporo uzerac...

Natomiast jak ktos sie boi zdaje mi sie ze mozna wykupic sobie indywidualnie ubezpieczenie takiego sprzetu jak telefon/laptop w roznych firmach ubezpieczeniowych...

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 13:01

#402 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:02

Oczywiście, że można dokupić, ale cena jest zawrotna, a Samsung daje to za free. Sporo ludzi już z tego skorzystało. Telefon spadł i ekran poszedł. Poczytać wystarczy na forach androidowych czy nawet na allegro, gdzie ludzie w aukcjach o tym piszą (ekran wymieniony z tytułu gwarancji Guard) 

Lepiej mieć niż nie mieć. Tu Samsung pokazuje klasę. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#403 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:06

Oczywiście, że można dokupić, ale cena jest zawrotna, a Samsung daje to za free. Sporo ludzi już z tego skorzystało. Telefon spadł i ekran poszedł. Poczytać wystarczy na forach androidowych czy nawet na allegro, gdzie ludzie w aukcjach o tym piszą (ekran wymieniony z tytułu gwarancji Guard) 

Lepiej mieć niż nie mieć. Tu Samsung pokazuje klasę. 

Nie wiem jak dzialaja takie ubezpieczenia - ale wole dmuchac na zimne znajac nasze firmy ubezpieczeniowe ;) wiec pisze... a za free to nikt nic nie daje ;) masz to wliczone w cene :)

Nie wiem czy te ubezpieczenie tak kosmicznie drogo wyjdzie jak masz do wyboru powiedzmy za edge 3.6k zl w samsung brand store, lub na wolnym rynku nowy za 2.8kzl + ubezpieczenie :) trzeba by to policzyc...

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 13:10

#404 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:10

To ja juz nie rozumiem, tomud. Piszesz ze nowy 2800, a effe pisal, ze nowy spokojnie za 2500. wiec jak to wyglada? :D

Użytkownik 50mlfree edytował ten post 04 czerwca 2016 - 13:11

#405 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:14

Nie wiem jak dzialaja takie ubezpieczenia - ale wole dmuchac na zimne znajac nasze firmy ubezpieczeniowe ;) wiec pisze... a za free to nikt nic nie daje ;) masz to wliczone w cene :)

OK, a iPhone co wlicza w cenę? rok gwarancji :) bez uszkodzenia mechanicznego.

Druga sprawa spokojnie nową sztukę dostaniesz w cenie 2500zł z polskiej dystrybucji i rejestrujesz guard i po krzyku :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#406 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:18

Druga sprawa spokojnie nową sztukę dostaniesz w cenie 2500zł z polskiej dystrybucji i rejestrujesz guard i po krzyku :)

Nie wiem nie bede sie klucil moze i 2500 (zapewne trzeba by po aukcjach szukac), za 2800 akurat widzialem w sklepie w Warszawie gdzie maja nowe IPhone (6s 64GB po 2.9) i Samsungi po 2.8 (z VAT 23%)... zapewne jak sie poszuka mozna taniej znalezc zarowno jeden jak i drugi telefon.

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 13:19

#407 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:20

akurat powątpiewam w 2500zł za nówkę z normalną fakturą

#408 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:23

bo jesteś człowiekiem małej wiary, który i tak nie kupi Samsunga :) 

Kto szuka ten oszczędza. Wystarczy poświęcić trochę czasu, umówić się na odbiór, gdzie możesz wszystko sprawdzić. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#409 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:25

Problem jest wtedy, kiedy fajna okazja trafia się 300km od ciebie. 

#410 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:25

No taka polityka Aplle ;) ale mozna dokupic w cortland za jakis tam % wartosci telefonu ;) Apple zawsze bylo drogie ;) Ale jakosc serwisu w PL byla raczej lepsza z tego co czytam... ja swoj tylko reklamowalem raz, pare razy jadac do cortlandu zawiozlem cos z firmy (ale nie odbieralem wiec nie wiem jak zadowolenie). Zreszta to jest tylko krotka promocja w polskiej dystrybucji, a nie stala oferta - wszystko jest wkalkulowane tak aby na tym nie stracic bo nikt nie jest swietym mikolajem i nie ma nic za darmo na tym swiecie ;) Tak zartobliwie czasem mowia ze za darmo to nawet po pysku sie nie dostaje ;)

Po prostu uzerki z firma Regenersis sa znane wielu posiadacza roznych telefonow, ostatnio jakies 2 lata temu kumpel wojowal dosc mocno z HTC zakupionym w play, nie wiem jak sie to zakonczylo ale telefon wracal do Play ciagle z tym samym problemem (od czasu do czasu przestawal dzialac dotyk). Natomiast ja sie zastanawiam czy te osby nie sprzedaja czasem telefon z wymienionym wyswietlaczem "zadowoleni" z jakosci wykonania tej uslugi... Nie oszukujmy sie przy konstrukcji tego telefonu (wszystko mocno klejone) po wymianie moze juz nie wygladac tak jak nowy... W iPhone poradzi sobie nawet osoba hobbystycznie zajmujaca sie eletronika z wymiana wyswietlacza, w tym samsungu majac sprzet bedzie trudno...

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 13:40

#411 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:41

Czy jest możliwe ze z dystrybucji niemieckiej iP SE silver jest zapakowany fabrycznie w złote pudełko? IMEI z pudelka zgadza sie z tym z telefonu. 

#412 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 13:47

Czy jest możliwe ze z dystrybucji niemieckiej iP SE silver jest zapakowany fabrycznie w złote pudełko? IMEI z pudelka zgadza sie z tym z telefonu. 

Ile chcesz wydac na tego SE, bo w tym sklepie tez mieli z tym ze ja pytalem o 64GB i mieli po 2.5k zl - jak cos moge dac tel na pw to sobie zadzwonisz i zapytasz, wysylkowo tez mozna u nich kupic z tego co sie orientuje bo handluja tez na allegro (z tym ze SE na allegro z tego co widzialem nie maja wystawionych, no i na Allegro maja drozej niz na miejscu - zapewne prowizja allegro)... Wszystkie telefony jakie u nich widzialem z dystrybucji europejskiej, ale nie pytalem z jakich krajow...

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 13:55

#413 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 14:10

1700zl silver 16gb, natomiast Galaxy S7 Edge to tak jak mówiłem, ja najpewniejsze widze od 2700 w górę

#414 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 czerwca 2016 - 14:38

Jak się zastanawiasz z tych dwóch i dajesz im szanse 50/50 to bierz iP SE zawsze 1000pln w kieszeni. Najważniejsze to zadać sobie pytanie co tak naprawdę robisz na smartfonie.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#415 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 14:39

1700zl silver 16gb, natomiast Galaxy S7 Edge to tak jak mówiłem, ja najpewniejsze widze od 2700 w górę

Pytanie czy ty tego SE chcesz bo poza troche ladniejszym wygladem nic nie zyskasz w stosunku do 9s, iOS bedzie taki jaki byl - wiec jak chcesz bajerow to hmmm

Ja zreszta wyrazilem swoja opinie co bym kupil jak bym potrzebowal smartfona i czym sie kieruje... rozsadkiem to iPhone 9s lub zwykly S7 (choc bardziej iPhone), wygladem i bajerami to S7 Edge...

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 14:43

#416 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 14:41

Orientujecie się czy Orange branduje S7? 

#417 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 czerwca 2016 - 14:47

Orientujecie się czy Orange branduje S7? 

Orange branduje wszystko. 

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#418 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 15:22

Hm, a to dziwne, bo chłopak od którego chce kupić twierdzi, że nie ma. ???

#419 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2016 - 15:31

Hm, a to dziwne, bo chłopak od którego chce kupić twierdzi, że nie ma. ???

Na Sammobile z PL widac brandowany tylko z T-Mobile (ale to nie jest wyznacznik), z drugiej strony moze miec wgrany inny rom jak byl brandowany (a taka operacja zwiazana jest z pewnymi problemami - np. brak automatcznych aktualizacji), najlepiej skoczyc do salonu orange i obczaic...

http://www.sammobile...abase/SM-G935F/

lub popytac na forum badziej zwiazanym z samsungami - bo jak widac tutaj niewielu jest zwolennikow tego telefonu ;)

Użytkownik tomud edytował ten post 04 czerwca 2016 - 15:34

#420 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 20:39

No jutro odbieram telefon, zobaczymy co z tego wyniknie. 

#421 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 21:37

No jutro odbieram telefon, zobaczymy co z tego wyniknie.

Mam nadzieję że będzie ok, napisz szybko pierwsze wrażenia, porównanie z 6S. Im więcej tego tym lepiej.

#422 50mlfree

50mlfree
  • 138 postów

Napisano 04 czerwca 2016 - 21:51

Jeszcze powiem szczerze, że mam myśli czy to jest faktycznie to czego chcę, no ale kto nie ryzykuje szampana nie pije  :D

#423 zalezi

zalezi
  • 37 postów

Napisano 05 czerwca 2016 - 09:47

Jedź i odbierz...

#424 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 05 czerwca 2016 - 11:23

Jeszcze powiem szczerze, że mam myśli czy to jest faktycznie to czego chcę, no ale kto nie ryzykuje szampana nie pije :D

To po co sprzedałeś 6s, teraz albo 7 Edge, a skoro pozbyłeś się 6s, to do SE moim zdaniem nie ma po co wracać, oferuje mniej niż 6s, jedynie jak Ci zależy na mniejszym, poręcznym, okrojonym z niektórych funkcji 6s telefonie. Proszę już, albo dziś kup, albo nie mieszaj. Wolałbym żeby w tym wątku było porównanie i opinie a nie niekończące doradztwo, bo masz dlugo problem z wyborem. Wszystko już zostało przecież poruszone.

#425 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 czerwca 2016 - 23:14

Dokładnie. SE jest dla osób, które mają dosyć patelni w kieszeni i telefonu używają głównie do dzwonienia/sms trochę maila i web. 

Chciałem i miałem nadzieję wrócić do iPhone jak wyjdzie 7 i iOS10, ale zmiany jakie przygotowuje Apple są delikatnie mówiąc śmieszne. Niestety nie wydaje mi się, żeby to się nie sprawdziło.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych