Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem dysku Crucial M4 128 GB (CT128M4SSD2) i po kilku godzinach pracy i testów z ręką na sercu mogę go polecić każdemu! Co zaskoczyło mnie najbardziej to właśnie prędkości (BlackMagic Disk Speed Test pokazuje ok 200MB/s zapis i nawet 510 MB/s odczyt), które są wyższe niż specyfikacja producenta. Jest demonek! :evil:
Uwierz mi, że po kilku godzinach można polecić jedynie to że jest szybszy od zwykłych hdd. SSD można śmiało polecać dopiero po kilku miesiącach użytkowania. Miałem już kilka ssd, i kilka z nich padało po kilku miesiącach, trzeba było system stawiać na nowo. Ale wreszcie znalazłem dysk który już od kilku miesięcy chodzi idealnie, i osiąga lepsze prędkości niż w Twoim dysku, może odczyt minimalnie gorszy, ale zapis zdecydowanie lepszy. 400MB/s i 490MB/s. Dysk to Samsung z serii 830. Zapis i odczyt po kilku miesiącach jest nawet lepszy niż na początku! I żadnych problemów z systemem. A i cena już bardzo dobra na niego jest! Ja posiadam model 256GB.