Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak wgrać filmy do nano? iPod nano - czemu nie da się wgrać filmów?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#26 lmfao22

lmfao22
  • 40 postów
  • Skądck

Napisano 27 grudnia 2007 - 19:56

ur welcome :) a co do napisow, sama jestem ciekawa jak je wgrac - ktos wie moze? ps - mysle ze nie predko wyjdzie 4g ipoda nano :P

#27 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 grudnia 2007 - 20:15

a ja myślę że w październiku/listopadzie 2008 wyjdzie na pewno - jak dotąd iPody są reaktywowane co roku

#28 Kidmaker

Kidmaker
  • 5 postów

Napisano 27 grudnia 2007 - 20:41

a co do tych napisów to ja nie wiem czy to czasem nie beda jak sie zgra film z orginalnej dvd.. bo one sa nagrywane jako extra video dvd i tam jest to jakos zmieniane (nigdy sie tym nie bawilem dlatego nie wiem na jakiej to jest zasadzie) musze sprobowac, bo muzyke z audio cd zgrywa wiec moze na film tak samo trzeba :D musze pokombinowac..

#29 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 grudnia 2007 - 22:52

nie, tak napisow nie bedzie.
na razie trzeba napisy wklejac do filmu na stale.
na windows polecam handbrake do zgrywania filmow z dvd z dodawaniem napisow, a do pozostalych plikow mozna dodawac napisy tym ;). jednak tutaj nie polecam txt bo moga byc checki z synchronizacja. lepiej uzyc srt.

po powrocie z sylwka bede walczyl z dodawaniem napisow do filmow nie na stale (dzieki temu ze mnie jeden z uzytkownikow oswiecil jak to wyglada w quicktime).

uscisle tez ze nie ma "formatu mp4". jest kontener mp4 czyli opakowanie na dzwiek i obraz ktore sa zakodowane roznymi kodekami. ipod obsluguje kontener mp4 z konkretnymi kodekami. wiecej w specyfikacji ipoda. wiekszoasc programow nie zawraca glowy uzytkownika takimi szczegolami.

#30 Bosh

Bosh
  • 2 postów

Napisano 28 grudnia 2007 - 21:08

Witam. Ja rowniez mam ogromny problem z wgrywaniem na iPoda.....mam 3g 4gb. jesli moglbym to prosze osobe ktore jest obeznana o kontakt na gg :) moj numer 2387502 Pozdrawiam

#31 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 28 grudnia 2007 - 21:22

A ja mam pytanie: w nanosach i classicach/video są baterie litowo-jonowe. W szuflach są litowo-polimerowe - czy trzeba je jakoś inaczej traktować?

Nie, ogniwa polimerowe i litowe sa podobne jesli chodzi o zasady uzywania. Nie powinno sie rozladowywac do konca, bo traca przez to pojemnosc i mozna doladowywac, tylko jak juz, to wypada doladowac dziada do konca. gadki o formowaniu tych ogniw mozna wlozyc miedzy bajki a takie zabiegi moga tylko skrocic ich dzialanie. Oczywiscie za raz trafi sie siedem tysiecy osob twierdzacych ze jest inaczej, bo z dziada pradziada sie tak mowi, no ale jakby to powiedziec - nie moja sprawa.
  • Michu lubi to

#32 woytke

woytke
  • 1 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 23:32

Siemka mam podobny problem z tym że itunes widzi mi film w bibliotece a po synchronizacji dalej nie ma go na ipodzie prosiłbym o pomoc a nie odsyłanie do innych topicow itp itd bo naprawdę starałem się znaleźć coś na ten temat i niestety mi się nie udaje

#33 juja51

juja51
  • 1 postów

Napisano 21 marca 2009 - 14:17

Ja mam iPoda pierwszej generacji i nie wiem jak sie ggrywa zdjęcia.Mogłabyś mi pomóc.?Chciałam dać post na forum ale nie umiałam.;p

#34 marta.jadzia

marta.jadzia
  • 4 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 15:01

iPod nano 4Gb (4Gen)- jak wgrać filmy?? ...jak w temacie. Ten iPod powinien odtwarzać pliki video a mi nawet nie chce wgrać filmu do biblioteki.. Co zrobić, żeby wgrać film na ten model iPoda?

#35 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 24 kwietnia 2009 - 15:10

A może podaj jaki to typ filmu. Może trzeba przekonwenterować go.

#36 marta.jadzia

marta.jadzia
  • 4 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 15:17

Każdy film, jaki próbuję wgrać. Próbowałam przekonwertować w programie Videora iPod Converter, ale też nie wgrywa filmów do biblioteki. Teledyski dodają się do biblioteki, ale nie chcą sie zsynchronizować na ipoda...

#37 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 24 kwietnia 2009 - 15:20

ma rozdzielczość do 320x240 mp4?

#38 marta.jadzia

marta.jadzia
  • 4 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 15:24

chyba tak

---- Dodano 24-04-2009 o godzinie 16:29 ----
a jak ewentualnie zmienić rozdzielczość??

#39 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 24 kwietnia 2009 - 21:24

wrzucasz film do biblioteki itunes, wybierasz go i zaawansowanych wybierasz utwórz wersję ipod/iphone.

#40 alexin

alexin
  • 8 postów

Napisano 26 kwietnia 2009 - 20:56

Nie chce tworzyc dubla tematu wiec moze sie doczepi do posta. Mam filmy avi i sa w bibliotece, zaznaczam "zaawansowane"->"utwórz wersje dla ipoda lub iphone-> konwertuje, ale po skonwertowaniu przy przenoszeniu plik albo sie przenosi i nie dziala albo wcale sie nie przenosi. Sorki. Pozdr.od nowicjuszki

#41 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 26 kwietnia 2009 - 21:18

Filmy muszą być w wersji mp4. Te oryginalne - duże.

#42 alexin

alexin
  • 8 postów

Napisano 26 kwietnia 2009 - 21:23

Niektore pliki maja format mp4 i rowniez nie daja sie przeniesc.

#43 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 kwietnia 2009 - 21:42

.... szukaj, search.... moze google? a moze poprostu instrukcja obslugi ipoda? w specyfikacji jest jakie formaty wideo sa obslugiwane.... do smieci z tymi tematami..... bur.... sie tylko robi na forum.... 100 tematow jak naladowac ipoda, 50 jak dodac muzyke..... szkoda gadac

#44 alexin

alexin
  • 8 postów

Napisano 26 kwietnia 2009 - 21:55

a czy to moja wina, ze w instrukcji jest tak napisane, ze niew wiadomo o co chodzi. jest sciazka jak i co w jakiej kolejnosci powinno sie zroic, ale ja to obie i zwyczajnie nic nie dziala. prosilam o pomoc a nie docinki

#45 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 kwietnia 2009 - 22:09

blagam.... Wideo
Wideo H.264, do 1,5 Mb/s, 640 na 480 pikseli, 30 klatek na sekundę, wersja Low-Complexity H.264 Baseline Profile z audio AAC-LC do 160 kb/s, 48 kHz, audio stereo w formacie .m4v, .mp4 i .mov; wideo H.264, do 2,5 Mb/s, 640 na 480 pikseli, 30 klatek na sekundę, Baseline Profile do poziomu Level 3.0 z audio AAC-LC do 160 kb/s, 48 kHz, audio stereo w formacie .m4v, .mp4 i .mov; wideo MPEG-4, do 2,5 Mb/s, 640 na 480 pikseli, 30 klatek na sekundę, Simple Profile z audio AAC-LC do 160 kb/s, 48 kHz, audio stereo w formacie .m4v, .mp4 i .mov
za: Apple (Polska) - iPod nano - Dane techniczne

file-> ad file
sync...

co nie zmienia faktu, ze na ten badz podobny temat juz nie raz sie rozwodzono na tym forum....

---- Dodano 26-04-2009 o godzinie 21:10 ----
aha... jesli poczulas sie potraktowana obcesowo to przeprawszam. nie bylo to moim zamiarem.

#46 Wolvi

Wolvi
  • 133 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 kwietnia 2009 - 22:15

Polecam program Ultra iPod Movie Converter.. świetny program i jest opcja wklejania napisów co się czasem bardzo przydaje.. jedyny minus to to że napisy muszą być w formacie .srt ale do tego wystarczy mały programik o nazwie SubtitleTool wystarczy otworzyć w nim plik tekstowy i go zapisać.. i gotowe :) Pozdrawiam

#47 alexin

alexin
  • 8 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 06:56

Polecam program Ultra iPod Movie Converter.. świetny program i jest opcja wklejania napisów co się czasem bardzo przydaje.. jedyny minus to to że napisy muszą być w formacie .srt ale do tego wystarczy mały programik o nazwie SubtitleTool wystarczy otworzyć w nim plik tekstowy i go zapisać.. i gotowe :)

Pozdrawiam

Dzieki za pomoc Wolvi

#48 marta.jadzia

marta.jadzia
  • 4 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 20:10

Tak, pewnie superprogramik tylko płatny...A znacie cos bezpłatnego (bo domyślam się że o ewentualne hasło to nie na tym forum...)

#49 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 kwietnia 2009 - 21:23

... itunes ma funkcje konwertowania do fromatu iphone/itouch.... zaznaczasz plik video i ktoras z opcji gornego menu ma convert for iphone..... wsio advenced-> create ipod or iphone version

#50 alexin

alexin
  • 8 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 21:38

... itunes ma funkcje konwertowania do fromatu iphone/itouch....
zaznaczasz plik video i ktoras z opcji gornego menu ma convert for iphone..... wsio

advenced-> create ipod or iphone version

super.
ale mowa jest o ipod nano.

o ipod nano jest tak malo informacji. to nie jest stary produkt, a tak jakby nic na to nie bylo.co z tego ze jest itunes store skoro wszystko dotyczy iphone i ipodtouch?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych