Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak wgrać filmy do nano? iPod nano - czemu nie da się wgrać filmów?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#1 crom

crom
  • 2 postów

Napisano 12 stycznia 2007 - 21:31

Witam wszystkich. Da się wgrac filmy na ipoda nano 8GB? Jeśli tak to jak mam to zrobic. To jest bardzo pilne ;) Z góry thx. Pzdr.

#2 malowany

malowany
  • 465 postów
  • SkądPL

Napisano 12 stycznia 2007 - 21:52

Podobno tak, ale czy to fajnie ogladać film na ekranie troche wiekszym od znaczka.
http://www.myapple.p...ight=nano filmy
Jak ktoś lubi to OK :)

#3 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 stycznia 2007 - 21:56

na gorze strony jest taka pozornie nieprzydatna opcja SZUKAJ nie ma jeszcze linuxa na nano 2g

#4 crom

crom
  • 2 postów

Napisano 13 stycznia 2007 - 10:39

Ok. Thx wszystkim i srry, że nie uzylem opcji szukaj. MAlowany lub migrena macie gg? Jak tak to podajcie. Lub jak chcecie oto moje: 4833713

#5 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 stycznia 2007 - 14:55

moje gg nic ci nie da bo: a) nie mam nano B) nie instalowalem linuxa c) problemy najlepiej rozwiazywac na forum zeby rozwiazanie zostalo ku pamieci potomnych (jesli uzyja szukaj ;))

#6 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 13 stycznia 2007 - 15:17

Problem rozwiązany. Te Nano jest 2g, więc nie da się na nim zainstalować ipodlinuksa, a co za tymidzie nie ma możliwości oglądania filmów.

#7 lmfao22

lmfao22
  • 40 postów
  • Skądck

Napisano 25 grudnia 2007 - 22:49

iPod nano - czemu sie nie da wgrać filmów? Witam. Jestem tu nowa:D a mimo wszystko przejrzalam juz duzo tematow znajdujacych sie tutaj ale bez rezultatow, gdyz nie znalazlam odpowiedzi na swoje pytanie. Brzmi ono, dlaczego nie moge wgrac filmow na ipoda nano? Normalnie podlaczam go do komputera, potem iTunes, (zdjecia i muzyke juz opanowalam) i w Bibliotece probuje importowac film, klikam na dany, i nic sie nie pojawia...pusto na tej liscie...martwi mnie to...muzyke udalo mi sie tak bowiem importowac...ale filmy probuje, i nic sie nie pojawia...ktos moze mi pomoc? Naprawde przeszukalam juz sterte tematow i nic nie znalazlam... jesli jednak cos pominelam, z gory przepraszam, jednak bylabym wdzieczna jakby mi ktos napisal co i jak : ( dzieki z gory : )

#8 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 grudnia 2007 - 23:06

a jakiego masz iPoda nano? bo tylko 3 generacja odtwarza filmy jeśli masz 3G to może filmy są w złym formacie?

#9 lmfao22

lmfao22
  • 40 postów
  • Skądck

Napisano 25 grudnia 2007 - 23:10

mam oczywiscie ipoda nano 3g. aa format jest dobry na stowke, sprawdzialam, przeciez to bylo avi a i tak nic sie nie pokazalo...sadze iz to nie wina formatu, tych filmow poprostu nie da sie importwoac. bo ja robie tak, wchodze w "filmy" w bibliotece, i biore plik/importuj...wybieram film...klik...nic sie nie pojawia...jakbym nic nie wykonala...czy tak powinno sie te filmy nagrywac?

#10 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 grudnia 2007 - 23:12

wysyp normalnie...
proponuje najpierw przeczytac to:
http://www.myapple.p...aq=new_faq_item

do itunes mozna zaimportowac tylko pliki ktore itunes (a dokladniej quicktime) bedzie moglo odtworzyc. tych najwidoczniej nie odtworzy. a nawet gdyby sie zaimportowaly to i tak zapewne nie beda mogly byc odtwarzane na ipodzie (patrz specyfikacja ipoda). filmy trzeba przekonwertowac na odpowiedni format. kazdy film ktory bedzie mozna odtworzyc na ipodzie bedzie mozna dodac do itunes. o konwersji filmoe jest co trzeci temat na forum, ale podstawy sa w temacie pierwsze kroki.
milej lektury.

#11 lmfao22

lmfao22
  • 40 postów
  • Skądck

Napisano 25 grudnia 2007 - 23:22

przepraszam w takim razie...:) i dziekuje, sprobuje zmienic format filmow, ale jedna rzecz mnie nurtuje...pisze ze ipod nano 3g tak duzo formatow odtwarza, a tu trzeba kazdy zamienic w ten ktory itunes przyjmie?? troche bezsensu...

#12 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 grudnia 2007 - 23:35

chwyt marketingowy :roll:. tak naprawde z punktu widzenia wiekszosci uzytkownikow ipody odtwarzaja tylko dwa bardzo waskie zakresy - malutki fragment tego co oferuje mpeg4 i tylko troche wiekszy tego co oferuje h264. nikt normalny nie skompresowal by filmu wsposob ktory akceptowal by ipod jezeli docelowo ten film nie mialby byc odtwarzany na ipodzie.

#13 lmfao22

lmfao22
  • 40 postów
  • Skądck

Napisano 26 grudnia 2007 - 00:21

bardzo Ci dziekuje, mam juz film, zmieniam wlasnie format dla nastepnego :P Przy okazji mam jeszcze do Ciebie taka rzecz...jestem posiadaczka ipoda od wczoraj...i malo jeszcze o nim wiem, a nie oklamujmy sie - instrukcja jest zadna:) a wiec tak, jak go odrazu wczoraj dostalam, to pierwsze co wlaczylam i pochodzilam po menu...potem odrazu na kompa i do usb...sciagnelam itunes i zaczelam sie w to bawic, w koncu jednak udalo wgrac mi sie pare piosenek. tyle ze, ja zawsze znajde cos co mnie zaniepokoi :D brat podchodzi, i pyta "a pisalo zeby rozladowac najpierw a potem do pelna naladowac" ja na to ze nic o tym niewiem, i niby w instrukcji o tym nie ma, ale...powinnam najpoierw go rozladowwac?(bateria w sumie byla na wyczerpaniu) czy nie...jak podlaczylam go odrazu do komputera to ze 20-30 min moze sie naladowal:D dzis mowie sobie, naladuje 3 godz tak jak pisze ze to do pelna sie przy takim czasie naladuje, ale po kilkunastu minutach pisze "bateria pelna"...mysle ze cos nie tak...teraz patrze a juz z jednej kreski nie ma...mimo ze malo robilam...czy popelnilam gdzies blad? i co powinnam teraz zrobic?? bardzo prosze Ciebie badz kogos innego o odpowiedz! z gory thx

#14 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 26 grudnia 2007 - 01:00

nie, nie musisz sie obawiac. moj ojciec tez mi chrzani ze powinienem do uformowac i za nic w swiecie nie przyjmuje do wiadomosci, ze ogniwa ktore trzeba bylo formowac umarly juz dawno temu. Co gorsza zgrywa speca i mowi tak wszystkim dookola.. Zreszta, nie on jeden - widac twoj brat tez tak ma ;D Skoro to twoj pierwszy iPod, to pamietaj o tym, zeby iPoda odpinac najpierw sprzetowo (guzik eject w iTunes, albo bezpieczne usuwanie sprzetu) a dopiero potem kabelek wyciagac. Bo niestosowanie sie do tego moze byc duzo gorsze w skutkach niz nie "uformowanie" iPod'a (btw. iPody nie lubia, jak sie je rozladowuje do konca)_

#15 lmfao22

lmfao22
  • 40 postów
  • Skądck

Napisano 26 grudnia 2007 - 01:05

hehe masz na mysli wysuwanie ? bo napisales usuwanie....;p ps moglbys podac mi swoj nr gg? chcialabym cie zasypac jeszcze paroma z moich obaw jesli nie masz nic przeciwko ;p

#16 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 grudnia 2007 - 01:21

nie umarly, brat ma taka w telefonie ;). te w ipodach moga nie miec od razu calej pojemnosci ale po kilku cyklach sie wyrobia.

#17 Kidmaker

Kidmaker
  • 5 postów

Napisano 26 grudnia 2007 - 08:20

co ty gadasz ze ipody nie lubia byc rozladowywane do konca?
Kazdy akumulator (tak jak w komorce) powinien byc rozladowany do konca a bateria powinna byc rozladowana do konca 3x gdyz tak pisalo na stronie APPLE.

A co do tych filmow to iPod nano 4 juz ich nie odtwarza?

a jakiego masz iPoda nano? bo tylko 3 generacja odtwarza filmy
jeśli masz 3G to może filmy są w złym formacie?

#18 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2007 - 11:43

co ty gadasz ze ipody nie lubia byc rozladowywane do konca?
Kazdy akumulator (tak jak w komorce) powinien byc rozladowany do konca a bateria powinna byc rozladowana do konca 3x gdyz tak pisalo na stronie APPLE.

A co do tych filmow to iPod nano 4 juz ich nie odtwarza?

lol :D
iPody nano 4G jeszcze nie wyszły, ale myślę że na pewno będą odtwarzać filmy ;)
możesz podać linka do strony apple z tą informacją?

#19 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 grudnia 2007 - 13:18

chyba chodzilo o nano ktorejstam generacji o pojemnosci 4GB. brak precyzji skutkuje nieporiozumieniami. baterii li-ion nie trzeba formowac, ale dopiero po kilku cyklach ladowania (niech beda te trzy) beda mialy pelna pojemnosc. _mozna_ to zrobic tak jak proponujesz, ale mozna takze normalnie uzytkuja ipoda.

#20 Kidmaker

Kidmaker
  • 5 postów

Napisano 26 grudnia 2007 - 19:07

Co do strony [url]www.apple.com/ipod[/url] . Poszukaj sobie tam info na ten temat.

A co do generacji nie mam pojecia ktora to.. mam ipoda od gwiazdki do jest 2 dzien.. ale ipod o pojemnosci 4gb a to link do pokazania ktory to :-D [url]http://www.apple.com/ipodnano/[/url] .

#21 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2007 - 19:33

3G to 3 generacja - takiego masz iPoda nano (a dokładniej iPod nano 3G 4GB) i jest to najnowszy model natomiast iPody classic to już szósta generacja dużych iPodów A ja mam pytanie: w nanosach i classicach/video są baterie litowo-jonowe. W szuflach są litowo-polimerowe - czy trzeba je jakoś inaczej traktować?

#22 lmfao22

lmfao22
  • 40 postów
  • Skądck

Napisano 27 grudnia 2007 - 19:39

to wogole jest juz w planach jakis ipod nano 4g?? wiadomo o tym cos wiecej??

#23 Kidmaker

Kidmaker
  • 5 postów

Napisano 27 grudnia 2007 - 19:44

a takie pytanie jeszcze.. skoro mowa o tych rozszerzeniach to na jakie mam film przekonwenterowac? i jak wlozyc te napisy.. bo jest opcja zeby je wlaczyc ale pliku txt nie moge synchronizowac :-| a co do tych baterii to nie mam pojecia :-) jestem laikiem w sprawach elektrycznosci :D

#24 lmfao22

lmfao22
  • 40 postów
  • Skądck

Napisano 27 grudnia 2007 - 19:47

na drugie pytanie nie odpowiem bo nie jestem pewna, ale jesli chodzi o pierwsze to "zmien" format filmu na mp4. (mpeg-4)

#25 Kidmaker

Kidmaker
  • 5 postów

Napisano 27 grudnia 2007 - 19:52

dzieki wielkie :-) a co do iPoda 4g to napewno bedzie :-) na tym zarabiaja kase :-P ale chyba jeszcze nie ma wzmianek o tym :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych