U mnie sprawa załatwiona przez wymianę tyle że telefonu nie aktywowałem i zmieniłem na model z większą pamięcią i w tym jest ok.

iPhone 6s 16GB - problem z baterią
Napisano 18 marca 2016 - 09:01
Napisano 18 marca 2016 - 10:41
Problem musi leżeć w baterii. Ja używałem podczas biegania tylko apke do interwałów, która liczy czas. Nie jest to chyba jakaś wymagająca aplikacja i nie pobiera dużo prądu. Telefon bardzo szybko traci temperaturę poprzez aluminiową obudowę, ale też bardzo szybko można go ogrzać. Tak jak pisałem, po bieganiu wszedłem do auta, potrzymałem chwile pod bluzą i od razu się włączył i mogłem normalnie korzystać. Rozumiem jak wyłączałby się przy -10 czy -20, ale przy 2-3 stopniach? Żenada.
Napisano 18 marca 2016 - 15:22

Nie_lubie_jablek jaką pojemność masz teraz?
Użytkownik Małgorzata Maria edytował ten post 18 marca 2016 - 15:22
Napisano 18 marca 2016 - 18:44
Rozumiem jak wyłączałby się przy -10 czy -20, ale przy 2-3 stopniach? Żenada.
Dla mnie wyłączanie i przy -10 C (co jest raczej nie jest nadzwyczajnie niską temperaturą w zimie w wielu krajach europejskich - wiem wiem w instrukcji napisane że nie należy używać w ujemnych temperaturach) byłoby baaardzo dużą uciążliwością (odpukać w niemalowane - nie doświadczyłem jeszcze tego zjawiska) ale wyłączanie nowych iP jest notowane przez forumowiczów (nie tylko na tym forum) nawet gdy temperatura otoczenia wynosi 8-9 C !
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 19 marca 2016 - 21:23
Ja dzisiaj oddałem do Cortlandu. Przyjmujący pan stwierdził, że nie jestem jedyny, jego koledze bateria znika w oczach w niskich temperaturach. Stwierdził, że mogą przyjąć i przetestować, ale testy często nic nie wykazują. Na pytanie jednak czy to normalne, że 6 miesięczny iPhone 6s wyłącza się, natomiast 2 letni 5c dziewczyny normalnie funkcjonuje, stwierdził, że nie i ostatecznie przyjeli telefon. Zobaczymy, jak to się skończy.
Ps. Od przyszłego tygodnia ma być ocieplenie!;D
Napisano 20 marca 2016 - 09:08

Napisano 21 marca 2016 - 21:46
U mnie dzisiaj był kurier po telefon i wiezie go do Cortlandu, a ja tymczasowo wróciłam na iP5. Dam znać co i jak.
Wyjaśniło się coś, potwierdzili wadę ?
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 22 marca 2016 - 12:31
Wyjaśniło się coś, potwierdzili wadę ?
Dzisiaj otrzymałam wiadomość, że testy nie wykazały wady i telefon będzie odesłany. Idę o zakład, że testowali go w 22 stopniach w ogrzewanym pomieszczeniu...
Nic, sama przetestuję, może nagram film dla załączenia dowodu (bo przecież serwis wykrywa tylko te usterki, które ujawniają się w temperaturze pokojowej ) i jeśli problem będzie się powtarzać, będę zawracać d..ę prosto w Apple, czy taka jest norma dla ich już-nie-najnowszego modelu.
Napisano 22 marca 2016 - 20:19
U mnie też diagnostyka nie wykazała nic. Dobrze przynajmniej, że w jeden dzień roboczy się wyrobili i mogłem szybko odebrać z powrotem telefon. Już po zimie, więc raczej teraz nie będzie to uciążliwe.
Napisano 22 marca 2016 - 21:06
Mój kolega o swoim iP6s w dwóch serwisach w Warszawie usłyszał w ub. tygodniu to samo. W tym tygodniu wybiera się do rodziny na Śląsk to powiedział że "przetestuje" tamtejsze serwisy.
Ocieplenie marną pociechą bo jeżeli to bateria rzeczywiście źle funkcjonuje w temperaturach poniżej 10st C to wypadałoby problem rozwiązać póki jest gwarancja, a ochłodzenie może przyjść w listopadzie jak już mu (i wielu innym którzy kupili S-ki tuż po premierze) może skończyć się gwarancja.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 22 marca 2016 - 21:09
Weź pod uwagę że za rok też będzie zima ale gwarancji już nie. Ale to pewnie kolejny właściciel będzie się martwił.
Napisano 22 marca 2016 - 21:17
.... Ale to pewnie kolejny właściciel będzie się martwił.
O ile ktoś zmienia modele tak często jak Ty .
Przecież niektórzy kupują tylko S-ki.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 22 marca 2016 - 21:22
bee3 nie kupuje telefonów ze sprzedaży detalicznej więc mogę sobie pozwolić - jakoś się już tak przyzwyczaiłem że co roku sprzedaje stary model dokładam 500zł i kupuje nowy.
Napisano 22 marca 2016 - 21:44
bee3 nie kupuje telefonów ze sprzedaży detalicznej więc mogę sobie pozwolić - jakoś się już tak przyzwyczaiłem że co roku sprzedaje stary model dokładam 500zł i kupuje nowy.
Ja Ci nie wypominam ....
Chyba jednak zdecydowana większość ludzi nie zmienia sprzętu przed upływem jego fabrycznej gwarancji.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 22 marca 2016 - 23:23
Napisano 22 marca 2016 - 23:36
Dzisiaj otrzymałam wiadomość, że testy nie wykazały wady i telefon będzie odesłany....
Czy jak testy nie wykazały wady to coś płacisz (testy, wysyłka, etc .) ?
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 23 marca 2016 - 08:45
Napisano 23 marca 2016 - 10:09
Zależy od serwisu, Cortland ma darmowe diagnozy a iMad np. już "ciągnie" parę złotych a nawet więcej.Czy jak testy nie wykazały wady to coś płacisz (testy, wysyłka, etc .) ?
Napisano 24 marca 2016 - 22:13
Zależy od serwisu, Cortland ma darmowe diagnozy a iMad np. już "ciągnie" parę złotych a nawet więcej.
Tak - słyszałem, że iMad bierze za diagnostykę iP na gwarancji (chyba od niedawna, bo kiedyś ode mnie za samą diagnostykę nie wzięli ani grosza).
A jak teraz z kosztami transportu w Cortlandzie ?, bo słyszałem że jak wysyłasz gwarancyjnego iP - to na ich koszt, ale jak się okaże że nic mu nie dolega (usterka nie została potwierdzona) to wtedy płacisz za transport w obie strony .
Dzisiaj otrzymałam wiadomość, że testy nie wykazały wady i telefon będzie odesłany.
@Małgorzata Maria: zapłaciłaś coś ?
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 24 marca 2016 - 22:50
Napisano 24 marca 2016 - 23:07
Jak naprawa pogwarancyjna albo jak po raz drugi lub więcej wyślesz iPhone'a do serwisu, to opłacasz koszty przesyłki. iMad za I razem ci kasy nie pobierze za diagnozę, ale potem już tak.
Dziękuję. A jakie to są teraz kwoty za kuriera w obie strony jak nie wysyłam własnym kurierem tylko "serwisowym" ? (kiedyś płaciłem 25zł. ale widzę, w różnych cennikach że ceny spadły)
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 25 marca 2016 - 08:41
Napisano 25 marca 2016 - 22:26
(W nowym 6s bateria działa podobnie jak w wyeksploatowanym, dwuipółletnim 5s).
Zna ktoś jakąś aplikacje, która by zabijała aplikacje działające w tle typu Facebook, Messenger?
Napisano 26 marca 2016 - 00:54
Cortland nie dość, że trzymał telefon ponad tydzień zanim rozpoczął diagnozę, to stwierdził jeszcze, że z moim telefonem jest wszystko OK. Ciekawy jestem tylko, w jakiej temperaturze testowana była bateria, bo nie sądzę, że w niskich.
Napisano 26 marca 2016 - 07:59
Cortland nie dość, że trzymał telefon ponad tydzień zanim rozpoczął diagnozę, to stwierdził jeszcze, że z moim telefonem jest wszystko OK. Ciekawy jestem tylko, w jakiej temperaturze testowana była bateria, bo nie sądzę, że w niskich.
To na razie jeszcze testuje, napisze za kilka dni, może się ustabilizuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych