Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Nasze paski do Apple Watch.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Nasze paski do Apple Watch. (142 użytkowników oddało głos)

Jaka ma być nazwa tematu?

1. Show your Apple Watch Band. (15 głosów [10.56%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.56%

2. Nasze paski do Apple Watch (galeria) (127 głosów [89.44%] - Zobacz)

Procent z głosów: 89.44%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#676 Camaro

Camaro
  • 32 postów
  • SkądLondyn

Napisano 01 grudnia 2021 - 16:21

A czy Apple przecenia swoje paski? Można trafić na jakieś promocje, wyprzedaże?

TK Maxx - oni czasami mają oryginalne paski Apple w dużo niższych cenach. 
Lub paski dobrej jakości innych producentów. 

#677 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 288 postów

Napisano 01 grudnia 2021 - 16:46

Dzięki za info.

#678 Ciri

Ciri
  • 27 postów
  • SkądWarmia

Napisano 04 grudnia 2021 - 12:43

A czy Apple przecenia swoje paski? Można trafić na jakieś promocje, wyprzedaże?

Właśnie kupiłam na Allegro w  coco_ outlet za jedyne 49,99 Nike STRAP NYLON PASEK DO APPLE WATCH 42MM 44MM

Bardzo chciałam czarną, ale obecne są brandowane, a ja wolałam bez, więc szukałam z poprzednich kolekcji.

I znalazłam, to co chciałam. Czyli MX812ZM/A z nicią odplaskową. Może być bardzo fajna. Są jeszcze dostępne.

Napradę nie trzeba wydawać majątku na oryginalne paski tylko trzeba trochę poszukać.

Użytkownik Ciri edytował ten post 04 grudnia 2021 - 12:51

#679 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 288 postów

Napisano 04 grudnia 2021 - 13:05

Extra. Dzięki za szybką informację :)
Ja akurat nie chcę czarnego (bo przyjdzie w takim kolorze razem z zegarkiem), ale może znajdę inny. Już sprawdzam.

#680 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 288 postów

Napisano 04 grudnia 2021 - 21:33

Za to na Amazonie jest promocja na tą osławioną bransoletę panelową Apple ;D

https://www.amazon.p...,aps,186&sr=8-1

#681 MC_

MC_
  • 6 910 postów

Napisano 04 grudnia 2021 - 21:45

I tak absurdalnie drogo.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#682 Camaro

Camaro
  • 32 postów
  • SkądLondyn

Napisano 05 grudnia 2021 - 20:44

Za to na Amazonie jest promocja na tą osławioną bransoletę panelową Apple ;D

https://www.amazon.p...,aps,186&sr=8-1

Te same bransolety, odnowione na eBay można trafić za mniej jak 1/3 ceny nowej - oryginalne. Sam się zastanawiałem nad zakupem do stalowej 7 ale na razie mediolańska dołączona do zestawu robi swoją robotę. :) 

#683 Zomos

Zomos
  • 17 postów

Napisano 06 grudnia 2021 - 21:13

Cześć, jako że dopiero przymierzam się do zakupu mojego pierwszego AW mam takie pytanie co do pasków. Jak wyglada kwestia z trwałością mocowań pasków? Ile takich przełożeń mogą one wytrzymać? Pytam o to ponieważ w pracy muszę być często formalnie ubrany, do czego bardzo dobrze pasuje skórzany pasek. W skórzanym pasku natomiast nie wyobrażam sobie natomiast pływać albo wykonywać innych ćwiczeń.

#684 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 06 grudnia 2021 - 21:47

Zmieniam paski kilka razy dziennie (mam ich w sumie ok 10) ok kilku lat (mialem kazdy aw od aw3), nigdy nie mialem problemow.

#685 Zomos

Zomos
  • 17 postów

Napisano 06 grudnia 2021 - 22:14

@dredg
Dzięki wielkie za odpowiedź

#686 Mciek2312

Mciek2312
  • 6 postów
  • SkądPOMORSKIE

Napisano 19 grudnia 2021 - 14:03

witam od paru dni jestem posiadaczem aw7 z gumowym paskiem kolor zielony zauwazylem ze jedna czesc paska ta z metalowa spinka ma znacznie wiekszy luz niz druga czesc ktora jest sztywna w kopercie zegarka czy was rez tak jest ? z gory dziekuje

#687 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 288 postów

Napisano 19 grudnia 2021 - 14:05

U mnie nie ma żadnego luzu. I nie powinno być, jak sądzę. Pasek oryginalny?

#688 Mciek2312

Mciek2312
  • 6 postów
  • SkądPOMORSKIE

Napisano 19 grudnia 2021 - 14:40

hej

tak orgonalny taki jaki byl w pudelku

jakies 0,5mm luzu po obu stronach drugi jest sztywny 

czy wasze paski orginalne tez maja maly luz w kopercie ?

#689 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 grudnia 2021 - 15:09

hej

tak orgonalny taki jaki byl w pudelku

jakies 0,5mm luzu po obu stronach drugi jest sztywny

czy wasze paski orginalne tez maja maly luz w kopercie ?

Ja żadnego luzu nie mam i nie miałem, a pasków oryginalnych trochę jest. Chyba, że nie zwracam na to w ogóle uwagi - też tak może być :)

Użytkownik damianmajk edytował ten post 19 grudnia 2021 - 15:09

#690 Mciek2312

Mciek2312
  • 6 postów
  • SkądPOMORSKIE

Napisano 19 grudnia 2021 - 15:34

Ja żadnego luzu nie mam i nie miałem, a pasków oryginalnych trochę jest. Chyba, że nie zwracam na to w ogóle uwagi - też tak może być :)

prosze sprawdz jesli to nie problem 

sprawdz prosze jesli to nie problem

#691 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 grudnia 2021 - 16:44

Żaden problem - sprawdziłem na dwóch, bo takie mam pod ręka. Milanese loop - brak jakichkolwiek luzów. Nike loop band - również brak luzów. W pozostałych raczej to samo.

Ale tak na marginesie - serio przeszkadza Tobie jakiś 0.5 mm luz? Ja bym na takie rzeczy w ogóle nie zwracał uwagi. Gdyby pasek nie pasował do koperty, albo było jakieś duże zniszczenie materiału to ok, ale to chyba są jakieś mało istotne rzeczy.

Użytkownik damianmajk edytował ten post 19 grudnia 2021 - 16:46

#692 Mciek2312

Mciek2312
  • 6 postów
  • SkądPOMORSKIE

Napisano 19 grudnia 2021 - 17:24

Żaden problem - sprawdziłem na dwóch, bo takie mam pod ręka. Milanese loop - brak jakichkolwiek luzów. Nike loop band - również brak luzów. W pozostałych raczej to samo.

Ale tak na marginesie - serio przeszkadza Tobie jakiś 0.5 mm luz? Ja bym na takie rzeczy w ogóle nie zwracał uwagi. Gdyby pasek nie pasował do koperty, albo było jakieś duże zniszczenie materiału to ok, ale to chyba są jakieś mało istotne rzeczy.

chyba masz racje dziekuje pozdrawiam

#693 Ciri

Ciri
  • 27 postów
  • SkądWarmia

Napisano 19 grudnia 2021 - 18:23

Właśnie kupiłam na Allegro w  coco_ outlet za jedyne 49,99 Nike STRAP NYLON PASEK DO APPLE WATCH 42MM 44MM

Hm i jak to z zakupami na allego bywa zamiast paska na rzep dostałam nylonowy Woven Black 42.  Pasek bardzo ładny AW wygląda w nim tak mniej sportowo, ale syn powiedział, ze to pasek do babci na imieniny :)

Sprzedawca zachował się bardzo ładnie, zwrócił pieniądze, paska z powrotem nie chciał. Także ja mam pasek do pracy - z  AW space gray wygląda bardzo ładnie. Pytanie tylko na ile to jest oryginalny Woven produkowany dla Apple? Akurat ten model był wydany w 2016 czy 2018 roku, a sprzedawca miał sporą ilość.  Z kolei sam pasek wygląda identycznie jak oryginał kolegi. I  naprawdę jest wykonany perfekcyjnie, ani rzadnych luzów w mocowaniach do AW  44 nie ma. 

Zresztą, co to za różnica skoro mam go za darmoszkę ;)

Użytkownik Ciri edytował ten post 19 grudnia 2021 - 18:36

#694 magnesion44

magnesion44
  • 25 postów

Napisano 22 grudnia 2021 - 10:41

Hm i jak to z zakupami na allego bywa zamiast paska na rzep dostałam nylonowy Woven Black 42.  Pasek bardzo ładny AW wygląda w nim tak mniej sportowo, ale syn powiedział, ze to pasek do babci na imieniny :)

Sprzedawca zachował się bardzo ładnie, zwrócił pieniądze, paska z powrotem nie chciał. Także ja mam pasek do pracy - z  AW space gray wygląda bardzo ładnie. Pytanie tylko na ile to jest oryginalny Woven produkowany dla Apple? Akurat ten model był wydany w 2016 czy 2018 roku, a sprzedawca miał sporą ilość.  Z kolei sam pasek wygląda identycznie jak oryginał kolegi. I  naprawdę jest wykonany perfekcyjnie, ani rzadnych luzów w mocowaniach do AW  44 nie ma. 

Zresztą, co to za różnica skoro mam go za darmoszkę ;)

Ale fart  B)  ;)

#695 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 288 postów

Napisano 22 grudnia 2021 - 19:53

Hm i jak to z zakupami na allego bywa zamiast paska na rzep dostałam nylonowy Woven Black 42. Pasek bardzo ładny AW wygląda w nim tak mniej sportowo, ale syn powiedział, ze to pasek do babci na imieniny :)

Hehe, no rzeczywiście. Trafił w dziesiątkę.
Tylko wcześniej trzeba by tej babci jeszcze kupić apple watcha ;D

#696 Ciri

Ciri
  • 27 postów
  • SkądWarmia

Napisano 16 stycznia 2022 - 18:11

Dzień dobry.

Mam pytanie :czy ktoś kupował może oryginalną solo loop i jak dobierał rozmiar? Czy brał ten,  który wskazuje apple ,czy mniejszy? Z dobrze wyskalowanego ich szablonu i wg wpisania rozmiaru nadgarstka w cm wychodzi za każdym razem ozmiar 9. Ale wg metody Johna Grubera https://9to5mac.com/...lo-loop-sizing/

opierajacej się na dziurkach w sport band wychodzi rozmiar 8 i wg paska S/M i wg paska M/L.

Kupowaliście dokładny rozmiar czy ten mniejszy?

Z góry dziękują za wszelką pomoc. 

Użytkownik Ciri edytował ten post 16 stycznia 2022 - 18:31

#697 Tomeku

Tomeku
  • 53 postów

Napisano 16 stycznia 2022 - 19:58

Zdecydowanie mniejszy. Kupiłem za pierwszym razem według ich miarki i wyliczeń i opaska okazała się za duża. Za drugim razem kupiłem u chińczyka według metody na dziurki w pasku i opaska jest dobra (jeden rozmiar mniejsza niż według miarki Apple). Pamiętaj, że taka opaska z biegiem czasu trochę się rozciągnie.

#698 arwo

arwo
  • 2 postów

Napisano 28 lutego 2022 - 11:28

Witam

Szukam skórzanego paska do Apple Watch (czarna koperta)

Możecie jakiś polecić?

Pozdrawiam

AW

#699 ali_cja

ali_cja
  • 249 postów

Napisano 28 lutego 2022 - 14:48

Mogę polecić wyroby brytyjskiej firmy Torro. Ich wyroby są rzeczywiście z prawdziwej skóry (używam ich etui na iPhonie i iPadzie), z dbałością wykonane. Pasek możesz obejrzeć na polskim Amazon https://www.amazon.p...=1&psc=1
lub na stronie producenta https://torro.co.uk/...=39620587487365

#700 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 150 postów

Napisano 28 lutego 2022 - 15:13

Nomad robi ładne skórzane rzeczy do Apple: https://nomadgoods.c...s/bands-leather

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

praptak