Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6s sam się wyłącza przy niższej temperaturze i naładowaniu 46%

• Please log in to reply
78 replies to this topic

#26 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 January 2016 - 06:19

Coś macie nie tak z tymi telefonami. Wczoraj również robiłem kilkadziesiąt zdjęć na mrozie 6s, a żona zwykłą 6 i nic się nie działo, mróz w okolicach -10.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#27 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 07 January 2016 - 06:36

Pewnie tylko niektóre egzemplarze mają ten emejzing, który dba o dobro użytkownika na mrozie żeby sobie rączek nie odmrozić  ;)

• VortaL likes this

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#28 Driff

Driff
  • 423 posts

Posted 07 January 2016 - 11:02

Mam kolejny powód żeby używać 5s'a to kresu wytrzymałości (mojego lub jego :-) ) i nie wymieniać go na nowszy model. 

<p>MacBook Air 13" Early 2014 + iPhone 12 Pro Max + AirPods Pro

#29 luki4ever76

luki4ever76
  • 7 posts

Posted 08 January 2016 - 05:11

Bezpośrednie wsparcie Apple uznało, że nie ma podstaw do reklamacji pomimo iż telefon wyłącza się w temperaturach nie tylko ujemnych ale także tych oscylujących w granicach +10. Poinformowano mnie, że mam odebrać telefon i na czystym sofcie go testować, jeśli nastąpi wyłączenie, mam zanieść do serwisu, a Oni sprawdzą logi. Trochę słabo jak na firmę, która jest więcej warta niż cała nasza gospodarka. 

#30 Lita

Lita
  • 651 posts

Posted 08 January 2016 - 08:07

to nie dotyczy tylko iP 6s. Niestety mój iP 6 również wyłącza się z niskich temperaturach :( Na szczęście na razie dotyczyło to temperatury oscylującej w okolicach -15 stopni. Ale i tak było to mega irytujące.

 Telefon: iPhone 8 PLUS, 64GB Gold,
 Tablet: iPad Pro 9,7 WiFi Cellular, 32GB
 Apple TV4
 Apple TV3

#31 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 08 January 2016 - 09:29

Bezpośrednie wsparcie Apple uznało, że nie ma podstaw do reklamacji pomimo iż telefon wyłącza się w temperaturach nie tylko ujemnych ale także tych oscylujących w granicach +10. Poinformowano mnie, że mam odebrać telefon i na czystym sofcie go testować, jeśli nastąpi wyłączenie, mam zanieść do serwisu, a Oni sprawdzą logi. Trochę słabo jak na firmę, która jest więcej warta niż cała nasza gospodarka. 

Miałem przypadek taki kiedyś z 5S, dwa miesiące przed końcem gwarancji sam z siebie zaczął się wyłączać co jakiś czas, zaniosłem do serwisu, oddali mi po dwóch dniach i po  testach stwierdzili że nic takiego u nich nie miało miejsca. Praktycznie od razu po odebraniu znów zaczęło się to samo. zaniosłem i po trzech dniach  wymiana na "nowy" wolny od wad.

#32 -=JaMiRo=-

-=JaMiRo=-
  • 178 posts

Posted 17 January 2016 - 16:57

Ja oczywiscie mam iPhone 6, ale mam podobny problem. Ostatnio bylem na polu pobawic sie DJI i po zaledwie 5 min zabawy nagle zaczal sie resetowac. Na polu bylo tylko +2. OK. Mysle sobie, ze moze jednak padla bateria, ze wzgledu na prace z dronem. Ale dzisiaj kiedy bylem na otwartym lodowisku (temp -6) zdazylem zrobic 2 zdjecia i nagle pach... wylaczyl sie. Po podpieciu tel do ladowarlki pokazalo ponad 40% wiec sie nie mogl w calosci wyladowac. Troche mnie to martwi, bo wczesniej majac 4s nigdy nie mialem takich problemow. Zglosic to juz do serwisu czy to norma?

#33 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 17 January 2016 - 17:03

Zgłaszaj do serwisu bo to nie jest normalne. Codziennie wychodzę z żoną i dzieckiem na popołudniowe spacery i nie zdażyło mi się nigdy wyłączenie 6s, ani zony 6. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#34 -=JaMiRo=-

-=JaMiRo=-
  • 178 posts

Posted 17 January 2016 - 22:20

Pewnie i tak zrobie. Porazka. Najsmisniejsze, ze zainwestowalem dodatkowo na obudowe Lifeproof, zeby go uchronic przed uszkodzeniami, a rozwala go ledwie minusowa temp. Co ja bym dal za iPhone 1 :)

#35 tzk

tzk
  • 172 posts

Posted 18 January 2016 - 10:06

Mam kolejny powód żeby używać 5s'a to kresu wytrzymałości (mojego lub jego :-) ) i nie wymieniać go na nowszy model.

Muszę Cię zmartwić. Moja córka miała 5s i miała takie problemy, ze telefon przy niższej temp sam sie wyłączał. Po ogrzaniu pokazywał np. 20/40% bateri. Teraźniejszości 6s i problemów z temp nie ma. Nie jest wiec tak, ze 5s był super a problem dotyczy modeli 6/6s.

#36 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 posts

Posted 18 January 2016 - 12:12

Mnie się również zdarzyło ostatnio przy 9% nagły pad, mrozu nie było. Po podłączeniu do ładowania, or razu jak się włączył było 9%

#37 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 18 January 2016 - 18:16

U mnie już trzeci raz to się stało przy około 20% baterii, aż takiego mrozu nie było, zaniosłem do serwisu, sprawdzili szybko tylko baterię i z nią wszystko ok.Teraz od tygodnia nic się nie dzieje takiego.Jak ponownie się wyłączy to zostawię już serwisie, tak mi kazali.

#38 swiezak1

swiezak1
  • 5 posts

Posted 19 January 2016 - 12:06

Niestety u mnie również lipa. Będąc na nartach telefon sam się wyłączył przy próbie zrobienia zdjęcia. Jest to mega wku....e. Kupiłem tel za 4 tys, którym nie mogę zdobić 2 zdjęć w zimie. Porażka

#39 MacWyzanwca

MacWyzanwca
  • 13 posts

Posted 19 January 2016 - 16:09

Instrukcja rzecze: tem. eksploatacji 0d 0°C do 30°C. W innym zakresie może (ale nie musi) działać nieprawidłowo. 

Moje doświadczenia: iPhone 5 pod koniec gwarancji wyłączał się przy +5°C przy 15-25% baterii. Wysyłka przez Play (tam kupiony) do Regenersis, wymiana na nowy po. To samo z 5s. Dzień po gwarancji Apple, Play->Regenersis, wymiana na nowy.

Teraz iPhone 6s Plus, pada powyżej zera°C nawet jak miał 60% (licznik baterii się nie blokował jak by co). Serwis iSpot - usterki nie potwierdzona działa prawidłowo (jak i u mnie w temp. pokojowej). Wielka Awantura na TT, 40 min rozmowy z „superwizorkom” na infolinii Apple „ale usterka musi się potwierdzić. No ale w serwisie nie sprawdzają w temp. 0-6°C! Ale usterka musi się potwierdzić” i tak pół godziny. Wysyłka do Cortland - decyzja: wymiana na nowy z nową gwarancją Apple.

Czyli:

czyli się nie poddawać! Reklamować! iPhone w dodatniej temp. nie może robić takich numerów!

#40 piwko2006

piwko2006
  • 126 posts

Posted 19 January 2016 - 18:09

Mam od czterech miesięcy 5S i niezależnie od temperatury działa prawidłowo. Co prawda, nie przebywam jakoś długo na zewnątrz, jednak będąc jakiś czas temu na Kasprowym w temperaturze ok -10 C działał prawidłowo i robił panoramy, filmiki itp.

iPhone jak by nie patrzeć jest produktem masowym. Przez swoją wysoką cenę i niskie pensje w Polsce My postrzegamy go jako produkt premium, wyższego sortu.

Moim zdaniem jest zupełnie inaczej i iPhone ma prawo się zepsuć jak każdy inny Samsung czy LG.

#41 Rowan

Rowan
  • 3 posts

Posted 22 January 2016 - 10:03

Również spotkałem się z tym problemem w swoim 6s... Pierwszy raz zostawiłem telefon w samochodzie na jakieś 2 godz, temperatura w granicach -2 na dworze, więc może do tego poziomu spadłą też w samochodzie. Przychodze, telefon wyłączony. Po włączeniu pokazał się komunikat, żeby podłączyć ładowarkę, a było 35% baterii. Ponowna próba i włączył się. Tego samego dnia wieczorem znów na jakieś 2 godz zostałw samochodzie, ale temperatura na dworze spadła już poniżej -5. Po przyjściu znów wyłączony. Próba włączenia i komunikat, ponowna próba, włączył się, bateria 20% i po kilku sekundach wyłączył się. Znów próba włączenia, znów komunikat, włączenie, wyłączenie i tak trzy razy... Zagrzałem go w rękach i odrazu wrócił do życia. Tak się zastanawiam czy to wina baterii czy telefonu. Jeśli baterii, to rozważam jej wymiane samodzielną, bo serwis pewnie odrzuci reklamacje.

#42 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 22 January 2016 - 10:31

Kolejny raz piszę, że za takie zachowanie telefonu odpowiedzialna jest bateria.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#43 MacWyzanwca

MacWyzanwca
  • 13 posts

Posted 22 January 2016 - 10:34

[…] Zagrzałem go w rękach i odrazu wrócił do życia. Tak się zastanawiam czy to wina baterii czy telefonu. Jeśli baterii, to rozważam jej wymiane samodzielną, bo serwis pewnie odrzuci reklamacje.

Jak odrzuci?

Przeczytałeś co napisałem? Wymieniali z takich powodów 5, 5s, a wczoraj do mnie dojechał 6s+ po wymianie. Ale pojedzie znowu bo dziś mi się wyłączył na spacerze przy UWAGA… 80%! 

Kolejny raz piszę, że za takie zachowanie telefonu odpowiedzialna jest bateria.

Wadliwa bateria, a ponieważ jest elementem nierozłącznym to telefon jest wadliwy. Prawda?

Zauważ, że większość egzemplarzy radzi sobie w identycznych warunkach dobrze. Reklamować! Nie odpuszczać!

#44 Rowan

Rowan
  • 3 posts

Posted 22 January 2016 - 12:22

No to w takim razie zastanowię się nad tym, ale skoro mówisz, że wymieniony egzemplarz ma to samo... To nie wiem co o tym sądzić...

#45 MacWyzanwca

MacWyzanwca
  • 13 posts

Posted 22 January 2016 - 12:25

No to w takim razie zastanowię się nad tym, ale skoro mówisz, że wymieniony egzemplarz ma to samo... To nie wiem co o tym sądzić...

Koledze 6 razy wymieniali… 

W końcu technopudelek z 8 odnóżami wykrakał „Apple się kończy” 

#46 Kr!stov

Kr!stov
  • 68 posts

Posted 22 January 2016 - 22:12

Banalne pytanie: używacie etui w swoich ajfonach ?

W mojej 5 nie miałem takich sytuacji żeby telefon miał problemy przy niskich temperaturach - używam etui leather case apple a jak wiadomo wewnątrz jest on wykończony czymś ala zamsz , który powinien izolować od niskich temperatur.

Nawet nie będę próbował wystawiać go gołego na mróz bo i jeszcze on się czegoś nabawi.

Na to, że wyłącza się na plusowych nie mam pomysłu oprócz typowego winowajcy jakim może być bateria.

Z drugiej strony nigdy wasze urządzenia nie zaliczyły gleby ? Mógł spaść niby się nic nie stało a potem jakieś cyrki z wyłączaniem.

Trzeba brać wszystkie możliwości pod uwagę.

Dużo ich było ale te ostatnie to: LG 9->SAMSUNG GALAXY S4->NOKIA LUMIA 735->IP5

#47 waluigi

waluigi
  • 708 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 23 January 2016 - 00:48

Man, upadek nie ma tu nic do tego. Zaryzykowałbym stwierdzeniem ze iphony maja dość badziewne baterie które stosunkowo szybko sie zużywają i potem spada napięcie przy niższych temperaturach.
Moja 6 pojechała na to do serwisu, stara 5 która używa dziewczyna tez pare razy na zimnie sie wyłączyła, a 6s póki nowy zachowuje sie OK.
- Co ludzie mówią o mnie? - spytał. - Mówią: idiota? Co ludzie mówią?

#48 Kr!stov

Kr!stov
  • 68 posts

Posted 23 January 2016 - 03:00

Owszem bateria w większości przypadków może być winna. Tylko przy upadku obojętnie jakiego fona i optymistycznej radości z całego ekranu nadal nie możemy mieć pewności , że w środku wszystko jest ok.

#49 MacWyzanwca

MacWyzanwca
  • 13 posts

Posted 23 January 2016 - 10:31

Banalne pytanie: używacie etui w swoich ajfonach ?

W mojej 5 nie miałem takich sytuacji żeby telefon miał problemy przy niskich temperaturach - używam etui leather case apple a jak wiadomo wewnątrz jest on wykończony czymś ala zamsz , który powinien izolować od niskich temperatur.

Nawet nie będę próbował wystawiać go gołego na mróz bo i jeszcze on się czegoś nabawi.

Na to, że wyłącza się na plusowych nie mam pomysłu oprócz typowego winowajcy jakim może być bateria.

Z drugiej strony nigdy wasze urządzenia nie zaliczyły gleby ? Mógł spaść niby się nic nie stało a potem jakieś cyrki z wyłączaniem.

Trzeba brać wszystkie możliwości pod uwagę.

A co to ma do rzeczy? iPhone 6s+ ma 2 miesiące i wyłącza się na chłodzie ale plusie. PODKREŚLAM: Mam 6 Plus roczny i w tych samych warunkach działa idealnie! Czyli można? Można!

#50 Kr!stov

Kr!stov
  • 68 posts

Posted 23 January 2016 - 10:59

Napisałem ogólnie.Czytałem dwa tematy o tym i nie wszystkim wyłącza się TYLKO na plusowych temperaturach. W obu przypadkach prawdopodobnie winowajcą jest bateria o czym też napisałem. Skoro Twój 6s plus działa idealnie ciesz się
Ucieło odpowiedź... Ciesz się

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users