iPod Touch - jakość dźwięku
Napisano 31 marca 2009 - 00:43
Napisano 31 marca 2009 - 00:48
Napisano 31 marca 2009 - 00:50
Napisano 01 kwietnia 2009 - 16:14
Napisano 05 kwietnia 2009 - 02:04
Napisano 05 kwietnia 2009 - 07:47
Młody jak podrośniesz przynajmniej do tych 25 lat zacznij ze mną dyskutować ok?
Nie obrażaj forumowiczów!!! To że ^(gK.)^_V.1.z.^.V podał swoją datę urodzenia to nie znaczy że zaraz trzeba go dyskryminować.
Napisano 05 kwietnia 2009 - 08:48

Napisano 05 kwietnia 2009 - 09:25
Co do wzmacniaczy lampowych, przerost formy nad treścią. Zaraz zaczniemy rozmawiać o kablach po 10 tysięcy dla audiofili-idiotów...
Najpierw kup to pogadamy

Sorry za OT
Wracając do jakości osobiście testowałem iRiver'a T60 i Cowona (nie pamiętam modelu) na swoich słuchawkach AKG K324P w porównaniu do iPoda Touch
( bo takowego miałem przed kupnem iPhone), na tych samych utworach oraz nikt mnie nie sponsorował

pozdrawiam
Napisano 05 kwietnia 2009 - 09:54
Najpierw kup to pogadamy
Mam audiofila w rodzinie i sam nie mam stępionego słuchu i widze różnice miedzy lampą a tranzystorem , kablem miedzianym a srebrem czy wytwórnią danej płyty..
Sorry za OT
taa... Audiofile - zamiast markowych kabli za 250 zł użyjcie zwykłego drutu! - Aktualności IDG.pl
Napisano 05 kwietnia 2009 - 10:35
Jeden tam dobrze napisal , ze kable za 2000 to nie to samo co za 1000 , tylko te drugie sa dobrze reklamowane.
Tak samo jak Ipod . W usa mowisz mp3 , myslisz ipod. Na tamtym rynku ipod to kult , cos tak normalnego jak tel komorkowy , wiec maja to wszyszczy - cena i ich zarobki , wiec dla nich mp3 apple to jak u nas no name za 80zl z procesorem samsunga lol
Kiedys rozmawialem z kolesiem co sie zajmowal markami cowon , iriver w polsce i 4 lata temu 80 % rynku , to mp3 no name - w polsce oczywiscie.
Takich gosci jest wiecej jak ten :
Bardzo różny odbiór widzę każdy ma, bo ja właśnie uważam że wszystkie grają tak samo, różnica występuje na słuchawkach, materiale i korektorze.
Nie wazne , ze masz telewizor z 78 roku produkcji bylego zwiazku radzieckiego - kupisz inny kabel zasilajacy ,antenowy i bedziesz lepiej odbieral programy i lepszej jakosci

I jak tu prowadzic dyskusje z gosciem , dla ktorego wiek ponizej 25 lat nie jest odp do udzielania sie w tym temacie , a kolo kupujacy kabel za 10 tys jest idiota.
Jakby roznicy nie bylo w przewodach , to nikt by nie produkowal tego i nikt by takich przewodow nie kupowal.
Kup kabel do kablowki za 2 zl metr - kazde zawiniecie , zagniecienie ma wplyw na jakosc obrazu + koncowka ktora wtykamy do telewizora. Kupisz kabel za 5 zl i juz bedzie roznica , a jak kupisz kabel 10 tys , to mozesz go owinac 3 razy nad futryna , wyciagac go po tysiac razy i nadal te zlote koncowki beda lepiej przewodzic.
Podaje przyklad z obrazem ,bo obraz kazdy widzi - albo kaszanka albo jest ok - ew obraz zyleta. A co do dzwieku , to nie kazdy ma odpowiedni sluch i jest znawca. A ktos kto sie zna wyczuwa roznice i dla takch wlasnie ludzi robi sie takie przewody.
Do tego dochodzi rozmieszczenie glosnikow , wystroj ,tlumienie itp itd Wtedy juz wiekszosc uslyszy roznice .
Taki eot nt przewodow.
A urzadzenie ma tez wplyw na koncowy odbior utworu.
I jeszcze jedno :
Ja ci tak ustawię iriviera czy creativa że będziesz słyszał tylko buczenie, czego to ma dowodzić?
A tego ,ze w ipodzie nie ustawisz sobie po swojemu nawet tego buczenia , a w takim iriverze czy cowonie ustawisz jak chcesz i co chcesz , dzieki czemu dzwiek bedzie bardziej plywal , bo w ipodzie idzie po jednej lini -prostej , ew moze byc bas ew nie musi go byc .
No i dosyc wazna sprawa , malo kto umie ustawic dobrze EQ , ale juz sa strony gdzie sa podane ustawienia do konkretnych gatunkow muzyki.
Napisano 05 kwietnia 2009 - 11:04
taa... Audiofile - zamiast markowych kabli za 250 zł użyjcie zwykłego drutu! - Aktualności IDG.pl
Czytaj więcej internetu

Napisano 05 kwietnia 2009 - 16:30
Napisano 05 kwietnia 2009 - 17:40

Napisano 07 kwietnia 2009 - 16:00
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych