1. Przenośne komputery mają często inne problemy ze sprzętem, bateriami, ładowarkami. Łatwiej coś znaleźć. Mniejszość ma Mac mini czy Pro, nie trzeba by było przekopywać się przez laptopowy śmietnik.
2. Uważam że taka baza informacji o PPC nadal by się przydała. Obecne komputery są nadal w użyciu. Zobacz jak ten dział żyje np. na macrumors. Kupiłeś starego iMaca G4 jako ozdobę to wiesz gdzie szukać informacji i zadawać pytania.
3. W hardware wystarczyły by działy.
- Komputery stacjonarne
- Laptopy
- Wskazówki i porady przy zakupie
- Mac Akcesoria
- Mac PowerPC
4. Wystarczy zmienić ale widocznie nie ma komu, pomyśl o nowych użytkownikach. Są jeszcze docki, obudowy, kable, napędy, ładowarki, klawiatury i wiele wiele innych.
A zdajesz sobie sprawę, że na forum jest wątek "Propozycje zmian" Może zamiast żalić się tu, napisałbyś coś takiego we właściwym miejscu, może wtedy administracja by wiedziała, że jest takie zapotrzebowanie. Jeżeli nikt nie zgłasza problemu, to znaczy, ze go nie ma.
5. Zobaczyłem dopiero na dole w dziele inne, tak to przejrzyście wygląda
A zdjaesz sobie sprawę, że sieci nie są związane z komputerem, czy systemem operacyjnym, dlatego jest w najbardziej nadającym się do tego miejscu. Chcesz porządek a sugerujesz, żeby jeszcze większe zamieszanie wprowadzić, bo chciałbyś, żeby wszystko było w miejscu do którego tylko zaglądasz, zapomnijąc o innych częściach forum?
7. Nawet jak nie miałem tych waszych punktów to upomnienia nie dostałem.
Dostałeś, ale wiem, że ciężko pamiętać co było w 2011, 12, 132 czy 2014...
8. Jak chamsko się napisze uzasadnienie usunięcia tematu do kosza to się nie dziwie że komuś puszczają nerwy.
Ty tak na serio? To jest chamskie? Może powinieneś zrewidować swoją definicję słowa chamskie:
http://myapple.pl/fo...ogram-pocztowy/
http://myapple.pl/fo...06-google-maps/
http://myapple.pl/fo...szybką-pomoc/
9. Przypominam że publiczną betę miały już systemy:
- Mac OS X Kodiak
- OS X Yosemite
- OS X El Capitan
Do tej pory macie to gdzieś bo nie chce wam się tego pilnować. Tłumaczenie że to system dla deweloperów jest żałosne. Do tego w dziele "iOS" panują inne zasady.
Temat powstał dopiero po skargach.
Po co piszesz o czymś czego nie ma. Pisałeś, że macOS (nie OSX) ma publiczną betę i to był Twój argument. No nie miał, więc nie obracaj kota ogonem.
Temat powstał po prośbach o niego i zasygnalizowaniu, że by się przydał. Wcześniej nikt takich próśb nie zgłaszał. Nie mamy szklanej kuli.
Pozwól, że zacytuję Ci dzisiejsze zgłoszenie moderacyjne, bo jasno podsumowuje Waszą roszczeniową postawę. Jest to zgłoszenie od jednego z użytkowników, który się tu, ani tam nie udzilału nigdy:
------------------- START
Zgłoszenie dotyczące http://myapple.pl/fo...ost&pid=2067432 przez: xxxxxxx
robkar73, dnia 24 Cze 2016 - 08:58, napisał:
rzessski, dnia 23 Cze 2016 - 19:44, napisał:
Po kilku minutach mam 90stopni procka, czesto sie zawiesza, ani programowac ani internetu przegladac, na yosemite chodzi elegancko, w lipcu bedzie rok, jak kupilem NOWY macbook, slabo el capitan dziala jak na system na laptopa za 5 tysiecy
Witam.Mam MacBook pro 2015 i też nie jestem zachwycony jak go pare miesięcy temu przyniosłem nowego do domu byłem zadowolony z płynności systemu,po tych aktualizacjach wszystko szlag trafił Safari przewija strony często ze skokami,nawet ich instrukcje pomocy przestały chodzić płynnie.
Cofając się od tego o 13 postów poczytałem o Apple Hardware Test, o Yosemite i ElCapitanie, o ciepłych procesorach, Monitorze Aktywności, indeksowaniu etc. A myślałem, wchodząc tutaj, że będę czytał o OS 10.12, o ja naiwny! I udział w tym półwątkowym niemal off-topie bierze znaczący stażem użytkownik, który najgłośniej krzyczał w wątku do opluwania moderatorów, domagając się tematu o nowej becie. A potem to moderatorzy są złoczyńcami, prawda? Przypomina mi się scena z „Krolla” z monologiem: „Więc ty jesteś jego żoną?… a ty najlepszym przyjacielem?”. Po przeczytaniu ze trzech postów wątku na Macrumors, który przytaczany jest tam jako przykład i opozycja do MyApple względem zarządzania, wiem więcej o Sierrze więcej niż po przeczytaniu tego tematu w całości, i to nie ze względu na liberalność tamtejszych moderatorów, ale konkretność i merytorykę tamtejszych użytkowników właśnie. Ot, co!
------------------- END
P.S. Aha... zacznij używać cytatów przy odpowiedziach, bo się masakrycznie czyta Twoje odpowiedzi.