Zakup, zamówienia nowego iPhone 6s, iPhone 6s Plus
Posted 20 September 2015 - 15:05
Posted 20 September 2015 - 15:51
A co w przypadku gdy wyparowal mi z telefonu mail z rezerwacja?
Hmm zdaje, że wystarczy podać Apple iD i tyle...
Posted 20 September 2015 - 16:32
Z adres nie będzie żadnego problemu, sprawdzali tylko imię i nazwisko z dowodu osobistego;)
Posted 21 September 2015 - 19:50
W piątek będzie trzeba szybciej z pracy wracać
- WindowShopper likes this
MBP 13 Retina Touch bar | iPhone X Silver
Posted 21 September 2015 - 21:31
muru zazdraszczam :-) Ja niestety się nie załapałem na preorder...
Z drugiej strony może uda mi się kupić 6s Plusa w Berlinie kilka dni po premierze. Myślicie, że będą wolne sztuki?
Posted 21 September 2015 - 23:12
Miałem budzik nastawiony! W sumie nie było problemu, przez kilka godzin na preorder z dostawa na piątek można było się załapać. Załapać się będzie ciężko na premierę przez osoby, które liczą na łatwą szybką kasę.
Posted 22 September 2015 - 09:51
[CIACH] - Chcesz zamienić daj ogłoszenie w odpowiednim dziale. Następnym razem ukarzę ostrzeżeniem.
MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB iPhone 12 Pro Apple Watch S6
Posted 22 September 2015 - 10:49
Post moderowany
Edit:
[CIACH] - hola, hola to nie giełda. Chcesz kupić daj ogłoszenie w odpowiednim dziale. Następnym razem ukarzę ostrzeżeniem.
Posted 23 September 2015 - 20:35
Już w drodze
Posted 23 September 2015 - 21:23
Attached Files
Posted 24 September 2015 - 06:38
Dostałem w nocy dzisiaj dziwną wiadomość, z potwierdzeniem rezerwacji, czego rok temu nie było i w niej zapis dot. wymaganego dokumentu jaki mam ze sobą mieć i tutaj jest dziwna sprawa, bo jest napisane:
- Deutscher Personalausweis
- Deutscher Reisepass
- Aufenthaltserlaubnis + Reisepass eines Nicht-EU-Landes
z czego ewidentnie wnioskuję
Niemiecki dowód osobisty
Edited by Shrek, 24 September 2015 - 06:43.
Posted 24 September 2015 - 07:49
jeśli mogę zapytać co było 2 lata temu ? Proszę również o info co robić czy jechać czy nie jechać na premierę z rezerwacją...
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Posted 24 September 2015 - 07:52

Posted 24 September 2015 - 08:12
Według mnie Apple zaczęło stosować ograniczenia i w sumie trudno im się dziwić. Gdybym był klientem niemieckim to czułbym się oszukany gdyby ludzie zza granicy, dajmy na to, kupili ostatnią sztukę, która mogłaby trafić do mnie. W końcu w Niemczech można dostać ten telefon wcześniej niż u Nas. Zaczęli dbać o swoich klientów jeśli to prawda, że bez niemieckich dokumentów nic się nie załatwi.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Posted 24 September 2015 - 08:32
Rok temu też była informacja odnośnie wymogu okazania dokumentu, a wystarczyło pokazać kartkę - wydruk z potwierdzeniem i nie było problemu. Przecież skoro rezerwacja przeszła to im też zależy na sprzedaży. Wątpię by robili takie problemy i warunkiem było niemieckie obywatelstwo. Z drugiej strony - polityka Apple jest specyficzna więc może ktoś kto rano odbiera sprzęt da znać na forum jak poszło?
Posted 24 September 2015 - 08:35
Dostałem w nocy dzisiaj dziwną wiadomość, z potwierdzeniem rezerwacji, czego rok temu nie było i w niej zapis dot. wymaganego dokumentu jaki mam ze sobą mieć i tutaj jest dziwna sprawa, bo jest napisane:
- Deutscher Reisepass
Niemiecki dowód osobisty
Niemiecki paszportRezydencja + paszport kraju spoza UECzyli znowu możemy mieć problem? Ktoś jest z Niemiec i może zadzwonić biegle szprechając z pytaniem, jak to jest na prawdę? Bo rok temu była o to afera i się z tego wycofali, napisane było dowód lub paszport dla obywateli UE i rezydencja tylko dla spoza UE, żebyśmy się wszyscy nie poodbijali od drzwi ...
to jest taki sam mail, co dostałeś po rezerwacji, to tylko potwierdzenie Ten mail przy zamówieniu był identyczny, a te rok temu też - były informacje, że niby trzeba mieć niemieckie papiery.
Edited by tomciopaluch123, 24 September 2015 - 08:40.
Posted 24 September 2015 - 08:39
Mam jechać jutro do Dresden jadę na ryzyko bo kto nie ryzykuje ten nie ma
Posted 24 September 2015 - 09:22
Mamy UE, mamy Shengen, to że Apple by sobie wymysliło że nie sprzeda Polakowi? Jawna dyskryminacja obbywatela UE???? W stanach zaraz by mieli proces który by przegrali ooczywiście niech lepiej ograniczą zakup tym zza wschodniej miedzy i tym z brodami któzy głośno krzyczą....Jedziemy na Niemcy ii nikt nas nie może dyskryminować, jestesmy obywatelami UE
Posted 24 September 2015 - 09:26
Jeżeli kogoś interesuje - iClinic sprowadza 6S/6S Plus, ale po kuriozalnych cenach Najdroższy 6S Plus 128GB kosztuje u nich 6500 zł.
Mam nadzieję, że na dostawę nie czeka się jak kiedyś na naprawę - miesiąc czasu. Po czym telefon przychodzi uszkodzony.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 24 September 2015 - 10:12
Ja wyruszyłem Będzie co ma być

Posted 24 September 2015 - 10:18
- Deutscher Reisepass
Niemiecki dowód osobisty
Niemiecki paszport
Rezydencja + paszport kraju spoza UE
Czyli znowu możemy mieć problem? Ktoś jest z Niemiec i może zadzwonić biegle szprechając z pytaniem, jak to jest na prawdę? Bo rok temu była o to afera i się z tego wycofali, napisane było dowód lub paszport dla obywateli UE i rezydencja tylko dla spoza UE, żebyśmy się wszyscy nie poodbijali od drzwi ...
Też dostałem maila ale nic o tym nie wspominają, a u was jak wyglądają te potwierdzenia?
Edited by damkaro, 24 September 2015 - 10:21.
Posted 24 September 2015 - 10:26
u mnie takie samo potwierdzenie
Posted 24 September 2015 - 10:38
Też dostałem maila ale nic o tym nie wspominają, a u was jak wyglądają te potwierdzenia?
Jak klikniecie w "Zulassige identitatsnachwaeise" to się wyświetli jakie dokumenty musicie mieć ( niemieckie oczywiście). Ale piszą równiez o danych bankowych oraz o tym że jak chcesz z umową operatora to zarezerwuj na to około 30 minut, a jak chcesz z ummową tu musisz mieć niemiecki dowód i tyle w temacie, więc nie ma co panikować trzeba jechac. Mnie bardziej zastanawia czy rezerwacja gwarantuje że telefon będzie czekał i z jakim wyprzedzeniem przed ustaloną godziną się pojawić.
Edited by eroberto1, 24 September 2015 - 10:42.
Posted 24 September 2015 - 10:46
Jak klikniecie w "Zulassige identitatsnachwaeise" to się wyświetli jakie dokumenty musicie mieć ( niemieckie oczywiście). Ale piszą równiez o danych bankowych oraz o tym że jak chcesz z umową operatora to zarezerwuj na to około 30 minut, a jak chcesz z ummową tu musisz mieć niemiecki dowód i tyle w temacie, więc nie ma co panikować trzeba jechac. Mnie bardziej zastanawia czy rezerwacja gwarantuje że telefon będzie czekał i z jakim wyprzedzeniem przed ustaloną godziną się pojawić.
Rok temu pojawiłem się z 10 minut przed umówioną wizytą, nie było kolejki to obsłużono mnie odrazu.
Zastanawia mnie jeszcze czy będę mógł odebrać rezerwacje brata, ponieważ on nie będzie mógł pojechać :/
Edited by damkaro, 24 September 2015 - 10:48.
Posted 24 September 2015 - 11:14
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users