Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch - czy warto już teraz?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
97 odpowiedzi w tym temacie

#51 mpyro

mpyro
  • 154 postów
  • SkądDen Haag

Napisano 07 stycznia 2016 - 17:17

Ja własnie odesłałem Huawei Watcha do sklepu.

Jezeli chodzi o wygląd : bajka

Nie dałem sie przekonac tym cudnym wygladem,bo niestety ale, współpraca z iphonem to nieporozumienie.

Tylko nadaje sie do powiadomien.Do niczego wiecej.

Zainstalowac jakąs aplikacje ?niewykonalne.

Połaczyc sie z WI-fi?niewykonalne itp,itp>D

Dopiero pokazał klase Huawej kiedy sparowałem go z samsungiem zony.

Wiec trzeba udac sie ponownie do Apple store po AW.

• kdworaczyk lubi to

#52 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 stycznia 2016 - 13:07

Tymczasem premiera AW2 może się opóźnić - via MacRumors.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#53 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 16 stycznia 2016 - 21:55

mpyro, dnia 07 Sty 2016 - 16:17, napisał:

Ja własnie odesłałem Huawei Watcha do sklepu.
Jezeli chodzi o wygląd : bajka
Nie dałem sie przekonac tym cudnym wygladem,bo niestety ale, współpraca z iphonem to nieporozumienie.
Tylko nadaje sie do powiadomien.Do niczego wiecej.
Zainstalowac jakąs aplikacje ?niewykonalne.
Połaczyc sie z WI-fi?niewykonalne itp,itp>D
Dopiero pokazał klase Huawej kiedy sparowałem go z samsungiem zony.

Wiec trzeba udac sie ponownie do Apple store po AW.

Nie do końca się zgodzę. Ostanie 1,5 tygodnia uzywałem huawei watch z lg G4 oraz z iPhone 6s i mówienie że współpraca z iPhone jest nieporozumieniem jest sporym nadużyciem. Główna funkcja smartwatch to powiadomienia. I tu jest świetnie. Sterowanie muzyka działa. Google now super. Swietnie zegarek współpracuje z Google fit. OK wiadomo nie ma tylu funkcji co Apple Watch ale dla większość klientów właśnie te w/w funkcje są najważniejsze.

Kolega mpyro dobrze wiedział kupując huawei watch jak z nim będzie bo pisał do mnie z pytaniami o niego więc spore zdziwienie ze się zawiódł jak wiedział jak jest.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#54 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 30 stycznia 2016 - 10:48

A jak po paru miesiącach używania spisuje się bateria? Widać spadek mocy?

#55 Madrox24

Madrox24
  • 202 postów

Napisano 21 lutego 2016 - 19:05

Zastanawiam się nad kupnem. Lepiej poczekać do marca, czy można spokojnie kupować tę wersję AW?

#56 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 21 lutego 2016 - 20:39

W marcu raczej nie będzie premiery AW 2.

#57 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 lutego 2016 - 21:40

Podobno dopiero wraz z premierą iPhone'a 7, czyli po wakacjach. Ale to oczywiście tylko plotki.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#58 Madrox24

Madrox24
  • 202 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 20:26

W takim razie polecilibyście aktualną wersję AW?

#59 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 lutego 2016 - 21:29

Część zagranicznych serwisów twierdzi, że Apple w marcu pokaże lekko zaktualizowaną wersję AW, np. z kamerką do Facetime, a zupełnie nowy model jesienią, wraz z iPhone 7. W dzisiejszej becie zmieniono aplikację do map.

Z kolei inne serwisy twierdzą, że teraz będą tylko nowe paski. Intuicja mi mówi, że w marcu nowego AW nie będzie w ogóle, ale kto wie...

Może lepiej poczekaj, bo szkoda się rozczarować. Keynote za 3 tygodnie.

#60 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 24 lutego 2016 - 18:15

Obecna generacja AW to żaden rarytas. Nie jest to taki gadżet, który wnosi dużo. Zdecydowanie polecam poczekać do nowej generacji. Swojego sporta posiadam od maja 2015, więc praktycznie od startu. Cały czas jest problem z lagiem urządzenia oraz miernymi aplikacjami firm 3-cich. Powiem więcej, przez te miesiące nauczyłem się, że nie ma co korzystać z innych appek niż stockowe bo po prostu inne nie dają rady - czekasz aż kółko 'waiting' się wykręci a trwa to czasem długie sekundy - szczególnie jak jesteś w ruchu.

Niedawno trochę się rozchorowałem i byłem w domu bez wychodzenia na dwór przez 3 dni. W tym czasie nie nosiłem AW i kompletnie mi go nie brakowało. Co innego iPhone, który na ogół jest zawsze w okolicy.

P.S. AW używam najczęściej do ustawiania timera jak piekę jakieś mięcho, ale czy dla tej funkcji warto go kupować? :)

• Gregory lubi to

#61 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 lutego 2016 - 00:05

Tak, to prawda, aplikacje trzecie na AW to masakra. To taki gadżet, ale fajny ;-) Dla największych fanów Apple.

#62 iDefender

iDefender
  • 53 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 10:41

Wszystko zależy od tego, czego się od zegarka oczekuje.
Ja używam go tylko i wyłącznie do powiadomień. Wszelkie czujniki wskazujące pomiar pulsu, kroki i takie tam mam wyłączone.
Zdecydowałem się na Apple Watch tylko dlatego, że LG Watch Urbane mimo zapewnień nie dawał sobie rady z iPhone.
Moje zdanie jest troszkę odmienne - nie jest to sprzęt tylko dla największych fanów Apple ale dla osób które potrzebują czegoś więcej. Na ważnych spotkaniach nie trzeba wyciągać telefonu z kieszeni. 90% rzeczy da się zrobić na zegarku bez zwracania uwagi na siebie i przeszkadzania innym.

#63 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lutego 2016 - 11:16

Dokładnie, zgadzam się z powyższą opinią. AW ma służyć głównie jako dodatek do powiadomień, właśnie głównie w miejscach, gdzie nie idzie za bardzo sięgnąć do telefonu. Praca, szkoła itp. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#64 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 19:23

No do tego ma nie służyć właśnie tylko. Wejdź na stronę Apple i zobacz jak go reklamują. Czy iPhone służy tylko do smsow i dzwonienia?

Zaraz zaczniemy popadać w jakieś skrajności i dojdziemy do tego, że ma wskazywać czas a skoro to robi z dokładnością do 50ms (tak reklamuje Apple) to znaczy, że jest wybitnym sprzętem. Nie, nie jest.

Użytkownik l.gajewski edytował ten post 25 lutego 2016 - 19:25

#65 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2016 - 19:57

A ja i moja żona se odbieramy powiadomienia na nich i se czasami wyślemy puls.

I se oczywiście sprawdzamy czas z dokładnością do 50ms :)

I przydaje mi się do mierzenia kroków na spacerach z psem.

I jest nieoceniony na spotkaniach gdzie nie mogę machać telefonem, czyli 1/3 dnia przynajmniej.

Czym niby więcej ma być zegarek?

Wybitny jest bo jak się przyzwyczaisz to jest nawet ładny a i wygodny.

:)

• ManUfan lubi to

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#66 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 21:35

Może nie dostrzegam tego, że mogę sprawdzać przeładowany kalendarz i wysyłać np. dyskretnie odpowiedzi na wiadomości na spotkaniach czy zerkać na nie... faktycznie to jest bardzo wygodne, ale oczekiwałbym czegoś więcej tj. płynnego działania z aplikacjami trzecimi, które np podczas workoutu odliczą mi przerwę 1,5 minuty między seriami, pokażą od razu puls, pozwolą na odtwarzanie muzyki po bluetooth bez przerywania. Dodatkowo chciałbym, aby sekwencja - niechcący włączenie siri, wyłączenie, uruchomienie aplikacji nie zamulało zegarka. Dodatkowo marzy mi się coś serio ekstra... ciężko mi dokładnie określić co to mogłoby być, ale na pewno związane ze zdrowiem tj. lepsze działanie podczas crossfitu, inteligentne powiadomienia o ruszaniu się, inteligentniejsze liczenie kalorii i telemetrii ruchu etc. dodatkowo oczekiwałbym lepszej baterii, która potrafi mi się czasem skończyć o 19:00 (dobry trening i ciężki, busy dzień, wyczerpuje czasem AW42mm w ciągu dnia).

Użytkownik l.gajewski edytował ten post 25 lutego 2016 - 21:36

#67 iDefender

iDefender
  • 53 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 23:54

Jest to pierwszy wypust AW. Czego oczekujesz? Przełomu w pierwszej wersji? Czy jakikolwiek sprzęt przy pierwszym wypuście działał tak jak każdy by tego chciał? Dajmy czas i niech Apple dopracuje wszystko w kolejnych wersjach.
Dla mnie AW spełnia swoje zadanie w 99%.

#68 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 26 lutego 2016 - 01:06

*
Popularny

Sam się złapałem na tym, że już w kilka dni po zakupie AW przestałem go "aktywnie" używać, to jest bawić się nim, grzebać w aplikacjach, ustawieniach itd. Nie znaczy to jednak że stał się bezużyteczny, ba!- ciężko mi teraz wyobrazić sobie funkcjonowanie bez niego. Główną funkcją przeze mnie używaną jest oczywiście odbieranie powiadomień i reagowanie na nie, spisuje się to swietnie w warunkach w których telefonu wyciągnąć nie mogę (jak już ktoś wyżej wspomniał). Kolejna świetna rzeczą jest możliwośc prowadzenia rozmów telefonicznych. Duzo korzystałem z niej jeżdżąc na nartach, ale też w codziennych, domowych sytuacjach, nawet tak trywialnych jak wieszanie prania- nie muszę przerywać roboty, wyciągać telefon i rozmawiać stojąc w miejscu (lub zastanawiać się gdzie położyć telefon na głośniku), wystarczy ze nacisnę przycisk i moge spokojnie rozmawiać nadal się krzątając. Do tego dochodzą takie rzeczy jak kontrolowanie muzyki czy siri pod ręką (kiedy zmasakrowany wracam do domu i padam na łóżko żeby zdrzemnąć sie godzinkę to nie muszę szukać telefonu, wystarczy że wypowiem "w przestrzeń" odpowiednią komendę i już mam ustawiony budzik).

Wybaczcie takie opisywanie mojego życia prywatnego, ale chciałem w ten sposob zobrazować że Apple Watch wcale nie ma "zmieniać" zycia- ma je ułatwiać, a to robi dobrze. Oczywiście żeby nie było- nie uwazam go za sprzęt idealny, ma wiele wad, ale ogólnie nie żałuje wydanych na niego pieniędzy, i jest on świetnym dopełnieniem iPhona- właśnie jako taki ułatwiacz i przyspieszacz wszystkiego, dlatego uwazam że nie warto się spodziewać po nim jakichś rewolucji (takich jak np kupno pierwszego iPhona swego czasu), bo nie temu ma on służyć.
"When the rich wage war it's the poor who die"- Jean-Paul Sartre

#69 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 26 lutego 2016 - 15:28

Podzielam zdanie Pana wyżej, co prawda mam swojego AW od środy ale już zdążyłem zauważyć jak się przydaje podczas daily routine. 

iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite

instagram: thelifeofhubi //  ortodontachojnice.pl

#70 ajej87

ajej87
  • 15 postów

Napisano 14 marca 2016 - 20:13

Jak myślicie - do Apple Watcha 2 będą pasować obecne paski? Zastanawiam się, którą bransoletę wybrać....

#71 Murgal

Murgal
  • 911 postów

Napisano 14 marca 2016 - 20:30

Zostawiłem swoją czarodziejską kulę w pracy, jutro odpowiem. 

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#72 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 29 marca 2016 - 19:43

No i jak tam rok po premierze Apple Watcha fajny gadżet? Pytam bo sam zastanawiam się nad jego kupnem z 3 powodów:

1. Obniżki ceny - 1700zł to już niezła cena;

2. Mając iPhone 6s Plus łatwiej by mi było sprawdzać powiadomienia, czas i inne rzeczy na zegarku niż wyciągać co chwile telefon, zwłaszcza taki duży ;) ;

3. Od kwietnia zamierzam chodzić regularnie na siłownie i funkcje fitnesowe by się przydały.

Czytałem oczywiście post pana Gregory2 ale jeszcze czekam na inne opinie :) .

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#73 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 postów
  • SkądPsary

Napisano 29 marca 2016 - 20:11

Pietruszex, dnia 29 Marz 2016 - 18:43, napisał:

No i jak tam rok po premierze Apple Watcha fajny gadżet? Pytam bo sam zastanawiam się nad jego kupnem z 3 powodów:

2. Mając iPhone 6s Plus łatwiej by mi było sprawdzać powiadomienia, czas i inne rzeczy na zegarku niż wyciągać co chwile telefon, zwłaszcza taki duży ;) ;

3. Od kwietnia zamierzam chodzić regularnie na siłownie i funkcje fitnesowe by się przydały.

Czytałem oczywiście post pana Gregory2 ale jeszcze czekam na inne opinie :) .

Użytkuje zegarka od czerwca zeszłego roku i kupując podchodziłem bardzo sceptycznie do niego ale chęć posiadania zegarka Apple przeważył teraz nie wyobrażam sobie że mógłbym go nie mieć. Świetnie sprawuje się pod względem powiadomień jadąc samochodem rzut oka na zegarek i już wiem co i jak kto pisze co pisze mogę szybko zareagować i przefiltrować wiadomości na ważne i mnie pilne. Świetnie sprawuje się jako podstawowe urządzenie jeśli chodzi i fitnes wychodząc biegać włączam i wiem ile przebiegłem ruch nadgarstka i wiem jak mi idzie. Minusem jest to że zegarek musi być połączony cały czas z telefonem także wychodząc biegać i tak musisz mieć telefon przy sobie. Kolejnym minusem jest słaba jakość głośniczka w zegarku jadąc autem ciężko prowadzi się nawet krótką rozmowę tzn jestem dobrze słyszany ja natomiast musze się skupić na tym co do mnie mówi rozmówca. Jak każde urządzenie są plusy i minusy ale na pewno nie zawiodłem się i spełniał moje oczekiwania bardzo fajnie widać jak mało się ruszam i mobilizuje mnie do tego aby to zmienić i o to mi chodziło !

#74 przemas073

przemas073
  • 140 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 marca 2016 - 22:38

Cytat

Pietruszex, dnia 29 Marz 2016 - 20:43, napisał: 

snapback.png

Pietruszex, dnia 29 Marz 2016 - 18:43, napisał:

2. Mając iPhone 6s Plus łatwiej by mi było sprawdzać powiadomienia, czas i inne rzeczy na zegarku niż wyciągać co chwile telefon, zwłaszcza taki duży  ;) ;

Czytałem oczywiście post pana Gregory2 ale jeszcze czekam na inne opinie  :) .

Użytkuje zegarka od czerwca zeszłego roku i kupując podchodziłem bardzo sceptycznie do niego ale chęć posiadania zegarka Apple przeważył teraz nie wyobrażam sobie że mógłbym go nie mieć. Świetnie sprawuje się pod względem powiadomień jadąc samochodem rzut oka na zegarek i już wiem co i jak kto pisze co pisze mogę szybko zareagować i przefiltrować wiadomości na ważne i mnie pilne. Świetnie sprawuje się jako podstawowe urządzenie jeśli chodzi i fitnes wychodząc biegać włączam i wiem ile przebiegłem ruch nadgarstka i wiem jak mi idzie. Minusem jest to że zegarek musi być połączony cały czas z telefonem także wychodząc biegać i tak musisz mieć telefon przy sobie. Kolejnym minusem jest słaba jakość głośniczka w zegarku jadąc autem ciężko prowadzi się nawet krótką rozmowę tzn jestem dobrze słyszany ja natomiast musze się skupić na tym co do mnie mówi rozmówca. Jak każde urządzenie są plusy i minusy ale na pewno nie zawiodłem się i spełniał moje oczekiwania bardzo fajnie widać jak mało się ruszam i mobilizuje mnie do tego aby to zmienić i o to mi chodziło !

Zgadzam się absolutnie z kolegą, osobiście zegarek mam od miesiąca, choć również sporo czasu zastanawiałem się nad sensem wydawania kasy na coś takiego:) Na początku kupiłem wersję sport w kolorze czarnym (szarym), po dwóch tygodniach wymieniłem sobie na wersję stalową również w kolorze czarnym jednocześnie dokupując panelową bransoletę HOCO i jestem na prawdę MEGA zadowolony. Zupełnie nie przeszkadza mi, że muszę ładować go co wieczór, skoro telefon też muszę :). Jestem tak przyzwyczajony do niego, że nie potrafię wyjść z domu bez założonego zegarka na ręku. Dodam, że wcześniej nie byłem zwolennikiem analogowych zegarków. Według mnie jest to świetny gadżet, który znakomicie współgra z iPhonem i jest jego przedłużeniem. Namówiłem moją narzeczoną na zakup zegarka i ona już po dwóch tygodniach użytkowania ma identyczne zdanie więc coś w nim jest. Również miała wersję sport i wymieniła sobie na stalową (narzeka trochę na tendencję do rysowania się koperty, ale który stalowy zegarek się nie rysuje, no może mój z powłoką DLC się nie rysuje:) ). Wysyłanie rysunków czy bicia serca choć wydawać się może błahe to w praktyce super sprawa:) Szczerze mogę polecić smartwatcha od Apple'a.             

Użytkownik przemas073 edytował ten post 29 marca 2016 - 22:42

• kdworaczyk lubi to

#75 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 03 kwietnia 2016 - 07:12

Nie wiem, jak w Waszych watchach, ale ja mam ewidentnie problem z paprochami, które dostają się na obrzeżach szkła, a obudowy i w czarnym modelu wyglądają mało ciekawie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych