Posted 26 February 2016 - 01:06

POPULAR
Sam się złapałem na tym, że już w kilka dni po zakupie AW przestałem go "aktywnie" używać, to jest bawić się nim, grzebać w aplikacjach, ustawieniach itd. Nie znaczy to jednak że stał się bezużyteczny, ba!- ciężko mi teraz wyobrazić sobie funkcjonowanie bez niego. Główną funkcją przeze mnie używaną jest oczywiście odbieranie powiadomień i reagowanie na nie, spisuje się to swietnie w warunkach w których telefonu wyciągnąć nie mogę (jak już ktoś wyżej wspomniał). Kolejna świetna rzeczą jest możliwośc prowadzenia rozmów telefonicznych. Duzo korzystałem z niej jeżdżąc na nartach, ale też w codziennych, domowych sytuacjach, nawet tak trywialnych jak wieszanie prania- nie muszę przerywać roboty, wyciągać telefon i rozmawiać stojąc w miejscu (lub zastanawiać się gdzie położyć telefon na głośniku), wystarczy ze nacisnę przycisk i moge spokojnie rozmawiać nadal się krzątając. Do tego dochodzą takie rzeczy jak kontrolowanie muzyki czy siri pod ręką (kiedy zmasakrowany wracam do domu i padam na łóżko żeby zdrzemnąć sie godzinkę to nie muszę szukać telefonu, wystarczy że wypowiem "w przestrzeń" odpowiednią komendę i już mam ustawiony budzik).
Wybaczcie takie opisywanie mojego życia prywatnego, ale chciałem w ten sposob zobrazować że Apple Watch wcale nie ma "zmieniać" zycia- ma je ułatwiać, a to robi dobrze. Oczywiście żeby nie było- nie uwazam go za sprzęt idealny, ma wiele wad, ale ogólnie nie żałuje wydanych na niego pieniędzy, i jest on świetnym dopełnieniem iPhona- właśnie jako taki ułatwiacz i przyspieszacz wszystkiego, dlatego uwazam że nie warto się spodziewać po nim jakichś rewolucji (takich jak np kupno pierwszego iPhona swego czasu), bo nie temu ma on służyć.
-
MaciejNowak, RumburMK, michasz and 2 others like this
"When the rich wage war it's the poor who die"- Jean-Paul Sartre