iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 15 grudnia 2015 - 22:56
Byw gdybym wiedział ze nie ma aż tak dużej różnicy (moja opinia) miedzy 6s a 6 to bym sie chyba nie zdecydował na zamianę. Dodatkowo w 6+ miałem wszystkie qwasi opcje 3d wiec jakoś średnio bajery 6s cieszą. Bateria w 6s całkiem spoko. 17 godzin w użyciu na przeszło 30 w gotowości wydaje sie być dobrym wynikiem.
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Napisano 15 grudnia 2015 - 23:05
Jasne, że nie zatrzymał, ale Apple ich nie zapakuje i nie sprzeda, skoro są "wadliwe". A to generuje kolejne koszty związane ze sprawdzeniem, wymianą obudowy, baterii, transport. A tak mogły trafić do 8 klientów, którzy na 99% by ich nie wymienili.
Już wiemy komu dziękować za przyszłoroczną podwyżkę cen iPhone'ów.
święte słowa.
i wiemy też komu dziękować za zmianę polityki gwarancyjnej
Napisano 15 grudnia 2015 - 23:12
Wlasnie pytam czy inni użytkownicy maja ten sam efekt,wkurza mnie to
Kup sobie Xperie. Tam nie ma przycisku.
Użytkownik dtox edytował ten post 15 grudnia 2015 - 23:12
- dawid595 i maciek5s lubią to
Napisano 15 grudnia 2015 - 23:48
Może gdzieś uda się dostać demo wystawowe. Na 100% telefon będzie miał piękny, śnieżnobiały ekran.
Dziwnym trafem wszystkie wystawowe iPhone'y, czy to w Apple Store, czy u innego dystrybutora, jeśli tylko są to prawdziwe demka (konkreta seria), mają idealną biel i saturację.
Już widzę kolejki do powystawowych demo za rok ... droższych niż nówki sztuki.
Jasne, że nie zatrzymał, ale Apple ich nie zapakuje i nie sprzeda, skoro są "wadliwe". A to generuje kolejne koszty związane ze sprawdzeniem, wymianą obudowy, baterii, transport. A tak mogły trafić do 8 klientów, którzy na 99% by ich nie wymienili.
Już wiemy komu dziękować za przyszłoroczną podwyżkę cen iPhone'ów.
Takie prawo, ze można ...
A tak poważnie: Producent sobie poradzi: odnowi w warunkach fabrycznych, przeceni i sprzeda jako uczciwe, odnowione RFB. Gorzej, ze w naszych warunkach sklepy (głównie duże markety) które prowadzą dość liberalną politykę zwrotów "odnawiają" w warunkach którym daleko do fabrycznych.
Co do ew. podwyżki iP w przyszłym roku to zależy jaki Apple przyjmie kurs $. Poprzednia podwyżka cen iP nastąpiła przy premierze Watcha, a $ podrożał w tym czasie z 3.3pln na 3.7pln. Teraz jest ok. 4pln. Gdyby dziś wchodził iP6c czy jakiś Watch2 to podwyżkę cen w złotówkach na poziomie 5-10% mielibyśmy bardzo prawdopodobną.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 16 grudnia 2015 - 00:28
Reklamował ktoś już może 6s ze względu na " trzeszczący " głośnik ? Jeśli tak, to z jakim skutkiem ?
U mnie od nowości to jest, ale coraz bardziej drażni i po 2 miesiącach używania, chyba wybiorę się do Cortlandu.
Napisano 16 grudnia 2015 - 00:46
U mnie w 6s ekran jest elegancki przywieziony z Apple Store w Chinach. Problem jednak zaczął się miesiąc po aktywacji, czyli kilka dni temu, przycisk home ma strasznie nieprzyjemne podwójne klikanie (miałem tę wadę już w 5s i 6 ale nie aż tak wyczuwalną). Jednak ze względu na ekran zostawiam go do wymiany przed końcem gwarancji.
A co do Artka, pamiętam kiedyś jak kupowaliśmy 4s przez AOS pisząc nasze uwagi na forum. Ja wymieniałem i on po kilka telefonów na tej samej zasadzie co teraz i wtedy to fakt było więcej ładnych ekranów (czasy JOBSA?). Teraz dostać taki ekran to loteria.
Napisano 16 grudnia 2015 - 00:52
Reklamował ktoś już może 6s ze względu na " trzeszczący " głośnik ? Jeśli tak, to z jakim skutkiem ?
U mnie od nowości to jest, ale coraz bardziej drażni i po 2 miesiącach używania, chyba wybiorę się do Cortlandu.
Tu masz przykładowy wątek w którym ten temat był poruszany: http://myapple.pl/fo...ażenia/page-39
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 16 grudnia 2015 - 07:28
przycisk home ma strasznie nieprzyjemne podwójne klikanie (miałem tę wadę już w 5s i 6 ale nie aż tak wyczuwalną). Jednak ze względu na ekran zostawiam go do wymiany przed końcem gwarancji.
Mam to samo! Jednak cholera ten home klika podwójnie, ale są chwile gdzie pracuje normalnie. np teraz jakbym go nie naciskał to działa bez zarzutu. Gdzie może być problem? Tak jakby jakiś element czasami się układał w odpowiedni sposób.
Ponoć są jeszcze sposoby aby naprawić ten podwójny klik. Słyszałem, że nawilżona ściereczka i mocniejsze przetarcie przycisku home pomaga, ale ile w tym prawdy to sam nie wiem. Apple wymienia tego typu usterki?
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 16 grudnia 2015 - 08:41
Nasze 4 szt iP6s/6s+ to najlepsze iphony jakie do tej pory użytkowaliśmy.
- makemymind i moo lubią to
iP3G 16GB => iP4 16GB => iP5 64GB => iP6/iP6+ 64GB => iP6s/6s+ 128GB
iPad 3 64GB Cellular / iPad PRO 128GB Cellular
Napisano 16 grudnia 2015 - 08:45
A może to nie te biedne wyświetlacze są "wadliwe" tylko Ty masz wadliwy wzrok skoro to Ci aż tak bardzo przeszkadza? Może zamiast w nieskończoność wymieniać sprawne telefony wystarczyłoby raz udać się do okulisty? I nie mówię tego złośliwie.
Zapewniam kolegę że mam wiele wad ale akurat wzrok mam dobry......a po 2 to nie jest temat o moim zdrowiu tylko o iPhonie 6s....
Wymieniają mu, bo zamawia z AOS, wtedy ma 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. W sklepie nikt by nie wymienił 8 razy telefonu, bo koledze nie pasuje odcień bieli w iP6S, który jest inny niż ten w iP6.
Swoją drogą naciągnął już Apple na prawie 30 000 zł...
Ja naciągam Apple? serio...... średnio co 2 lata kupuje od nich telefony za 3-4 k w tym roku kupiłem apple tv 4 którego nie oddałem bo jest dobre za rok kupie pewnie zegarek od lat nie mam już jB- płace za wszystkie aplikacje i nie pirace już muzyki tylko kupuje w
iTiunes umowy z kurierem pewnie firmy mają na rok a nie od wysłanej paczki a telefony wysyłam sformatowane z folią na wyświetlaczach kablach słuchawkach i ładowarce czemu ja mam się męczyć przez to że Apple nie zainwestowało w kontrole jakości? iPhona 6 drugiego dostałem dobrego i zapewniam was że nawet nie przyszło mi do głowy żeby przez 14 dni siedzieć i na siłę szukać w nim wady........
Mam sobie powiedzieć "dobra mam telefon z cechą/ wadą która mnie wpienia ale kocham Apple więc nie będę się czepiał"
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 16 grudnia 2015 - 08:55
- makemymind lubi to
iP3G 16GB => iP4 16GB => iP5 64GB => iP6/iP6+ 64GB => iP6s/6s+ 128GB
iPad 3 64GB Cellular / iPad PRO 128GB Cellular
Napisano 16 grudnia 2015 - 09:07
gdybym miał ten sam problem z telefonem z androidem zmieniłbym po prostu producenta w przypadku ios-a sie nie da.....
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 16 grudnia 2015 - 09:31
W iP6 miałem od nowości klikający touch id - pewnego dnia się tak wk... nacisnąłem z całej siły i przytrzymałem tak z 30-40 sek i pomogło.
Napisano 16 grudnia 2015 - 10:18
Mam to samo! Jednak cholera ten home klika podwójnie, ale są chwile gdzie pracuje normalnie. np teraz jakbym go nie naciskał to działa bez zarzutu. Gdzie może być problem? Tak jakby jakiś element czasami się układał w odpowiedni sposób.
Ponoć są jeszcze sposoby aby naprawić ten podwójny klik. Słyszałem, że nawilżona ściereczka i mocniejsze przetarcie przycisku home pomaga, ale ile w tym prawdy to sam nie wiem. Apple wymienia tego typu usterki?
Tak szmatka nasączona odrobiną płynu do czyszczenia ekranów albo inny pomaga na chwile. Niestety ale ten dwuklik to rzecz tak irytująca mnie od ip 5s że przy zakupie 6s zastanawiałem się na Samsungiem... No ale zostaje jeszcze system iOS który jest wg mnie bez porównania z konkurencją... No i jest 6s. Modle się aby w ip7 zastosowali inny czytnik linii papilarnych. Osobiście mnie to wku...a. Oddawałem na przestrzeni 2 lat 5 razy telefony z tym objawem. I ten będzie 6 ale to dopiero za rok.
W iP6 miałem od nowości klikający touch id - pewnego dnia się tak wk... nacisnąłem z całej siły i przytrzymałem tak z 30-40 sek i pomogło.
HAHA. Lepiej nie róbcie tego, bo w ogóle przestanie działać.
Napisano 16 grudnia 2015 - 13:03

Użytkownik Neithan138 edytował ten post 16 grudnia 2015 - 13:04
Napisano 16 grudnia 2015 - 21:01
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 16 grudnia 2015 - 21:36
Wy nazywacie to drugie odklikiwanie jak puszczacie przycisk podwojnym klikaniem? Przeciez to normalne. W 6S akurat glosniej caly przycisk chodzi. Juz sie nie czepiajcie na sile. Uzywajcie po prostu i sie cieszcie sprzetem. Niedlugo pojawia sie tematy ze obudowa jest 0.001% inaczej zlozona od normy.
Nic nie puszczamy. Delikatnie dotykasz przycisk i już są luzy. Nawet nie naciskasz home. W tym problem. I to nie jest przesada bo to jest bardzo drażniące.
Napisano 16 grudnia 2015 - 21:51
Nic nie puszczamy. Delikatnie dotykasz przycisk i już są luzy. Nawet nie naciskasz home. W tym problem. I to nie jest przesada bo to jest bardzo drażniące.
Powtorze sie... W Xperii nie ma przycisku, nic nie klika, odklikuje, chrupie, dzwoni i ch..j wie co.
Marudzicie jak stare pisowskie baby pod kosciolem...
Zenada
Napisano 16 grudnia 2015 - 21:53
Powtorze sie... W Xperii nie ma przycisku, nic nie klika, odklikuje, chrupie, dzwoni i ch..j wie co.
Marudzicie jak stare pisowskie baby pod kosciolem...
Zenada
To sobie siedź z Xperią i nie pisz o niej bo nie o tym jest temat. Pisze co wkurza użytkownika telefonu za kupę kasy. I nie jestem sam który tak uważa.
Napisano 16 grudnia 2015 - 22:14
Napisano 16 grudnia 2015 - 22:37
Siedze sobie z 6s i jakos nic z tych rzeczy nie doswiadczam... Jest jeszcze jedna opcja... Moze karma? Huehuehue....
No to gratuluje idealnego egzemplarza, ja też nic nie miałem przez miesiąc. Teraz mam ale to leje. Kiedyś się wymieni a telefon zmieni. Proste.
Napisano 16 grudnia 2015 - 23:47
A ja to się najbardziej martwię jednak o aparat, czy szkiełko z tego powodu że wystaje z obudowy to nie porysuje się przedwcześnie? jakby nie było to telefon leżąc na "plecach" najbardziej opiera się o ten wystający element.
Napisano 16 grudnia 2015 - 23:58
A ja to się najbardziej martwię jednak o aparat, czy szkiełko z tego powodu że wystaje z obudowy to nie porysuje się przedwcześnie? jakby nie było to telefon leżąc na "plecach" najbardziej opiera się o ten wystający element.
Jedyny sposób żeby tego nie zarysować to etui. Szkło się nie porysuje. Natomiast część aluminiowa jest w stanie się porysować.
Napisano 17 grudnia 2015 - 07:16
Nigdy nie miałem żadnego telefonu w etui i nie będę mieć. Nie uznaję tego. Nie po to kupowałem takie cudeńko żeby je teraz zakrywać. Na razie po prostu uważam. Staram się odkładać tel. na coś miękkiego a jak nie to uważam żeby nie szorować telefonem po np. blacie biurka. No, ale wiadomo, telefon mam dopiero od kilku tygodni dla tego obchodzę się jeszcze z nim jak z jajkiem. Zobaczymy co będzie później...
Napisano 17 grudnia 2015 - 08:31
- m@ro lubi to
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych