Jeśli uważasz, że piasek w kieszeni spodni może się pojawić tylko podczas pobytu na plaży, to już nie mamy o czym rozmawiać.

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 04 grudnia 2015 - 07:53
- kdworaczyk lubi to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 04 grudnia 2015 - 08:08
Chyba muszę zacząć wstawiać inne emoty, bo ostatnio poziom wyłapywania ironii osiada tutaj na mieliźnie, i nie chodzi mi tylko o moje wpisy
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 04 grudnia 2015 - 08:39
a pecha też się da wyleczyć?
Mam pytanie odnośnie tej żółtej tinty, chodzi o to że cały ekran jest żółtawy czy tylko jego górna część. Ja mam trochę żółtą górę w orientacji pionowej tego nie widać za bardzo ale jak np czytam w orientacji poziomej to już widać to przejście z barwy ciepłej do zimnej na dole. plus klika obudowa z tyłu (nie ekran). Mój 14 dniowy okres na zwrot/wymianę już minął i nie wiem co teraz zrobić.
Napisano 04 grudnia 2015 - 08:44
Czekać jeszcze kilka miesięcy. Potem oddać na gwarancję. Cieszyć się z nowego, z gwarancją biegnącą od nowa.
- Banan311 lubi to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 04 grudnia 2015 - 09:34
Mam pytanie odnośnie tej żółtej tinty, chodzi o to że cały ekran jest żółtawy czy tylko jego górna część. Ja mam trochę żółtą górę w orientacji pionowej tego nie widać za bardzo ale jak np czytam w orientacji poziomej to już widać to przejście z barwy ciepłej do zimnej na dole. plus klika obudowa z tyłu (nie ekran). Mój 14 dniowy okres na zwrot/wymianę już minął i nie wiem co teraz zrobić
u mnie trafiały się całe żółte i jest to raczej cecha a nie wada produktu, jeśli masz punktowe przebarwienia to jest to już wada weź dowód zakupu i idz do jakiegoś APR-a porównaj jeśli trafisz na serwisanta z dobrym wzrokiem to powinien Ci wymienić od ręki mój 5 egzemplarz jest już chyba dobry ale widziałem już tyle żółtych że dopóki nie porównam to nie uwierzę trafił mi się co prawda procek samsunga ale jak tylko ekran będzie dobry to już dam sobie spokój:D
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 04 grudnia 2015 - 09:37
Co Wy macie z tym procesorem Samsunga? Przecież on jest lepszy niż TSMC. Już kilka razy linkowałem testy.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 04 grudnia 2015 - 09:55
Ja nic nie mam wolałem TSMC bo mniej się grzeje ale i tak najbardziej mi zależy na dobrym ekranie..........
Napisano 04 grudnia 2015 - 10:04
Ja nic nie mam wolałem TSMC bo mniej się grzeje ale i tak najbardziej mi zależy na dobrym ekranie..........
a jak z tymi klikającymi obudowami bo to chyba Pan też o tym kiedyś wspominał. W każdym tak klika? Kupowanie produktów Apple jest takie stresujące, z samsungiem nigdy nie miałem problemów, a to podobno samsung skrzypi
Napisano 04 grudnia 2015 - 10:12
klikanie występuje bardzo sporadycznie żeby sprawdzić wystarczy lekko przycisnąć ekran na rogach zamieściłem link z youtuba parę stron wcześniej
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 04 grudnia 2015 - 10:13
Napisano 04 grudnia 2015 - 10:15
Nie żebym się powtarzał, czy coś
Napisano 04 grudnia 2015 - 10:26
klikanie występuje bardzo sporadycznie żeby sprawdzić wystarczy lekko przycisnąć ekran na rogach zamieściłem link z youtuba parę stron wcześniej
no własnie ekran mi nie klika za to jak położę telefon na ekranie i nacisnę lekko na obudową na środku to klika
Napisano 04 grudnia 2015 - 10:39
No na srodku klika ja o tym pisałem. W okolicy jabłka jak dociśniesz obudowę jak i z dwóch stron w okolicy środka ekranu, to kliknie czasami. Wymieniłem, drugi też po jakimś czasie klika czasami, ale przestałem zwracać na to uwagę. Coś w środku, bateria bądź coś innego pod naciskiem napręża.
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 04 grudnia 2015 - 10:40
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 04 grudnia 2015 - 10:45
No na srodku klika ja o tym pisałem. W okolicy jabłka jak dociśniesz obudowę jak i z dwóch stron w okolicy środka ekranu, to kliknie czasami. Wymieniłem, drugi też po jakimś czasie klika czasami, ale przestałem zwracać na to uwagę. Coś w środku, bateria bądź coś innego pod naciskiem
mi też to klikanie nie przeszkadza no ale ten ekran
Napisano 04 grudnia 2015 - 10:48
Ja nie mam żółtej tinty. Pierwszy iPhone na górze miał nierównomierne podświetlanie, że góra była dużo ciemniejsza od dołu. Wymieniłem,drugi za to ma w lewym górnym rogu delikatnie ciemniejsze podświetlenie, loteria ale jest ok nie narzekam używam po prostu
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 04 grudnia 2015 - 10:49
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 04 grudnia 2015 - 14:03
Od kilku dni posiadam iPhone 6S 64GB (przesiadka z 5S 32GB). Zawsze korzystałem z poziomej klawiatury, najlepiej się na niej pisało. Po przesiadce na większy wyświetlacz zauważyłem, że pozioma klawiatura zdecydowanie różni się od poprzedniej. Doszły jakieś śmieszne przyciski po lewej i prawej stronie. Pisanie stało się koszmarem, ciągle mam problem chociażby z usuwaniem znaków, które wcześniej było skrajnie po prawej stronie. Można jakoś powyłączać te udziwnienia w postaci strzałeczek...? Powoli przyzwyczajam się do pisania w pionie.
I jeszcze jedno - bardzo chwalę ekran ipka za genialne odwzorowanie barw. Jednak czasem widać przejścia tonalne, dość wyraźnie (przykładowo w menu gry Monument Valley). Tak ma być?
Napisano 07 grudnia 2015 - 12:17
znowu mam pecha bardzo delikatna ale jednak żółta tinta widoczna tylko przy porównaniu 2 iphonów 6s obok siebie ale jednak zastanawia mnie tylko czemu wszystkie iPhoney z wystaw są dobre a widziałem już chyba z 10 a moje 6 i 6 z tintą........ może już nie będę pisał o kolejnych wymianach napisze po prostu jak dostanę dobry........
Napisano 07 grudnia 2015 - 12:24
Kupiłem iPhone'a u operatora (Orange). Czy mogę pójść do Cortlandu/iSpota i reklamować z powodu żółtego ekranu (tzn. balans bieli jest ewidentnie "ciepły" w porównaniu do iP6, ekran jest jednak podświetlony dość równomiernie)? Nie chcę tego robić przez Orange, bo tam każda reklamacja trwa wieki.
Użytkownik laryzbyszko edytował ten post 07 grudnia 2015 - 12:25
Napisano 07 grudnia 2015 - 12:29

- laryzbyszko lubi to
Napisano 07 grudnia 2015 - 12:58
Jeszcze chciałbym się Was spytać, czy jest sens reklamować w ogóle ten telefon. Czy w ogóle może być lepiej z iP6s? Po prostu nie mam czasu i nie chcę bawić się w ciągłe wymiany, a może ten typ tak ma i lepiej być nie może . Poniżej przesyłam zdjęcia porównanwcze (po lewej iP6, po prawej iP6s):
sam iPhone 6s:
Z góry dzięki za pomoc
Użytkownik laryzbyszko edytował ten post 07 grudnia 2015 - 12:59
Napisano 07 grudnia 2015 - 14:18
Czy ten typ tak ma ciężko rzec jeśli Ci to nie przeszkadza zostaw ja już wymieniam 6 i wszystkie są mniej lub bardziej ciepłe ale te wystawowe 6s są idealne
Napisano 07 grudnia 2015 - 16:13
Jeszcze chciałbym się Was spytać, czy jest sens reklamować w ogóle ten telefon. Czy w ogóle może być lepiej z iP6s? Po prostu nie mam czasu i nie chcę bawić się w ciągłe wymiany, a może ten typ tak ma i lepiej być nie może
. Poniżej przesyłam zdjęcia porównanwcze (po lewej iP6, po prawej iP6s):
Z góry dzięki za pomoc
Powiem Ci tak, jak nie masz czasu i nerwów to nie wymieniaj. To jaki dostaniesz wyświetlacz po wymianie to czyta loteria, ja dostałem dopiero 4 z równo podświetlonym ekranem (Każda sztuka charakteryzowała się bardziej lub mniej skopanym podświetleniem, w tym jedna miała ruchomą klikającą obudowę). Co do żółtych tint to chyba każdy tak ma (taka charakterystyka tych wyświetlaczy). A na wystawy to chyba celowo są wybierane te lepsze:D
Napisano 07 grudnia 2015 - 22:14
ja równiez zastanawiam się nad wymianą z powodu żółtego ekranu,ale iPada... w porównaniu z iphone 6s plus który ma aż śniezno biały ekran to ipad mini 3 strasznie zółty,az rzuca sie mega w oczy bez porównywania obu ekranów.
Zapewne coś wymyślą i nie uznają,ze taka uroda takich wyswietlaczy i ze zalezy od producenta itp;/
-
Macbook Air 13
-
iPhone Xs Max - Gold
-
iPad Mini 3
-
Apple Watch Series 3 - SS
Napisano 07 grudnia 2015 - 23:31
Czy ten typ tak ma ciężko rzec jeśli Ci to nie przeszkadza zostaw ja już wymieniam 6 i wszystkie są mniej lub bardziej ciepłe ale te wystawowe 6s są idealne
Masz człowieku zdrowie, za rok to samo będziesz robił ?
Nie widzę w tym sensu bo praktycznie jesteś bez urządzenia jeśli je stale wymieniasz.
Na dodatek do kolejnej premiery pozostało już około 9 miesięcy jest sens szukać doskonałego urządzenie na kilka miesięcy ?
Są ludzie, którzy nie mają pojęcia o istnieniu tego forum, kupując iPhone są nieświadomi jakie on posiada wady ale dzięki temu są szczęśliwymi użytkownikami.
MacBook Pro Retina 13.3" 2,7 GHz iPhone 6s 64GB Space Grey iPad3 64 GB WiFi + 4G white Apple Watch SS 42mm
Napisano 07 grudnia 2015 - 23:36
Są ludzie, którzy nie mają pojęcia o istnieniu tego forum, kupując iPhone są nieświadomi jakie on posiada wady ale dzięki temu są szczęśliwymi użytkownikami.
I to jest piękne. Też tak miałam
iPhone 14 PRO Max
Napisano 07 grudnia 2015 - 23:52
Ale to jest takie proste, wystarczy zdać sobie sprawę z faktu, że to tylko telefon, który za rok lub dwa wymienisz na nowszy model
MacBook Pro Retina 13.3" 2,7 GHz iPhone 6s 64GB Space Grey iPad3 64 GB WiFi + 4G white Apple Watch SS 42mm
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych