Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

„Oryginały czy podróbki produktów Apple?”, nieuczciwi sprzedawcy oraz inne opinie o serwisach ogłoszeniowych, aukcyjnych.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5158 odpowiedzi w tym temacie

#3676 aw2012

aw2012
  • 54 postów

Napisano 18 października 2012 - 17:24

Ja tylko oceniam po wyglądzie oferty na allegro ... jeśli masz już doświadczenie, osoba jest sprawdzona ... można się umówić osobiście - to rewelacyjnie.
Najgorsze są aukcje ... bez zdjęć przedstawiających ... kupowany przedmiot.
Później będzie ... jak przyjdzie przesyłka ... że pisze faktycznie iPhone na opakowaniu ... tylko dlaczego 'chińczyk'?
Osoba sprzedająca ... jest niestety jak dla mnie mało wiarygodna i na pewno nie kupiłbym przez kuriera, tylko przez odbiór osobisty.

Chyba masz jakąś traumę? koń cię kopnoł w dzieciństwie w głowę? Nie każdy jest oszustem!,brak zdjęć? straszny problem! ja wiem co chcę kupić i jesli jest to "nówka sztuka zafoliowana" np.to poco mi zdjęcie?

#3677 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 18 października 2012 - 17:31

Chyba masz jakąś traumę? koń cię kopnoł w dzieciństwie w głowę? Nie każdy jest oszustem!,brak zdjęć? straszny problem! ja wiem co chcę kupić i jesli jest to "nówka sztuka zafoliowana" np.to poco mi zdjęcie?

Obrażać nie musisz. Ja również gdy coś kupuję wolę dostać realne zdjęcia, bo później nie chcę żałować że straciłem pieniądze, przez głupotę.

#3678 aw2012

aw2012
  • 54 postów

Napisano 18 października 2012 - 17:32

Nikogo nie obrażam! tylko zapytałem

#3679 Arseniusz

Arseniusz
  • 9 postów

Napisano 18 października 2012 - 17:34

A może po to ,żeby wiedzieć czy to nie airphone przykładem?? Myśl!! No chyba ,że Ci kasy nie szkoda ,ale to już nie mój problem.

Pozdrawiam.

#3680 aw2012

aw2012
  • 54 postów

Napisano 18 października 2012 - 17:53

Fakt! Może i masz rację!

#3681 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 18 października 2012 - 18:43

Ech ... i co mam napisać ... :)
Uwielbiam merytoryczne rozmowy ... aczkolwiek ta wypowiedź tego nie dotyczy ... ale odpowiem.

Kupowałem już niejeden telefon na allegro, komisach i innych sklepikach ...
Kilka razy próbowano mnie naciągnąć na zakupy, zawsze wybierałem odbiór osobisty - wolałem poczekać na 'okazje' blisko miejsca zamieszkania. Rewelacyjne nieodpakowane nówki z gwarancją i fakturą (i4 16GB czarny) ... okazywały się w kolejności kupowania : 1. Iphone 3gs 2.ScyPhone 3.przestał odbierać telefony 4.i4 16GB czarny niedziałający 5.i4 16GB czarny 'użyty' w celu sprawdzenia (wg serialu jakieś 2 miesiące) 6.nie przyszedł 7.zgubił? 8.kupiłem 9.kupiłem ...

Może i jestem upierdliwy, ale ile razy pozwoliło mi trochę oszczędzić ... kasy, nerwów itd.
Temat powstał aby zadawać pytania i czytać odpowiedzi ... osób mających inne podejście (choćby przez doświadczenie, wiedzę ... itp.) i taki mam zamiar ... :)
Nie mam pojęcia ile osób 'uratowaliśmy' od kupowania scifonów ...

#3682 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 18 października 2012 - 19:48

Nowy IPhone 4S (2723163057) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., iPhone'y z orange mają ten śmieszny pomarańczowy kwadracik na plecach? Wydaje mi się że to jakiś wałek ;)

#3683 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 18 października 2012 - 19:55

Tak jak poprzednio ... omijać z daleka ... Brak zdjęć, sprzedający mało wiarygodny, brak odbioru osobistego i najciekawsze - brak numeru telefonu ... O radiu, karcie pamięci nie wspomnę ... Skąd wiadomo że ma logo ... skoro jest oryginalnie zapakowany? (dlatego chciałbym zobaczyć zdjęcie licytowanego przedmiotu)

#3684 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 października 2012 - 19:55

Ktoś chce kogoś okraść nie mając nawet o tym pojęcia - oczywiście, że nie ma logo

#3685 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 18 października 2012 - 20:09

Allegro nigdy nie przekonywało mnie do takich zakupów, no chyba że odbiór osobisty ;)

#3686 bartioo

bartioo
  • 24 postów
  • SkądŁódź PL

Napisano 18 października 2012 - 20:44

Nie wiem co mam powiedzieć.... Apple iPhone (2717119943) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3687 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 18 października 2012 - 21:00

Czytając opis : Sprzedaje jako uszkodzone, nie do końca polecam. Chyba nic nie trzeba mówić :D

#3688 kurdes

kurdes
  • 37 postów

Napisano 18 października 2012 - 21:42

elwira86_2008 jeśli 2008 to rok urodzenia to i tak całkiem nieźle jak na treśc aukcji. :)

#3689 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 18 października 2012 - 22:16

Nie wiem co mam powiedzieć.... Apple iPhone (2717119943) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

elwira86_2008
jeśli 2008 to rok urodzenia to i tak całkiem nieźle jak na treśc aukcji. :)

1986 - to wydaje się być rokiem urodzenia... 2008 to data zakładania konta...

Użytkownik od: 24.06.2008, 11:21:27

Co nie zmienia faktu, że aukcja nie jest warta uwagi.

#3690 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 19 października 2012 - 17:07

Przesiadłem na chwilkę na allegro ...

zalecana ostrożność ...
Smartfon iPhone 4 Black 16 GB jak nowy bez Simlock (2728080621) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
"Sprzedaję zestaw: słuchawka, bateria, ładowarka, kabel USB, słuchawki, pudełko." - scifon?

zalecana duża ostrożność ...
***Iphone 4 nowy bez sim lock,a***OKAZJA*** (2728222060) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
zdjęcie nieoryginalne ... pomimo takich pozorów ... jest znak firmowy innego usera ... (baster-sebo)

zalecana ostrożność ...
Apple Iphone 4s 16bg bez simlocka pilne (2726052624) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
scifon?

#3691 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 21 października 2012 - 21:26

Przepis na wałek

Nie dotyczy to co prawda Allegro, tylko angielskiego eBay. Przepis jest prosty:
- wlam sie na konto supersprzedawcy majacego 1800 pozytywnych opinii
- doloz swoja aukcje z hurtowa sprzedaza iPhone 5
- w porownaniu z innymi rownoczesnie odbywajacymi sie aukcjami prawdziwego sprzedawcy zmien troche dane kontaktowe w stopce, usun numer telefonu prawdziwego sprzedawcy, podaj tez swoj adres email zamiast emaila sprzedawcy
- zastrzez ze w aukcji moga wziac udzial tylko osoby, ktore napisza najpierw do ciebie na maila
- daj mega niska cene 2200 zl za iPhone 5 64 GB (wart 3500-4000 zl) i zastrzez ze realizujesz tylko zakupy hurtowe (min. 2 sztuki, a najlepiej 10-20 sztuk) i zaproponuj darmowa dostawe DHL

Na pytania miej gotowa z szablonu, idealna odpowiedz:
"Hi,

Let me tell you some info about my phones :
- They are all 100% original Apple iPhone 5 made by Apple and 100% Brand New FACTORY UNLOCKED
- You can use the phones with any sim card from any country.
- I bought the phones from Apple Factory Foxconn. I have both colors : Black and White.
- They come in original sealed boxes with all original standard accessories.
- Each phone has 1(one) year international Apple Care warranty . The warranty is valid once you activate the phone.
- I will send you the phones with Royal Mail(3 to 5 days Express Delivery) or DHL with tracking number. I send from Scotland.
- Free delivery and no customs.

I have all models of iPhone 5 . Please tell me what capacity, color and quantity.

Thanks"

Dalej nie drazylem juz tematu, poniewaz zapewne padlaby jakas propozycja wplaty na konto tego cwanego osobnika. No ale czuje ze ktos moze ostro sie tu przejechac, szczegolnie jesli zaplaci za 10 fonow...Jak dla mnie smierdzi to z daleka.

http://www.ebay.pl/i...984.m1423.l2649

#3692 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 22 października 2012 - 07:28

Oho, aukcja zniknela. Najprawdopodobniej obsluga eBay ją usunęla. A jak tam ostatni raz zagladalem byli chetni na ponad 30 iPhone 5.

#3693 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 października 2012 - 09:59

Przesiadłem na chwilkę na allegro ...

zalecana ostrożność ...
Apple Iphone 4s 16bg bez simlocka pilne (2726052624) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
scifon?

Konto sprzedającego już zablokowane ...
Dziś siądę jeszcze poszukać rodzynków ...

#3694 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 24 października 2012 - 12:45

Z wlasnych doswiadczen ogromna ostroznosc zalecam rowniez w przypadku ogloszen na stronie tablica.pl
Wlasnie jestem po zgloszeniu na Policje wyludzenia na kwote 2000 zl. Tam chyba co drugi sprzedajacy oferujacy komorke o wiekszej wartosci to oszust.
Mnie akurat oszukala osoba podajaca sie za Macieja Witkiewicza z miejscowosci Sławno, piszacy z maila gatrov@interia.pl
Ku przestrodze.

#3695 nicky

nicky
  • 169 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 24 października 2012 - 13:11

Z wlasnych doswiadczen ogromna ostroznosc zalecam rowniez w przypadku ogloszen na stronie tablica.pl

Przykro mi to stwierdzić ale to już kwestia naiwności.Strona tablica.pl od nigdy nie była bezpiecznym serwisem. Trzeba sprzedającego obdarzyć ogromnym kredytem zaufania aby kupić przedmiot za 2000zł, i wysłać pieniądze w świat.

#3696 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 24 października 2012 - 14:17

Osoba ta wystawila dla mnie specjalna aukcje na ebay.pl, co jednak i tak nie spowodowalo wywiazania sie z transakcji.

#3697 nicky

nicky
  • 169 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 24 października 2012 - 14:21

Osoba ta wystawila dla mnie specjalna aukcje na ebay.pl, co jednak i tak nie spowodowalo wywiazania sie z transakcji.

Dlatego w Polsce jest allegro które nie jest taką sobie platformą "przekupną" ale przy zakupie przedmiotu podpisujesz w pewnym rodzaju umowę kupna-sprzedaży i nie ma ale jeżeli nie otrzymasz przedmiotu który został opisany.

#3698 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 24 października 2012 - 14:51

Ciekawe co rozumiesz przez "przekupna". I w czym rozni sie ebay.pl od allegro.pl jesli sprzedawca jest nieuczciwy i od samego poczatku nie zamierza wyslac towaru tylko naciagnac kupujacego.

#3699 nicky

nicky
  • 169 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 24 października 2012 - 15:01

Ciekawe co rozumiesz przez "przekupna". I w czym rozni sie ebay.pl od allegro.pl jesli sprzedawca jest nieuczciwy i od samego poczatku nie zamierza wyslac towaru tylko naciagnac kupujacego.

Nie znam się na ebay'u niestety,ale wydaje mi się,że owa strona nie daje Ci gwarancji towaru.Na allegro, jeżeli Pan wystawiłby aukcje dla Ciebie,ze zdjęciami które były powiedzmy na tablica.pl z opisem co zawiera i nie otrzymałbyś tego, wg. Programu Ochrony Kupujących łatwiej byłoby Ci dochodzić swoich praw. :)
Ale zaznaczam, nie jestem ekspertem.

#3700 minister23

minister23
  • 73 postów

Napisano 25 października 2012 - 20:37

co za burak

iPhone 5 32GB DARMOWA PRZESYŁKA (2742280632) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych