Kupował coś ktoś on nich ?
Co myślicie o tej ofercie ?
https://allegro.pl/i...7732830870.html
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 18 grudnia 2018 - 21:02
Napisano 18 grudnia 2018 - 21:16
iPhone 15 Pro
Napisano 19 grudnia 2018 - 08:45
W pewnym sklepie masz 45 zł drożej i chcesz ryzykować i kupować jakieś demo, albo powystawowy wynalazek?
https://m.emag.pl/ap...4/pd/DMPSFCBBM/
pewny sklep?
- ,,Podmiotem dokonującym sprzedaży online jest spółka Mediaspot LTD, mieszcząca się pod adresem str. prof. Kiril Popov 2, 1734 Sofia w Bułgarii,,
Pamiętajcie, że eMag to marketplace gdzie wystawiają się różni sprzedawcy. Tylko część ofert pochodzi bezpośrednio od eMag'a (Agito Sp. z o.o.)
MacBook Pro 13, iPhone 11 Pro Max, Apple Watch 5 44mm, AirPods 2, Apple TV 4
Napisano 24 maja 2019 - 16:19
Da się jakoś sprawność po zdjęciach czy używany Magsafe 2 jest oryginalny? Wolałbym kupić używany oryginał niż nową podróbkę w tej cenie, ale jeszcze bardziej nie chciałbym skończyć z używaną podróbką
Tu aukcje z używanymi Magsafe'ami lub "Magsefe'ami":
https://allegro.pl/l...7&stan=używane
Napisano 24 maja 2019 - 23:47
Da się jakoś sprawność po zdjęciach czy używany Magsafe 2 jest oryginalny? Wolałbym kupić używany oryginał niż nową podróbkę w tej cenie, ale jeszcze bardziej nie chciałbym skończyć z używaną podróbką
Tu aukcje z używanymi Magsafe'ami lub "Magsefe'ami":
Większość takich sprzedawców podaje w aukcjach "zdjęcie poglądowe" (podobnie jak sprzedawcy kabli lightning za parę centów linkują obrazki pochodzące ze strony Apple). Bez zrobienia pomiarów możesz próbować rozpoznać podróbkę zasilacza (porównując z oryginałem) po druku naniesionych na nim napisów lub masie.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 25 maja 2019 - 00:25
To może jeszcze inaczej - w jakiej realnej cenie chodzą używki oryginalnych Magsafe'ów 2?
Napisano 25 maja 2019 - 21:39
To może jeszcze inaczej - w jakiej realnej cenie chodzą używki oryginalnych Magsafe'ów 2?
To chyba nie jest najlepsze kryterium pozwalające odróżnić oryginał od podróbki. Cena na rynku wtórnym najczęściej zależy od tego jak bardzo sprzedającemu zależy na szybkim pozbyciu się przedmiotu sprzedaży. Chęć szybkiego pozbycia się może mieć różne podłoże: np. potrzebne są szybkie pieniądze albo towar jest "gorący"/wątpliwy.
Jeżeli sprzedający wszedł w posiadanie sprzedawanego właśnie zasilacza np. kupując go bezpośrednio w Apple albo w autoryzowanym sklepie - to ma na fakturze zakupu numer seryjny zasilacza, który można porównać z numerem na sprzedawanym zasilaczu.
Zasilacze Magsafe przypominające wyglądem oryginalne (ale bez oryginalnego pudełka) sprzedawane przez Chińczyka za paręnaście dolarów były sprzedawane nawet tu za ok. 200zł.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 27 maja 2019 - 21:35
Nie chodziło mi o odróżnienie oryginału jedynie ze względu na cenę, a raczej o odrzucenie z góry nierealnych ofert i wgłębienia się bardziej w te realniejsze.
Co do porównania numerów seryjnych na zasilaczu i fakturze - czy bez faktury po samych numerach jestem w stanie dojść do tego, a przynajmniej mieć duże prawdopodobieństwo, że jest to
Napisałem do kilku sprzedawców na Allegro wystawiających używane ładowarki Magsafe 2 z prośbą o dowody zakupu w autoryzowanych sklepach Apple lub udokumentowanie w inny sposób oryginalności sprzętu - dwóch odpisało, że nie są w stanie mi czegoś takiego pokazać, dwóch nie odpisało, a jeden przysłał dokładne zdjęcia produktu. Samo to, że wysłał może świadczyć o tym, że nie ma nic do ukrycia, ale da się to jakoś ocenić po wyglądzie/napisach na zasilaczu? Cena to 180 PLN.
Napisano 19 czerwca 2019 - 12:52
https://www.olx.pl/o...html#3e2469e9de
Mogę prosić doświadczonych użytkowników o opinię? Nie wydaje Wam się podejrzane, że ktoś bierze sprzęt z iMada z dodatkowym ubezpieczeniem + ładowarka (czyli wyszło spokojnie ponad 4k), a potem nieodpakowany puszcza ze stratą około 900 zł? Z góry dzięki za pomoc.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 19 czerwca 2019 - 13:25
Poproś o numer seryjny i sprawdź go na stronie Apple. Gwarancja powinna z dniem sprzedaży.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 19 czerwca 2019 - 14:36
Jak dla mnie to normalna oferta. Tym bardziej że sprzedająca bardzo chętnie proponuję odbiór osobisty. Ktoś może na raty wziął, potrzebuje pilnie kasy i sprzedaje. Pełno takich ofert na Allegro. Ja bym się nie doszukiwał tu żadnego wałka.https://www.olx.pl/o...html#3e2469e9de
Mogę prosić doświadczonych użytkowników o opinię? Nie wydaje Wam się podejrzane, że ktoś bierze sprzęt z iMada z dodatkowym ubezpieczeniem + ładowarka (czyli wyszło spokojnie ponad 4k), a potem nieodpakowany puszcza ze stratą około 900 zł? Z góry dzięki za pomoc.
iPhone 15 Pro
Napisano 19 czerwca 2019 - 19:01
iPhone 14 PRO Max
Napisano 19 czerwca 2019 - 20:51
iPhone 15 Pro
Napisano 19 czerwca 2019 - 21:34
iPhone 14 PRO Max
Napisano 20 czerwca 2019 - 07:05
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 20 czerwca 2019 - 07:16
Mogła być kasowana i od nowa wstawiana. Jak masz blisko to umawiaj się i jedź zobaczyć. Wszystko wygląda OK.
iPhone 15 Pro
Napisano 20 czerwca 2019 - 08:30
iPhone 14 PRO Max
Napisano 26 czerwca 2019 - 19:22
Witam. Szukam iPhone'a Xs i znalazłam ciekawą ofertę - 64Gb gwiezdna szarość. Zaufanie wzbudza fakt sprzedaży na stronie Empiku, jednak Empik od razu zastrzega, że sprzedawcą jest "MediaSpot" z siedzibą w Bułgarii. Powiedzmy, że fakt oferty na stronie Empiku uspokaja mnie, że telefon dostanę, tylko... czy to nie będzie podróbka?
Miał ktoś styczność z tym sprzedawcą?
Za wszelką pomoc dziękuję
Napisano 27 czerwca 2019 - 08:51
Jak sam zauważyłeś to nie Empik jest sprzedawcą. W związku z tym jakiekolwiek problemy będziesz musiał rozwiązywać ze sprzedawcą. Nigdy nie zrozumiem takiego szukania oszczędności na siłę a potem płaczu (nie wszystkich) że coś jest nie tak. Poza tym jaka to jest ta super oferta że lepiej z Bułgarii niż poszukać na takim OLX.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 27 czerwca 2019 - 09:12
Użytkownik Regiss edytował ten post 27 czerwca 2019 - 09:13
iPhone 15 Pro
Napisano 16 listopada 2019 - 18:48
Witam, czy ktoś doświadczony może mi wyjaśnić jak to możliwe, że na popularnym serwisie aukcyjnym możemy kupić sprzęt apple kilka tysięcy zł taniej?
Mam na myśli np. tę aukcję:
https://allegro.pl/oferta/apple-macbook-pro-i9-2-3ghz-32-1tb-r5500m-8688131775
Całkiem nowy komputer jest wystawiony za 11 tys zł podczas gdy na oficjalnej stronie Apple kosztuje 16 tys zł. Podejrzanie długi jest czas wysyłki wynoszący ponad 4 miesiące.
Co o tym myślicie? Czy jest to jakiś przekręt?
Napisano 16 listopada 2019 - 18:54
Sprawdź sobie KRS: jak wychodzi Ci, że sprzedawcą elektroniki jest komis samochodowy albo np. jak iphony z allegro ze żwirowni to się zastanów.
Napisano 16 listopada 2019 - 21:40
Czy jest jakaś różnica kto sprzedaje skoro sprzęt i tak jest nowy? Jakie mogą być problemy? Pakowanie starego sprzętu w nowe opakowania? Nie znam się na takich sprawach dlatego pytam o radę.
Napisano 16 listopada 2019 - 21:42
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 19 listopada 2019 - 12:14
A co uważacie na temat takiej aukcji. https://allegro.pl/o...c97323ebf9698a3
Brzmi jak ściema.
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych