Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

„Oryginały czy podróbki produktów Apple?”, nieuczciwi sprzedawcy oraz inne opinie o serwisach ogłoszeniowych, aukcyjnych.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5158 odpowiedzi w tym temacie

#3726 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2012 - 13:34

Znając życie, będzie to podróbka, ale gorzej lub lepiej wykonana. Oryginał w sklepie Apple kosztuje 85 zł

Tak samo na Allegro praktycznie nie da się znaleźć nowych, oryginalnych słuchawek do iPhone'a

To ze podrobka to wiem;) Tylko czy bedzie dzialac?;) na eBayu jest tego wysyp ale zastanawialem sie czy ktos rzeczywiscie tego uzywal i jak sie sprawuje.

#3727 iUSA

iUSA
  • 52 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 13:53

Radzę kupić jeden, ale oryginalny. Posłuży dłużej, poza tym jeśli wystąpi jakieś zwarcie na przewodzie( rzadko, ale się zdarza) to możesz uszkodzić iPhone'a/iPad'a.

#3728 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2012 - 14:01

Radzę kupić jeden, ale oryginalny. Posłuży dłużej, poza tym jeśli wystąpi jakieś zwarcie na przewodzie( rzadko, ale się zdarza) to możesz uszkodzić iPhone'a/iPad'a.

Tyle ze ja potrzebuje przynajmniej 2 a idealnie 3. Wiec roznica w cenie jest konkretna. Jak dotad kupowalem najtansze chinskie gowniane 30 pinowe kabelki i dzialaly wysmienicie;) Tu niby jest ten czip autentycznosci ale watpie zeby rzeczywiscie moglo to uszkodzic urzadzenie...

#3729 iUSA

iUSA
  • 52 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 17:13

Różnica to 25 zł na kablu, Ty wybierasz, ja bym się zdecydował na oryginał :-)

#3730 tomson93

tomson93
  • 341 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2012 - 17:47

Super Iphone 4S 64 Gb .:)
Posiada między innymi : Światło , Spis telefon , Profile użytkownika , Tematy :)

IPHONE 4S (2791507209) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3731 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 18:00

Jak widać idiotów nie brakuje...

#3732 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 15:32

Witam co myślicice o tch iPhonach ?

1. iPhone 4s! Jak nowy! Idealny! Polecam!!!!!!PILNIE! (2806240657) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

2. APPLE iPhone 4S 16GB WHITE bez simloka T-MOBILE (2789336438) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

3. APPLE IPHONE 4S 16GB ! NOWY Z SALONY PLAY! OKAZJA! (2810074609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

4. JAK NOWY iPhone 4S 16GB GWARANCJA BIAŁY W-WA (2784913768) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Prosze was o szybką pomoc i co myślicie wgl o allegro ? :)

#3733 Fast128

Fast128
  • 387 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 22 listopada 2012 - 16:00

Klawiatura Apple BLUETOOTH do iPhone 4G 4S iPad 3G (2786096589) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Oryginał, czy nie?

#3734 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 listopada 2012 - 16:02

Klawiatura Apple BLUETOOTH do iPhone 4G 4S iPad 3G (2786096589) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Oryginał, czy nie?

Ten allegrowicz ma same oryginalne produkty apple wiec klawiatura na pewno też jest oryginał ;)

#3735 Fast128

Fast128
  • 387 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 22 listopada 2012 - 16:15

Ironia?

#3736 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 16:25

Witam co myślicice o tch iPhonach ?

1. iPhone 4s! Jak nowy! Idealny! Polecam!!!!!!PILNIE! (2806240657) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

2. APPLE iPhone 4S 16GB WHITE bez simloka T-MOBILE (2789336438) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

3. APPLE IPHONE 4S 16GB ! NOWY Z SALONY PLAY! OKAZJA! (2810074609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

4. JAK NOWY iPhone 4S 16GB GWARANCJA BIAŁY W-WA (2784913768) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Prosze was o szybką pomoc i co myślicie wgl o allegro ? :)

Prosze o odpowiedź potrzebuje bardzo szybkiej porady !

#3737 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 22 listopada 2012 - 16:39

Prosze o odpowiedź potrzebuje bardzo szybkiej porady !

Oryginały, tylko warto zauważyć, że cena jest bardzo nieatrakcyjna

#3738 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 16:49

Oryginały, tylko warto zauważyć, że cena jest bardzo nieatrakcyjna

A możesz mi podać jakąś atrakcyjną pewną aukcje iPhona 4S na gwarancji moze byc bialy lub czarny ale preferuje bialy pojemnosc bez znaczenia :-)

#3739 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 23 listopada 2012 - 16:59

A możesz mi podać jakąś atrakcyjną pewną aukcje iPhona 4S na gwarancji moze byc bialy lub czarny ale preferuje bialy pojemnosc bez znaczenia :-)

Poszukaj lepiej na aukcjach (czy alle, czy tab - wszystko jedno) ale tylko z odbiorem osobistym.
Cena - przelicz proszę co Ci się bardziej opłaca. Zapłacić za przesyłkę, czy poprosić o zmniejszenie ceny ... za odbiór osobisty ... :)

Nic na szybko, nie opłaca się - nie uda się, poczekaj ... do gwiazdki trochę czasu ...

#3740 respo

respo
  • 2 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:24

Witam. Ja również chciałbym się poradzić.
Czy telefon zamieszczony na poniższych zdjęciach jest oryginalny? Mam tylko 2 zdjęcia, ale te ikony są mocno podejrzane. Reszta - wygląda jak w oryginale. Proszę o opinie.
Telefon "po znajomościach", podobno nówka "oryginał z wędki", bo ma wszystkie folie, kabel USB, ale bez pudełka:

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/855/dsc00015nm.jpg/]ImageShack[/url]
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/855/dsc00015nm.jpg/]ImageShack[/url]

#3741 Grzesiek.

Grzesiek.
  • 85 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:32

To jest podróbka na 100%.

#3742 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:34

syfiasta podróba, widać bez przyglądania się...

#3743 respo

respo
  • 2 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:38

Wskoczyły mi dwie te same fotki:

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/585/dsc00018hk.jpg/]ImageShack[/url]

- - - Updated - - -

Wystawiając takie coś na allegro oczywiście informując, iż to z oryginałem związane nie jest, pod nazwą SoPhone albo SciPhone ile można za to skasować?

#3744 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 03 grudnia 2012 - 21:38

Śliczne aplikacje java :idea:

#3745 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 17:08

Kupilem wlasnie telefon na aukcji internetowej. Jest to iPhone 4s. Sprzedajacy nie ma wcale opinii (choc jest zarejestrowany od 9 miesiecy), ale zarowno pod numerem stacjonarnym jak i komorka odbiera.
Poniewaz chce wplaty przelewem poprosilem o skan dowodu osobistego - przeslal i zgadza sie z danymi z serwisu aukcyjnego. Ma mi jeszcze podeslac skan faktury zakupu dzisiaj. Podeslal mi tez na moja prosbe numer IMEI i brzmi on 35515601103890/9. To jakas mega dziwna budowa IMEI z tym slashem. Jak go usune to jest niby 15 znakow, ale Check IMEI - IMEI.info i inne chceckery albo wyrzucaja blad albo wskazuja ze to jakis Samsung U800. Czy to mozliwe ze sprzedawca podal mi jakis inny numer z opakowania?

Mam tez fotke z aukcji:
[ATTACH=CONFIG]12552[/ATTACH]

Poniewaz przelew mialbym robic dzis lub jutro rano, prosze o mozliwie pilne info co o tym sadzicie. Czy jeszcze w jakis sposob moge sprawdzic tego fona?

Opis z aukcji:
"Do sprzedania prawie nie używany iPhone 4S 16GB czarny na gwarancji producenta.

Kupiony w salonie T-Mobile 18.09.2012, bez simlocka, z fakturą zakupu.

Telefon w stanie idealnym, zadbany, noszony cały czas w kaburze.

Bez żadnych śladów użytkowania, akcesoria nie używane w ogóle.
Bateria trzyma bardzo dobrze, przy normalnym użytkowaniu 3-4 dni.
iOS 6.0.1, telefon nigdy się nie zacinał, nie było żadnych problemów z oprogramowaniem czy działaniem telefonu ani zasięgiem"

Gdyby nie te problemy z IMEI to bym pewnie juz przelal, a tak wole sie zabezpieczyc i stad moje pytanie.

#3746 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 05 grudnia 2012 - 17:42

bateria 3-4 dni ? ;o

#3747 Arseniusz

Arseniusz
  • 9 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 18:18

[url=http://allegro.pl/apple-iphone-4-64gb-jak-nowy-folia-okazja-i2846820646.html]APPLE IPHONE 4 64GB.. JAK NOWY FOLIA.! OKAZJA...!! (2846820646) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#3748 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 18:21

Kupilem wlasnie telefon na aukcji internetowej. Jest to iPhone 4s. Sprzedajacy nie ma wcale opinii (choc jest zarejestrowany od 9 miesiecy), ale zarowno pod numerem stacjonarnym jak i komorka odbiera.
Poniewaz chce wplaty przelewem poprosilem o skan dowodu osobistego - przeslal i zgadza sie z danymi z serwisu aukcyjnego. Ma mi jeszcze podeslac skan faktury zakupu dzisiaj. Podeslal mi tez na moja prosbe numer IMEI i brzmi on 35515601103890/9. To jakas mega dziwna budowa IMEI z tym slashem. Jak go usune to jest niby 15 znakow, ale Check IMEI - IMEI.info i inne chceckery albo wyrzucaja blad albo wskazuja ze to jakis Samsung U800. Czy to mozliwe ze sprzedawca podal mi jakis inny numer z opakowania?

Mam tez fotke z aukcji:

Poniewaz przelew mialbym robic dzis lub jutro rano, prosze o mozliwie pilne info co o tym sadzicie. Czy jeszcze w jakis sposob moge sprawdzic tego fona?

Opis z aukcji:
"Do sprzedania prawie nie używany iPhone 4S 16GB czarny na gwarancji producenta.

iOS 6.0.1, telefon nigdy się nie zacinał, nie było żadnych problemów z oprogramowaniem czy działaniem telefonu ani zasięgiem"

Gdyby nie te problemy z IMEI to bym pewnie juz przelal, a tak wole sie zabezpieczyc i stad moje pytanie.

Witam!
Niech Ci wyśle paczkę za obraniem z możliwością sprawdzenia. Po otrzymaniu paczki otwierasz paczkę spradzasz telefon i jak wszystko jest ok płacisz listonoszowi a jak coś nie pasuje to odmawiasz przyjęcia i towar wraca do sprzedającego. I jeżeli nie jesteś pewny produktu apple to warto mieć jakąś osobę znającą się na rzeczy. Jeżeli gość odmówi wysłania za pobraniem z możliwośćią sprawdzenia to znaczy, że kręci. Pozdrawiam

#3749 maras1252

maras1252
  • 31 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 grudnia 2012 - 19:12

Mam tez fotke z aukcji:

Opis z aukcji:

Na zdjęciu jest oryginał, ale co wyśle nie wiadomo. Tak jak mówi kolega wyżej lepiej poprosić o wysyłkę za pobraniem. Pozdrawiam!

#3750 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 05 grudnia 2012 - 19:20

Mam tez fotke z aukcji:

Opis z aukcji:

Już kupiłeś ?!?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych