Kupilem wlasnie telefon na aukcji internetowej. Jest to iPhone 4s. Sprzedajacy nie ma wcale opinii (choc jest zarejestrowany od 9 miesiecy), ale zarowno pod numerem stacjonarnym jak i komorka odbiera.
Poniewaz chce wplaty przelewem poprosilem o skan dowodu osobistego - przeslal i zgadza sie z danymi z serwisu aukcyjnego. Ma mi jeszcze podeslac skan faktury zakupu dzisiaj. Podeslal mi tez na moja prosbe numer IMEI i brzmi on 35515601103890/9. To jakas mega dziwna budowa IMEI z tym slashem. Jak go usune to jest niby 15 znakow, ale
Check IMEI - IMEI.info i inne chceckery albo wyrzucaja blad albo wskazuja ze to jakis Samsung U800. Czy to mozliwe ze sprzedawca podal mi jakis inny numer z opakowania?
Mam tez fotke z aukcji:
[ATTACH=CONFIG]12552[/ATTACH]
Poniewaz przelew mialbym robic dzis lub jutro rano, prosze o mozliwie pilne info co o tym sadzicie. Czy jeszcze w jakis sposob moge sprawdzic tego fona?
Opis z aukcji:
"Do sprzedania prawie nie używany iPhone 4S 16GB czarny na gwarancji producenta.
Kupiony w salonie T-Mobile 18.09.2012, bez simlocka, z fakturą zakupu.
Telefon w stanie idealnym, zadbany, noszony cały czas w kaburze.
Bez żadnych śladów użytkowania, akcesoria nie używane w ogóle.
Bateria trzyma bardzo dobrze, przy normalnym użytkowaniu 3-4 dni.
iOS 6.0.1, telefon nigdy się nie zacinał, nie było żadnych problemów z oprogramowaniem czy działaniem telefonu ani zasięgiem"
Gdyby nie te problemy z IMEI to bym pewnie juz przelal, a tak wole sie zabezpieczyc i stad moje pytanie.