Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SMSD


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
344 odpowiedzi w tym temacie

#51 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 11 lutego 2008 - 16:06

Kurde u mnie się wywal jak nacisnę ikonę,jest na to rada??Mam 1.1.3


nie rozumiem do konaca twojego postu, ale chybo chodz o to ze wywala cie z sms.app, więc:
zainstaluj iWorld z installera


iWorld jest dla 1.1.2 u mnie to samo , jak sie klika ikone SMSD to aplikacja uruchamia sie ale odrazu sie wylancza tio samo z callD.

niepomaga zmiana praw na 775 niepomaga czyszczenie miejsca ani ponowne instalacje ...

HELPPPP

#52 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 14 lutego 2008 - 22:17

dziewne wczoraj dalem rozmiazanie problemu a dziisaj zniklo

OK jeszcze raz

instalujemy wersje beta http://amrut.joshi.g...v0.2.3beta1.zip

a potem

This is how you enable SMSD Notifier and SMSD Default App preferences in 1.1.3. You need to run SMSD using ssh or Term-vt100. Run following command on the commandline :

# /Applications/SMSD.app/SMSD

You need to restart your phone if you change default app preference.

DZIALA IDEALNIE 1.1.3 DevTeam

#53 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 15 lutego 2008 - 05:18

Ja potwierdzam, że chodzi. Chodziło mi zarówno na 1.1.3 (jailbreak Nata + GeoHot), jak i teraz na 1.1.3 (po restore + ZiPhoneGUI). Oczywiście manualna instalacja.

#54 marcell

marcell
  • 3 postów
  • SkądWawa/NY

Napisano 16 lutego 2008 - 00:40

Witam, u mnie niestety nie działa. Po wejściu do SMSD pojawia się białe tło przez parę sekund, po czym powrót do spring. Może ktoś pomoże ??? Ps. Ten sam problem jest z weTool.

#55 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 16 lutego 2008 - 06:18

Witam, u mnie niestety nie działa.

Po wejściu do SMSD pojawia się białe tło przez parę sekund, po czym powrót do spring.

Może ktoś pomoże ???

Ps. Ten sam problem jest z weTool.


popatrz 2 posty wyżej dalem rozwiazanie

#56 marcell

marcell
  • 3 postów
  • SkądWawa/NY

Napisano 16 lutego 2008 - 06:32

Tak, dzieki juz to pare dni temu przerabialem [url=http://amrut.joshi.googlepages.com/]Amrut Joshi -  SMSD[/url] ,

juz jest ok. w koncu po wyjsciu nowszego ziphone

THX.

#57 adam12

adam12
  • 2 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 18:00

Mam pytanko Skąd ściągnąc nowszą wersje SMS D Z góry dziękuje za pomoc:razz:

#58 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów
  • Płeć:
  • SkądŁódź

Napisano 16 lutego 2008 - 18:04

Mam pytanko
Skąd ściągnąc nowszą wersje SMS D
Z góry dziękuje za pomoc:razz:


człowieku !!! kilka postów wyżej ar3k dał linka

#59 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 lutego 2008 - 13:35

dziewne wczoraj dalem rozmiazanie problemu a dziisaj zniklo

OK jeszcze raz

instalujemy wersje beta http://amrut.joshi.g...v0.2.3beta1.zip

a potem

This is how you enable SMSD Notifier and SMSD Default App preferences in 1.1.3. You need to run SMSD using ssh or Term-vt100. Run following command on the commandline :

# /Applications/SMSD.app/SMSD

You need to restart your phone if you change default app preference.

DZIALA IDEALNIE 1.1.3 DevTeam

Pytanie podstawowe ... gdzie i jak mam wrzucić tą betę?? Z góry dzięki za pomoc :P

#60 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów
  • Płeć:
  • SkądŁódź

Napisano 17 lutego 2008 - 13:39

Pytanie podstawowe ... gdzie i jak mam wrzucić tą betę?? Z góry dzięki za pomoc :P


SFTP [WinSCP - Cyberduck] zgodnie z katalogami

#61 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 lutego 2008 - 14:44

SFTP [WinSCP - Cyberduck] zgodnie z katalogami


Ajaja ... zainstalowałem Cyberduck ... uruchamiam a tu jakieś dziwne okienka mi wyskakują do połączenia ... jakieś serwery ... hasła ... kompletnie nie wiem o co chodzi. Do tej pory kozystalem z windowsowskiego ibriker'a nic nie wpisywalem tylko uruchomiłem i już miałem dostęp do struktury katalogów w iPhone. A tu?? czarna magia :(

---- Dodano 17-02-2008 o godzinie 16:55 ----
Oki .... już mi się rozjaśniło .... user: root hasło:alpine tylko jeszcze brakuje mi ip mojego iPhona do wpisania :P

---- Dodano 17-02-2008 o godzinie 17:49 ----
Pytanie ... czy przed wrzuceniem tych plików trzeba zainstalować starszą wersję 0.2.1??
I czy mógłby ktoś troszezkę szerzej opisać całą procedurę?? Byłbym bardzo wdięczny bo coś mi to nie wychodzi :(

#62 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 lutego 2008 - 16:19

Wgrywam tylko plik smsd.app czy coś jeszcze???

#63 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 lutego 2008 - 16:34

Jupii ... jak się człowiek uprze to sam sobie ze wszystkim poradzi. Dwa razy usuwałem i wgrywałem i wkońcu zadziabało :P Problem tylko z tym że nie wszystkie opcje działają pod 1.1.3 :(

---- Dodano 17-02-2008 o godzinie 18:35 ----

Wgrywam tylko plik smsd.app czy coś jeszcze???


Ja wgrałe całą paczkę ściągniętą ze strony

#64 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 lutego 2008 - 18:58

Wgrałem samo SMSD.app i działa :) nie działa tylko zamiana ze standardową aplikacją sms (reszta działa).

#65 M4v3R

M4v3R
  • 2 041 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 17 lutego 2008 - 19:30

Działa, wszystko działa, na poprzedniej stronie jest sposób jak to zrobić.

#66 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 lutego 2008 - 22:36

Niby działa ale nie mam pojęcia jak ustawić SMSD jako aplikację domyślną. Mam 1.1.3 po Ziphonie. Wpisałem w terminal co trzeba ale żadnych zmian nie mam.

#67 tobel

tobel
  • 238 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 06:18

Przysięgam zgłupiałem, gdzie trzeba wpisać tą komendę: "# /Applications/SMSD.app/SMSD"? Samo przerzucenie katalogów nic nie daje :/

#68 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów
  • Płeć:
  • SkądŁódź

Napisano 19 lutego 2008 - 07:14

tej komendy nie musisz wpisywać :), tak samo jak przy tej wersji już Ulctl nie jest wymagane :) [być może do powiadomień ale dla mnie to zbędne]

#69 sron

sron
  • 112 postów
  • SkądŚwiebodzin

Napisano 19 lutego 2008 - 14:13

Witam SMSD działa ale mam problem z zapisaniem nowych szablonów. Po ponownym uruchomieniu SMSD poprostu znikają. Szablony które utworzyłem w SMSD na sofcie 1.1.2 są widoczne.

#70 tobel

tobel
  • 238 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 20:32

Zaraz mnie kur....ca strzeli, już nie wiem co zrobić 3x usuwałem i kopiowałem na nowo. SMSD zdechł

#71 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2008 - 11:10

Cholera, ja mam niestety to samo. Próbowałem chyba wszystkiego. Program się pojawia, ale nie działa. Ręce opadają.

#72 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 lutego 2008 - 11:57

U mnie działa ale nie mogę ustawić go jako domyślnego za żadne skarby. Jak uruchamiam go z terminala to się otwiera, ustawiam co trzeba, wychodzę i wtedy otwiera się nowy SMSD i z niego już nie da się wyjść. Trzeba zrobić twardy reset.

#73 LeXX

LeXX
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2008 - 13:13

Prosze pomozcie bo juz zglupialem. Zainstalowalem SMSD v0.2.1 z poziomu installera na 1.1.3 i po uruchomieniu bialy ekran i wywala do SB. Czy mam zaistalowac Uctl czy uzyc termv100? Przy okazji jak zaistalowalem termv100 i uruchamiam to pokazuje password: nie da sie nic wpisac... klikam pojawia sie login: wpisuje root potem znow password tym razem mozna wpisac alpine i wyskakuje login incorrect! Co dalej?

#74 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lutego 2008 - 14:24

Password wpisujesz - alpine, login - root. Powienien się potem z termv100 odpalić, choć u mnie nie chce. Powodzenia

#75 tscneo

tscneo
  • 17 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 20 lutego 2008 - 18:45

Zrobiłem tak: odinstalowałem smsd v.0.2.1 przerzuciłem katalogi v.0.2.3 jak radził ar3k zrestartowałem niestety smsd dalej wychodzi do SB powtórzyłem dwukrotnie mam 1.1.3 po upgrade z 1.1.2 przez iTunes i po ZipPhonie co zrobiłem źle? do tego ten sam problem z CallId oraz EDGE, którego się nie da zablokować w Services - to wystarczające powody, żebym się zastanawiał po co był mi 1.1.3?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych