Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SMSD

• Please log in to reply
344 replies to this topic

#251 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 01 April 2008 - 14:01

Błagam o wersję dla blondynki.

---- Dodano 01-04-2008 o godzinie 13:51 ----
mam wersję 1.1.4 zciągnęłam z installera wersję 0.2.1 i nie moge tego odpalić! otwiera się a za sekundę zamyka. Jak to się obsługuje?
Pomocy!

iPhone dla blondynki - no ja nie wiem :-P
ale ok
więc zaopatrz się z installera w "Term-vt100"
odpal - na początek pyta o password - wklep - "alpine"
po czym podaj dokładnie tą komendę
/Applications/SMSD.app/SMSD
nic więcej - działa

#252 agick

agick
  • 42 posts

Posted 01 April 2008 - 14:08

Goly, dzięki:) a może mi jeszcze podpowiesz czy to bedzie po polsku dzialało? i wiesz co, mam problem z edgem - chciałam to wyłaczyć (zciągnęłam aplikację) i nie mogę. Może to przez brak tego Termvt100. Jaka komenda do wyłaczania edga? nie chce mieć tej iknoki E (mam wrażenie, ze mi to ciągnie baterię bardziej).

#253 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 01 April 2008 - 14:14

Goly, dzięki:)
a może mi jeszcze podpowiesz czy to bedzie po polsku dzialało?
i wiesz co, mam problem z edgem

tak, będzie po polsku - zależy jeszcze skąd brałaś
z edge odpowiedziałem Ci w temacie co zakładałaś, mi nie przeszkadza ta ikonka, a czy zżera baterię to jeszcze nie wiem bo mam go 4 dni:lol:
ale mam nadzieje że jakiś szpec od iPhona poprawi moją wypowiedz ;)

#254 agick

agick
  • 42 posts

Posted 01 April 2008 - 14:51

tak, będzie po polsku - zależy jeszcze skąd brałaś
z edge odpowiedziałem Ci w temacie co zakładałaś, mi nie przeszkadza ta ikonka, a czy zżera baterię to jeszcze nie wiem bo mam go 4 dni:lol:
ale mam nadzieje że jakiś szpec od iPhona poprawi moją wypowiedz ;)

wzięłam go z installera. mój ip to wersja 1.1.4.
ciekawe:)
też mam go od 4 dni i wciąż nadziwić nie mogę, że mam:shock:

#255 Strusio

Strusio
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 April 2008 - 15:28

Cześć Wszystkim Ikonka E nie zrzera baterii !!! Informuje tylko że jesteśmy w zasięgu sieci EDGE. Możemy łatwo wyłączyć usługę EDGE instalując aplikację Services i wyłaczając w niej EDGE. Brak literki E a w jej miejscu niebieski kwadracik to znak że jestesmy tylko w zasięgu GPRS . Można doinstalować sobie fix żeby niebieski kwadracik był z literką G. Najwiecej bateri żrzera SSH ( właczony ) i jasnośc ekranu, przynajmniej tak jest u mnie. Pozdro

#256 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 01 April 2008 - 15:35

Cześć Wszystkim

Ikonka E nie zrzera baterii !!! Informuje tylko że jesteśmy w zasięgu sieci EDGE.
Możemy łatwo wyłączyć usługę EDGE instalując aplikację Services i wyłaczając w niej EDGE.

Brak literki E a w jej miejscu niebieski kwadracik to znak że jestesmy tylko w zasięgu GPRS . Można doinstalować sobie fix żeby niebieski kwadracik był z literką G.

Najwiecej bateri żrzera SSH ( właczony ) i jasnośc ekranu, przynajmniej tak jest u mnie.

Pozdro

kurcze każdy ma inną teorię i inne odczucia
się pobawię to sam zbadam
a tak przy okazji
za co odpowiedzialny jest SSH ??

#257 agick

agick
  • 42 posts

Posted 01 April 2008 - 15:36

[QUOTE=Strusio;558316]Cześć Wszystkim

Możemy łatwo wyłączyć usługę EDGE instalując aplikację Services i wyłaczając w niej EDGE.

a no własnie ja z tym mam problem - zciagnęłam te aplikację i nie moge tego wyłaczyć! wyłaczam, blokuje mi karte, odblokowuję i to się włacza ponownie. i tak w koło macieju. dlaczego tak jest?
jeśli nie baterię to podobno kase wcina:mad:

#258 Strusio

Strusio
  • 140 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 April 2008 - 15:48

agcik Ikonka nie zniknie ale iPhone nie bedzie korzystał z EDGA. Ikonka tylko informuje . Kasa nie znika. Zrób próbę wyłacz EDGE i potem spróbuj aktualizować pogodę ( oczywiscie bez dostępu do WiFi ) Jesli Update failed to EDGE nie działa. goly SSH to protokół ( albo coś takiego ) do komunikacji iPhona z komputerem , nie zawsze jest potrzebny ale zaleca się mieć go zainstalowanego z instalera ( OpenSSH) bo jest potrzebny jak pojawia sie problem z naszym cacuszkiem.

#259 agick

agick
  • 42 posts

Posted 01 April 2008 - 15:57

ale ok
nic więcej - działa

czyli co - wpisze co ma wpisać, zamukam tę aplikacje, otwieram sms i co dalej?

---- Dodano 02-04-2008 o godzinie 12:00 ----

ale ok
nic więcej - działa

to nie działa - dostaję info, ze nie rozpoznaje teakiej komendy.

#260 kosma

kosma
  • 126 posts
  • SkądTychy

Posted 02 April 2008 - 11:15

na pewno nie rozpoznaje ? a moze komunikat brzmi: -bash: /Applications/SMSD.app/SMSD: Permission denied

#261 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 02 April 2008 - 11:31

[QUOTE=agick;558328][QUOTE=Strusio;558316]Cześć Wszystkim

a no własnie ja z tym mam problem - zciagnęłam te aplikację i nie moge tego wyłaczyć! wyłaczam, blokuje mi karte, odblokowuję i to się włacza ponownie. i tak w koło macieju. dlaczego tak jest?
jeśli nie baterię to podobno kase wcina:mad:[/QUOTE]

Odinstaluj Services i zainstaluj BossPrefs

#262 Gerard

Gerard
  • 75 posts

Posted 02 April 2008 - 11:32

ja po wklepaniu

otrzymuje: "Can't open database: unable to open database".

#263 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 02 April 2008 - 11:37

mam wersję 1.1.4 zciągnęłam z installera wersję 0.2.1 i nie moge tego odpalić! otwiera się a za sekundę zamyka. Jak to się obsługuje?
Pomocy!

Wersja 0.2.1 nie działa na 1.1.4, aby działał SMSD musisz zainstalować SMSD w wersji 0.2.3beta1 ręcznie lub z installera dodając źródło repo.sosiphone.com

#264 tweeze

tweeze
  • 1 posts

Posted 03 April 2008 - 11:21

Dlaczego jak zainstaluje SMSD to aplikacja po próbie otwarcia natychmiast się zamyka?? Spotkał się już ktoś z tym problemem?? Jak to rozwiązać??

#265 eJaY

eJaY
  • 99 posts
  • SkądSz-n

Posted 03 April 2008 - 11:32

>> tweeze Nie kazda wersja SMSD dziala na kazdym FW ... Te ktore sa w repozytoriach najczesciej sa najnowszymi wersjami a co za tym idzie sa zgodne z najnowszymi FW . Sprawdz jaki masz FW i jaka wersja bedzie dzialala i taka tez zainstaluj

#266 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 03 April 2008 - 13:51

>> tweeze

Nie kazda wersja SMSD dziala na kazdym FW ... Te ktore sa w repozytoriach najczesciej sa najnowszymi wersjami a co za tym idzie sa zgodne z najnowszymi FW . Sprawdz jaki masz FW i jaka wersja bedzie dzialala i taka tez zainstaluj

ja bym lepiej polecił poczytać kilka stron wstecz ten wątek - a rozwiązanie gwarantowane ;)

#267 Jazo

Jazo
  • 52 posts

Posted 03 April 2008 - 22:41

Panowie czy SMSD jest szybszy w obsłudze od standardowej aplikacji w iPhone ?

#268 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 03 April 2008 - 22:54

Panowie czy SMSD jest szybszy w obsłudze od standardowej aplikacji w iPhone ?

chodzi o porządek (wysłane, odebrane)
w wolny to on nie jest :wink:

#269 Jazo

Jazo
  • 52 posts

Posted 03 April 2008 - 23:36

W kolko restartuje mi sie SB

---- Dodano 04-04-2008 o godzinie 00:58 ----
Panowie pomocy, po instalacji smsd oraz wykonaniu komendy: /Applications/SMSD.app/SMSD ekran iPhone w kolko mi sie restartuje, mial ktos cos takiego juz ?

#270 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 04 April 2008 - 17:02

Spróbuj wejść przez SSH lub po kablu np. TC z T-PoT i usuń z /Applications katalog SMSD.app

#271 Jaapkoo

Jaapkoo
  • 13 posts

Posted 11 April 2008 - 21:01

Panowie, naczytałem się , zainstalowałem i ... działa, super, ale nie wiem jak mam ustawić na default??

---- Dodano 11-04-2008 o godzinie 20:46 ----
Wg tego co tu napisane nie ustawiła mnie się na domyślną... co mam zrobić żeby to była domylsna aplikacja??

#272 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 12 April 2008 - 08:02

Przeczytać wątek i zrobić to wg instrukcji, czyli odpalenie SMSD poprzez terminal i ustawienie na default.

#273 Jaapkoo

Jaapkoo
  • 13 posts

Posted 12 April 2008 - 08:48

Przeczytałem wątek, postąpiłem wg instrukcji, zainstalowałem smsd ręcznie, później w terminal wpisałem /Applications/SMSD.app/SMSD i nie mam aplikacji domyślnej!! Zrobiłem to przez termV100 bo przez winscp nie mogę się połączyć...próbowałem wszystkiego wg innych instrukcji. Nawet musiałem użyć SUid FIXa bo wcale nie chciał działać nawet termV100. Co zrobić aby: SMSD był aplikacją domyślną?? Co zrobić aby: SMSD wyświetlał w chmurce ilość nieprzeczytanych sms?? pozdrawiam

#274 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 12 April 2008 - 17:46

Wszystko robiłeś poprawnie. Pytanie czy po odpaleniu SMSD poprzez termV100 wszedłeś w More/Settings i zaznaczyłeś dwie ostatnie opcje, po tym zabiegu wciskamy Home i resetujemy iP.

#275 Madame Altar

Madame Altar
  • 46 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 April 2008 - 16:16

I znów mam problem... Na jednym iPhonie zainstalowałam SMSD w wersji beta z repo SOSiPhone i smiga :-) Przyszła kolej na drugiego iP... firmware 1.1.3, iPhone 16 GB... i niestety nie daje sie zainstalować: "main script execution failed" :-( O co chodzi?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users