Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6

• Please log in to reply
386 replies to this topic

#351 chico

chico
  • 201 posts
  • Skąd127.0.0.1

Posted 26 May 2015 - 08:26

Dziwi mnie porównywanie modelu z rocznika 2014 jeśli chodzi o Apple z modelem z rocznika 2015 z Samsunga. Przecież wyjdzie dopiero model na rok 2015 i wtedy S6 vs 6s i zobaczymy jaki będzie wynik(tak jeśli chodzi o design, płynność działania jak i aparat). 

Skromny użytkownik flagowca z Androidem, z 2013(One M7). 

--

iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017

#352 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 May 2015 - 11:46

Note 4 -> 6+, S6 -> 6. Chociaż wiemy, że w tym roku iPhone dostanie 2GB i więcej Mpix, według mnie to wystarczy aby sprzęt działał jak bajka i zdjęcia były lepszej jakości. 

Edited by Molimo, 26 May 2015 - 11:47.

#353 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 29 May 2015 - 12:53

Note 4 -> 6+, S6 -> 6. Chociaż wiemy, że w tym roku iPhone dostanie 2GB i więcej Mpix, według mnie to wystarczy aby sprzęt działał jak bajka i zdjęcia były lepszej jakości.

Tak właśnie będzie. Swoją droga, mój Galaxy S6 znalazł już nowego, szczęśliwego właściciela :)
Ja w tej chwili testuje Sony Xperie Z3 Compact. To naprawdę świetny smartfon. Pomimo niższej rozdzielczości, ekran ma dużo lepsze katy widzenia niż S6. Oczywiście gorsze niz iPhone ale i tak jest bardzo dobrze. Pomimo zastosowania 32 bitowego procesora, jest cholernie szybki, szybszy niz zwykła Z3 mojej zony. Jest trochę wolniejsza od iPhona ale to są nieznaczne różnice. W porównaniu Safari vs. Chrome, Safari wygrywa - strona i podstrony np Onetu uruchamiają sie be zwłoki. Xperia ma małe opoźnienia. No ale to nie temat o sperii :) jeśli ktoś jeszcze miał okazje używać S6, proszę o opinie w my wątku. Chętnie podyskutuje o wadach i. Zaletach najnowszego dziecka Samsunga :)

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#354 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 29 May 2015 - 15:57

Ja w tej chwili testuje Sony Xperie Z3 Compact. To naprawdę świetny smartfon. Pomimo niższej rozdzielczości, ekran ma dużo lepsze katy widzenia niż S6. Oczywiście gorsze niz iPhone ale i tak jest bardzo dobrze. Pomimo zastosowania 32 bitowego procesora, jest cholernie szybki, szybszy niz zwykła Z3 mojej zony. Jest trochę wolniejsza od iPhona ale to są nieznaczne różnice. W porównaniu Safari vs. Chrome, Safari wygrywa - strona i podstrony np Onetu uruchamiają sie be zwłoki. Xperia ma małe opoźnienia. No ale to nie temat o sperii :) jeśli ktoś jeszcze miał okazje używać S6, proszę o opinie w my wątku. Chętnie podyskutuje o wadach i. Zaletach najnowszego dziecka Samsunga :)

Radzion dzięki za wyczerpujące opinie, czyli Z3C Twoim zdaniem jest płynniejsza niż S6 mimo że Samsung ma nowszy  procek i ponoć TW odchudzony ? Z tymi kątami to też jestem zaskoczony, a niby ekran amoled  jest tak wychwalany i uważany za najlepszy. Rzeczywiście aż  tak nie przypadł Ci do gustu S6 że się go pozbyłeś i masz Z3C  ;) ...

Edited by tomk925, 29 May 2015 - 15:58.

#355 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 05 June 2015 - 15:25

Oczywiscie, ze Xperia Z3 Compact nie jest szybsza od Galaxy S6. Mimo to pewne elementy dzialaja plynniej (przyjemniej) niz w S6. Przewijanie z inercja oczywiscie najlepiej dziala w iPhonie ale w Z3C tez jest przyjemnie :) Z3C dziala odrobine plynniej niz zwykla Z3. 

Co do ogromnej rozdzielczosci i fenomenalnej ostrosci ekranu S6 nie ma zadnej gadki ;) Jednak katy sa kiepskie - przynajmniej w egzemplarzu ktory mi sie przytrafil. Nie wiem czy tak jest w kazdym ale zakladam, ze tak. Duzo lepsze katy widzenia ma Z3C, nie mowiac juz o iPhonie. Moj znajomy ostatnio powiedzial, ze obraz w iPhonie jest tak dobry pod kazdym katem, ze przy duzym odchyleniu wyglada tak genialnie jakby ktos na szybke najleil naklejke z wydrukowanym springboardem i ikonami. Pod tym wzgledem iPhone chyba nie ma sobie rownych. Ja tam nie bazuje na laboratoryjnych testach czy benchmarkach. Opisuje to co widze. Czasem w moje rece wpadnie jakis lepszy smartfon to mam porownanie :)

Niestety Xperia Z3 Compact takze znalazla nowego nabywce a u mnie iPhone 6 wciaz gra pierwsze skrzypce. I nic nie wskazuje na to aby sie to zmienilo. No, oczywiscie z chwila pojawienia sie nowego modelu zapewne sie to zmieni :) Na tenze model wlasnie :)

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#356 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 July 2015 - 09:12

Kilka słów ode mnie.

Kilka tygodni korzystam z S6 zwykły. Zdecydowałem się na wersję flat ponieważ edge kompletnie nie leży mi w dłoni. Druga sprawa dokładać 600zł za wygięty ekran, który w zasadzie nic nie wprowadza to lekka przesada. Wygląda super, ale jednak wygoda korzystania ważniejsza.

Telefon działa mega szybko, nie zacina się, jest diabelnie szybki. Aparat robi rewelacyjne zdjęcia, choć wg mnie iPhone 6 również i różnica nie jest jakaś powalająca. 

Plusem na pewno jest wywoływanie aparatu. Z każdego miejsca wystarczy wcisnąć 2x home i aparat się uruchamia w 0.5sec. Świetna sprawa, zwłaszcza dla osób mających małe dzieci i chcą szybko uwiecznić jakąś miłą chwilę :)

Wyświetlacz to jak każdy już wie, Amoled robi swoje. Kolory bajka, nie można się niczego przyczepić, tu zdecydowanie S6 wygrywa z iPhonem. 

Obudowa jest bardzo smukła, bardzo przypominająca z wyglądu iPhone 6, wg mnie minus dla Samsunga, mogli coś więcej zmienić, choć ratuje ich wersja edge. 

Jakość rozmów bardzo dobra, słychać dokładnie rozmówcę, jak i rozmówca słyszy mnie też bez najmniejszych problemów. Tu wg mnie remis w stosunku do iP6.

Reasumując telefon jest bardzo dobry, jeśli ktoś wymaga delikatnie więcej od telefonu i nie przeszkadza Android to zdecydowanie polecam. Kupiłem telefon w bardzo okazyjnej cenie od znajomego, który przedłużał umowę z Play. 

Dzisiaj już spokojnie można kupić ten telefon za 1850zł nówkę sztukę, więc za taką cenę zdecydowanie polecam. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#357 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 July 2015 - 17:47

Witam!

Ja swoją przygodę z iPhone zakończyłem modelem numer 5 na rzecz samsunga GS4.

Obecnie posiadam HTC M8 i zastanawiam sie na zakupem drugiego telefonu,,,,
Przyznam się ze nie śledziłem w ogóle kolejnych premier Apple i nie wiem jak się rozwinęli systemowo.

Iphone 6 czy samsung 6?

Czy Iphone ma diody powiadomień? 
Czy Iphone udostępnia treści z telefonu do wszystkich zainstalowanych na nim aplikacji tak jak mają to telefony z Androidem? (ta funkcja jest decydująca)
Czy Iphone ma podzielny ekran na którym można mieć otwarte dwie aplikacje na raz?

#358 Danioo

Danioo
  • 1057 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 22 July 2015 - 19:02

1.) Nie

2.) Jeżeli myślę o tym samym co ty, czyli dostępie do np. zdjęć przez aplikacje to tak

3.) Nie wraz z iOS 9 iPad'y dostaną tę funkcję

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#359 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 July 2015 - 19:32

1.) Nie

2.) Jeżeli myślę o tym samym co ty, czyli dostępie do np. zdjęć przez aplikacje to tak

3.) Nie wraz z iOS 9 iPad'y dostaną tę funkcję

2.) chodzi mi udostepnianie tresci do aplikacji typu:
viber
facebook
wiadomosci
messenger
bluetooth
evernote
dropbox
gmail
google+
hangouts
instagram
konwersja do pdf
magisto
menadzer stron (FB)
tweeter
RAR 
i podobnym tego typu zainstalowanych na telefonie

#360 Dastia

Dastia
  • 907 posts

Posted 22 July 2015 - 20:11

1) Ma diodę powiadomień z tyłu.

iPhone 14 PRO Max

#361 Felmyst

Felmyst
  • 251 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 22 July 2015 - 21:29

1) Ma diodę powiadomień z tyłu.

tego nie można nazwać diodą powiadomień xD

#362 Kuba2000

Kuba2000
  • 2043 posts
  • SkądKielce/Wrocław

Posted 22 July 2015 - 21:37

2.) chodzi mi udostepnianie tresci do aplikacji typu:
viber
facebook
wiadomosci
messenger
bluetooth
evernote
dropbox
gmail
google+
hangouts
instagram
konwersja do pdf
magisto
menadzer stron (FB)
tweeter
RAR 
i podobnym tego typu zainstalowanych na telefonie

Wszystko normalnie chodzi.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#363 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 July 2015 - 08:52

Chyba się nie rozumiemy.....
Wiem ze "wszystko normalnie chodzi" 
Jaka lista opcji jest wyświetlana na iPhone po wcisnieciu opcji "udostepnij? 

Przykład: robię foto i daje udostępnij,czy wtedy wyświetlają się wszystkie aplikacje w telefonie czy tylko kilka dodanych przez appla?

#364 cfcrobbie

cfcrobbie
  • 225 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 July 2015 - 09:07

Chyba się nie rozumiemy.....
Wiem ze "wszystko normalnie chodzi" 
Jaka lista opcji jest wyświetlana na iPhone po wcisnieciu opcji "udostepnij? 

Przykład: robię foto i daje udostępnij,czy wtedy wyświetlają się wszystkie aplikacje w telefonie czy tylko kilka dodanych przez appla?

W menu udostępnianie wyświetla się jakaś część programów co możesz przez nie udostępnić. Jeśli nie ma tam tego programu o który Ci chodzi to musisz wejść w niego bezpośrednio z poziomu menu  i dopiero tam działać(wewnątrz aplikacji). Trochę okrężną drogą ale ważne że masz taką możliwość. 

  MBP13'' 2020  M1/16GB/256GB Space Grey ,   IPHONE 12 Pro 128 GB Space Grey,    APPLE WATCH Series 5 44mm + LTE Space Grey

#365 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 23 July 2015 - 09:11

Pa nacisnieciu na udostepnij klikasz w inne i tam wybierasz jakie aplikacje chcesz, czy te co podales sa to nie wiem bo wiekszej polowy nie mam :P

#366 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 23 July 2015 - 19:29

Ogólnie można, jak deweloper dodał taką możliwość.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#367 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 August 2015 - 00:50

Mam I ja nowego s6 edge :) Nie jestem ani oddanym wyznawca iOS ani Androida - miałem różne zabawki, lubie gadzety i po 4s miałem kilka htc z ich niesamowita nakladka sense, w zeszłym roku postanowiłem wrócić do apple i sprawilem sobie iP6 chcac sprawdzić co tam apple najlepszego nawywijalo. Ostatnio byłem w MM i moja uwagę przyciagnal edge ze swoim wyswietlaczem, jako ze iPhone zaraz straci na wartości bo będzie premiera postanowiłem go sprzedać i kupić edge.

Pierwsze wrażenie niesamowite, wyświetlacz uzaleznia, wyglad telefonu, budowa - jakby nie Samsung, zawsze omijalem z daleka plastic owe zabawki Samsunga i brałem aluminized solidne htc, teraz jestem pod wrażeniem, Samsung zrobił naprawdę coś wyjatkowego - moja żona zazwyczaj komentowała mój nowy zakup " znów wydales pieniądze a ten telefon wyglada tak jak piprzedni, one wszystkie sa takie same " tym razem stwierdziła" pierwszy raz kupiłeś inny telefon, jest piękny, daj mi go obejrzeć ";) a jeśli Samsung zachwycil moja żonę to musi być naprawdę dobrze ;)
Android - ma wszystko co potrzeba, nakladka Samsunga może nie zachwyca ale ujdzie - kanciate ikony przeżyję patrzac na ten wyświetlacz. Plynnosc systemu nie mam nic do zarzucenia. Aktualizacje? Tu pewnie będzie gorzej.
Czytnik linii papiparnych - działa dobrze ale to jeszce nie to co w iPhone, czasem nie rozpoznaje, czasem reaguje ospale.
Aparat i zdjęcia - fotografem nie jestem ale zdjęcia mnie zachwycaja, nie potrzebuje aparatu mając edga.

Caly wieczór zabawa i zachwyty oraz pierwszy zgrzyty - aplikacja sms i SwiftKey - niestety musze czekać ulamek sekundy żeby klawiatura odpalila - może to pierdola ale jestem przyzwyczajony do natychmiastowej reakcji w iPhone.
Dzień drugi - bateria po odlaczeniu w nocy i przegladaniu internetu przez godzinę ma rano 84 % jadę na nawigacji przez 15 minut bateria topnieje w oczach, kilka smsow 30 minut rozmów i o 13 telefon ma 13% baterii - odczuwam a różnica na korzysc ip. Kolejny dzień i podobna sytuacja, bateria jest do dupy.
Zasięg - tan gdzie ip ma 2 kreski edge skacze z jednej na zero i spowrotem, podczas jazdy samochodem pierwszy raz odkąd pozegnalem się z playem zerwało mi polaczenie.
Aplikację - niestety te na iOS sa ladniejsze, bardziej dopracowane i co najważniejsze szybciej i lepiej działają, dotyk i jest. Iphone przyzwyczaił mnie do takiej współpracy ze jakiekolwiek opoznienia mnie irytuja. I tu pojawia się problem - nowy telefon, drozszy i nowszy od ip 6 a działa wyraznie gorzej dlatego mimo niebywalej urody zostanie sprzedany ponieważ powoduje u mnie irytacje, szkoda bo mi się podoba.

#368 multisync

multisync
  • 105 posts
  • Skąd100-lica

Posted 03 September 2015 - 15:50

Mam I ja nowego s6 edge :) Nie jestem ani oddanym wyznawca iOS ani Androida - miałem różne zabawki, lubie gadzety i po 4s miałem kilka htc z ich niesamowita nakladka sense, w zeszłym roku postanowiłem wrócić do apple i sprawilem sobie iP6 chcac sprawdzić co tam apple najlepszego nawywijalo. Ostatnio byłem w MM i moja uwagę przyciagnal edge ze swoim wyswietlaczem, jako ze iPhone zaraz straci na wartości bo będzie premiera postanowiłem go sprzedać i kupić edge.

Pierwsze wrażenie niesamowite, wyświetlacz uzaleznia, wyglad telefonu, budowa - jakby nie Samsung, zawsze omijalem z daleka plastic owe zabawki Samsunga i brałem aluminized solidne htc, teraz jestem pod wrażeniem, Samsung zrobił naprawdę coś wyjatkowego - moja żona zazwyczaj komentowała mój nowy zakup " znów wydales pieniądze a ten telefon wyglada tak jak piprzedni, one wszystkie sa takie same " tym razem stwierdziła" pierwszy raz kupiłeś inny telefon, jest piękny, daj mi go obejrzeć ";) a jeśli Samsung zachwycil moja żonę to musi być naprawdę dobrze ;)
Android - ma wszystko co potrzeba, nakladka Samsunga może nie zachwyca ale ujdzie - kanciate ikony przeżyję patrzac na ten wyświetlacz. Plynnosc systemu nie mam nic do zarzucenia. Aktualizacje? Tu pewnie będzie gorzej.
Czytnik linii papiparnych - działa dobrze ale to jeszce nie to co w iPhone, czasem nie rozpoznaje, czasem reaguje ospale.
Aparat i zdjęcia - fotografem nie jestem ale zdjęcia mnie zachwycaja, nie potrzebuje aparatu mając edga.

Caly wieczór zabawa i zachwyty oraz pierwszy zgrzyty - aplikacja sms i SwiftKey - niestety musze czekać ulamek sekundy żeby klawiatura odpalila - może to pierdola ale jestem przyzwyczajony do natychmiastowej reakcji w iPhone.
Dzień drugi - bateria po odlaczeniu w nocy i przegladaniu internetu przez godzinę ma rano 84 % jadę na nawigacji przez 15 minut bateria topnieje w oczach, kilka smsow 30 minut rozmów i o 13 telefon ma 13% baterii - odczuwam a różnica na korzysc ip. Kolejny dzień i podobna sytuacja, bateria jest do dupy.
Zasięg - tan gdzie ip ma 2 kreski edge skacze z jednej na zero i spowrotem, podczas jazdy samochodem pierwszy raz odkąd pozegnalem się z playem zerwało mi polaczenie.
Aplikację - niestety te na iOS sa ladniejsze, bardziej dopracowane i co najważniejsze szybciej i lepiej działają, dotyk i jest. Iphone przyzwyczaił mnie do takiej współpracy ze jakiekolwiek opoznienia mnie irytuja. I tu pojawia się problem - nowy telefon, drozszy i nowszy od ip 6 a działa wyraznie gorzej dlatego mimo niebywalej urody zostanie sprzedany ponieważ powoduje u mnie irytacje, szkoda bo mi się podoba.

Cytując Edwarda Miszczaka: "Urzekła mnie twoja historia" ;-)

Komputer: rMBP 13" / i7 2,8 GHz / 8 GB RAM / SSD 512MB 

Telefon: iPhone SE / 64GB / iOS 10.3

#369 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 03 September 2015 - 15:53

Rozumiem, ze gdyby kolega pozostal zachwycony Samsungiem, to bylby aplauz i zaakceptowanie.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#370 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 03 September 2015 - 16:20

Sam wróciłem do iPhone'a po ok 2 miesiącach używania SGS6. Telefon jest super, szybki, designerski i świetnie wykonany, jednak to nie iPhone, nie iOS. 

Przyzwyczajenie do iPhone'a i jego prostoty wygrało. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#371 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 September 2015 - 19:36

Ja mam ochotę wrócić do Andka. Nie wiem co się dzieje ale iOS to petarda bugów. Zobaczymy co z iOS9 będzie.

#372 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 September 2015 - 21:10

Cytując Edwarda Miszczaka: "Urzekła mnie twoja historia" ;-)

Historia się już zakonczyla, S6 edge już sprzedany. Nie jest to zły sprzęt ale chyba zrobiłem się zbyt wygodny i w iOS mam wszystko czego potrzebuje w takim wydane w jakim chce. Być może jeszce kiedyś skusze się na htc ale nie dziś

#373 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 September 2015 - 06:24

Mam tak samo. Uważam, że SGS6 to świetny telefon i na tą chwilę nie ma lepszego na świecie. Jednak nie ma tego czegoś. iOS jakoś bardziej mi pasuje, może też ta wielkość mi delikatnie przeszkadzała. 

kupiłem więc iPhone 5s, wróciłem do starszego modelu, który wg mnie nie ustępuje dużo od ip6 a jest sporo mniejszy. Mały wyświetlacz mi absolutnie nie przeszkadza. Nie wiem czy to złudzenie, ale nawet zauważyłem, że działa płynniej od iP6 żony, może dlatego, że to nówka, a może dlatego, że mniejszy ekran? 

@Molimo co masz na myśli zbugowany iOS? która wersje masz? 

U mnie obecnie najnowszy soft iOS8.4.1

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#374 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 04 September 2015 - 08:48

To teraz cos ode mnie. 

Zakupiłem S6 Edge i mojej wybrance wersje flat. Pierwsze wrażenia? WOW! To nie może być Samsung. Zawsze miałem dwa rodzaje telefonów. iOS oraz służbowo coś z Androidem (kwestia aplikacji w środowisku w którym pracuje). Zawsze były to telefony zrobione z plastikowego odzysku z tamagotchi. Interface oraz wydajność była świetna i responsywna przez pierwsze dwa dni. Następnie telefon robił się wolniejszy niż telefony HTC za 600 zl. Teraz jest to inna bajka. Używałem (czas przeszły) 4 dni i było wszystko cacy i pięknie aż przyszła pora na "force close" czyli tak zwane "aplikacja została zamknięta bla bla bla". Alternatywne klawiatury czasami tez się zaczęły wysypywać w rożnych momentach a zarządzanie RAMem wołało o pomstę do nieba. Nie zrozumcie mnie źle, S6 to naprawdę świetny telefon ale system jest czasami nie przewidywalny. 

Kamera. Kamera jest po prostu B.O.M.B.O.W.A! Naprawdę, nie oczekuje nigdy od tak malej wielkości sprzętu, który z założenia ma być telefonem, by miał super-hiper kamerę z 10-krotnym zoomem optycznym, ale Samsung odwalił kawal świetnej roboty. iPhone 6 Plus tez ma świetny Aparat ale nie zawsze robi tak wyśmienite zdjęcia jak S6. Możliwość zapisu RAW, to tez fajna, dodatkowa opcja. Postanowiłem oddać iPhone 6 Plus mojemu bratu i używać Samsunga. Skonfigurowałem, używałem, no i sprzedałem...

Dlaczego? A no dlatego ze np. podczas bardzo ważnej podroży (awaria systemu), musiałem udać się natychmiastowo do pewnej lokalizacji której nie znalem wcześniej, czyli po prostu nowe miasto, nowe drogi, inne piekło na drodze. Jako iż nawigacja którą posiadam aktualnie wyzionęła ducha, postanowiłem użyć SGS 6 Edge. W połowie drogi Mapy się wysypały, a kiedy ubiłem aplikacje i chciałem ponownie ja uruchomić, klawiatura nie chciała się pokazać. To są tylko drobnostki ale żadna aplikacja, w obecnym modelu iPhone, nigdy się nie wysypała. A dla mnie bardzo ważna jest niezawodność. (Tak wiem, iOS ma wiele błędów i aplikacje potrafią się zamknąć lub zawiesić ale mnie to na szczęście nie spotkało (jeszcze) a mam około 150 aplikacji na iPhone). 

Jest również sprawa estetyczna bo jak iPhone mogę trzymać bez obawy o walory estetyczne, tak SGS się palcuje jak mało kto. Wiec musiałem zakupić Case. Ładownie bezprzewodowe to tez fajny dodatek ale mój boże, bateria to największa porażka jaka widziałem. Panowie, żeby w ciągu godziny stracić 35 % baterii podczas odpisywania na wiadomości, słuchania muzyki w tle, i sprawdzania newsów? 

Tak czy owak, po kilku dniach sprzedałem i kupiłem iPhone 6 Plus ponownie. Może Samsung ma lepsze "bebechy". Może ma lepszy aparat. Ładownie bezprzewodowe, ale koniec końców, iOS wygrywa. Po prostu niezawodność oraz ekosystem są dla mnie ważniejsze niż dodatki typu lepszy aparat.

I na koniec co dla mnie jest kwestia naprawdę przeważająca, jest serwis. Wczoraj mój znajomy z pracy chciał oddać swojego Samsunga w ramach gwarancji bo po tygodniu zauważył ze coś się dzieje z aparatem (uprzedzam, noszony w case, nie upadł i od nowości nawet ma szkło na wyświetlaczu). Okazało się iż coś mini mini, dostało się prawdopodobnie, podczas produkcji pod szkiełko aparatu i zdjęcia maja jakby taka kropkę w tle. Unieważnili ponieważ, jak argumentują, paproch mógł się dostać tam sam, podczas normalnego użytkowania.

Czyli jednak noszenie w marynarce szkodzi:)

Edited by dawidnor, 04 September 2015 - 08:50.

--- Linux or FreeBSD, it's like blondes or brunettes. I like both. ---

#375 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 September 2015 - 13:18

Po ponad 2mc używania Plus płynność systemu jest na taki samym poziomie.
Mnóstwo razy Safari zamyka zakładki "wystąpił błąd, strona zostanie załadowana ponownie". Telefon niewyciszony, powiadomienia brak. Już kilka razy w ciągu tego czasu musiałem zrestartować telefon ponieważ reagował z opóźnieniem na jakąkolwiek komende. Nigdy takich z iOS problemów nie miałem.
Wyjdzie iOS9 to wrzucę system od zera i zobaczymy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users