Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 5 głosy

iPhone 6 czy Note 4?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
426 odpowiedzi w tym temacie

#276 appleowicz

appleowicz
  • 87 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 12:36

@effe - nie mam pytań, najpierw Alpha która przewyższała iP6:

1. jakością wykonania

2. stosunkiem jakość/cena

3. multitaskingiem

4. otwartością systemu

5. androidem który jest ciut szybszy od iP6 na IOS8....

potem Note 4 który mimo rozmiaru był jeszcze lepszy!...

kolejne urządzenie z Andkiem, a teraz iOS najlepszy? gdzie ta otwartość która zabijała właśnie IOS? gdzie ten multitasking? gdzie łatwe udostępnianie filmów na telewizor? Co się z tobą dzieje chłopie? Jesteś zmienny jak kobita na zakupach.. gorzej.. 

#277 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 13:09

Każdy ma prawo do swojego zdania.

A co do @effe to testował wiele modeli i zrozumiał że nie taki Samsung dobry jak go malują co tyczy się też oczywiście iPhone'a bo nie da się wszystkim dogodzić ;). @effe po testach zdecydował że tak jak i mi odpowiada mu najbardziej iPhone i iOS

Ja też myślałem o Samsungu S6 ale jak poczytałem opinie o TW typu : to doinstaluj , tamtego się nie da, to zrezygnowałem i zostałem przy iPhone 6 choć u mnie to w dużej mierze też przyzwyczajenie do pewnych nawyków itp. 

Użytkownik SeNuke edytował ten post 26 kwietnia 2015 - 13:12

• markdk-fe5228f169 lubi to

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#278 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 15:30

No tak effe po raz kolejny powrócił, ale nie dziwię się konkurencja w postaci note 4, s6, z3 htc one, robi bardzo dobre smartfony i  podobnie jak u mnie też wcześniej próbowałem  flagowce na androidzie ale wracałem do iPhone. Chęć wypróbowania s6 nadal jest, ale czytając o nim niektóre rzeczy wcale nie jest aż tak kolorowo. Najlepiej taki ekran i jakby parę funkcji przenieść do iOS i już byłaby sprawa załatwiona.  ;)

• Lexio lubi to

#279 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 15:55

@tomk925

Jeśli chodzi o ekran to jednak twierdzę, że lepszy jest ten w Note Edge, zakrzywiony tylko po jednej stronie.

Użytkownik Andaar edytował ten post 26 kwietnia 2015 - 15:56

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#280 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 16:12

@tomk925

Jeśli chodzi o ekran to jednak twierdzę, że lepszy jest ten w Note Edge, zakrzywiony tylko po jednej stronie.

Mi też się tak zdaje jak bawiłem się na Note Edge fajniej jakoś to się prezentuje i więcej funkcjonalności z tego zakrzywienia chyba  niż w tym S6 Edge . Ale ogólnie chodziło mi o przeniesienie samego ekranu s amoled. 

#281 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 17:57

Mi też się tak zdaje jak bawiłem się na Note Edge fajniej jakoś to się prezentuje i więcej funkcjonalności z tego zakrzywienia chyba  niż w tym S6 Edge . Ale ogólnie chodziło mi o przeniesienie samego ekranu s amoled. 

A to źle zrozumiałem, bo myślałem, że pisałeś o tym zakrzywionym ekranie. A co do Note Edge, to zmieniłbym swojego 5S'a na niego (mimo iż, że to krowa jakich mało), ale dyskwalifikuje go power od góry - czyli do jednej ręki się nie nadaje.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#282 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 kwietnia 2015 - 19:44

@effe - nie mam pytań, najpierw Alpha która przewyższała iP6:

1. jakością wykonania

2. stosunkiem jakość/cena

3. multitaskingiem

4. otwartością systemu

5. androidem który jest ciut szybszy od iP6 na IOS8....

potem Note 4 który mimo rozmiaru był jeszcze lepszy!...

kolejne urządzenie z Andkiem, a teraz iOS najlepszy? gdzie ta otwartość która zabijała właśnie IOS? gdzie ten multitasking? gdzie łatwe udostępnianie filmów na telewizor? Co się z tobą dzieje chłopie? Jesteś zmienny jak kobita na zakupach.. gorzej.. 

A gdzie ja napisałem, że iOS najlepszy?

Po prostu lubię testować różne sprzęty, nie jestem slepo zapatrzony w jedną markę. Dalej uważam, że konkurencja robi bardzo dobry a nawet lepszy sprzęt niż Apple. Note 4 bije na głowę iPhone pod względem funkcjonalności. Teraz najlepszym telefonem na świecie jest bez wątpienia Samsung galaxy S6 edge. Jednak żaden z nich nie ma iOS, który bardzo mnie przekonuje przede wszystkim za sprawą ekosystemu, który jest wg mnie najlepszy. 

Czytaj ze zrozumieniem :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#283 appleowicz

appleowicz
  • 87 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 20:10

Ok, ekosystem - bardzo fajnie. Ja nie posiadam żadnego sprzętu od Apple poza iphonem 6. Nie wiem, być może nie będę miał takiej przyjemności posiadać sprzęt pokroju Maca, i nie będę mógł tego potwierdzić, aczkolwiek tutaj na iphone aby ustawić głupi dzwonek bez kupowania piosenki - i nie mówię tu o piraceniu, chodzi mi o jakieś nutki których nie ma w iTunes, to muszę spędzić chwilę czasu. Przerzucenie jakichś tam zdjęć jest dosyć sflaczałe, trzeba pokombinować. Bajeranckiego slow-motion nie przegram po prostu na PC, musze się bawić w zewnętrzne aplikacje... dosyć kiepsko.

Czytam ze zrozumieniem, nie jestem robotem i nie zapamiętuję wszystkiego idealnie, lecz przypominam sobie, że w kilku dobrych tematach potrafiłeś pisać jaki to Samsung Alpha nie jest. Rozumiem, że bawisz się w testowanie/badanie rynku, ale nie zmieniaj zdania co kilka miechów, bo na tle twoich poprzednich wypowiedzi teraz brzmisz śmiesznie.

#284 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 kwietnia 2015 - 20:24

Gdzie ja zmieniam zdanie? Gdzieś napisałem, że Alpha jest be, że Note 4 jest be? Czy inne też be? 

Pokaż mi taki post, bo z tego co teraz obserwuje sam jesteś smieszny. :)

Wróciłem do iPhone'a, ale daleki jestem ze stwierdzeniem, że konkurencja jest be, bo to nie prawda. 

Konkurencja robi bardzo dobre telefony, w wielu aspektach lepsze od iPhone, ale po czasie użytkowania jednak stwierdzam, że iPhone to idealne uzupełnienie do ekosystemu :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#285 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 20:46

Ok, ekosystem - bardzo fajnie. Ja nie posiadam żadnego sprzętu od Apple poza iphonem 6. Nie wiem, być może nie będę miał takiej przyjemności posiadać sprzęt pokroju Maca, i nie będę mógł tego potwierdzić, aczkolwiek tutaj na iphone aby ustawić głupi dzwonek bez kupowania piosenki - i nie mówię tu o piraceniu, chodzi mi o jakieś nutki których nie ma w iTunes, to muszę spędzić chwilę czasu. Przerzucenie jakichś tam zdjęć jest dosyć sflaczałe, trzeba pokombinować. Bajeranckiego slow-motion nie przegram po prostu na PC, musze się bawić w zewnętrzne aplikacje... dosyć kiepsko.

Z tego co piszesz o przegrywaniu na pc zdjęć i filmów to trochę nie rozumiem. U mnie normalnie po podłączeniu telefonu do pc pojawia się klikając w mój komputer oprócz dysków jest ikona z iPhone, klikając w nią  pojawia się dysk telefonu z dostępnym katalogiem dcim i tam mam tylko zdjęcia i filmy nagrane na telefonie. Potem kopiuj wklej i mam to na pc, żaden problem.

#286 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 22:31

Z tego co piszesz o przegrywaniu na pc zdjęć i filmów to trochę nie rozumiem. U mnie normalnie po podłączeniu telefonu do pc pojawia się klikając w mój komputer oprócz dysków jest ikona z iPhone, klikając w nią  pojawia się dysk telefonu z dostępnym katalogiem dcim i tam mam tylko zdjęcia i filmy nagrane na telefonie. Potem kopiuj wklej i mam to na pc, żaden problem.

Chyba chodziło mu o to, że jak jest nagranie w slo-mo to jest trochę kicha z tym.

Nie pomagam na PW

#287 appleowicz

appleowicz
  • 87 postów

Napisano 27 kwietnia 2015 - 15:04

Dokładnie. Mam masę filmów w Slow Mo, różnego rodzaju a gdybym chciał to sobie wszystko przerzucić na PC to byłoby to mega trudne. 

#288 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 28 kwietnia 2015 - 11:26

Da się to w prosty sposób zrobić przez iMovie. Tam, z czego pamiętam, da się nawet regulować prędkość slomo :)

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#289 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 kwietnia 2015 - 11:58

W VLC tez jest :-)

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#290 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 kwietnia 2015 - 14:05

Ale tylko na mac. Na pc trzeba kombinowac.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#291 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 28 kwietnia 2015 - 14:11

Ale tylko na mac. Na pc trzeba kombinowac.

Ale mi chodzi o iMovie na iOS. Wtedy możesz to wyrenderować i odtworzy ci się na wszystkim.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#292 appleowicz

appleowicz
  • 87 postów

Napisano 28 kwietnia 2015 - 18:31

Ale ja nie mam czasu na render. Nagrywam, wrzucam na PC i się nie bawię. 

#293 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 28 kwietnia 2015 - 18:51

Zaskakują mnie ludzie którzy wolą sobie utrudnić życie (stracić możliwość odtwarzania na kompie filmów w slow-motion) zamiast wyrenderować filmik zaraz po zrobieniu i mieć wszystko jak na tacy.

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#294 appleowicz

appleowicz
  • 87 postów

Napisano 28 kwietnia 2015 - 19:52

Zaraz  po zrobieniu powiadasz? Czyli na hali sportowej mam od razu wrzucać go do iMovie i renderować? Trochę śmieszne, Samsung lepiej to rozwiązał:).

#295 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 28 kwietnia 2015 - 20:35

To był przykład, możesz to zrobić w drodze do domu lub śpiąc, ale skoro Samsung to lepiej zrobił to nie używaj bo "nie masz czasu na render".

• effe lubi to

#296 appleowicz

appleowicz
  • 87 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 14:26

Aha, czyli Apple daje nam w miarę fajne slowmotion, ale mam go nie używać, bo jego przesyłanie jest zbyt głupie? W takim razie czemu tak jest, że Samsung może, a Apple już nie?

#297 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 15:18

Serio? Kompletnie nie zrozumiałeś mojego postu. Dla ułatwienia, masz nie korzystać z tej funkcji bo jak sam stwierdziłeś, nie masz czasu na render. Nie obchodzi mnie co Samsung może a czego Apple nie może, jak będę chciał nagrać filmik w slowmotion to nagram a jak zechcę obejrzeć go na kompie to go obejrzę bez najmniejszej komplikacji.

Szukasz problemów na siłę, to że Apple zrobiło to w ten sposób a Samsung w inny to tylko ich własne preferencje,  a Ty robisz z tego problem jak by cokolwiek to zmieniało.

#298 appleowicz

appleowicz
  • 87 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 15:42

Apple chciało utrudnić życie klientom najwidoczniej. ;) Jeśli lubisz grzebać się z renderowaniem, proszę bardzo, ja nie mam zbytnio na to czasu.

#299 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 16:19

Nie, nie chciało utrudnić nic klientom. Przecież możesz sobie wyrenderować film jak chcesz go oglądać na kompie. Jakoś masz czas siedzieć tu na forum, a telefon leżąc obok może renderować film. Wierzę że się kąpiesz więc telefon leżąc na biurku w pokoju może renderować film. Wierzę że czasami sypiasz więc telefon leżąc na biurku może renderować film. Serio, jak sam nie potrafisz zagospodarować sobie czasu to ja Ci w tym nie pomogę.

Zastanawiam się tylko skąd w ogóle masz czas na nagrywanie filmów w slowmotion? Przecież po otwarciu aparatu trzeba przesunąć w bok … toż to taki wysiłek że chyba Apple zaprojektowało to dla ludzi lubiących sobie utrudniać życie.

Użytkownik Arkhan edytował ten post 29 kwietnia 2015 - 16:20

#300 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 17:11

Apple niczego nie utrudniło, wręcz przeciwnie. Można sobie ten filmik po nagraniu dowolnie edytować, wybierać kiedy ma być szybciej, a kiedy wolniej, a następnie przy pomocy np. wspomnianego wcześniej iMovie szybko wyrenderować i udostępnić znajomym.

Ale nie zapominajmy się, nie o tym jest ten temat ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych