Alfa jak i Note 4 są KAPITALNE
Przesiadłem się z iPhone'a 5S na oba powyższe i absolutnie nie załuję. ANdroid zasuwa na obu aż miło. Brak głupkowatych ograniczeń znanych z iOS, pełne wsparcie dla FLAC, video w 4K, karta pamięci, wymienna bateria,..... mógłbym wymieniać i wymieniać.
Uzywam obu telefonów na przemian od miesiąca. Zero zwieszek czy zacieć. Z czystym sumieniem polecam - nie tylko jako alternatywę dla starych iPhonów 5/5S ale i spokojnie jako alternatywę dla iP6.
iPhone uzywałem przez 2 lata, do Samsunga podchodziłem jak pies do jeża.... Głównie ze względu na plastiki i miałem złe wspomnienia dotyczące Androida z Xperii V.
Po premierze Galaxy Alpha i Note 4 odwiedziłem wysepkę Samsunga w markecie , pobawiłem się obydwoma telefonami i stwierdziłem że to jest TO.
Dużo się słyszy o "ekosystemie" Apple itp ale to są już stare i nieaktualne historie. Jest dropbox, pliki można wysyłać poprzez Bluetooth (dokumenty, pojedyncze fotki), filmy można oglądać wprost na TV bez zadnego dodatkowego wydatku (AppleTV) Do tego fakt pozbycia się dziadostwa pt iTunes - bezcenny ! 
Nadal mam iPAD i Mac ale do iPhone mi nie tęskno
Edited by michobo, 08 January 2015 - 09:57.