Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 4 votes

Poszukiwania aplikacji.

• Please log in to reply
5406 replies to this topic

#4651 mgdln

mgdln
  • 2 posts

Posted 03 October 2015 - 23:49

Moi mili, przesiadłam się niedawno z Androida na IP6 i rozpaczliwie poszukuję aplikacji budzika, który budzi playlistą z YouTube'a.

W idealnej rzeczywistości odpowiednika androidowego EasyAlarm - oczywiście pod względem funkcjonalnym, a nie interfejsu.

Mam wrażenie, że przekopałam już cały appstore i pół internetu, ale może coś przeoczyłam? Może da się to załatwić jakoś pośrednio przy pomocy czegoś w rodzaju IFTTT/Zapier?
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :)

#4652 cucma89

cucma89
  • 6 posts

Posted 05 October 2015 - 08:03

A ja szukam aplikacji backupa, ale nie w rodzaju time machine, gdzie miałbym odrzucac pliki które nie beda backupowane tylko taka aplikacja, gdzie ja zaznaczyłbym WYŁĄCZNIE pliki które backup ma wykonywac. Backup time machine'a ma rozmiar 70 GB i to juz po wywaleniu wielu rzeczy, a ja chce zrobic backup WŁĄCZNIE kilku plików tekstowych o rozmiarze max 5 mb.

#4653 marooo

marooo
  • 628 posts
  • SkądKraków

Posted 11 October 2015 - 03:01

Jak wiadomo iOS9 umożliwił blokowanie reklam i pojawiła się masa ADBLOCKÓW. Który darmowy ADBLOCK jest wart polecenia?

#4654 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 11 October 2015 - 16:09

Witam . Przymierzam się do kupna 5s i zastanawiam się czy jest tam dostępna identyczna aplikacja jak na androida do liczenia kcal . Aplikacja nazywa się dieta i trening .Chodzi mi o ta aplikacje : 

https://play.google....ttraining&hl=pl

. Czy ktoś miły mógłby sprawdzić czy można ją pobrac z App store :)?

#4655 jedrekkw15

jedrekkw15
  • 37 posts

Posted 11 October 2015 - 20:29

Niestety nie ma takiej aplikacji, jednak jest wiele zamienników. 

Np. Calories counter lub Mango

#4656 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 12 October 2015 - 10:43

Poszukuję aplikacji, która przekształci iP w rejestrator samochodowy. iP4, 5s, 6s+
1 może być płatna

2 powinna działać w tle (np podczas odtwarzania muzyki ze spotify albo słuchania podcastów)

3 umożliwiać zgranie nagrania (nie wszystkie apki nagrywają do camera roll)
4 możliwość nagrywania z dźwiękiem lub bez

5 możliwie rzadko się wysadzająca ;)

#4657 NeeRek

NeeRek
  • 250 posts

Posted 12 October 2015 - 11:23

Jaka aplikacja zastępuje arkusz kalkulacyjny z androida ?

#4658 wit33

wit33
  • 25 posts

Posted 12 October 2015 - 12:10

Poszukuję aplikacji, która przekształci iP w rejestrator samochodowy. iP4, 5s, 6s+
1 może być płatna
2 powinna działać w tle (np podczas odtwarzania muzyki ze spotify albo słuchania podcastów)

Witam.
Może Cię się przyda:
OsmAnd DVR (z tej korzystam) oraz:
DrivingRec.
Obie płatne.
Nie sprawdzałem czy działają w tle ale powinny.
Pozdrawiam.

#4659 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 12 October 2015 - 14:32

Dziękuję za odzew, niestety obie wyłączają spotify w momencie gdy włączają kamerę, dobrze, że osmand ma wersję próbną :)

edit:

oki, osmand ma taką możliwość, trzeba wyłączyć dźwięki aplikacji i mikrofon, jakoś przeżyję bez nagrywania dźwięku ;)

ip4 dostaje zawału jednocześnie odtwarzając muzę i nagrywając video, ale docelowo to i tak ma być na 6s+

Do twórców driving rec napisałem zapytanie, może coś odpowiedzą jak ominąć problem lub usprawnić apkę

Jeszcze raz dziękuję

Edited by Robert de Clair, 12 October 2015 - 15:22.

• wit33 likes this

#4660 Gramaton

Gramaton
  • 98 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 12 October 2015 - 14:44

Witam,

Pytanie jest proste. Czy istnieje na IOS aplikacja, która umożliwia automatyczne włączanie/wyłączanie WiFi/Bluetooth w zależności od pory dnia lub/i miejsca (lokalizacja GPS) ?

Chodzi o to, że np: komunikacja WiFi/Bluetooth w pracy, czy podczas przemieszczania się jest mi zbędna a czerpie baterię.

Wiem, że można to zrobić ręcznie ale chciałbym zautomatyzować ten proces.

#4661 gsn

gsn
  • 180 posts

Posted 12 October 2015 - 19:48

Witam,

Pytanie jest proste. Czy istnieje na IOS aplikacja, która umożliwia automatyczne włączanie/wyłączanie WiFi/Bluetooth w zależności od pory dnia lub/i miejsca (lokalizacja GPS) ?

Chodzi o to, że np: komunikacja WiFi/Bluetooth w pracy, czy podczas przemieszczania się jest mi zbędna a czerpie baterię.

Wiem, że można to zrobić ręcznie ale chciałbym zautomatyzować ten proces.

Korzystam z IFF, mam ustawione przypomnienie że jeżeli zmienię wcześniej ustaloną lokalizację wtedy dostaje przypomnienie o wyłączeniu wifi.

Follow me on Twitter: @unscom

#4662 Gramaton

Gramaton
  • 98 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 12 October 2015 - 19:57

Korzystam z IFF, mam ustawione przypomnienie że jeżeli zmienię wcześniej ustaloną lokalizację wtedy dostaje przypomnienie o wyłączeniu wifi.

Rozumiem, jest to jakieś pośrednie rozwiązanie. Kilka dni temu przesiadłem się z Samsunga Galaxy S6 na IP 6S+. W Samsungu nie dość, że była taka fukcja to jeszcze w zależności od miejsca zmieniały się skróty aplikacji na ekranie. Dość proste i wygodne rozwiązanie. 

#4663 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 12 October 2015 - 20:01

Witam . Przymierzam się do kupna 5s i zastanawiam się czy jest tam dostępna identyczna aplikacja jak na androida do liczenia kcal . Aplikacja nazywa się dieta i trening .Chodzi mi o ta aplikacje : 

https://play.google....ttraining&hl=pl

. Czy ktoś miły mógłby sprawdzić czy można ją pobrac z App store :)?

MyFitnessPal (powinna być też na Androidzie, więc sobie zobacz i przetestuj).

Rozumiem, jest to jakieś pośrednie rozwiązanie. Kilka dni temu przesiadłem się z Samsunga Galaxy S6 na IP 6S+. W Samsungu nie dość, że była taka fukcja to jeszcze w zależności od miejsca zmieniały się skróty aplikacji na ekranie. Dość proste i wygodne rozwiązanie. 

Jeśli masz przecież 6S+ to zbytnio się nie powinieneś baterią przejmować, z tego co tu osoby na forum piszą (w końcu to jest stworzone by działało non stop, bez wyłączania tego).

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#4664 Gramaton

Gramaton
  • 98 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 12 October 2015 - 20:21

MyFitnessPal (powinna być też na Androidzie, więc sobie zobacz i przetestuj).

Jeśli masz przecież 6S+ to zbytnio się nie powinieneś baterią przejmować, z tego co tu osoby na forum piszą (w końcu to jest stworzone by działało non stop, bez wyłączania tego).

Spodziewałem się więcej po baterii ... może to się zmieni za kilka dni. Telefon mam od sobotniego wieczora. Przy intensywnym użytkowaniu nie wytrzymał całego dnia. I nie mówię tutaj o oglądaniu filmów. 

#4665 wit33

wit33
  • 25 posts

Posted 12 October 2015 - 20:34

Dziękuję za odzew, niestety obie wyłączają spotify w momencie gdy włączają kamerę, dobrze, że osmand ma wersję próbną :)

edit:
oki, osmand ma taką możliwość, trzeba wyłączyć dźwięki aplikacji i mikrofon, jakoś przeżyję bez nagrywania dźwięku ;)
ip4 dostaje zawału jednocześnie odtwarzając muzę i nagrywając video, ale docelowo to i tak ma być na 6s+
Do twórców driving rec napisałem zapytanie, może coś odpowiedzą jak ominąć problem lub usprawnić apkę

Jeszcze raz dziękuję

#4666 baconp

baconp
  • 30 posts

Posted 14 October 2015 - 18:28

1 może być płatna

Nigdy nie będziesz miał tej samej jakości nagrania co z videorejestratora nawet za 250zł.

Używałem takich aplikacji na Note 3 Note 2. Telefony miały o wiele lepszy aparat niz iphone. Zanim kupiłem videorejestrator i zmieniłem telefon z note 3 na iphone 5 poszukiwałem własnie aplikacji na iphone 5. Nie znalazłem takiej by obsłużyla multitasking a jakośc nagrania to porazka.

Szerokość kąta widzenia z videorejestratora będzie wieksza. Telefony zwykle focus łapią na kropach deszczu na szybie lub brudzie na szybie. Zapomnij także o odczycie tablic rejestracyjnych przy stłuczce lub mijającym aucie. Nagrywanie w nocy to porazka w telefonie. Widocznośc tylko przed maską , otoczenie odpada.

Wez pod uwage ze iOS nie ma multitaskingu jak android. Zwroc uwage ze dlaczego darmowa aplikacja yanosik na IOS nie posiada videorejestratora a wersja na Android posiada? Problem jest w IOS. Mam nocne nagrania z aplikacji videorejestratora na android note 3 a z videorejestratora za 250zl GS90C, Niebo a ziemia. Owszem w dzien to wszystko dobrze nagrywa. Polecam forum o videorejestratorach auto wrzuta pl . Tam masz sporo testow w roznych przedzialach cenowych. Testy praktyczne przez wielu uzytkownikow. W kazdym przedziale cenowym. Telefon ma inny obiektyw, inna jasnosc obiektywu, inny kąt. Zapomnij o video z HDR czy WDR, Zapomnij by trzymał równo 30fps , choć widzę ze przydaje sie 60fps gdyz klatka po klatce mozna odczytac tablice rej. Nocne nagrania sa o wiele lepsze z videorejestratorów serii DOD , lecz to juz ok 800zl. Nie bierz nic na procesorze mediatek bo nie wyrobi przy 30fps. Przy wyzszych predkosciach powyzej 100km/h telefon tez nie nadazy z plynnoscia nagrania nawet w dzien.

PS na androidzie używałem darmowej dashtalkcam i zakupiłem Autoguard.

Poszukuje aplikacji do wyświetlania powiadomień na ekranie. Na androidzie miałem popupy na srodku ekranu o spotkaniu o wydarzeniu. Czy jest coś takiego na iOS. Mam tutaj podpięty gmail i kalendarz google lecz musze zaglądać nonstop do kalendarza by sprawdzać wszystko. Aplikacja moze byc platna

#4667 baconp

baconp
  • 30 posts

Posted 14 October 2015 - 20:56

Szukam aplikacji do powiadomień o spotkaniach i wydarzeniach. Powiadomienia najlepiej na srodku ekranu lub całym. Mogą być pop up. Mialem tak w androidzie. Obecnie musze rozwinąc górną belkę by sprawdzić spotkania w kalendarzu. Program możę być płatny, zakupię.

#4668 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 14 October 2015 - 22:20

Szukam aplikacji do powiadomień o spotkaniach i wydarzeniach. Powiadomienia najlepiej na srodku ekranu lub całym. Mogą być pop up. Mialem tak w androidzie. Obecnie musze rozwinąc górną belkę by sprawdzić spotkania w kalendarzu. Program możę być płatny, zakupię.

Przecież powiadomienia można skonfigurować by wyświetlały zamiast banera alert, wtedy powiadomienie pojawiają się na środku ekranu, także zablokowanego.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#4669 Adr805

Adr805
  • 72 posts

Posted 15 October 2015 - 21:31

Szukam fajnej aplikacji do zmieniania slide'ów na powerpoint. Ja wiem, że łatwo to znaleźć w app store po wyszukiwarce ale może ktoś zna jakąś dobra i sprawdzoną ? Ogołnie najlepiej by było jakby ta aplikacja pozwalała zmieniać slide'y przez przyciski głośnosci w iphone. Bo wtedy może być zgaszony i nie rozprasza uwagi. 

dziękuje z góry i pozdrawiam :)

Edited by Adr805, 15 October 2015 - 21:31.

#4670 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 15 October 2015 - 21:51

Szukam fajnej aplikacji do zmieniania slide'ów na powerpoint. Ja wiem, że łatwo to znaleźć w app store po wyszukiwarce ale może ktoś zna jakąś dobra i sprawdzoną ? Ogołnie najlepiej by było jakby ta aplikacja pozwalała zmieniać slide'y przez przyciski głośnosci w iphone. Bo wtedy może być zgaszony i nie rozprasza uwagi. 

dziękuje z góry i pozdrawiam :)

https://itunes.apple...d896358229?mt=8

Tylko, że ekran musi byś podświetlony, aby to działało, ale ogólnie polecam programik.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#4671 Sziszapangma

Sziszapangma
  • 55 posts

Posted 16 October 2015 - 16:12

Czy moglibyście polecić jakąś dobrą aplikację do odtwarzania filmów z napisami  ( .txt ) dla Iphona ? Żebym nie musiała nic konwertować tylko cyk, wgrać i już. 

#4672 wit33

wit33
  • 25 posts

Posted 16 October 2015 - 18:56

Czy moglibyście polecić jakąś dobrą aplikację do odtwarzania filmów z napisami ( .txt ) dla Iphona ? Żebym nie musiała nic konwertować tylko cyk, wgrać i już.

PlayerXtreme lub VLC.
Pierwszy płatny ale odtwarza wszystkie formaty.

#4673 slythia

slythia
  • 84 posts

Posted 16 October 2015 - 18:59

Czy moglibyście polecić jakąś dobrą aplikację do odtwarzania filmów z napisami  ( .txt ) dla Iphona ? Żebym nie musiała nic konwertować tylko cyk, wgrać i już. 

AVPlayer, niestety płatny. VLC jest dobry, jednak nie wszystko odtwarza. 

#4674 Sziszapangma

Sziszapangma
  • 55 posts

Posted 16 October 2015 - 21:10

Może być płatny, najważniejsze żeby działał bez niespodzianek. A taki GoodPlayer jest ok ? 

#4675 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 16 October 2015 - 22:46

Potrzeba prostej apki która pobierze aktualna godzinę i pozwoli napisać notatke.

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users