Poszukuję aplikacji, która przekształci iP w rejestrator samochodowy. iP4, 5s, 6s+
1 może być płatna
2 powinna działać w tle (np podczas odtwarzania muzyki ze spotify albo słuchania podcastów)
3 umożliwiać zgranie nagrania (nie wszystkie apki nagrywają do camera roll)
4 możliwość nagrywania z dźwiękiem lub bez
5 możliwie rzadko się wysadzająca
Nigdy nie będziesz miał tej samej jakości nagrania co z videorejestratora nawet za 250zł.
Używałem takich aplikacji na Note 3 Note 2. Telefony miały o wiele lepszy aparat niz iphone. Zanim kupiłem videorejestrator i zmieniłem telefon z note 3 na iphone 5 poszukiwałem własnie aplikacji na iphone 5. Nie znalazłem takiej by obsłużyla multitasking a jakośc nagrania to porazka.
Szerokość kąta widzenia z videorejestratora będzie wieksza. Telefony zwykle focus łapią na kropach deszczu na szybie lub brudzie na szybie. Zapomnij także o odczycie tablic rejestracyjnych przy stłuczce lub mijającym aucie. Nagrywanie w nocy to porazka w telefonie. Widocznośc tylko przed maską , otoczenie odpada.
Wez pod uwage ze iOS nie ma multitaskingu jak android. Zwroc uwage ze dlaczego darmowa aplikacja yanosik na IOS nie posiada videorejestratora a wersja na Android posiada? Problem jest w IOS. Mam nocne nagrania z aplikacji videorejestratora na android note 3 a z videorejestratora za 250zl GS90C, Niebo a ziemia. Owszem w dzien to wszystko dobrze nagrywa. Polecam forum o videorejestratorach auto wrzuta pl . Tam masz sporo testow w roznych przedzialach cenowych. Testy praktyczne przez wielu uzytkownikow. W kazdym przedziale cenowym. Telefon ma inny obiektyw, inna jasnosc obiektywu, inny kąt. Zapomnij o video z HDR czy WDR, Zapomnij by trzymał równo 30fps , choć widzę ze przydaje sie 60fps gdyz klatka po klatce mozna odczytac tablice rej. Nocne nagrania sa o wiele lepsze z videorejestratorów serii DOD , lecz to juz ok 800zl. Nie bierz nic na procesorze mediatek bo nie wyrobi przy 30fps. Przy wyzszych predkosciach powyzej 100km/h telefon tez nie nadazy z plynnoscia nagrania nawet w dzien.
PS na androidzie używałem darmowej dashtalkcam i zakupiłem Autoguard.
Poszukuje aplikacji do wyświetlania powiadomień na ekranie. Na androidzie miałem popupy na srodku ekranu o spotkaniu o wydarzeniu. Czy jest coś takiego na iOS. Mam tutaj podpięty gmail i kalendarz google lecz musze zaglądać nonstop do kalendarza by sprawdzać wszystko. Aplikacja moze byc platna