Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Lekkie wygięcie w moim iPhonie?!

• Please log in to reply
61 replies to this topic

#51 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 07 January 2015 - 16:51

Hm, nie mam zamiaru mówić że iPhone 6 jest słabym telefonem. Dbam o sprzęt, nie rzucam telefonem, nie siadam na IP6 (żadnej rysy, uderzenia, wszystko działa idealnie). I po niecałym miesiącu użytkowaniu ma wygięcie, nie miałem czegoś takiego z żadnym innym telefonem.

Myślałem że to tylko u mnie wadliwy telefon, ale nie jestem sam z tym problemem.

Dziwi mnie reakcja na takie zarzuty - "bajki", "sam go sobie wygiąłeś". (Tak, wydałem 3 000 zł żeby se go zepsuć?)

Fajnie że nie masz takiego problemu.

Jesteś pewien, że do mnie kierujesz te słowa? Przeczytaj mój post jeszcze raz, zrozumienie naprawdę nie powinno nastręczać zbyt wielu problemów. Podpowiem, to co w cudzysłowiu to cytaty.

Mnie też wyjątkowo irytuje na tym portalu to, że z ludzi mających problemy ze sprzętem robi się idiotów a pewne jednostki gotowe są oddać za Apple życie. Napiszesz, że iPhone 6 i 6+ się gnie, wpada wyznawca i jazda jak wyżej. Żółte ekrany? Kłamstwo i pomówienia bo Heniek ze Ździchem trafili dobre egzemplarze. Przykłady można mnożyć. Wszystkim życzę mniej fanatyzmu, Apple - mimo tego, że robią masę świetnych produktów - czasem naprawdę potrafią dać doopy. To jest fakt a zakrzyczenie tego przez fanatyków nikomu z nas na dobre nie wyjdzie.

Edited by RBB, 07 January 2015 - 16:56.

• ippawel likes this

#52 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 January 2015 - 23:33

Straciłem 10 minut życia ale co tam,  jeszcze niedawno pisałeś tak:

effe 24 września 2014 - 13:09 "Kuźwa siadają na telefonie i się dziwią, że może się uszkodzić. Ludzie trochę powagi. Wiadome, ileś tam razy nic się nie stanie, aż w końcu pęknie. Logiczne."

effe 01 października 2014 - 06:36 "Mam to samo w pracy i sie śmieje. Wygina się ludziom w głowach. I to jest przykre. Ludzie są tacy naiwni."

effe 03 października 2014 - 07:40 "Zobaczcie, korzystam już prawie tydzień z iP6+ i się jeszcze nie wygiął :shock: toż to SZOK! A noszę go w kieszeni jeansów. Siadam, kucam, normalnie korzystam i nic, zero zniekształceń. Jak to możliwe? Czyżby internet jednak kłamał? ojej… :roll: "

effe  03 października 2014 - 11:32 "Powtarzam, podczas normalnego użytkowania ani iPhone 5s ani iPhone 6 nie wygnie się od tak se, chyba, ze bardzo mocno tego chcemy. "

effe  18 października 2014 - 13:34 "Komu się wygina? Jakoś na tym forum nie trafiłem na takie opinie."

effe 19 października 2014 - 09:29 "OK, czytaj sobie dalej bajeczki  :) Jak napiszą, że widzieli latające krowy, też uwierzysz? Bidaczek."

effe  19 października 2014 - 13:57 "OK, ok Jeśli ktoś wierzy w bajki również nic nie poradzimy. Tak tak, iPhone sam się wygina w kieszeni. Powiem nawet więcej iPhone wygina się od samego patrzenia na niego. Radzę wyjść z tego matrixa  :)"

effe  19 października 2014 - 15:43 "Lexio ogarnij się, nie mam zamiaru przekopywać i czytać opinii internautów. Dla mnie liczą się fakty, to co widzę na żywo. Korzystam już 3 tydzień z iP6+ w różnych warunkach, nawet lekko ekstremalnych i jakoś mi się jeszcze nie wygiął. Powiem więcej, nie dostał żadnej ryski, choć nie korzystam z żadnych etui itp. Wg mnie wykonanie, na początku bynajmniej się tak wydaje jest o wiele lepsze niż w jego poprzednikach. A to, że pod naciskiem się wygnie, nie jest tajemnica. iPhone 5/5s też się wyginał. HTC One M8 również. Tylko trzeba to po prostu zrobić świadomie. Dziękuję i dobranoc  :)"

effe 22 października 2014 - 14:04 "A w duszki też wierzysz? To nie długo Twoje święto  :)

hehe, nigdy mnie to forum nie przestanie zadziwiać.  :)
Na bank w kieszeni sam Ci się wygnie  ;)"

effe  22 października 2014 - 14:39 "No my wiemy, zapewne już 3 Ci się w spodniach wygięły?  ;)

Sorry, ale bajki ludzie opowiadają, a wy wciągacie jak młode pelikany.
Żal.

Używam iPhone'a 6plus już kilka tygodni, noszę w kieszeni jeansów. Siadam, chodzę, biegam, kucam i jakoś się nie wygiął. Jeśli faktycznie byłaby to taka słaba konstrukcja, to już dawno byłby wygięty.
Druga sprawa, testy mówią, że HTC M8 jest słabszy konstrukcyjnie. Posiadałem go ponad miesiąc i też się jakoś nie wygiął. 

Ludzie ogarnijcie się! Jak korzystacie z telefonu normalnie, nie siadacie na nim, czy nie próbujecie rękoma wygiąć, to nic się nie stanie. A to, że ludzie po forach wypisują, że im się sam wygiął, to są bajki i tyle."

Więcej w tym wątku. 

http://myapple.pl/fo...nia/?p=1918191

Myślę, że kilku osobom z tamtego tematu należą się Twoje przeprosiny.....

Tak w rzeczy samej pisałem, przyznaję i oczywiście mogę przeprosić wszystkich i każdego z osobna ;)

Wiadomo, nie wygiął mi się iPhone tak jak to było i jest pokazywane w sieci. Wygiął mi się tak coś o 50% mniej niż autorowi tego tematu. Na oko tego widać nie było, jednak jak się kładło go na wyświetlaczu leciutko gibał się. Być może było tak od nowości, nie wiem, wcześniej po prostu tego nie sprawdzałem. W niczym to nie przeszkadzało, jednak pozostawał sam fakt i świadomość, że faktycznie zaraz się coś może w środku uszkodzić. Nie lubię niedociągnięć więc sprzedałem. Do tego wszystkiego doszło podwójne klikanie home button. Podziękowałem Apple i kupiłem Samsunga, choć również najeżdżałem na tą markę. Zwłaszcza za lagwiz. Samsung Alpha okazał się jak na razie super zakupem. Zobaczymy jak długo pociągnie. Jak coś to sprzedam i może kupię iPhone 5s lub poczekam na 6s. iPhone'a 6 nie kupię bo wg mnie faktycznie wyprodukowali w tym roku bubel. 

Edited by effe, 07 January 2015 - 23:35.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#53 Casper.

Casper.
  • 287 posts

Posted 08 January 2015 - 21:07

Myślałem, że w tylnej. Ale tak czy inaczej sam się nie wygiął i trudno egzekwować gwarancję w takim przypadku. Poza tym jeśli telefon był już w jednym serwisie i odrzucono gwarancję to w drugim serwisie będzie tak samo, bo oni to do systemu wpisują.

Jezu większych bzdur nie czytalem dawno. Oczywiście, że iPhone 6 się same wyginaja... Było to nie raz poruszane i wmawianie komuś, że zrobił to specjalnie czy ze sam sie nie mogl wygiac to kłamstwo pisali nawet na makoweabc, że jeden serwis wymienia, a drugi ma to gdzies. W innych bardziej cywilizowanych krajach ludzie wspolczuja, ze ktos dostal wadliwy tel i wymieniaja od reki, a nie wmawiaja kogos, ze psuje sprzet za pare tysiecy. Kolejna sprawa to serwis... Oddalem tel z rozwalona bateria tzn napuchnieta od 5s i w iMad mnie olali chcieli za diagnostyke 60 zł i powiedzieli, że nie wymienia telefonu na gwarancji. Przez pare miesiecy biedny oddzial Apple Polska nie mogl sobie poradzić z moim telefonem i go wymienic na nowy bo autoryzowany serwis go odrzucił jednak postanowiłem przejsc się do iSpota, który na drugi dzień wymienił telefon na nowy... Każdy serwis inaczej to rozpatruje i tak jak napisales "wpisywanie do systemu" nic nie zmienia...

#54 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 08 January 2015 - 21:23

Zapewne zagadka samowyginających sie 6 Plus będzie kiedyś rozwiązana, niechcę mi sie wierzyć że aluminium choć dość miekkie samo się wygina, jedyne co mi przychodzi na myśl to bateria, może ona ulega deformacji i powoli z biegiem czasu zaczyna tak napierać na plecy iP że ten zaczyna się wyginać, ale to tylko teoria :)

#55 superlo

superlo
  • 140 posts

Posted 08 January 2015 - 21:52

Nie chodzi o samoistne wyginanie sie iPhone'a, tylko o wyginanie go podczas normalnego użytkowania. I to jest wada fabryczna/konstrukcyjna, zwał jak zwał.

#56 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 08 January 2015 - 22:02

Wsiadasz do auta z telefonem w kieszeni tych swoich rurek? Jak dzwoni to latasz po całym aucie żeby wyprostować nogę i wyjąć telefon obijając się od krawężnika do krawężnika? Tak sobie tylko piszę.... bo ostatnio takiego zatrzymałem i dostał w ryj.... Wiec sprawdzam czy to nie Ty? W rurkach, z blond grzywą i szalikiem?  Ludzie ogarnijcie się!

(żeby nie było, że jestem agresywny... po prostu by mnie zabił idiota z telefonem w kieszeni)

Sugerowałbym ogarnięcie emocji. Co jest dziwnego we wsiadaniu do auta z iPhone'em6 do auta? Jak Cię nie stać na sprzęt Bluetooth do auta to nie mierz wszystkich swoją miarą...

#57 Maciej Kubiak

Maciej Kubiak
  • 3 posts

Posted 11 June 2015 - 16:05

Odświeże trochę temat, może ktoś ma jakieś nowe dośiwadczenia.

Moja sytuacja jest trochę bardziej skoplikowania.

Telefon zakupiłem 3 tygodnie temu w stanach - Iphone 6.

wczoraj nastąpiło ( nie wiem kiedy) lekkie wygięcie, ekran cały.

Zgłosiłem sprawe na infomlinie, kazali wysłac zdjęcia. Dziś miły Pan oddzownił ze fajnie fajnie ale gwarancja tego nie obejmuje i dowidzenia.

Chyba z renkojmą też bedzie problem skoiro telefon kupiony w stanach..

Znajomy prawnik powiepiedzi zebym i tak oddal do courtland bo przynjamniej dostane coś na piśmie ze nie uznają gwaran cji i będzie sie od czego odowłać.

Być może skierujemy sprawę do sądu ale to może być utrudnione ze wzgledu ze telefon był zakupiony w stanach, wiuec potrzbujemy kogos w polsce kto się "przyzna" do telefonu, do udzielenia bądź nie gwarancji.

Dobry pomysł? coś innego można zrobić?

Generalnie zaufanie do firmy apple silnie naruszone...

Czytałem jeszce o jakiś magigach ktorzy za stówke porstują iphony, wymują bebechy i prostują aluminimum, ale tak na logie to chyba kazde wyginanie niszczy aluminium.

#58 Michu282

Michu282
  • 53 posts

Posted 11 June 2015 - 16:18

Zamiast prostowanie lepiej kupić nową obudowę w Chinach i dać do jakiegoś serwisu do przełożenia.  Ale najpierw walcz z serwisem, gwarancja jest międzynarodowa.

#59 Maciej Kubiak

Maciej Kubiak
  • 3 posts

Posted 11 June 2015 - 16:24

jakieś linki gdzie można taką sprawdzoną obudowe nabyć?

#60 algeroth

algeroth
  • 45 posts

Posted 11 June 2015 - 17:46

No wlasnie, gdzie można taka obudowę kupic? Z czystej ciekawości ;)

#61 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 11 June 2015 - 19:01

Chyba z renkojmą też bedzie problem skoiro telefon kupiony w stanach..

Rękojmia... Zapomnij, chyba, że amerykańskie prawo to przewiduje, ale to musisz na miejscu się ze sprzedawcą dogadywać. w EU nic nie ugrasz.

Być może skierujemy sprawę do sądu ale to może być utrudnione ze wzgledu ze telefon był zakupiony w stanach, wiuec potrzbujemy kogos w polsce kto się "przyzna" do telefonu, do udzielenia bądź nie gwarancji.
Dobry pomysł? coś innego można zrobić?

Do sądu to tylko w Stanach. Gwarancja jest dobrowolna i jej warunki są znane. Jeżeli chcesz korzystać z gwarancji, zgadzasz się z jej warunkami. Uszkodzenia mechaniczne anulują automatycznie gwarancje. iPhone sam od patrzenia się nie gnie, więc nic nie ugrasz. Kupiłeś w Stanach, amerykańską wersję, to jedynie tam na miejscu możesz się sądzić. Obawiam się, że utopisz wtedy więcej niż koszt iPhone.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#62 Maciej Kubiak

Maciej Kubiak
  • 3 posts

Posted 11 June 2015 - 20:55

Tylko że z tego co czytam to w stanach jest inne podejście do klienta i te telefony wymieniają od ręki, a u nas jakiś inżynier serwisant, ma gdzieś pojedyńczego klienta, stwerdza uszkodzenie miechanicze z winy klienta, tak najłatwiej,

Serio nic się nie da zrobić? Jakieś porady? Gdzie napisać?

Rozumiem że Courtland odpowie mi to samo co koleś z infolini serwisowej tak?

Może jakiś serwis w berlinie np? może tam mają inne podjescie do klienta...

Edited by Maciej Kubiak, 11 June 2015 - 21:30.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users