Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
* * * * - 6 g艂osy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1860 odpowiedzi w tym temacie

#551 jasiecki

jasiecki
  • 4聽271 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKonin, Poland

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 06:05

Ja widzia艂em ze tak bedzie http://myapple.pl/wi...tml#post2332306 post nr 6

#552 kobus

kobus
  • 787 post贸w
  • Sk膮dKo藕min Wlkp.

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 06:53

no widzicie :) taki feature :D mo偶na zrobic sobie ekran curved :D a moze ta obudowa wygieta sluzy do stabilnosci z wystajacym aparatem :D ?

#553 uczaj27

uczaj27
  • 107 post贸w

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 07:07

Jestem troch臋 przera偶ony, ale podobno zwyk艂e sz贸stki nie maj膮 tego problemu.
https://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM#t=243

JA czyta艂em ,偶e zwyk艂a r贸wnie偶 si臋 wygina

#554 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 08:33

Bo aluminium ma to do siebie 偶e si臋 wygina i odkszta艂ca. Nie tylko w iPhone :)
Do艂膮czona grafika

PS: iPhone 5C nie powinien si臋 wygina膰 ;-)

#555 poli_x

poli_x
  • 347 post贸w

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 10:10

6/ 6+ to chyba najbardziej kontrowersyjny z modeli, nawet na tym forum czytaj膮c posty wida膰, 偶e zachwytu nie ma. Dziwi fakt, 偶e modelu 6+ tak szybko zabrak艂o, ale pewnie by艂 wyprodukowany w mniejszej ilo艣ci i st膮d ten deficyt.
Jestem pewny, 偶e je艣li kto艣 kupi 6+ to raczej modelu 6S+ w przysz艂ym roku ju偶 nie kupi, bo ten tablet przez rok czasu dostarczy mu tyle niepor臋czno艣ci, 偶e b臋dzie to chcia艂 sprzeda膰. A za rok ..... zacytuje tego posta, bo bije o zak艂ad, 偶e model 6+ na rynku wt贸rnym b臋dzie trudniej sprzeda膰 ni偶 zwyk艂膮 6k臋. Ceny b臋d膮 za u偶ywki identyczne o ile jeszcze 6+ nie b臋d膮 ta艅sze.

A czy na tym forum widzia艂e艣 kiedy艣 zachwyty nad jakim艣 nowym modelem?
Wysz艂a 4-ka - co to kurde jest? Jak mo偶na by艂o wyda膰 tak brzydki telefon.
Wyszed艂 4s - nic ciekawego, troch臋 szybszy
Wysz艂a 5ka - Apple si臋 ko艅czy, co to za brzydal, co to za parowka, masakra
Wyszed艂 5s - nic ciekawego, troch臋 szybszy, touch id? Na co komu zb臋dny bajer.
Wiec i przy 6tce b臋d膮 p艂acze, ka偶dy widzi to co chce widzie膰.
Ja widz臋 pozytywy, ekran jest wi臋kszy a to plus, tylko trzeba najpierw z takiego telefonu korzysta膰 by si臋 o tym przekona膰.
Sama jako艣膰 ekranu jest du偶o lepsza od 5s, du偶y wp艂yw ma sporo wi臋kszy kontrast i spos贸b osadzenia ekranu, dzi臋ki temu wszystko na wy艣wietlaczu wygl膮da mega realnie - namacalnie, czer艅 jest czarniejsza =)
Aparat robi 艂adniejsze zdj臋cia w gorszych warunkach + 240fps podczas kr臋cenia film贸w kt贸re mo偶na w fajny spos贸b wykorzysta膰 w 偶yciu codziennym.
Zaokr膮glone boki telefonu daj膮 lepsze trzymanie telefonu i jest wygodniejszy w kieszeni od 5sa.
Mo偶na przyczepi膰 si臋 do wystaj膮cego aparatu, pe艂na zgoda, ja b臋d臋 mia艂 telefon w applowskim casie wiec mi to ryba (prosz臋 o wi臋cej fotek sylikonow do 6ki)
  • dvcam lubi to

#556 przemas073

przemas073
  • 140 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 10:33

Zgadzam si臋 w 100% z przedm贸wc膮. Forum od zawsze przesi膮ka艂o hater'stwem :/ Ka偶dy produkt appla ma swoje wady i zalety, zreszt膮 to tyczy si臋 wszystkich producent贸w:) To, 偶e kogo艣 nie sta膰 lub nie mo偶e wyrwa膰 swojej "sz贸stki" z r贸偶nych przyczyn nie oznacza, 偶e ma j膮 krytykowa膰 po ca艂o艣ci. Liczby sprzeda偶y m贸wi膮 same za siebie i jako艣 nie ma zbiorowych pozw贸w, 偶e iphony si臋聽wyginaj膮 czy cokolwiek. PISSS

#557 eviltomek

eviltomek
  • 780 post贸w
  • Sk膮dD臋bica

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 10:34

R贸wnie偶 pami臋tam te p艂acze nad ip5 :D masakra teraz placza nad ip6 a za rok nad ip7 bo ip6 byl ladniejszy :D

#558 przemas073

przemas073
  • 140 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 10:34

Zgadzam si臋 w 100% z przedm贸wc膮.

A czy na tym forum widzia艂e艣 kiedy艣 zachwyty nad jakim艣 nowym modelem?
Wysz艂a 4-ka - co to kurde jest? Jak mo偶na by艂o wyda膰 tak brzydki telefon.
Wyszed艂 4s - nic ciekawego, troch臋 szybszy
Wysz艂a 5ka - Apple si臋 ko艅czy, co to za brzydal, co to za parowka, masakra
Wyszed艂 5s - nic ciekawego, troch臋 szybszy, touch id? Na co komu zb臋dny bajer.
Wiec i przy 6tce b臋d膮 p艂acze, ka偶dy widzi to co chce widzie膰.
Ja widz臋 pozytywy, ekran jest wi臋kszy a to plus, tylko trzeba najpierw z takiego telefonu korzysta膰 by si臋 o tym przekona膰.
Sama jako艣膰 ekranu jest du偶o lepsza od 5s, du偶y wp艂yw ma sporo wi臋kszy kontrast i spos贸b osadzenia ekranu, dzi臋ki temu wszystko na wy艣wietlaczu wygl膮da mega realnie - namacalnie, czer艅 jest czarniejsza =)
Aparat robi 艂adniejsze zdj臋cia w gorszych warunkach + 240fps podczas kr臋cenia film贸w kt贸re mo偶na w fajny spos贸b wykorzysta膰 w 偶yciu codziennym.
Zaokr膮glone boki telefonu daj膮 lepsze trzymanie telefonu i jest wygodniejszy w kieszeni od 5sa.
Mo偶na przyczepi膰 si臋 do wystaj膮cego aparatu, pe艂na zgoda, ja b臋d臋 mia艂 telefon w applowskim casie wiec mi to ryba (prosz臋 o wi臋cej fotek sylikonow do 6ki)

Forum od zawsze przesi膮ka艂o hater'stwem :/
Ka偶dy produkt appla ma swoje wady i zalety, zreszt膮 to tyczy si臋 wszystkich producent贸w:)
To, 偶e kogo艣 nie sta膰 lub nie mo偶e wyrwa膰 swojej "sz贸stki" z r贸偶nych przyczyn nie oznacza, 偶e ma j膮 krytykowa膰 po ca艂o艣ci.
Liczby sprzeda偶y m贸wi膮 same za siebie i jako艣 nie ma zbiorowych pozw贸w, 偶e iphony si臋聽wyginaj膮 czy cokolwiek.
PISSS

#559 bolec71

bolec71

• 657 post贸w
  • Sk膮dPodkarpacie

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 10:35

Pierwszego IPhone nikt nie krytykowa艂 na tym forum !
  • dvcam lubi to

#560 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 10:39

A brak mms贸w i nagrywania wideo? Do tego krytykowano wysok膮 cen臋, brak dost臋pno艣ci w Polsce, brak diody przy aparacie itp.

#561 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 10:41

Pierwszego IPhone nikt nie krytykowa艂 na tym forum !

ho ho ho i to ile krytykowali :)
G艂贸wnie w艂a艣nie za brak podstawowych funkcji jak na tamte czasy.
Nikt, nie wierzy艂 wtedy, 偶e to b臋dzie najpopularniejszy telefon na 艣wiecie.
  • dvcam lubi to

#562 Arturo90

Arturo90
  • 252 post贸w
  • Sk膮dSpain

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 10:59

czekam na swojego 6+ ale widz膮c wszystkie testy i opinie mam coraz bardziej mieszane uczucia. kiedy艣 u偶ywa艂em note 2 5.5 cala i bylem naprawd臋 zadowolony ale na dzi艣 dzie艅 w tej cenie 799euro nie wiem czy to rozs膮dny wyb贸r, nowa xperia z3 tez prezentuje si臋 pi臋knie lub note 4. aktualnie mam xperia z2 i naprawd臋 ten telefon nie widzia艂 laga nigdy. i za艂o偶臋 si臋 ze tak jak ja wi臋kszo艣膰 os贸b kupuj膮c nowego iphona kieruje si臋 emocjami do czego musz臋 si臋 przyzna膰. np : hahahaha

zastanawiam si臋 czy apple to nie jaka艣 choroba hehe.

- - - Po艂膮czono posty - - -

zastanawia mnie tez sam monta偶 ekranu w 6+, na wielu wideo z crash testami po upadku i roztrzaskaniu ekranu wida膰 jak ekran wypycha w 艣rodkowej cz臋艣ci do g贸ry. mo偶liwe ze boczne zatrzaski nie trzymia tak mocno jak powinny, a telefon za ta kas臋 powinien da膰 wra偶enie czego艣 solidnego juz nie mowie o wyginaniu 6+

za艂贸偶my ze siada Ci na kolana twoja dziewczyna a w przedniej kieszeni masz 6+ co zdarzy艂o mi si臋 ju偶 maj膮c 5s ale jakos nie martwilem sie o to ze si臋 wygnie,

#563 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 post贸w
  • Sk膮dSwiebodzin, PL

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 11:04

Jak ci usiadzie na kolanach to w koncu poczuje cos duzego i twardego... sorry nie moglem sie powstrzymac ;-)

#564 robgrab

robgrab
  • 1聽384 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 11:08

Jak ci usiadzie na kolanach to w koncu poczuje cos duzego i twardego... sorry nie moglem sie powstrzymac ;-)

Ale cienkiego i 艂atwo si臋 gn膮cego. A chyba nie tego b臋dzie oczekiwa膰.

#565 Arturo90

Arturo90
  • 252 post贸w
  • Sk膮dSpain

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 12:22

no tak typowo polska odpowiedz, zreszt膮 sam bym si臋 nie powstrzyma艂

#566 Lexio

Lexio
  • 240 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dMa艂opolska

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 12:55

To mowisz Jej "Kochanie, chwilka, tylko wyjme telefon" i po problemie:P. iPhone sie nie zagoi, pamietaj.

#567 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1聽355 post贸w
  • Sk膮dSouth Park, CO

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:05

za艂贸偶my ze siada Ci na kolana twoja dziewczyna a w przedniej kieszeni masz 6+ co zdarzy艂o mi si臋 ju偶 maj膮c 5s ale jakos nie martwilem sie o to ze si臋 wygnie,

Musisz kolego zacz膮膰 za偶ywa膰 brom. Jedyna rada, by Tw贸j iPhone ocala艂. ;)

#568 MC_

MC_
  • 6聽943 post贸w

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:07

Mo偶e dziewczyna powinna na diet臋 przej艣膰? ;-)

#569 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:09

Ku藕wa siadaj膮 na telefonie i si臋 dziwi膮, 偶e mo偶e si臋 uszkodzi膰. Ludzie troch臋 powagi. Wiadome, ile艣 tam razy nic si臋 nie stanie, a偶 w ko艅cu p臋knie. Logiczne.

#570 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 post贸w
  • Sk膮dopolszczyzna

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:13

W kieszeni tak, w d艂oni trzyma si臋 go fatalnie z wra偶eniem, 偶e zaraz wypu艣ci si臋 go z r臋ki.

#571 swiety74

swiety74
  • 773 post贸w
  • Sk膮dKatowice

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:17

Fatalnie to si臋 go podnosi ze sto艂u...

#572 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1聽355 post贸w
  • Sk膮dSouth Park, CO

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:19

Fatalnie to si臋 go podnosi ze sto艂u...

Jak to fatalnie? Przecie偶 nie przylega do sto艂u, bo wystaje mu iObiektyw ... jak lufa w Rudym 102.

#573 dliwski

dliwski

• 15聽306 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:24

Odk膮d mam iPhone'a, a b臋dzie to ju偶 jakie艣 7 lat, nigdy nie w艂o偶y艂em go do tylnej kieszeni. I nikt mi nie musia艂 m贸wi膰, 偶e jak usi膮d臋, to co艣 si臋 z nim stanie. Trzeba by膰 imbecylem, 偶eby siada膰聽z czymkolwiek w tylnej kieszeni, bo albo si臋聽uszkodzi, albo wbije w dup臋. Nie rozumiem, o co ten ca艂y szum.
  • nuggie lubi to

#574 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:26

Odk膮d mam iPhone'a, a b臋dzie to ju偶 jakie艣 7 lat, nigdy nie w艂o偶y艂em go do tylnej kieszeni. I nikt mi nie musia艂 m贸wi膰, 偶e jak usi膮d臋, to co艣 si臋 z nim stanie. Trzeba by膰 imbecylem, 偶eby siada膰聽z czymkolwiek w tylnej kieszeni, bo albo si臋聽uszkodzi, albo wbije w dup臋. Nie rozumiem, o co ten ca艂y szum.

To ja Ci powiem, dzieci maj膮 radoch臋 bo s膮 ferie :)

#575 iSerwent

iSerwent
  • 13 post贸w

Napisano 24 wrze艣nia 2014 - 13:49

Czy wiadomo co艣 o zamontowanych w nowych iPhone'ach czytnikach TouchID ? Gdzie艣, kiedy艣 czyta艂em, 偶e podobno b臋d膮 lepsze i bardziej usprawnione od tych z poprzedniego modelu 5S. Powiem szczerze, 偶e w moim iPhone 6, czytnik dzia艂a jak burza :) Pami臋tam jak kupi艂em iPhone 5S i mia艂em czasem z nim problemy a ju偶 ostatnie 2/3 miesi膮ce przed premier膮 iPhone 6, musia艂em go przeciera膰 (pomimo 偶e nie by艂 zabrudzony) 偶eby si臋 odblokowa艂 bez lag贸w. W iPhone 6 dzia艂a to znacznie p艂ynniej cho膰 przyznam, 偶e jego dzia艂anie a raczej skok przy nacisku brzmi膮 nieco innaczej, tak bardziej plastikowo ;-/ (a mo偶e to tylko moje z艂udzenie bo sprz臋t nowy?). Macie jakie艣 spostrze偶enia na temat nowego Home Button i TouchID?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych