Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#551 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 24 września 2014 - 06:05

Ja widziałem ze tak bedzie http://myapple.pl/wi...tml#post2332306 post nr 6

#552 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 24 września 2014 - 06:53

no widzicie :) taki feature :D można zrobic sobie ekran curved :D a moze ta obudowa wygieta sluzy do stabilnosci z wystajacym aparatem :D ?

#553 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 24 września 2014 - 07:07

Jestem trochę przerażony, ale podobno zwykłe szóstki nie mają tego problemu.
https://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM#t=243

JA czytałem ,że zwykła również się wygina

#554 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 24 września 2014 - 08:33

Bo aluminium ma to do siebie że się wygina i odkształca. Nie tylko w iPhone :)
Dołączona grafika

PS: iPhone 5C nie powinien się wyginać ;-)

#555 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 24 września 2014 - 10:10

6/ 6+ to chyba najbardziej kontrowersyjny z modeli, nawet na tym forum czytając posty widać, że zachwytu nie ma. Dziwi fakt, że modelu 6+ tak szybko zabrakło, ale pewnie był wyprodukowany w mniejszej ilości i stąd ten deficyt.
Jestem pewny, że jeśli ktoś kupi 6+ to raczej modelu 6S+ w przyszłym roku już nie kupi, bo ten tablet przez rok czasu dostarczy mu tyle nieporęczności, że będzie to chciał sprzedać. A za rok ..... zacytuje tego posta, bo bije o zakład, że model 6+ na rynku wtórnym będzie trudniej sprzedać niż zwykłą 6kę. Ceny będą za używki identyczne o ile jeszcze 6+ nie będą tańsze.

A czy na tym forum widziałeś kiedyś zachwyty nad jakimś nowym modelem?
Wyszła 4-ka - co to kurde jest? Jak można było wydać tak brzydki telefon.
Wyszedł 4s - nic ciekawego, trochę szybszy
Wyszła 5ka - Apple się kończy, co to za brzydal, co to za parowka, masakra
Wyszedł 5s - nic ciekawego, trochę szybszy, touch id? Na co komu zbędny bajer.
Wiec i przy 6tce będą płacze, każdy widzi to co chce widzieć.
Ja widzę pozytywy, ekran jest większy a to plus, tylko trzeba najpierw z takiego telefonu korzystać by się o tym przekonać.
Sama jakość ekranu jest dużo lepsza od 5s, duży wpływ ma sporo większy kontrast i sposób osadzenia ekranu, dzięki temu wszystko na wyświetlaczu wygląda mega realnie - namacalnie, czerń jest czarniejsza =)
Aparat robi ładniejsze zdjęcia w gorszych warunkach + 240fps podczas kręcenia filmów które można w fajny sposób wykorzystać w życiu codziennym.
Zaokrąglone boki telefonu dają lepsze trzymanie telefonu i jest wygodniejszy w kieszeni od 5sa.
Można przyczepić się do wystającego aparatu, pełna zgoda, ja będę miał telefon w applowskim casie wiec mi to ryba (proszę o więcej fotek sylikonow do 6ki)
  • dvcam lubi to

#556 przemas073

przemas073
  • 140 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 września 2014 - 10:33

Zgadzam się w 100% z przedmówcą. Forum od zawsze przesiąkało hater'stwem :/ Każdy produkt appla ma swoje wady i zalety, zresztą to tyczy się wszystkich producentów:) To, że kogoś nie stać lub nie może wyrwać swojej "szóstki" z różnych przyczyn nie oznacza, że ma ją krytykować po całości. Liczby sprzedaży mówią same za siebie i jakoś nie ma zbiorowych pozwów, że iphony się wyginają czy cokolwiek. PISSS

#557 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 24 września 2014 - 10:34

Również pamiętam te płacze nad ip5 :D masakra teraz placza nad ip6 a za rok nad ip7 bo ip6 byl ladniejszy :D

#558 przemas073

przemas073
  • 140 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 września 2014 - 10:34

Zgadzam się w 100% z przedmówcą.

A czy na tym forum widziałeś kiedyś zachwyty nad jakimś nowym modelem?
Wyszła 4-ka - co to kurde jest? Jak można było wydać tak brzydki telefon.
Wyszedł 4s - nic ciekawego, trochę szybszy
Wyszła 5ka - Apple się kończy, co to za brzydal, co to za parowka, masakra
Wyszedł 5s - nic ciekawego, trochę szybszy, touch id? Na co komu zbędny bajer.
Wiec i przy 6tce będą płacze, każdy widzi to co chce widzieć.
Ja widzę pozytywy, ekran jest większy a to plus, tylko trzeba najpierw z takiego telefonu korzystać by się o tym przekonać.
Sama jakość ekranu jest dużo lepsza od 5s, duży wpływ ma sporo większy kontrast i sposób osadzenia ekranu, dzięki temu wszystko na wyświetlaczu wygląda mega realnie - namacalnie, czerń jest czarniejsza =)
Aparat robi ładniejsze zdjęcia w gorszych warunkach + 240fps podczas kręcenia filmów które można w fajny sposób wykorzystać w życiu codziennym.
Zaokrąglone boki telefonu dają lepsze trzymanie telefonu i jest wygodniejszy w kieszeni od 5sa.
Można przyczepić się do wystającego aparatu, pełna zgoda, ja będę miał telefon w applowskim casie wiec mi to ryba (proszę o więcej fotek sylikonow do 6ki)

Forum od zawsze przesiąkało hater'stwem :/
Każdy produkt appla ma swoje wady i zalety, zresztą to tyczy się wszystkich producentów:)
To, że kogoś nie stać lub nie może wyrwać swojej "szóstki" z różnych przyczyn nie oznacza, że ma ją krytykować po całości.
Liczby sprzedaży mówią same za siebie i jakoś nie ma zbiorowych pozwów, że iphony się wyginają czy cokolwiek.
PISSS

#559 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 24 września 2014 - 10:35

Pierwszego IPhone nikt nie krytykował na tym forum !
  • dvcam lubi to

#560 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 24 września 2014 - 10:39

A brak mmsów i nagrywania wideo? Do tego krytykowano wysoką cenę, brak dostępności w Polsce, brak diody przy aparacie itp.

#561 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 września 2014 - 10:41

Pierwszego IPhone nikt nie krytykował na tym forum !

ho ho ho i to ile krytykowali :)
Głównie właśnie za brak podstawowych funkcji jak na tamte czasy.
Nikt, nie wierzył wtedy, że to będzie najpopularniejszy telefon na świecie.
  • dvcam lubi to

#562 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 24 września 2014 - 10:59

czekam na swojego 6+ ale widząc wszystkie testy i opinie mam coraz bardziej mieszane uczucia. kiedyś używałem note 2 5.5 cala i bylem naprawdę zadowolony ale na dziś dzień w tej cenie 799euro nie wiem czy to rozsądny wybór, nowa xperia z3 tez prezentuje się pięknie lub note 4. aktualnie mam xperia z2 i naprawdę ten telefon nie widział laga nigdy. i założę się ze tak jak ja większość osób kupując nowego iphona kieruje się emocjami do czego muszę się przyznać. np : hahahaha

zastanawiam się czy apple to nie jakaś choroba hehe.

- - - Połączono posty - - -

zastanawia mnie tez sam montaż ekranu w 6+, na wielu wideo z crash testami po upadku i roztrzaskaniu ekranu widać jak ekran wypycha w środkowej części do góry. możliwe ze boczne zatrzaski nie trzymia tak mocno jak powinny, a telefon za ta kasę powinien dać wrażenie czegoś solidnego juz nie mowie o wyginaniu 6+

załóżmy ze siada Ci na kolana twoja dziewczyna a w przedniej kieszeni masz 6+ co zdarzyło mi się już mając 5s ale jakos nie martwilem sie o to ze się wygnie,

#563 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 24 września 2014 - 11:04

Jak ci usiadzie na kolanach to w koncu poczuje cos duzego i twardego... sorry nie moglem sie powstrzymac ;-)

#564 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2014 - 11:08

Jak ci usiadzie na kolanach to w koncu poczuje cos duzego i twardego... sorry nie moglem sie powstrzymac ;-)

Ale cienkiego i łatwo się gnącego. A chyba nie tego będzie oczekiwać.

#565 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 24 września 2014 - 12:22

no tak typowo polska odpowiedz, zresztą sam bym się nie powstrzymał

#566 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 24 września 2014 - 12:55

To mowisz Jej "Kochanie, chwilka, tylko wyjme telefon" i po problemie:P. iPhone sie nie zagoi, pamietaj.

#567 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 24 września 2014 - 13:05

załóżmy ze siada Ci na kolana twoja dziewczyna a w przedniej kieszeni masz 6+ co zdarzyło mi się już mając 5s ale jakos nie martwilem sie o to ze się wygnie,

Musisz kolego zacząć zażywać brom. Jedyna rada, by Twój iPhone ocalał. ;)

#568 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 24 września 2014 - 13:07

Może dziewczyna powinna na dietę przejść? ;-)

#569 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 września 2014 - 13:09

Kuźwa siadają na telefonie i się dziwią, że może się uszkodzić. Ludzie trochę powagi. Wiadome, ileś tam razy nic się nie stanie, aż w końcu pęknie. Logiczne.

#570 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 24 września 2014 - 13:13

W kieszeni tak, w dłoni trzyma się go fatalnie z wrażeniem, że zaraz wypuści się go z ręki.

#571 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 września 2014 - 13:17

Fatalnie to się go podnosi ze stołu...

#572 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 24 września 2014 - 13:19

Fatalnie to się go podnosi ze stołu...

Jak to fatalnie? Przecież nie przylega do stołu, bo wystaje mu iObiektyw ... jak lufa w Rudym 102.

#573 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2014 - 13:24

Odkąd mam iPhone'a, a będzie to już jakieś 7 lat, nigdy nie włożyłem go do tylnej kieszeni. I nikt mi nie musiał mówić, że jak usiądę, to coś się z nim stanie. Trzeba być imbecylem, żeby siadać z czymkolwiek w tylnej kieszeni, bo albo się uszkodzi, albo wbije w dupę. Nie rozumiem, o co ten cały szum.
  • nuggie lubi to

#574 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 września 2014 - 13:26

Odkąd mam iPhone'a, a będzie to już jakieś 7 lat, nigdy nie włożyłem go do tylnej kieszeni. I nikt mi nie musiał mówić, że jak usiądę, to coś się z nim stanie. Trzeba być imbecylem, żeby siadać z czymkolwiek w tylnej kieszeni, bo albo się uszkodzi, albo wbije w dupę. Nie rozumiem, o co ten cały szum.

To ja Ci powiem, dzieci mają radochę bo są ferie :)

#575 iSerwent

iSerwent
  • 13 postów

Napisano 24 września 2014 - 13:49

Czy wiadomo coś o zamontowanych w nowych iPhone'ach czytnikach TouchID ? Gdzieś, kiedyś czytałem, że podobno będą lepsze i bardziej usprawnione od tych z poprzedniego modelu 5S. Powiem szczerze, że w moim iPhone 6, czytnik działa jak burza :) Pamiętam jak kupiłem iPhone 5S i miałem czasem z nim problemy a już ostatnie 2/3 miesiące przed premierą iPhone 6, musiałem go przecierać (pomimo że nie był zabrudzony) żeby się odblokował bez lagów. W iPhone 6 działa to znacznie płynniej choć przyznam, że jego działanie a raczej skok przy nacisku brzmią nieco innaczej, tak bardziej plastikowo ;-/ (a może to tylko moje złudzenie bo sprzęt nowy?). Macie jakieś spostrzeżenia na temat nowego Home Button i TouchID?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych