Nie mam już sił z działaniem tej usługi od Apple. Czy jest jakiś sposób aby iPhone pobrał wszystkie oryginały zdjęć i filmów z biblioteki iCloud ?
Zawsze trzymałem oryginały zdjęć i nagranych filmów w iPhonach. Dla mnie to było najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o szybkość dostępu do całej biblioteki, szczególnie będąc poza zasięgiem 3g i wifi.
Zawsze mogłem obejrzeć/odtworzyć w oryginalnej rozdzielczości np po podpięciu telefonu do kompa.
Niestety logując się do iCloud przez www strasznie wolno ładują się zarówno zdjęcia jak i filny. Nie żadko trzeba otwierać plik nawet kilka razy aby zdjęcie pokazało się w dobrej rozdzielczości, nie wspomnę o czasie ładowania filmu.
Niestety na starym iphonie 6 64 brakowało mi już miejsca i byłem zmuszony zoptymalizować dysk w iphonie więc wybrałem opcję przechowywania oryginałów w iCloud.
Niestety strasznie irytujący był dostęp do zdjęć ponieważ jak wspomniałem zdjęcia ładowały się ztrasznie długo.
Aktualnie przesiadłem się na 6s 128GB i chciałbym ściągnąć całą bibliotekę Zdjęć iCloud z powrotem na telefom. W telefonie mam zaznaczone "pobieraj i zostaw oryginały" ale niestey cała biblioteka nie chce się ściągnąć na telefon.
Miałem nadzieję, że ze względu na to, że jest tego kilkadziesiąt giga i nie ściągnie się od razu, ale po kilku dniach ze stałym dostępem do wifi i podłączonego co noc telefonu do zasilania w końcu wszystkie zdjęcia i filny się ściągna ale niestety tak nie jest.
Czy jest jakiś sposób aby zassać bibliotekę w oryginale ? Niestey iCloud działa tak, że nawet przeglądając bibliotekę na bardzo szybkim łączu trzeba strasznie długo czekać aby załadowały się zdjęcia/filny w pełnej rozdzielczości.