Nie mówili niektórzy tylko tak jest na oficjalnej stronie Apple. A że mBank sobie inaczej wymyślił to już sprawa banku.
Znalazłem tą stronę i nie do końca mogę się zgodzić.
Cytuję ze strony wsparcia Apple:
Zależnie od sklepu i kwoty transakcji może być konieczne podpisanie paragonu lub wprowadzenie kodu PIN.
Płatność w usłudze Apple Pay Cash nie wymaga podania kodu PIN, ponieważ każda transakcja jest uwierzytelniana za pomocą funkcji Face ID, Touch ID lub bezpiecznego kodu. Niektóre terminale mogą nadal żądać podania kodu PIN w celu ukończenia transakcji z użyciem karty debetowej. Jeśli pojawi się monit, wprowadź czterocyfrowy kod, na przykład 0000.
Ponad to z kolejne strony wsparcia Apple:
W przypadku transakcji o wartości przekraczającej 50 PLN może być konieczne złożenie podpisu na paragonie lub wprowadzenie kodu PIN.
Według mnie znaczy to że mamy wprowadzić PIN a 0000 zostało podane tylko jak przykładowy kod, nie jako wartość do wprowadzenia co powielają niektórzy użytkownicy...
Interesujące jest także że mowa o podawania PINu przy użyciu kart debetowych, czyżby kredytowych to nie dotyczyło (i dlatego jedni piszą że PIN był potrzebny a jedni że nie przy transakcjach >50 zł), czy to po prostu błąd w tekście.
Użytkownik gpociej edytował ten post 21 czerwca 2018 - 19:18