Apple Pay - działa w Polsce! :-)
Napisano 22 października 2014 - 15:31
Udało mi sie zapłacić za pomocą iPhone 6 i Apple Pay w naszym rodzimym kraju :-)
Miejsca gdzie maja odpowiednie terminale to póki co przetestowane McDonalds, iSpot, Empik i Carrefour
Zapraszam do filmu i zadawania pytań.
Apple Pay w Polsce - YouTube
Napisano 22 października 2014 - 15:39
Napisano 22 października 2014 - 15:50
- Marcin060992 lubi to
Napisano 22 października 2014 - 17:16
Napisano 22 października 2014 - 17:17
Napisano 22 października 2014 - 17:21
Napisano 22 października 2014 - 22:23
Napisano 22 października 2014 - 23:08
Napisano 22 października 2014 - 23:48
Napisano 23 października 2014 - 09:56
Hej,
Udało mi sie zapłacić za pomocą iPhone 6 i Apple Pay w naszym rodzimym kraju :-)
Miejsca gdzie maja odpowiednie terminale to póki co przetestowane McDonalds, iSpot, Empik i Carrefour
Zapraszam do filmu i zadawania pytań.
Apple Pay w Polsce - YouTube
A co tu się rozwodzić, terminale zbliżeniowe u nas ma każdy warzywniczy i każda Żabka ApplePay zapłacisz wszędzie tam, gdzie możesz zapłacić PayPass i PayWave czyli wszędzie tam gdzie masz terminale RFID.
- - - Połączono posty - - -
Szkoda ze nie ma aplikacji NFC np. z mBanku czy z innych banków i w tedy applepay nie był by tak potrzebny a mozna by było placic zbliżeniowa telefonem.
I nie będzie na razie, bo apple nie udostępnił API do NFC developerom.
Widziałem gdzieś juz karty sim z możliwością płacenia NFC
Tak, Orange od dobrych kilku lat takie daje
Napisano 23 października 2014 - 10:12
Napisano 23 października 2014 - 10:43
Witam,
Apple Pay to rozwiązanie zupełnie nowe i na razie ogranicza się jedynie do rynku amerykańskiego. Z informacji rynkowych wynika, że prawdopodobne rozpoczęcie współpracy w tym zakresie pomiędzy firmą Apple a organizacjami działającymi na rynku europejskim nastąpi najwcześniej w 2015 roku. Zależy to jednak w dużej mierze od planów firmy Apple oraz rozwoju odpowiedniej infrastruktury (również na rynku polskim). ING na bieżąco śledzi zmiany rynkowe w dziedzinie płatności mobilnych, jednak jest jeszcze za wcześnie, żeby mówić o udostępnieniu usługi Apple Pay naszym klientom.
Napisano 23 października 2014 - 13:02
- macowiec1999 lubi to
Napisano 23 października 2014 - 13:06
Ehh...zniszczona nadzieja.
Fajnie by było gdyby Apple podpisało umowę z jakimś polskim bankiem. Ale pewnie trochę na to poczekamy...najpierw cała zachodnia Europa musi to zrobić. Z chęcią bym płacił w szybki sposób, bez wyciągania portfela za jedzonko w restauracji czy gdziekolwiek, swoim ip.
Tak,Polska będzie z pewnością jednym z pierwszych krajów....zejdź na ziemie...to Apple...
- Sebosz lubi to
Napisano 23 października 2014 - 13:09
Napisano 23 października 2014 - 14:15
Gdzie ja napisałem, że będzie jednym z pierwszych? Wręcz przeciwnie, napisałem, że najpierw caly zachód zapewne to wprowadzi. Co nie zmienia faktu, że wlaśnie Polska jest w czołówce światowej w kwestii płatności zbliżeniowej. Więc myślę, że banki by się dogadały z Apple (miejmy nadzieję, że już w 2015 roku)Tak,Polska będzie z pewnością jednym z pierwszych krajów....zejdź na ziemie...to Apple...
Napisano 23 października 2014 - 14:17
A co tu się rozwodzić, terminale zbliżeniowe u nas ma każdy warzywniczy i każda Żabka ApplePay zapłacisz wszędzie tam, gdzie możesz zapłacić PayPass i PayWave czyli wszędzie tam gdzie masz terminale RFID.
Dzięki za Twoja wypowiedz ale niestety jestes w błędzie. W tym momencie można zapłacić Apple Pay tylko w terminalach NFC firmy Ingenico. Kwestia tutaj nie jest samo NFC a soft Incagnito payment system w który wlasnie owe terminale sa wyposażone.
Napisano 23 października 2014 - 14:34
Gdzie ja napisałem, że będzie jednym z pierwszych? Wręcz przeciwnie, napisałem, że najpierw caly zachód zapewne to wprowadzi. Co nie zmienia faktu, że wlaśnie Polska jest w czołówce światowej w kwestii płatności zbliżeniowej. Więc myślę, że banki by się dogadały z Apple (miejmy nadzieję, że już w 2015 roku)
Wraz z polską wersja siri się to pojawi.On idą tam gdzie najlepiej zarobią pa w Polsce wiadomo jak zarobia
Napisano 23 października 2014 - 15:33
- Gregory lubi to
Napisano 23 października 2014 - 17:48
Napisano 26 października 2014 - 09:27
Jak należy "podłączyć" kartę bankową pod iPhone'a?
Możesz przykleić, sznurkiem przywiązać, przybić gwoździem... czytałeś ten wątek w ogóle cały?
- adi_23, iFan2000 i bolec71 lubią to
Napisano 26 października 2014 - 11:34
Napisano 05 grudnia 2014 - 08:58
Napisano 05 grudnia 2014 - 09:58
A jak zdobyć kartę Bank of America?
Idziesz do oddziału i zakłądasz sobie konto,m po czym dają Ci kartę...
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 05 grudnia 2014 - 11:06
Jak należy "podłączyć" kartę bankową pod iPhone'a?
Trzeba po pierwsze zmienić swój region na US (ustawienia-ogólne-język i region-region) inaczej w ustawieniach nie będzie ikonki *Passbook i Apple Pay* oraz zakładki *Skonfiguruj Apple Pay* w menu Passbook
Potem zrestartować ustawienia lub włączyć PassBook i tam dodać kartę (wpisać Imię i nazwisko oraz numerki (można zrobić zdjęcie karty - numer i data ważności wpisze się sama).
Przy okazji inforumuję, że karta Visa kredytowa wydana w Szwecji również nie jest obsługiwana. Visa wydana w USA podobno działa.
Tylko spokój może nas uratować ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych