Szanowni,
Mam Macbooka late 2009 z parametrami: Intel Core 2 Duo 2.26 GHz, Nvidia GeForce 9400M 256 MB oraz 8 GB DDR3 SO-DIMM. Jakiś czas temu zainstalowałem Yosemite (bo Snow Leopard już niestety ssał). System spoko, wreszcie działają wszystkie funkcje (jak youtube, grafika Google i mapy Google), natomiast trochę szkoda kilku fuckupów z touchpadem. No, ale ja nie z tym. Otóż pojawiły się dwa denerwujące problemy:
1. Pierwszy, najważniejszy - system niesamowicie długo się włącza. Na ekranie wgrywania pokazuje się pasek ładowania i ładowanie trwa około minuty. Strasznie to denerwuje, bo oprócz tego system jest dość szybki. Poza tym Macbook zawsze włączał się super szybko, prawie tak szybko można było włączyć kompa i odpalić przeglądarkę co na telefonie.
2. Youtube niby zaczął działać w pełni, ale za to często łapie zawieszkę. Jest informacja o braku obsługiwanych codecków. Często jest czarny ekran i wymaga strona odświeżenia, potem odświeżona strona jest w formie html, a po następnym odświeżeniu już wszystko działa normalnie. Mam wrażenie, że dopiero po jakimś czasie od zmiany systemu pojawił się ten problem. A, że dość dużo korzystam z youtuba, to problem jest uciążliwy.
Byłbym bardzo rad, gdybyście mogli mi w jakiś sposób pomóc.
Z góry dziękuję.