Jestem userem forum już jakiś czas.
Może mało piszę, ale tym razem muszę się odezwać.
Posiadam min MacBook'a Pro Retina, połowa 2012
2.3 GHz Intel Core i7 / 16 GB RAM 1600 MHz DDR3
Już od pierwszego dnia używana niemal 24/7 oraz sporo transportowana.
Na początku zauważyłem duchy, jednak z powodu braku czasu olałem temat.
W użytkowaniu nie przeszkadzały mi do tego stopnia, abym nie mógł normalnie pracować ...
Tym bardziej, że po chwili znikają.
Za mną dwa nowe systemy NIGDY nie instalowane na czysto, działa płynnie.
Nie umiem uwierzyć w wycieranie powłoki matrycy ?!
Nigdy nie cackałem się z brudnym monitorem - płyn do szyb na ręcznik papierowy i tyle.
W miejscach, gdzie był większy bród tarłem dość mocno a następnie całość polerowałem na sucho.
Na czarnej ramce znajdującej się dookoła brud widać o wiele bardziej więc dość często tam czyszczę.
Jedyny raz "zalałem" niechcący gładzik, a właściwie podczas choroby przy pracy kapnęło mi z nosa.
Również nie zastanawiając się płyn do szyb na papier i zasadniczo wszystko było ok aż do momentu wyparowania detergentu.
Gładzik na początku nie reagował wcale a następne z czasem wszystko wróciło do normy.
Również machnąłem ręką i pracowałem bez włączonego gładzika - na szczęście mam Magic Mouse.
Jest jeszcze podstawowa sprawa - używaj! Wiele problemów bierze się z wydziwiania i obchodzenia się jak z jajkiem.
Zbytnie pomaganie może często zaszkodzić!
Dla mnie to jedynie sprzęt do pracy, ale jak już napisało to kilka osób na forum nie udzielają się osoby, którym wszystko działa sprawnie, bo i po co?
Jednak jak również i ktoś zauważył w tym ja obserwując posty nie tylko w tym temacie -
dla wielu problemem jest JEDEN martwy piksel, albo lekko odstająca obudowa, bądź dziwny dźwięk przy zamykaniu klapy etc.
Bądź jak na razie numer jeden dla mnie z forum - zbyt mocny magnes bo się nie da podnieść klapy jednym palcem.
Większość to narzekanie i czarne myśli.
Jeśli wiesz, że przyda Ci się taki sprzęt do pracy / użytku domowego - kupuj. To TY będziesz jego użytkownikiem.
Natomiast jeśli chcesz mieć spokój psychiczny dokup Apple Care i spokój.
Ja nigdy nie kupowałem oraz znajomi również nad tym nie myśleli. Jak na razie nikt nie narzeka.
Użytkownik lubkiewicz edytował ten post 11 lutego 2015 - 16:06
MacBook Pro ( Retina, 2012 ) 15" · 2.3 GHz Intel Core i7 · 16GB 1600 MHz DDR3 · 256GB SSD · Intel HD Graphics 4000 · NVIDIA GeForce GT 650M,
iPhone 5s 16GB Silver, iPhone SE 64GB Gold, iPod Shuffle 2GB Silver, Magic Mouse, Magic Trackpad