Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#1126 Freso

Freso
  • 83 postów

Napisano 02 października 2014 - 22:35

Panowie, takie coś wypociłem, prosiłbym o przeczytanie czy jest ok.

"Welcome.
I have a problem with my iPhone 5.
iOS8 introduced battery usage statistics. I would love to use this function, but my iPhone still displays:
"Battery information will be available after using iPhone for a few minutes"

I'm using my iPhone for a few days, so I think this is a bug. I'm not the only one with this problem, let me paste some links:
https://discussions..../thread/6542919
https://discussions..../thread/6544526
https://discussions..../thread/6558732
https://discussions..../thread/6571392

I tried restoring my phone without backup from iCloud, reset the settings, hard resets - nothing helps.

Is there a way to fix it? Perhaps new version of iOS will eliminate this problem?

Regards,
Kuba"

Jeśli jest w porządku - zaraz wysyłam przez bugreporter.

- - - Połączono posty - - -

Od razu kolejna prośba - będzie ktoś tak dobry i wyśle to przez bugreporter? Nie mogę się zalogować, nie wiem czemu. Maila mogę podać tutaj w razie jakiejś odpowiedzi od Apple.

- - - Połączono posty - - -

Ok, nie trzeba wcale przez bug reporter - poprzez Feedback również można, skoro jako jeden z tematów można wybrać "Bug report" :)

#1127 AntoniKosiba

AntoniKosiba
  • 118 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 02 października 2014 - 22:48

Ja już doszedłem do kresu cierpliwości. Pier.olnąłem moim 4s o ścianę i żegnam się z pazernym na kasę aplem. Przekonałem się, że to jest BADZIEW. Idę do konkurencji.

#1128 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 02 października 2014 - 23:23

juz jeden był co 4s rzucal o sciany... pozniej sie rzucal na forum ze idzie do konkurecnji... po miesiacu wrocil wiec tzw chill

#1129 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 03 października 2014 - 00:01

Feedback to sugestie, błędy zgladaszmy w bugrepoterze.

Ok, nie trzeba wcale przez bug reporter - poprzez Feedback również można, skoro jako jeden z tematów można wybrać "Bug report" :)

Słusznie, kolego Freso, skoro jedną z opcji Feedback Type jest Bug Report, to korzystać z niej można i trzeba; sam tak robiłem parokrotnie, a żaden ze mnie dev. Inna sprawa, czy nie utonie w morzu innych - ale, jak to powiadają starzy i mądrzy (nie to, co my - tylko młodzi i przystojni), nadzieja umiera sobie na końcu :) Powodzenia w każdym razie.

#1130 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 października 2014 - 06:36

Ja już doszedłem do kresu cierpliwości. Pier.olnąłem moim 4s o ścianę i żegnam się z pazernym na kasę aplem. Przekonałem się, że to jest BADZIEW. Idę do konkurencji.

Pa tęsknić nie będziemy.

#1131 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 03 października 2014 - 06:56

pewnie kupi iphona 6 plus:)

#1132 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 07:56

Chcesz chusteczkę ?
:)

#1133 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 03 października 2014 - 08:00

Chcesz chusteczkę ?
:)

Chusteczka to jedno ale daj mu jeszcze gladzi i szpachelke bo pewnie slad w scianie pozostal nieziemiski jak sie trzasnie 4s o sciane :)

To milego uzytkowania Androida albo Windy :) tylko trzeba pamietac zeby co roku kupic nowy tel bo tam system operacyjny (Android) raczej przez 3 lata nie jest udosptepniony jako update dla owych urzadzen i jak juz osiadziesz na 4.4 to zapewne juz nie dostaniesz 4.5 ale w sumie po co to komu jak tam sie wszystko zatrzymalo w miejscu i jakos nie widze szalku ch*** tak na marginesie.

ps. trzeba bylo sprzedac a nie rzucac jeszcze bys mial co dolozyc do sprzetu konkurencji :)

#1134 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 03 października 2014 - 08:25

To milego uzytkowania Androida albo Windy :) tylko trzeba pamietac zeby co roku kupic nowy tel bo tam system operacyjny (Android) raczej przez 3 lata nie jest udosptepniony jako update dla owych urzadzen

A w Apple jest lepiej? Udostępniają system na siłę, a potem starsze telefony typu np 4S działają gorzej niż Androidy… I też jak ktoś nie chce dostawać nerwicy przy korzystaniu z telefonu powinien zmienić telefon na nowy model co rok albo dwa.

#1135 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 08:55

A w Apple jest lepiej? Udostępniają system na siłę, a potem starsze telefony typu np 4S działają gorzej niż Androidy… I też jak ktoś nie chce dostawać nerwicy przy korzystaniu z telefonu powinien zmienić telefon na nowy model co rok albo dwa.

Bez przesady co rok na pewno nie, ale co 3 lata. Na iPhone 5 system iOS8 ma się całkiem dobrze, a telefon wypuszczono w 2012r.
Jedynie iPhone'a 4s już uśmiercili, tak jak za rok uśmiercą iPhone'a 5 dając iOS9.

#1136 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 03 października 2014 - 09:17

Bez przesady co rok na pewno nie, ale co 3 lata. Na iPhone 5 system iOS8 ma się całkiem dobrze, a telefon wypuszczono w 2012r.
Jedynie iPhone'a 4s już uśmiercili, tak jak za rok uśmiercą iPhone'a 5 dając iOS9.

W takim razie konkurencja ma się podobnie: Samsung Galaxy S3 wypuszczony też w 2012 roku ma update do Androida 4.4 KitKat. Nie ma co tutaj wywyższać Apple, bo konkurencyjne telefony z tej samej półki cenowej wcale nie odstają aż tak bardzo od iPhonów. Apple ostatnio coraz mniej się stara, chyba myślą, że ludzie w ciemno będą kupować ich produkty.

#1137 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 03 października 2014 - 09:19

S3 ma update tylko dla jednej z jego wersji. Na pozostałych Szajsung się wypiął.

#1138 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 03 października 2014 - 09:25

Czasami nie potrafię zrozumieć ludzi. Jakby nie było tych aktualizacji to by było stękanie, że Apple ma gdzieś starszy sprzęt itd. Przecież Apple poza symbolem "1" na ikonce ustawień w żaden sposób nie wymusza aktualizacji systemu. iPhone 4S, którego sam miałem do niedawna to sprzęt 4 generacje wstecz więc nie wiem czego można od niego wymagać, on już jest na zasłużonej emeryturze. Poza tym dodam tylko na moim przykładzie, że co 2 lata zmieniam iPhone na model "S" z tym, że kupuję je rok po premierze. Dwa tygodnie temu kupiłem nowego (pudełko zafoliowane) 5S 16GB za 1700 zł, a swojego 2 letniego 4S sprzedałem za 1000 zł czyli dołożyłem 700 zł. Dzieląc to na dwa lata daje 350 zł. Czy to dużo? To tyle co jedno tankowanie samochodu do pełna :D Na koniec dodam tylko, że Apple to nie jest instytucja charytatywna więc w ich interesie jest, aby dobić w tym roku 4S, w przyszłym 5 itd...

#1139 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 03 października 2014 - 09:25

I tak to wlasnie jest u "konkurencji"... Naturalnie mozna kombinować z customowymi romami ale nie każdemu sie chce.

#1140 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 03 października 2014 - 10:14

Czasami nie potrafię zrozumieć ludzi. Jakby nie było tych aktualizacji to by było stękanie, że Apple ma gdzieś starszy sprzęt itd. Przecież Apple poza symbolem "1" na ikonce ustawień w żaden sposób nie wymusza aktualizacji systemu.

Ja tylko chciałem zauważyć, że strasznie dużo osób na tym forum wiesza psy na konkurencji Apple i często jest to trochę niesprawiedliwe, bo ta konkurencja jak się okazuje nie jest taka zła jak ją malują niektórzy.

#1141 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 10:26

Ja tylko chciałem zauważyć, że strasznie dużo osób na tym forum wiesza psy na konkurencji Apple i często jest to trochę niesprawiedliwe, bo ta konkurencja jak się okazuje nie jest taka zła jak ją malują niektórzy.

Oczywiście, że konkurencja nie jest zła. Miałem chwaliłem i wróciłem do iOS, bo wg mnie jest najlepszy do moich zastosowań i wymagań.
Każdy będzie chwalił swoje i psioczył na inne marki.
Uwierz mi, że jest na tym forum więcej osób/hejterów co krytykują iPhone'a zachwalając pod niebiosa Samsungi/LG/HTC itp.
Często bywam na forum Androida i tam tego nie ma, tam w zasadzie można powiedzieć nic się nie dzieje takiego.
Widocznie wychodzi na to, że Apple ma najwięcej hejterów. Tak to już bywa.
A czemu? Proste, bo tak wielu osób kocha tą firmę i tylu kupuje ich sprzęty co roku. Inni nie potrafią tego zrozumieć, to krytykują.

OK, koniec OT.

#1142 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 03 października 2014 - 11:03

Dobra, wracając do tematu, czyli do iOS8: Zainstalowałem iOS8 na iPhone 5S, wszystko wydaje się być ok, czekam na update do Yosemite i zobaczymy handoff i continuity, ale jedna rzecz strasznie mnie denerwuje w iOS8. Od momentu aktualizacji sporadycznie, średnio raz-dwa razy dziennie pojawia mi się prośba o podanie mojego hasła do iCloud. Pojawia się to znikąd. Sprawdziłem appstore, nie ma żadnych aktualizacji, które próbują się zrobić. Wylogowywałem się i logowałem ponownie do iCloud, bez poprawy. Nic się nie dzieje jak wpiszę to hasło, tak samo jak nic się nie dzieje jak tego hasła nie wpiszę. Aktualizacja do iOS 8.0.2 nie poprawiła niestety tego.

#1143 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 03 października 2014 - 11:52

Wybaczcie ze nie przeczytam 115 stron tematu, ale mam dziwne wrażenie ze czasami nie działają mi powiadomienia. Nie mam nic na telefonie, wchodze na kompie na facebooka a tam kilka wiadomości. WhatsApp to samo, czasami są powiadomienia a podczas rozmowy odejde od telefonu, wracam, patrze na lockscreen - nic, właczam whatsapp a tam kilka wiadomosci sprzed pół godziny. Macie też tak? Mam 8.0.2 na iPhone 5.

#1144 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 października 2014 - 12:05

Osoby które pytały się jak iOS 8 działa na 4S. Powiem tak, jak się wyłączy animacje i przeźroczystość to działa nawet ładnie :) Z włączoną przeźroczystością i animacjami, zdarzają się cięcia animacji.

#1145 Freso

Freso
  • 83 postów

Napisano 03 października 2014 - 14:38

Słusznie, kolego Freso, skoro jedną z opcji Feedback Type jest Bug Report, to korzystać z niej można i trzeba; sam tak robiłem parokrotnie, a żaden ze mnie dev. Inna sprawa, czy nie utonie w morzu innych - ale, jak to powiadają starzy i mądrzy (nie to, co my - tylko młodzi i przystojni), nadzieja umiera sobie na końcu :) Powodzenia w każdym razie.

Może uda mi się na forum Apple'a namówić jeszcze kilka osób do wysłania takiej wiadomości, co tym samym mogłoby zwiększyć szansę na wyeliminowanie tego problemu..

#1146 Stress

Stress
  • 12 postów

Napisano 03 października 2014 - 19:01

iPhone 4s iOs 8.0.2 - Zniknęła mi możliwość wysyłania fotek i filmów z iPhone na ATV. Na ATV jest teraz iCloud i z niego odtwarza materiał, który jest na iPhone. Trochę to zakręcone, ale da się z tym żyć. Myślę jednak np. o opcji KLONOWANIE. Kiedyś (ver. 7.x.x) była, teraz nie ma, jak więc np. gierkę rzucić na TV?? Też tak macie, czy tylko ja i czy jednak powinienem przeinstalowywać na czysty iPhone? (teraz mam uaktualnienie zrobione przez iTunes

#1147 dsk121

dsk121
  • 169 postów
  • Skądwwa

Napisano 03 października 2014 - 20:04

a mi za żadne skarby:) nie chce pobrać 8.0.2, próbowałem przez itunes oraz bezpośrednio w ipadzie i nic (wifi lte śmiga 20/20).Jakaś podpowiedz co robić?

#1148 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 03 października 2014 - 20:30

pobierz soft z innego źródła a takowych są setki... Tylko trzeba poszukać

#1149 qwerrtu

qwerrtu
  • 80 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 października 2014 - 22:59

Wybaczcie ze nie przeczytam 115 stron tematu, ale mam dziwne wrażenie ze czasami nie działają mi powiadomienia. Nie mam nic na telefonie, wchodze na kompie na facebooka a tam kilka wiadomości. WhatsApp to samo, czasami są powiadomienia a podczas rozmowy odejde od telefonu, wracam, patrze na lockscreen - nic, właczam whatsapp a tam kilka wiadomosci sprzed pół godziny. Macie też tak? Mam 8.0.2 na iPhone 5.

Mam dokładnie to samo, na tym samym telefonie z tą samą wersją systemu.

#1150 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 04 października 2014 - 09:14

Najgorszy system iOS jaki był. Dużo błędów, problemy z internetem, niekiedy z pobieraniem aplikacji ( pewnie związane z internetem ), gesty także często nie działają jak np. gest zamykania Safari, które nie zamyka aplikacji. Teraz już wiem żeby nie istalować żadnych nowych iOS minimum pół roku od wydania, bo to przypomina bardziej Androida niż iOS.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych