Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Please log in to reply
1300 replies to this topic

#1101 seboskrk

seboskrk
  • 104 posts
  • SkądStołeczne Królewskie miasto Kraków, PL.

Posted 02 October 2014 - 08:12

Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w moim iphonie 5 po aktualizacji na 8 znajdę mój strumień zdjęć?

Nigdzie. Teraz za strumień zdjęć robi folder ostatnio dodane.

#1102 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 October 2014 - 08:12

Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w moim iphonie 5 po aktualizacji na 8 znajdę mój strumień zdjęć?

W wyszukiwarce forumowej.

#1103 Bebis

Bebis
  • 62 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 October 2014 - 08:35

Po aktualizacji do 8ki zapewne zaktualizowałeś iCloud do iCloud Drive, a iOS7 nie obsługuje iCloud Drive, stąd straciłeś po powrocie możliwość korzystania z iCloud Drive.

Dzięki.
Zapewne tak jak mówisz.
Myślałem że straciłem tylko pakiet iWork bo został zaktualizowany do 8.0 a tu się okazuje że jeszcze archiwizację.
Np trudno jakoś przeżyje.
Może 8.1 będzie sens zainstalować na iPad Mini?

A może jakieś info w sprawie kolejności zdjeć po synchronizacji z Mac?
Może ktoś, coś?

#1104 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 02 October 2014 - 08:40

Jest ostrzeżenie jak wół, że przy przejściu na Drive- musisz mieć iOS8 i Yosemite na Maku. Nic poniżej z Drivem nie zadziała.

#1105 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 October 2014 - 11:15

Aplikacja Zdrowie przechowuje dane w chmurze czy po wgraniu na czysto iOS wszystkie dane szlak trafi?

#1106 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 02 October 2014 - 11:35

zrobilem kopie 8.1 pozniej zrobilem czyszczenie do zera przywrocilem kopie i nie było aani poł kawalka danych w apce zdrowie

#1107 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 02 October 2014 - 11:56

Aplikacja Zdrowie przechowuje dane w chmurze czy po wgraniu na czysto iOS wszystkie dane szlak trafi?

Trafi je szlag. Sprawdzone.

#1108 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 posts

Posted 02 October 2014 - 12:14

Dobrze wiedzieć, bo powpisywałem sobie kilka parametrów do "Zdrowie", ale skoro to nigdzie się nie backup-uje to tę aplikację można o kant d... rozbić.

PS: Tak mnie to zaintrygowało, że udałem się na stronę Apple (Use Health on your iPhone or iPod touch with iOS 8), a tam informacja:

Back up your health data

You can back up the data stored in the Health app to iCloud. Your data is encrypted as it goes between iCloud and your device, and while it's stored in iCloud.

Także ja już nic z tego nie rozumiem :)

PS 2: A może ten backup "Zdrowie" działa tylko jak się ma iCloud Drive? Ci co stracili dane niech dadzą znać czy przekształcili iCloud na iCloud Drive.

#1109 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 02 October 2014 - 12:28

U mnie- po odtworzeniu telefonu z backupu nic potem z chmurki nie dociągnął i Zdrowie miałem wyczyszczone.

#1110 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 October 2014 - 13:59

No więc taki z tego przydatny agregator jak z Tuska premier. Mam nadzieję, że do 8.1 jakoś z tym sobie "poradzą'…

#1111 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 02 October 2014 - 14:42

na 8.1 to samo jest

#1112 Bebis

Bebis
  • 62 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 October 2014 - 17:55

Witam.
Mam dwie sprawy.

Jakiś czas temu zainstalowałem na iPad Mini iOS 8.
W związku z tym że traktuje iPada Mini jako przenośny album zdjęciowy miałem go zsynchronizowanego ze zdjęciami na Mac i było ich ponad 8000.
By nie pogubić się w zdjęciach mam porobione foldery których nazwy to daty (rok, miesiąc, dzień, opis). Dzięki temu po ustawieniu sortowania według nazwy mam wszystko w Mac ustawione po kolei. Tak samo miałem w iPad na iOS 7.1.2. Niestety po aktualizacji do 8.0 i synchronizacji z Mac zdjęcia (foldery) są wymieszane, daty są porozrzucane po całym katalogu (pomimo tego ze na Mac jest wszystko jak było). Czy Wy też tak macie??

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Czy ktoś, coś w tej sprawie?

#1113 escobol

escobol
  • 72 posts

Posted 02 October 2014 - 18:32

8.0.2 ipad mini retina - nadal problemy z wifi, masakra , ipad 2 z ios 7 bez problemu (na 8.0.2 zrywa, ciagle buforowanie) zrobili mega beta public....

#1114 Freso

Freso
  • 83 posts

Posted 02 October 2014 - 18:48

Apple - iPhone - Feedback

Czy to jest odpowiednie miejsce do zgłaszania błędów w iOS? Zaktualizowałem iPhone do iOS8 głównie dla statystyk użycia baterii, które nie działają nawet po restore w DFU, zresztą nie jestem jedyny z tym problemem, na forum Apple'a wiele osób zgłasza ten problem, nie tylko na iP5.

#1115 6230

6230
  • 47 posts

Posted 02 October 2014 - 18:56

Nie wiem czy to dobre miejsce, ale na IOS 8 od dwóch dni mam tak, że użycie oraz odłączenie od kabla pokazuje taki sam czas działania. Np. 5h30 min na użycie i tyle samo odłączone od kabla. Użycie baterii nie pokazuje żadnej aplikacji, która miałaby używać ją cały czas. Np. home screen 16% muzyka 15% (użycie w tle), mail 14%, pages 12% i coraz niżej schodzą aplikacje. Ze wszystkich faktycznie korzystam. Mam w włączone wifi oraz 3/4g jeśli jestem poza domem. w tej chwili pokazuje 8h32m w użyciu i odłączeniu od kabla. O co chodzi? Kiedyś tak miałem, ale była to wina Argusa i się z tym uporałem, ale teraz to nie wiem co z nim nie tak. Jak o tej 12 dzisiaj odłączyłem tak teraz mam 55%.

#1116 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 02 October 2014 - 21:01

U Was też na 4S Wifi jest rozłączane kiedy telefon jest uśpiony? Kiedy odblokowuje go widzę, przez chwile 3G a po chwili pojawia się wifi na wyświetlaczu. Dodam, że na 5S wifi cały czas jest podłączone.

W ruterze jak patrze device list, to 4S traci połączenie po jakiejś minucie od zablokowania, zaś 5S trzyma cały czas.

To jakiś bug w 4S czy tak ten model ma?

- - - Połączono posty - - -

Witam,
Czytając ten wątek odnoszę wrażenie, że po aktualizacji do ios 8 urządzenia stały się nieużywalne. Mam możliwość kupna iPhona 5s, który jest zaktualizowany do ios 8 i zastanawiam się, czy taki zakup ma sens... Proszę o radę Panowie.

Na 5S jak najbardziej ma to sens.

#1117 Necki

Necki
  • 16 posts

Posted 02 October 2014 - 21:32

Na moim 4S po wybudzeniu tak jak było, cały czas jest wifi.

#1118 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 October 2014 - 21:42

U Was też na 4S Wifi jest rozłączane kiedy telefon jest uśpiony? Kiedy odblokowuje go widzę, przez chwile 3G a po chwili pojawia się wifi na wyświetlaczu. Dodam, że na 5S wifi cały czas jest podłączone.

W ruterze jak patrze device list, to 4S traci połączenie po jakiejś minucie od zablokowania, zaś 5S trzyma cały czas.

To jakiś bug w 4S czy tak ten model ma?

- - - Połączono posty - - -

Na 5S jak najbardziej ma to sens.

U mnie na 5s jest tak jak opisujesz, wifi nie jest aktywne w uśpieniu. Zresztą to samo u dziewczyny na 5c. Od kiedy pamiętam zawsze tak było, nawet ip3.

#1119 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 02 October 2014 - 21:49

Na 5S jest wszystko ok, bo cały czas jest wifi połączone, tylko 4S zrywa połączenie wifi po uśpieniu.

#1120 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 October 2014 - 21:56

Apple - iPhone - Feedback

Czy to jest odpowiednie miejsce do zgłaszania błędów w iOS? Zaktualizowałem iPhone do iOS8 głównie dla statystyk użycia baterii, które nie działają nawet po restore w DFU, zresztą nie jestem jedyny z tym problemem, na forum Apple'a wiele osób zgłasza ten problem, nie tylko na iP5.

bugreport.apple.com Tylko nie jestem pewien czy nie trzeba mieć konta dev.

#1121 Wormik

Wormik
  • 1 posts

Posted 02 October 2014 - 21:57

Witam, mam problem, po wgraniu 8.02 nie wysyła mi imessage w grupie. Do pojedyńczych użytkowników imessage działa bez problemu. Ma ktoś może jakiś pomysł ? Z góry dziękuje !! Restartowalem, uruchamialem ponownie itp.

#1122 Freso

Freso
  • 83 posts

Posted 02 October 2014 - 22:02

@robgrab to jest chyba właśnie dla developerów. UWAGA! Może ktoś byłby tak dobry i mógłby to zgłosić? Opiszę cały problem (na PW czy tutaj), chodzi mi tylko o wysłanie tego do Apple. Ten bug jest naprawdę denerwujący i chciałbym znaleźć sposób na rozwiązanie go..

#1123 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 02 October 2014 - 22:06

Każdy powinien mieć możliwość zgłaszania błedów, a nie tylko developerzy. Nie jestem developerem zarejestrowanym i loguje się normalnie na moje AppleID.

https://bugreport.apple.com

A tutaj dla wszystkich chyba zgłaszanie błędów: https://www.apple.co...ack/iphone.html

#1124 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 October 2014 - 22:17

Każdy powinien mieć możliwość zgłaszania błedów, a nie tylko developerzy. Nie jestem developerem zarejestrowanym i loguje się normalnie na moje AppleID.

https://bugreport.apple.com

A tutaj dla wszystkich chyba zgłaszanie błędów: https://www.apple.co...ack/iphone.html

Feedback to sugestie, błędy zgladaszmy w bugrepoterze.

#1125 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 02 October 2014 - 22:18

No to do dzieła, każdy co tu pisze co mu nie działa to i tak nic nie znaczy, bo Apple tu nie czyta.

Tylko zgłaszamy błędy tu: https://bugreport.apple.com

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users