Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#851 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 26 września 2014 - 12:13

Tak się dzieje wtedy jak kręcicie w ustawieniach dostępności i opcją zmniejszenia przeźroczystości, bądź redukcją ruchu - nie ruszać, a będzie wszystko dobrze.

Przepraszam, ale moim zdaniem przesadzasz. Idąc Twoim tokiem rozumowanie to jeszcze trochę to nie będę mógł dzwonić, albo pisać wiadomości z Iphone'a bo się coś zacznie krzaczyć. To w końcu to jest smartphone do używania czy do świrowania? Skopali wszystko na całej linii i przestańcie ludzie ich usprawiedliwiać.

#852 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 12:38

https://discussions..../thread/6542919
https://discussions..../thread/6544526

Wspominałem o tym tutaj - problem ten mam od początku, nie pomogło drainowanie baterii do 0% i ładowanie z wyłączonego tel, kilkadziesiąt restartów ani nawet restore bez przywracania kopii z iCloud. 8.0.2 również tego nie naprawił.
Czekam kilka m-cy na iOS8.1 - jeśli będzie tak tragiczny jak iOS8, to niestety muszę się pożegnać z iPhonem.

Ja mam dobrze wszystko, pokazuje użycie baterii, coś hardware'owy może problem u Ciebie jest, bo soft jak na czysto zainstalowałeś i nadal nic, to nic innego do głowy mi nie przychodzi.

- - - Połączono posty - - -

Przepraszam, ale moim zdaniem przesadzasz. Idąc Twoim tokiem rozumowanie to jeszcze trochę to nie będę mógł dzwonić, albo pisać wiadomości z Iphone'a bo się coś zacznie krzaczyć. To w końcu to jest smartphone do używania czy do świrowania? Skopali wszystko na całej linii i przestańcie ludzie ich usprawiedliwiać.

A czy ja usprawiedliwiam? Piszę co jest tego powodem, co nie oznacza że problemu nie ma i muszą to naprawić. A piszę to po to, aby nie marudzili co drugą stronę, że to, tamto. Więc niech nie ruszają i nie narzekają dopóki nie naprawią.

- - - Połączono posty - - -

Czy u Was też w opcjach "Zdjęcia" doszła opcja iCloud Photo Library (Beta) ?

#853 kliszz

kliszz
  • 19 postów

Napisano 26 września 2014 - 12:42

Czy u Was też w opcjach "Zdjęcia" doszła opcja iCloud Photo Library (Beta) ?

Tak, mam to. Przy okazji można zoptymalizować rozmiar zdjęcia i trzymać oryginał na iCloudzie

#854 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 12:45

To dobrze, na telefonie nie będą zdjęcia zajmowały dużo miejsca, a na iCloud oryginały.

#855 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 26 września 2014 - 12:54

Było coś, kiedyś ...o optymalizacji rozmiarów tych zdjec zgromadzonych w icloud zeby za dużo miejsca nie zajmowały?? Słyszał ktoś, coś? Pytam bo poza darmowa przestrzenią nie dokupiłem wiecej a kopia ipad i iphone to u mnie razem ok 2Gb.

#856 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 12:55

Wejdźcie sobie w prywatność i na samym dole diagnostyka i użycie - Dane. Macie pełno logów stacks+backboardd?

#857 Vosh

Vosh
  • 41 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:01

Kilka też mam.

#858 Necki

Necki
  • 16 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:15

Takie pytanko mam. Jak dostać się na iPhonie do zawartości iCloud Drive tak jak jest to tak ładnie pokazane na stronie Appla. [ATTACH=CONFIG]23425[/ATTACH]

#859 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:17

Przez jakąś aplikacje która obsługuję iCloud Drive, np Dropbox, ma dostęp do tych plików. Uprzedzę Twoje pytanie - nie ma możliwości przeglądania plików z poziomu iOS lub dodawania dowolnego pliku, jedynie przez aplikację, które obsługują to. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi.

#860 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:18

Na razie słabo to widzę chyba ze masz np easyFtp.

#861 Necki

Necki
  • 16 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:26

No właśnie. W safari na iOS nie da się wejść na icloud.com a te screeny z ze strony Appla to jaks ściema. Czy może jest jakaś apka do tego? Tez mam pełno śmieci w prywatność i na samym dole diagnostyka i użycie - Dane (na iPadzie).

#862 seboskrk

seboskrk
  • 104 postów
  • SkądStołeczne Królewskie miasto Kraków, PL.

Napisano 26 września 2014 - 13:30

Pewnie za jakiś czas apple wyda taką apkę, na razie możemy się delektować jej zdjęciem na stronie, komedia.

#863 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:35

No właśnie. W safari na iOS nie da się wejść na icloud.com a te screeny z ze strony Appla to jaks ściema. Czy może jest jakaś apka do tego?

Tez mam pełno śmieci w prywatność i na samym dole diagnostyka i użycie - Dane (na iPadzie).

Napisałem Ci przykładowo dropbox, ma możliwość widoku takiego jak na screenach.

#864 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 26 września 2014 - 13:35

Przeciez @madhunt3r wam wyjaśnił ze już mozna wejść.....[ATTACH=CONFIG]23426[/ATTACH] tak to np wyglada dla easyFtp. Inna sprawa ze poza iwork nic sie nie zaciąga....

#865 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 września 2014 - 13:46

Dajcie sobie spokój, na tą chwilę to iCloud drive to śmiech na sali. W ogóle sobie tym badziewiem głowy nie zaprzątać. iCloud to ja wykorzystuje tylko do kopii zapasowych, do niczego innego się nie nadaje, chyba, że ktoś korzysta z iWork. Osobiście używam pakietu office + onedrive 1TB przestrzeni dyskowej, na której mam tysiące zdjęć, sporo dokumentów. Synchronizuje się rewelacyjnie na iP5s. Polecam, z iCloudowi dajmy czas aż dorośnie. Jedyna rzecz na którą psioczę to właśnie iCloud, jak dla mnie daleko za konkurencją.

#866 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 26 września 2014 - 14:23

Ewentualnie dropbox, przyznam że nie korzystałem z onedrive'a i odstraszyły mnie głosy, że pogarsza jakość zdjęć z autoprzesyłania ale w końcu muszę wypróbować tą chmurę. Wie ktoś czy Apple daje dodatkowe 5gb na zdjęcia w iCloud czy darmowe 5gb to pojemność i na zdjęcia i na kopie? Bo kopie iPhona i iPada zajmują mi już 3,4gb miejsca więc na zdjęcia zostaje 1,6gb - niewiele.

#867 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 26 września 2014 - 14:53

Potwierdzam, że OneDrive coś majstruje przy zdjęciach bo pomimo opcji "wysyłaj oryginalne" to mają inny rozmiar niż po zgraniu kablem. Na Dropbox na 100% ten problem nie występuje.

#868 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 września 2014 - 15:03

GoodReader dostał update więc mamy program do obsługi iCD. W sumie teraz to normalnie działa. 2 sprawa: po update straciłem wszystkie dane o ilości kroków, jeśli to ma być taki fantastyczny segregator aktywności gdzie dane znikają to ja dziękuję.

#869 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 26 września 2014 - 15:17

Mi nie skasowalo ;P

#870 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 15:22

A to takie potrzebne ta ilość kroków, że ho ho :D

#871 Necki

Necki
  • 16 postów

Napisano 26 września 2014 - 16:16

O fajnie, po wyzerowaniu iPada (z 8.0.2) znowu mam cały AppStore po polsku.

#872 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 26 września 2014 - 16:21

Standard, zaraz nie będziesz miał ;)

#873 ramik

ramik
  • 22 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 września 2014 - 16:22

Dzisiaj rano wykonałem upgrade mojego 5S z 7.1.2 do 8.0.2, pełna instalacja w trybie DFU bez odtwarzania konfiguracji. Pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne - subiektywnie nie zauważyłem żeby coś działało wolniej niż z poprzednią wersją IOS. Wszystko śmiga płynnie, nic się nie przycina. Żeby nie było tak różowo, mam zastrzeżenia to działania Bluetooth'a. Działa, ale nie tak jak powinien. Z fabrycznym zestawem głośnomówiącym Honda, telefon nie zawsze się łączy (czasem nawet po minucie lub dwóch zestaw nie jest podłączony), a nawet jeżeli w końcu mu się to uda, czasem nie można wykonać połączenia telefonicznego (cisza), czasem przy dzwonieniu nie ma sygnału oczekiwania, lub nie można odebrać połączenia przychodzącego. Poprzednia wersja IOS radziła sobie z tym zestawem perfekcyjnie, podłączenie do telefonu zajmowało nie więcej niż kilkanaście sekund, nie było problemów z dzwonieniem czy odbieraniem połączeń. Żadne restarty telefonu, czy zestawu oczywiście nie pomagają. Ponowne parowanie urządzeń również nic nie daje.

#874 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 26 września 2014 - 16:22

O fajnie, po wyzerowaniu iPada (z 8.0.2) znowu mam cały AppStore po polsku.

Ciesz się że w ogóle masz jak przez co najmniej dobę w ogóle nie byłem "wpuszczany" do sklepu bo czegoś tam nie mógł zweryfikować.

#875 Bebis

Bebis
  • 62 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 września 2014 - 16:53

Tak, mam to. Przy okazji można zoptymalizować rozmiar zdjęcia i trzymać oryginał na iCloudzie

Dobra. Ale jak to ma działać? Włączyłem opcje iCloud Photo Libary i i telefn zakrzyczał że wszystkie zdjęcia zsynchronizowane przez iTunes z Mac zostaną usunięte. I ok. Usunęło.
Czy teraz muszę w iPhoto wrzucić wszystkie zdjęcia do iCloud (2 200 sztuk) i dopiero pobierać w telefonie tworząc albumy?
Czy po 30 dniach one znikną z "ostatnio dodanych" a w utworzonych albumach pozostaną????
Czy ktoś wie jak to ma działać? A może trzeba czekać na nowy system na Mac Yosemite żeby to współgrało?
Ogólnie chodzi o to jak wysłać kilka tysięcy zdjęć z iPhoto na Mac do iCloud Photo Libary???
Czy ktoś się orientuje?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych