Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Please log in to reply
1300 replies to this topic

#801 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 posts

Posted 25 September 2014 - 07:28

Info i rada od apple; "We have a workaround for iPhone 6 and iPhone 6 Plus users who lost cellular service and Touch ID functionality today after updating to iOS 8.0.1. Affected users can reinstall iOS 8 through iTunes, for more information visit Loss of cellular service or ability to use Touch ID after updating to iOS 8.0.1 on iPhone 6 or iPhone 6 Plus. We apologize for the great inconvenience experienced by users, and are working around the clock to prepare iOS 8.0.2 with a fix for the issue, and will release it as soon as it is ready in the next few days."

#802 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 25 September 2014 - 07:37

Nie pojęte to jest bety 1,2,3,4,5,6 wersja GM i dalej padlina. Jobs im śrubę przykręcał i to było to, teraz "świat się śmieje" a Amazing to termin którym określa się już nieudolność.

#803 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 25 September 2014 - 09:26

Nie pojęte to jest bety 1,2,3,4,5,6 wersja GM i dalej padlina. Jobs im śrubę przykręcał i to było to, teraz "świat się śmieje" a Amazing to termin którym określa się już nieudolność.

Dokladnie tak, dawniej to aktualizacja taka wychodzila raz na pare miesiecy, a nie tak jak teraz, ze co pare tygodni nowa...

#804 Loop

Loop
  • 10 posts

Posted 25 September 2014 - 10:27

Witam wszystkich serdecznie,
Mam pytanie dotyczące nowego rozwiązania z magazynowaniem zdjęć w iCloud no i dostępem do nich dla wszystkich urządzeń. Na przykładzie: w iphone 5S mam 5000zdjęć i 255zdjęć w albumie "ostatnio dodane". W nowym ipad air mam tylko te 255 zdjęć "ostatnio dodanych" natomiast ni jak nie mam dostępu do zdjęć z iphone (5000), które są "podobno" w chmurze :) Czy synchronizacja między urządzeniami dotyczy tylko nowo dodawanych/robionych zdjęć, czy można w jakiś sposób współdzielić zdjęcia z jednego urządzenia na drugim i na odwrót, gdy nie były wykonane w ostatnim czasie?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!

Czy ktoś pomoże?

Prz okazji wchodząc na iCloudDrive nie ma tam folderu dot. zdjęć ;/

#805 seboskrk

seboskrk
  • 104 posts
  • SkądStołeczne Królewskie miasto Kraków, PL.

Posted 25 September 2014 - 10:33

W chmurze masz tylko te 255 zdjęć, które są w ostatnio dodanych przez 30 dni, dawniej nazywano to strumieniem zdjęć. Reszta fizycznie znajduje się tylko na iPhone, więc iPad nie ma prawa ich widzieć. A w iCloud drive nikt z nas nie ma folderu zdjęć.

#806 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 25 September 2014 - 10:36

https://beta.icloud.com/#photos mozecie sobie zagladac co jakis czas czy juz sie photos pojawily

#807 Loop

Loop
  • 10 posts

Posted 25 September 2014 - 10:49

Rozumiem. Tak, też myślałem, ale liczyłem również iż będzie miała miejsce pewnego rodzaju integracja urządzeń:) No i będzie można zaprowadzić w bibliotece szeroko reklamowany porządek. W takim razie nowy fjuczer dotyczy tylko obecnie wykonywanych (po aktualizacji) zdjęć ;/;/;/

- - - Połączono posty - - -

[url]https://beta.icloud.com/#photos[/url] mozecie sobie zagladac co jakis czas czy juz sie photos pojawily

Ale jak pojawia się "photos", to tez te z "ostatnio dodanych" tylko?

#808 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 25 September 2014 - 10:50

jak ipad2 i ipad mini1 z iOS8, bardzo zwolnily czy nie ma duzej roznicy z iOS7 ?

#809 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 25 September 2014 - 10:53

jak ipad2 i ipad mini1 z iOS8, bardzo zwolnily czy nie ma duzej roznicy z iOS7 ?

Co do prędkości- nie wypowiem się, ale na pewno szybciej będzie chodził jak nie zainstalujesz prze OTA, tylko przez czystą instalację i konfig jako nowego urządzenia, bez żadnych odtwarzań kopii zapasowych. Jest jednak spora szansa, że będą Ci się kaszaniły gesty. To przypadłość iPada i iOS8 .

#810 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 25 September 2014 - 11:06

Stanley Marsh, dzieki, zawsze instaluje przez itunesa ale chyba w tym przypadku na chwile obecna sie wstrzymam z ipadami.

#811 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 September 2014 - 11:06

Co do prędkości- nie wypowiem się, ale na pewno szybciej będzie chodził jak nie zainstalujesz prze OTA, tylko przez czystą instalację i konfig jako nowego urządzenia, bez żadnych odtwarzań kopii zapasowych. Jest jednak spora szansa, że będą Ci się kaszaniły gesty. To przypadłość iPada i iOS8 .

Szybciej będzie chodzi jak zostanie na 7.1.2.

#812 Bachman92

Bachman92
  • 3 posts

Posted 25 September 2014 - 11:09

Witam mam problem nie mam możliwości wysłać wiadomości audio ISO 8 iphon 5s

#813 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 25 September 2014 - 11:11

Ja zawsze robię przez iTunes DFU na czysto, bez przywracania kopii z iCloud jak wychodzi duża aktualizacja typu 7.0, 8.0, 9.0 itd... te mniejsze 8.x robie jako OTA.

#814 seboskrk

seboskrk
  • 104 posts

Posted 25 September 2014 - 14:35

hmm chyba znalazłem bug. Ma ktoś problem z aplikacją Gmail? Nie informuje o nowych wiadomościach mimo iż normalnie mam włączone powiadomienia.

#815 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 25 September 2014 - 14:43

hmm chyba znalazłem bug. Ma ktoś problem z aplikacją Gmail? Nie informuje o nowych wiadomościach mimo iż normalnie mam włączone powiadomienia.

U mnie działa.

#816 seboskrk

seboskrk
  • 104 posts

Posted 25 September 2014 - 14:48

Ok restart telefonu pomógł. Dziwne, bo od wczoraj nic nie zmieniałem, może zainstalowanie 8.0.1 przywiesiło. Dzięki.

#817 brunsik

brunsik
  • 105 posts
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Posted 25 September 2014 - 17:55

Ja zawsze robię przez iTunes DFU na czysto, bez przywracania kopii z iCloud jak wychodzi duża aktualizacja typu 7.0, 8.0, 9.0 itd... te mniejsze 8.x robie jako OTA.

Czyli konfigurujesz iPhone jako nowy sprzęt tak? Wtedy rozumiem nic nie ma w telefonie, a np. gdybym chciał chociaż sms z backupowac?

#818 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 25 September 2014 - 18:07

Czyli konfigurujesz iPhone jako nowy sprzęt tak? Wtedy rozumiem nic nie ma w telefonie, a np. gdybym chciał chociaż sms z backupowac?

Nie ma takiej możliwości, albo przywracasz cały backup, albo nic, nie da się przywrócić samych smsów.

#819 Warcomx

Warcomx
  • 93 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 September 2014 - 18:09

[ATTACH=CONFIG]23420[/ATTACH] Też Wam się tak zniekształca wszystko jak uruchamiacie spotlight? U mnie się tak dzieję na iPhone 5S.

#820 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 25 September 2014 - 18:22

Nie.

#821 pawel96

pawel96
  • 59 posts
  • SkądLublin

Posted 25 September 2014 - 18:31

Działo mi sie tak na 5, ale po restarcie problem zanikł.

#822 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 posts

Posted 25 September 2014 - 19:09

Ok restart telefonu pomógł. Dziwne, bo od wczoraj nic nie zmieniałem, może zainstalowanie 8.0.1 przywiesiło. Dzięki.

mi kilka apek nie sygnalizuje zmian, np. appzapp pojawiała się fiszka codziennie a teraz raz na 2/3 dni coś się zapali - mimo że ma sygnalizować powiadamiania.

[ATTACH=CONFIG]23420[/ATTACH]

Też Wam się tak zniekształca wszystko jak uruchamiacie spotlight?

U mnie się tak dzieję na iPhone 5S.

Zrobiło mi się tak 2x ale po restarcie na razie spokój.

Nie wiem jak u Was, ale ja się "załapałem" na 8.0.1 i jak na razie subiektywnie jest lepiej niż na 8.0 - szybciej zero błędów.

#823 vankh

vankh
  • 15 posts

Posted 25 September 2014 - 19:38

Użycie baterii przestało mi podawać szczegóły jaki program ile pobiera. Wczoraj w Cortlandzie wymieniałem baterię w iP5 w ramach programu wymiany wadliwych. Teraz telefon działa po 1szym pełnym ładowaniu. Ciekawe, czy wróci do normy.

#824 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 25 September 2014 - 20:16

Nie wiem jak u Was, ale ja się "załapałem" na 8.0.1 i jak na razie subiektywnie jest lepiej niż na 8.0 - szybciej zero błędów.

Ja także się załapałem na 8.0.1 ale na 5S, gdzie nie było problemów i też ogólnie sprawniej gdzie nie gdzie chodzi. Więc jest nadzieja, że do 8.1 będzie działało jak powinno.

#825 fiedzio

fiedzio
  • 36 posts
  • SkądBiałystok, PL

Posted 26 September 2014 - 04:27

iOS 8.0.2

This release contains improvements and bug fixes, including:

•  Fixes an issue in iOS 8.0.1 that impacted cellular network connectivity and Touch ID on iPhone 6 and iPhone 6 Plus
	•  Fixes a bug so HealthKit apps can now be made available on the App Store
	•  Addresses an issue where 3rd party keyboards could become deselected when a user enters their passcode 
	•  Fixes an issue that prevented some apps from accessing photos from the Photo Library 
	•  Improves the reliability of the Reachability feature on iPhone 6 and iPhone 6 Plus
	•  Fixes an issue that could cause unexpected cellular data usage when receiving SMS/MMS messages 
	•  Better support of Ask To Buy for Family Sharing for In-App Purchases
	•  Fixes an issue where ringtones were sometimes not restored from iCloud backups
	•  Fixes a bug that prevented uploading photos and videos from Safari

Także 8.0.2 wyszło ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users